Türk sinemalarında bu hafta dört yerli film ve beş yabancı film olmak üzere toplam dokuz yeni film vizyona giriyor. İrlanda'nın Oscar adayı 'Sessiz Kız', 1910 yılında geçen 'Tek Yürek İmalat-ı Harbiye', bilim kurgu aksiyon filmi '65', uçakta geçen gizemli olayları konu alan 'Uçuş 811', komedi filmi 'Ulan Salih', ünlü sunucunun hayatını konu alan 'Ne Olacak Halim?', 'Çığlık' serisinin yeni filmi 'Çığlık 6', ve iki animasyon film 'Pinkfong Sing-Along Movie 2: Wonderstar Concert' ve 'Hayaller Ülkesi: Gizemli Macera' izleyicilerle buluşuyor.
10 Mart 2023

Doğu Yücel'in 'Kimdir Bu Mitat Karaman' kitabından uyarlanan 'Mitat' filmi dahil olmak üzere, bu hafta Türk sinemalarında üç yerli yapımın yanı sıra dört yabancı film vizyona giriyor. Yerli filmler arasında, bir adamın sıradan hayatının beklenmedik bir olayla değişmesini anlatan 'Mitat', Rusya'da yasadışı göçmen olarak çalışan birinin mücadelesini konu alan 'Produkty 24' ve çocukların bir adada macera yaşadıkları 'Gizemli Ada Mençuna' bulunuyor. Yabancı filmler ise Bruce Willis'in başrolünde olduğu 'Hayalet Suikastçi', 'Dungeons & Dragons' oyunundan uyarlanan 'Zindanlar ve Ejderhalar: Hırsızlar Arasında Onur', yapay zeka temalı 'Simülasyon' ve yerli korku filmi 'Gasp'ı içeriyor.
7 Nisan 2023

Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde yarışacak 11 filmden üçü seyirciyle buluştu. Filiz Kuka'nın 'Yüzleşme' adlı filmi, Fikret Reyhan'ın 'Cam Perde' adlı filmi ve Malik Isasis ile Esra Saydam'ın 'Öte' adlı filmi festivalde gösterildi. Filmler, aile draması, kadına şiddet ve bir kadının Türkiye'deki yolculuğu gibi konuları ele alıyor.
20 Eylül 2023

İstanbul İtalyan Kültür Merkezi, 27 Kasım – 3 Aralık tarihleri arasında 14'üncü 'İtalyan Sinemasıyla Buluşma' etkinliğini düzenliyor. Etkinlik kapsamında, uluslararası festivallerde gösterilen sekiz İtalyan filminin Türkiye prömiyeri yapılacak. Filmler, İtalyan Kültür Merkezi ve Sinematek/Sinema Evi Kadıköy'de, orijinal dilinde ve Türkçe ile İngilizce altyazılı olarak izlenebilecek. Etkinlik, Matteo Garrone'nin 'Kaptan Benim' filmiyle başlayıp, Paola Cortellesi'nin 'Hâlâ Umut Var' filmiyle sona erecek.
22 Kasım 2023

Bu hafta dördü yerli olmak üzere yedi film vizyona girdi. Bunlardan biri, Martin Scorsese'nin son filmi 'Dolunay Katilleri'. Diğer filmler arasında 'Testere X', 'Çözümler Kitabı', 'Serçenin Gözyaşı', 'Öğretmen', 'Her Şey Aşk İçin' ve 'İbi: Doğu Ekspresi’nin Gizemi' bulunuyor. Filmler, farklı türlerde ve konularda olup, hem yerli hem de yabancı yapımları içeriyor.
20 Ekim 2023

Said Rüstayi'nin yönettiği ve İran'da yaşanan ekonomik bunalım ile toplumsal cinsiyet eşitsizliğini konu alan 'Leyla'nın Kardeşleri' filmi, MUBI'nin 'Kadın, Yaşam, Özgürlük: İran’dan Kadın Hikâyeleri' seçkisi kapsamında 25 Mart'ta izleyicilerle buluşacak. Film, 40 yaşındaki Leyla'nın ailesi ve çevresindeki yozlaşmış düzenle mücadelesini anlatıyor. Başrolde Terane Alidusti'nin yer aldığı ve İran'da yasaklanan bu film, kadınların statükoyla mücadelesini güçlü bir sinema diliyle aktarıyor.
24 Mart 2023

İstanbul Modern Sinema'da gerçekleştirilecek olan MUBI Fest, İstanbul'da ilk defa düzenleniyor. Festival, daha önce São Paulo, Santiago, Bogota, Buenos Aires ve Meksiko şehirlerinde yapıldı. Türkiye prömiyerini yapacak olan Michel Franco'nun 'Hatır' (Memory) filmi de dahil olmak üzere altı film gösterimi yapılacak. Festival kapsamında ayrıca sürpriz etkinlikler de duyurulacak.
10 Aralık 2023

