Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a, kulübün sosyal medya hesabından yapılan açıklamalar nedeniyle 60 gün hak mahrumiyeti ve 520 bin TL para cezası verdi. Aynı açıklamalar nedeniyle Fenerbahçe kulübü de 400 bin TL para cezasına çarptırıldı. Ayrıca, Fenerbahçe'ye Konyaspor maçında yaşanan çirkin ve kötü tezahüratlar ile saha olayları nedeniyle toplam 672 bin TL para cezası verildi.
9 Mayıs 2024

Fenerbahçe, teknik direktör İsmail Kartal yönetiminde başarılı bir başlangıç yapmasına rağmen, sezonu kupasız kapattı. Başkan Ali Koç'un kararları ve yönetim tarzı eleştirilirken, Jorge Jesus'un gönderilmesi ve yıldız transferleri de tartışma konusu oldu. Kulüpte yaşanan iç anlaşmazlıklar ve yabancı oyuncuların şikayetleri de gündeme geldi. Ayrıca, kulübün başkanlık seçimi yaklaşırken, Ali Koç'un yeniden aday olması ve diğer potansiyel adaylarla ilgili spekülasyonlar devam ediyor.
13 Mayıs 2024

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Başakşehir'i 2-0 yenerek kupayı kazandı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Fenerbahçe'nin teknik direktörü Jorge Jesus, görevinden ayrıldığını duyurdu. Jesus, bu kararı birkaç hafta önce kulüp başkanına bildirdiğini ve kendisine yeni bir arayışa girebilmesi için zaman tanıdığını ifade etti. Portekiz'e döneceğini belirten Jesus, geleceğiyle ilgili henüz bir karar vermediğini söyledi.
12 Haziran 2023

Fenerbahçe, Galatasaray ile oynadığı Süper Kupa maçında, talepleri karşılanmadığı için 19 yaş altı takımıyla sahaya çıkmış ve maçın ikinci dakikasında sahadan çekilmişti. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), bu durum üzerine Galatasaray'ı 3-0 hükmen galip ilan etmiş ve Fenerbahçe'ye 4 milyon lira para cezası vermişti. Fenerbahçe'nin itirazı üzerine, TFF Tahkim Kurulu cezayı 400 bin liraya indirdi.
26 Nisan 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Jose Mourinho ve ekibinin yıllık maliyetinin 12 milyon avro olduğunu açıkladı. Koç, eski başkan Aziz Yıldırım'ın Mourinho'ya 15 milyon avro teklif ettiğini, ancak Mourinho'nun Fenerbahçe projelerine inandığı için daha düşük bir maliyeti kabul ettiğini belirtti. Transfer sürecinde zamanlamanın ve hazırlanan detaylı raporun Mourinho'yu ikna etmede önemli rol oynadığını vurguladı.
5 Haziran 2024

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu maçında Çaykur Rizespor ile karşılaştı. Maçın 12. dakikasında Zajc'ın golüyle öne geçen Fenerbahçe, 26. dakikada Sinan Osmanoğlu'nun golüne engel olamayarak beraberliği kabul etti. Ancak 89. dakikada Valencia'nın kafa golüyle Fenerbahçe maçı 2-1 kazanarak çeyrek finale yükseldi ve Çaykur Rizespor turnuvadan elendi.
19 Ocak 2023

Fenerbahçe'nin yıldız sol beki Ferdi Kadıoğlu, İngiliz Premier League ekibi Brighton'a transfer oluyor. Uzun süredir devam eden pazarlıklar sonucunda iki kulüp anlaşmaya vardı. Transferin ayrıntılarının bugün açıklanması bekleniyor. Ferdi Kadıoğlu'nun kişisel şartları iki hafta önce Brighton ile tamamlanmıştı.
23 Ağustos 2024

İspanya'nın önde gelen futbol kulüplerinden Atletico Madrid, Türk milli futbolcu Çağlar Söyüncü'nün transferini resmi olarak duyurdu. Stoper mevkiinde oynayan Söyüncü ile dört yıllık bir sözleşme imzalandığı açıklandı.
6 Temmuz 2023

Fransa 1'inci Futbol Ligi (Ligue 1) ekiplerinden Paris-Saint-Germain (PSG), Portekiz'in Benfica takımından 22 yaşındaki forvet Gonçalo Ramos'u satın alma opsiyonuyla bir yıllığına kiraladı. Ramos, geçen sezon Benfica formasıyla 47 maçta 27 gol, 12 asist kaydetti. PSG, transferi resmi olarak duyurdu.
8 Ağustos 2023

Beşiktaş, Brezilyalı orta saha oyuncusu Josef de Souza ile sözleşmesini karşılıklı anlaşarak feshettiğini açıkladı. Josef de Souza, Çin Ligi ekiplerinden Beijing Guoan ile anlaşmaya varmıştır. Beşiktaş Kulübü, Josef de Souza'ya 2020-2021 sezonunda kazanılan Süper Lig, Türkiye Kupası ve 2021 Süper Kupa şampiyonluklarındaki katkıları için teşekkür etti ve gelecek kariyerinde başarılar diledi.
17 Şubat 2023

Fenerbahçe, Al-Ahli'de forma giyen 27 yaşındaki Fransız sol kanat oyuncusu Allan Saint-Maximin'i kiralık olarak transfer ediyor. Oyuncunun maaşının yarısının Fenerbahçe tarafından ödeneceği ve sözleşmede zorunlu satın alma opsiyonunun bulunmadığı belirtildi. Saint-Maximin'in bu akşam İstanbul'a gelerek sağlık kontrolünden geçmesi ve resmi imzayı atması bekleniyor. Fenerbahçe ayrıca bugün Oğuz Aydın ve Cenk Tosun'u da transfer ettiğini duyurdu.
16 Temmuz 2024

