Instagram, kullanıcıların profillerine şarkı eklemelerine olanak tanıyan yeni bir özellik tanıttı. Bu özellik, kullanıcıların profillerine ekledikleri şarkının biyografi alanında gösterilmesini sağlayacak. Eklenen şarkı otomatik olarak çalmayacak, profili görüntüleyen kişiler parçayı çalabilecek ya da duraklatabilecek. Özellik, pop şarkıcısı Sabrina Carpenter işbirliğiyle tanıtıldı.
24 Ağustos 2024

Bilgi teknolojisi firması Hive Systems, parola güvenliği üzerine yaptığı araştırmada, sekiz karakterli sayısal bir parolanın sadece 37 saniyede kırılabileceğini belirtiyor. Buna karşın, 16 karakterli bir sayısal parolanın kırılması 199 yıl sürebilir. Şirket, parolaların uzunluğunu ve karmaşıklığını artırmanın, kırılma süresini önemli ölçüde uzattığını vurguluyor. Ayrıca, bilgisayarların işlem gücünün artmasıyla birlikte parola kırma sürelerinin azalabileceği konusunda uyarılarda bulunuluyor.
12 Mayıs 2024

Bilim insanları, şempanzelerin insanlar gibi sırayla konuştuğunu ve iletişim kurarken jest ve mimiklerini kullandığını keşfetti. Uganda ve Tanzanya'da beş yaban şempanze topluluğu gözlemlendi ve 250'den fazla bireyden 8 binden fazla jest kaydedildi. Bu jestlerin, şempanzelerin çatışmadan kaçınmasını ve koordine olmasını sağladığı belirtildi. Şempanzelerin bilgi alışverişi yaparken hızlı dönüşler aldığı ve bazen birbirinin iletişimini kestiği görüldü.
23 Temmuz 2024
İşaretlediklerim