45 yaşındaki İtalyan kaleci Gianluigi Buffon, aktif futbol kariyerini sonlandırdığını sosyal medya hesaplarından duyurdu. Profesyonel kariyerine Parma'da başlayan Buffon, Juventus ve Paris Saint-Germain gibi kulüplerde de forma giydi. İtalya Milli Takımı'nın formasını en fazla giyen isim olan Buffon, 2006'da FIFA Dünya Kupası'nı kazandı.
3 Ağustos 2023

Anayasa hukuku alanında saygın bir isim olan Prof. Dr. Ergun Özbudun, 86 yaşında hayatını kaybetti. Özbudun, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde lisans ve doktora yaptıktan sonra Bilkent Üniversitesi ve İstanbul Şehir Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak görev yaptı. Ayrıca Harvard, Chicago, Princeton, Columbia, Georgetown ve Paris Sorbonne üniversitelerinde misafir profesör olarak ders verdi. Özbudun, siyasi partilerle ilgili birçok makale ve kitap yazdı ve Avrupa Konseyi Hukuk Yoluyla Demokrasi Komisyonu'nun üyeliğini yaptı.
1 Kasım 2023

Portekizli savunma oyuncusu Pepe, Porto'nun Belçika ekibi Antwerp ile oynadığı UEFA Şampiyonlar Ligi maçında gol atarak 40 yaş 254 günlükken gol atan en yaşlı futbolcu unvanını kazandı. Bu rekor daha önce 38 yaşında gol atan İtalyan forvet Francesco Totti'ye aitti. Porto, bu maçı 2-0 kazandı ve Pepe, maçın 90+1'inci dakikasında takımının ikinci golünü attı.
8 Kasım 2023

Oscar ödüllü 'The King’s Speech' filminin senaristi David Seidler, 86 yaşında hayatını kaybetti. 1937 doğumlu Seidler, 2. Dünya Savaşı sırasında ABD'ye taşınmış ve Cornell Üniversitesi'nde eğitim almıştır. Kariyeri boyunca çeşitli projelerde çalışan Seidler, 'The King’s Speech' ile en büyük başarısını elde etmiş ve bu filmle 2011 yılında Oscar dahil birçok ödül kazanmıştır. Seidler, ölümüne kadar belgesel, mini dizi ve uzun metrajlı filmler dahil birçok projeyi geliştirmeye devam etmiştir.
19 Mart 2024

Oyuncular Sendikası, 'Reflection' filmiyle tanınan oyuncu Noyan Arat'ın vefat ettiğini duyurdu. Arat'ın ölüm nedeni hakkında herhangi bir bilgi verilmedi. Noyan Arat, lise yıllarında tiyatroya başlamış ve İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra Kadir Has Üniversitesi'nde oyunculuk üzerine yüksek lisans yapmıştı. Profesyonel oyunculuk kariyerine 2013 yılından itibaren devam ediyordu.
2 Mayıs 2023

Süper Lig'de Fenerbahçe ve Medipol Başakşehir formaları giymiş olan Mesut Özil, 34 yaşında futbolu bıraktığını duyurdu. Kariyeri boyunca Real Madrid gibi büyük kulüplerde de forma giyen Özil, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımda, son dönemde yaşadığı sakatlıkların ardından futbolu bırakma kararı aldığını belirtti. Mesut Özil, futbolculuk kariyeri boyunca yaşadığı unutulmaz anlar ve duygular için teşekkürlerini iletti ve ailesiyle geçireceği zamanı sabırsızlıkla beklediğini ifade etti.
22 Mart 2023

Ünlü oyuncu Julian Sands'ın kalıntıları, Kaliforniya'nın Mount Baldy dağında bulundu. Sands, bu dağa tırmanmak üzere tek başına yola çıkmış ve 13 Ocak'tan bu yana kendisinden haber alınamıyordu. Doğa yürüyüşü yapan bir grup, Sands'ın kaybolduğu bölgede insan kalıntılarına rastladı ve yetkililere bildirdi. Bernardino Bölgesi Emniyet Teşkilatı, bulunan kalıntıların Sands'a ait olduğunu teyit etti.
28 Haziran 2023

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde beş ay önce doğa yürüyüşüne çıkan ve kaybolan ünlü oyuncu Julian Sands'ı arama çalışmalarında insan kalıntıları bulundu. Kemikler, kimlik tespiti için adli tıp ofisine gönderildi. Sands'ın kaybolduğu bölgede bulunan kemiklerin, oyuncuya ait olup olmadığı bir hafta içinde açıklanacak.
25 Haziran 2023

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) eski genel başkanlarından Deniz Baykal, 84 yaşında hayatını kaybetti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Baykal'ın vefat haberini sosyal medya üzerinden duyurdu. Baykal, daha önce beyin rahatsızlığı nedeniyle sağlık sorunları yaşamış ve son günlerde durumunun kötüleştiği bilgisi paylaşılmıştı. Deniz Baykal, yedi dönem Antalya milletvekilliği yapmış ve çeşitli hükümetlerde bakanlık görevlerinde bulunmuştu.
11 Şubat 2023

Uzun yıllar boyunca gazetecilik yapan ve Posta Gazetesi'nin baş yazarı olan Rauf Tamer, evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. 86 yaşındaki Tamer, 64 yıldır gazetecilik yapıyordu ve gündemdeki konuları Posta Gazetesi'ndeki köşesinde değerlendiriyordu. Tamer, kariyeri boyunca Cumhuriyet, Ekspres, Tasvir, Yeni İstanbul, Tercüman, Hürriyet, Sabah ve Star gibi pek çok gazetede görev yapmıştı.
20 Ekim 2023