Bu hafta sinema salonlarında sekiz yeni film vizyona giriyor. Ukrayna'nın kadın savaşçılarına adanmış 'Kelebek Görüşü', Bram Stoker'ın Dracula romanından uyarlanan 'Drakula: Son Yolculuk', bir adamın profesyonel bir araba yarışçısı olma yolunda verdiği mücadeleyi konu alan 'Gran Turismo', bir polisin bir katilin izini sürmeye yardımcı olması amacıyla FBI tarafından işe alınmasını konu alan 'Katili Yakalamak', Dünya'yı kurtarmak için tehlikeli bir ölüm kalım operasyonunu gerçekleştirmeyi konu alan 'Gezegenler Savaşı', bir grup arkadaşın kiralık arabayla yolculuk ederken yaşadığı olayları aktaran 'Otoban Katilleri', bir ruh sağlığı merkezinde akıbeti belli olmayan kayıp kadın hastabakıcıları araştıran genç bir gazetecinin başından geçenleri anlatan 'Efsunlu 3: Muska' ve üç uzaylının macerasını odağına alan 'Uzay Köpekleri' filmleri izleyiciyle buluşuyor.
25 Ağustos 2023

TME Films, 2024 yılında Türkiye'de vizyona girecek olan dünya yapımlarının listesini ve gösterim tarihlerini duyurdu. Listede, Marvel Evreni'nden 'Madame Web', 'Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki', 'Hayalet Avcıları: Ürperti', 'Mickey 17', 'Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk', 'Challengers', 'Horrorscope', 'Furiosa: Bir Mad Max Destanı', 'Garfield', 'The Watchers', 'Bad Boys 4', 'Twisters', 'Harold and The Purple Crayon', 'Avcı Kraven', 'Venom 3', 'Alto Knights' gibi birçok önemli yapım yer alıyor. Ayrıca, 'Joker: Folie à Deux', 'Beetlejuice 2', 'Wolves', 'The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim', 'Trap' ve yeni 'Karate Kid' filmi gibi yapımlar da 2024'te sinemaseverlerle buluşacak.
3 Ocak 2024

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 22. Filmekimi festivali, 13-22 Ekim tarihlerinde İstanbul'da, 20-22 Ekim tarihlerinde İzmir'de sinemaseverlerle buluşacak. Festival, Cannes, Venedik, Locarno ve Toronto gibi uluslararası festivallerde dünya prömiyerini yapan ödüllü filmleri sinemaseverlerle buluşturacak. Festivalin biletleri, 4 Ekim'de Lale Kart üyeleri için indirimli ön satışların ardından 7 Ekim'de genel satışa açılacak. Festival, Sofia Coppola'nın 'Priscilla' filmiyle açılacak ve Altın Aslan'ı kazanan Yorgos Lanthimos'un 'Poor Things' filmiyle kapanacak.
28 Eylül 2023

Film inceleme ve sosyal ağ platformu Letterboxd, kullanıcılarının vizyona girmesini sabırsızlıkla beklediği filmlerin bir listesini yayınladı. Listede, 'Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki', 'Nosferatu', 'MaXXXine', 'Spider-Man: Beyond the Spider-Verse', 'Deadpool 3' gibi devam filmleri ve yeni projeler yer alıyor. Ayrıca, 'Batman Part 2', 'Joker: Folie à Deux', 'Furiosa: Bir Mad Max Destanı' ve 'Sherlock Holmes 3' gibi popüler serilerin yeni filmleri de izleyicilerin merakla beklediği yapımlar arasında gösteriliyor.
5 Aralık 2023

Bu hafta sinema salonlarında iki yerli film dahil olmak üzere toplam sekiz yeni film gösterime giriyor. 'Hızlı ve Öfkeli' serisinin merakla beklenen final filmi izleyiciyle buluşuyor. Louis Leterrier yönetmenliğindeki bu filmde Vin Diesel, Jason Statham gibi isimler başrolleri paylaşıyor. Ayrıca romantik komedi, korku ve animasyon türlerinde de yeni filmler sinemaseverlerin beğenisine sunuluyor.
19 Mayıs 2023