Fenerbahçe'nin yıldız sol beki Ferdi Kadıoğlu'nun İngiliz kulübü Brighton ile anlaştığı bildirildi. Ünlü İtalyan gazeteci Fabrizio Romano, Kadıoğlu'nun Brighton ile kişisel şartlarda anlaştığını ve kulüpler arasındaki görüşmelerin sürdüğünü belirtti. Gazeteci Yağız Sabuncuoğlu da Kadıoğlu'nun Premier Lig'de oynamak istediğini ve Fenerbahçe'nin Brighton'ın teklifindeki bonuslar hariç bedelin arttırılmasını talep ettiğini aktardı. İngiliz kulübün, Fenerbahçe'ye bonuslarla birlikte 35 milyon avro ödeyeceği öne sürülüyor.
15 Ağustos 2024

UEFA, Fenerbahçe'nin Union Saint-Gilloise ile Belçika'da oynadığı maçta yaşanan tribün olayları sebebiyle sarı lacivertli taraftarlara üç maçlık deplasman yasağı uyguladı. Fenerbahçe, söz konusu maçı 3-0 kazanmış ve çeyrek finale yükselmişti. Ancak maç sırasında sahaya çok sayıda meşale atılması disiplin ihlali olarak değerlendirildi. Fenerbahçe'nin çeyrek finaldeki rakibi Olympiakos olacak.
15 Mart 2024

Fenerbahçe, Ferdi Kadıoğlu'na talip olan Borussia Dortmund'tan santrafor Niclas Füllkrug'u istedi. TRT Spor muhabiri Doruk Tercimer'in haberine göre, taraflar arasında görüşmeler devam ediyor. 31 yaşındaki Füllkrug, geçen sezon 31 maçta 12 gol ve sekiz asistle dikkat çekti. Ayrıca, Edin Dzeko'nun Fenerbahçe'de kalmaya karar verdiği belirtildi.
25 Haziran 2024

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maç sonrası çıkan olaylar nedeniyle kararlarını açıkladı. Trabzonspor'a altı maç seyircisiz oynama ve 3.000.000 TL para cezası verilirken, yardımcı antrenör Egemen Korkmaz'a bir maç cezası ve 13.000 TL para cezası uygulandı. Fenerbahçe'den Oosterwolde ve İrfan Can Eğribayat'a birer maç ceza verilirken, Osayi Samuel'e ceza verilmedi. Ayrıca, Fenerbahçe görevlileri Kürşat Çiftlik ve Okan Özkan'a 15 gün hak mahrumiyeti cezası verildi.
3 Nisan 2024

Portekizli stoper Pepe, son olarak forma giydiği Porto'da futbol kariyerini sonlandırdı. 41 yaşındaki oyuncu, kariyerine Alagoano altyapısında başlayıp Maritimo, Porto, Real Madrid ve Beşiktaş gibi önemli kulüplerde devam etti. 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Portekiz formasıyla mücadele eden Pepe, turnuva tarihinde forma giyen en yaşlı oyuncu oldu. Beşiktaş, Pepe için İngilizce hesabından veda mesajı paylaştı.
9 Ağustos 2024

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu rövanşında Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımı ile karşılaşacak. Ülker Stadyumu'nda gerçekleşecek olan maçta, sakatlıkları sebebiyle Çağlar Söyüncü ve Joshua King ile sarı kart cezalısı Rade Krunic forma giyemeyecek. Sakatlığını atlatan Becao'nun kadroya girmesi beklenirken, İsmail Kartal ayrıca UEFA kadrosunda yer almayan Mert Müldür, Serdar Aziz ve Serdar Dursun'dan da faydalanamayacak.
13 Mart 2024

Beşiktaş, futbolcusu Tayfur Bingöl'ün 2024-2025 sezonu sonuna kadar Eyüpspor'a kiralandığını duyurdu. Geçen sezon Beşiktaş formasıyla 17 resmi maçta görev alan Bingöl, bir gol kaydetmişti. Beşiktaş, Bingöl'e yeni kulübünde başarılar diledi.
30 Temmuz 2024

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında Kayserispor'u 4-1 mağlup ederek yarı finale çıktı. Ülker Stadı'nda oynanan maçta Fenerbahçe, Emre Mor'un iki golüyle öne geçti. Kayserispor'un tek golü Kolovetsios'tan gelirken, Fenerbahçe'den Serdar Dursun ve Arda Güler maçın sonucunu belirleyen diğer golleri attı. Bu sonuçla Fenerbahçe, yarı finalde Sivasspor ile eşleşti.
6 Nisan 2023

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi çeyrek final ilk maçında Olympiakos'a deplasmanda 3-2 mağlup oldu. Maçın ilk yarısında 3-0 geriye düşen sarı-lacivertli takım, ikinci yarıda bulduğu gollerle skoru 3-2'ye getirdi ve rövanş maçı için umutlandı. Fenerbahçe'nin gollerini Dusan Tadic (penaltı) ve İrfan Can Kahveci kaydetti. Takım, 18 Nisan'da İstanbul'da oynanacak rövanş maçına umutlu hazırlanıyor.
11 Nisan 2024
İşaretlediklerim