Türk rock müziğinin öncülerinden olan Erkin Koray, 82 yaşında hayatını kaybetti. Uzun süredir Kanada'nın Toronto şehrinde yaşayan Koray, akciğer rahatsızlıkları ve yaşlılığa bağlı sağlık sorunları nedeniyle hastanede tedavi görüyordu. 'Anma Arkadaş', 'Fesuphanallah', 'Çöpçüler' gibi birçok efsaneleşmiş şarkıya imza atan Koray, Anadolu Rock'ın en önde gelen temsilcilerinden biriydi. Sanatçının kızı Damla Koray, babasının vefatını duyurdu.
7 Ağustos 2023

İtalya'nın eski başbakanlarından ve medya patronu olan Silvio Berlusconi, 86 yaşında hayatını kaybetti. Milano'daki San Raffaele Hastanesi'nde akciğer enfeksiyonu tedavisi gördükten ve kronik lösemi teşhisi konulduktan sonra vefat etti. Berlusconi, İtalya'da 1994-2011 yılları arasında en uzun süre başbakanlık yapmış ve aynı zamanda ülkenin en zengin insanlarından biri olarak biliniyordu. 2003 yılında Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın nikah şahitliğini yapmıştı.
12 Haziran 2023

Prens Harry ve Meghan Markle, Los Angeles'taki Crypto.com Arena'da düzenlenen NBA play-off karşılaşması olan Los Angeles Lakers ve Memphis Grizzlies maçını izledi. NBA'in resmi Twitter hesabı, çiftin maçı izlerken çekilen video görüntülerini paylaştı. Harry ve Meghan, maç sırasında tezahürat yaparken ve şakalaşırken kameralar tarafından tribünlerde görüntülendi. Lakers, maçı 117-111 skorla kazandı.
25 Nisan 2023

Amerikalı ünlü aktör Robert De Niro, 19 yaşındaki torunu Leandro De Niro Rodriguez'in ölümünden duyduğu derin üzüntüyü dile getirdi. Leandro'nun annesi ve De Niro'nun kızı Drena De Niro, oğlunun vefat haberini Instagram üzerinden duyurdu. Leandro'nun ölüm nedeni resmi olarak açıklanmamış olmasına rağmen, Daily Mail'in haberine göre, genç bir evde beyaz toz bir madde yanında ölü bulundu ve polis uyuşturucu kullanımı ihtimali üzerinde duruyor.
4 Temmuz 2023

Manchester City, West Ham United'ı 3-1 yenerek Premier Lig'de üst üste dördüncü kez şampiyon oldu. Bu başarı, Premier Lig tarihinde bir ilk olarak kaydedildi. Arsenal, Everton'ı 2-1 yenmesine rağmen 89 puanla ikinci sırada kaldı. Manchester City ise 91 puanla ligi zirvede tamamladı.
19 Mayıs 2024

Transfer sezonunun kapanmasına kısa bir süre kala Süper Lig'in en değerli oyuncuları listesi güncellendi. Bu listede Galatasaray'dan dokuz, Fenerbahçe'den yedi futbolcu bulunuyor. Listede yer alan en değerli futbolcu 25 milyon avro değeriyle Galatasaray'ın oyuncusu Tete oldu. Ayrıca, en değerli 20 futbolcu arasında bu sezon takımlarına yeni katılan dokuz oyuncu da yer aldı.
29 Ağustos 2023

Yeşilçam'ın tanınmış oyuncularından Bahar Öztan, 61 yaşında kolon kanseri nedeniyle hayatını kaybetti. Öztan, kanseri üç kez yenmesine rağmen geçen yıl hastalığa yeniden yakalanmıştı. Vefatının ardından cenazesi, İstanbul Üsküdar'daki Şakirin Camii'nde kılınacak cenaze namazı sonrası Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilecek. Öztan, hastalığıyla ilgili son durumu sosyal medya hesabından takipçileriyle paylaşmış ve yakında ameliyat olacağını duyurmuştu.
21 Mart 2024

Britanyalı aktör Julian Sands, ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki San Gabriel Dağları'nda doğa yürüyüşü yaparken kayboldu. 65 yaşındaki oyuncu, 13 Ocak Cuma gününden beri kayıp durumda. San Bernardino İlçesi Emniyeti, arama kurtarma çalışmalarına başladı ancak henüz bir iz bulunamadı. Arama çalışmaları, bölgedeki çığ riski ve zorlu arazi şartları nedeniyle zaman zaman durdurulmak zorunda kalıyor.
19 Ocak 2023

ABD'li milyarder Elon Musk, Twitter'ın sahibi olduktan sonra platformun logosunu, daha önce tweet'leriyle değer kazandırdığı Dogecoin adlı kripto paranın logosuyla değiştirdi. Dogecoin, piyasa hacmini son bir yılda 80 kat artırarak 2 milyar doları aşmıştı. Musk, geçmişte attığı tweet'lerle Bitcoin, Dogecoin ve Shiba gibi kripto paraların fiyatlarında dalgalanmalara neden olmuştu. Twitter'dan resmi bir açıklama yapılmazken, Musk kendi hesabından bu değişikliğe dair bir gönderi paylaştı.
3 Nisan 2023

Amerikalı müzisyen Kanye West, eski asistanı Lauren Pisciotta tarafından cinsel taciz ve haksız fesih suçlamalarıyla karşı karşıya. Pisciotta, West'in kendisine müstehcen mesajlar gönderdiğini ve cinsel eylemlerde bulunduğunu iddia ediyor. Ayrıca, 2022'de kovulduğunu ve 3 milyon dolarlık kıdem tazminatının ödenmediğini belirtiyor. Dava, cinsel taciz, sözleşmenin ihlali ve haksız fesih gibi suçlamaları içeriyor.
5 Haziran 2024
İşaretlediklerim