Netflix, Şubat ayında platforma eklenecek yeni içeriklerini açıkladı. Berkun Oya'nın yeni mini dizisi 'Kuvvetli Bir Alkış', romantik komedi 'Aşk Oyunu' ve Funda Eryiğit, Alperen Duymaz, Mehmet Günsür'ün başrollerini paylaştığı 'Kül' filmi öne çıkan yapımlar arasında yer alıyor. Ayrıca, 'Avatar: The Last Airbender' dizisinin uyarlaması, 'Good Morning, Verônica'nın final sezonu, 'Love is Blind'ın yeni sezonu ve 'Formula 1: Drive to Survive'ın altıncı sezonu gibi içerikler de izleyicilerle buluşacak.
28 Ocak 2024

Çevrimiçi film izleme servisi MUBI, aylık abonelik ücretini 89 liradan 129 liraya yükselttiğini duyurdu. Platform, dünya festivallerinde yarışan ve ödül alan filmleri kullanıcılarına sunuyor ve en son zam eylül ayında yapılmıştı. Bu zamla birlikte MUBI'nin aylık paket ücreti 129 liraya çıkmış oldu. Benzer bir zam haberi de Netflix'ten gelmiş ve onun Türkiye'deki en düşük paket ücreti 120 liraya yükseltilmişti.
26 Ocak 2024

BBC'nin film eleştirmenleri Nicholas Barber ve Caryn James, 2023 yılının ilk dört ayında öne çıkan filmleri belirledi. Listede 'Saint Omer', 'Close', 'John Wick: Chapter 4', 'Holy Spider', 'The Worst Ones', 'EO', 'Return to Seoul' ve 'Infinity Pool' gibi çeşitli türlerdeki filmler yer alıyor. Eleştirmenler, bu filmlerin konularını, performanslarını ve sinematografik özelliklerini değerlendirerek izleyicilere önerilerde bulunuyorlar. Filmler arasında dram, aksiyon, gerilim ve belgesel türleri bulunmakta ve bazıları henüz vizyona girmemiş veya dijital platformlarda yer almıyor.
16 Nisan 2023

İstanbul Modern Sinema, kadın sinemacılara daha fazla alan açmayı hedefleyen projesi kapsamında 'Düşten Maddeye' adlı yeni seçkisini duyurdu. Seçki, sinema endüstrisindeki kadınların eksikliğinin çokça hissedildiği yapım tasarımı ve sanat yönetimine odaklanıyor. 10 filmlik seçki, 26-29 Ekim tarihleri arasında İstanbul Modern Sinema'da izleyiciyle buluşacak.
18 Ekim 2023

Bu hafta Türkiye'deki sinemalarda Polonya'nın Oscar adayı Aİ (EO), korku filmi Megan (M3GAN), aksiyon filmi Servet Operasyonu (Operation Fortune: Ruse de guerre), komedi filmi İllegal Hayatlar, konser filmi Tamiri Mümkün ve korku filmi Ammar 3: Cin Kabilesi olmak üzere altı yeni film izleyiciyle buluşuyor. Aİ (EO), bir eşeğin gözünden dünyayı anlatırken, Megan yapay zeka ile hareket eden bir oyuncak bebeğin hikayesini, Servet Operasyonu ise bir MI6 ajanının maceralarını konu alıyor. İllegal Hayatlar, bir kumarhane sahibinin siyasi parti kurma sürecini, Tamiri Mümkün Mor ve Ötesi'nin stadyum konserini ve Ammar 3: Cin Kabilesi ise büyü ve cinlerle ilgili bir hikayeyi ele alıyor.
13 Ocak 2023

İstanbul Sinema Müzesi'nde yer alan ve sinema tarihinin önemli yönetmenlerinden Stanley Kubrick'in eserlerini kapsayan serginin gösterim süresi, yoğun ilgi nedeniyle 2 Nisan tarihine kadar uzatıldı. Sergi, Kubrick'in kariyerine kronolojik bir bakış sunuyor ve yayınlanmamış belgeler, objeler, senaryolar, kameralar, lensler ve orijinal kostümler içeriyor. Alman Sinema Müzesi, Christiane Kubrick, Jan Harlan ve Londra Sanat Üniversitesi Stanley Kubrick Arşivi iş birliğiyle düzenlenen sergi, çeşitli desteklerle gerçekleştirildi.
9 Mart 2023

Bu hafta Türkiye'deki sinema salonlarında biri yerli olmak üzere toplam sekiz yeni film vizyona girdi. François Ozon'un yönettiği 'Suç Bende' filmi, 1930'ların Paris'inde geçen bir kadın dayanışması hikayesini anlatıyor. Russell Crowe'un başrolünde olduğu 'Şeytanın Düşmanı', gerçek bir rahibin notlarından esinlenerek şeytan çıkarma ayinlerini konu alıyor. 'Galaksinin Koruyucuları 3', macera ve aksiyon severler için Rocket'in hayatını kurtarma çabasını ele alıyor. Yerli komedi 'Aşkın Saati 19.03', bir dedenin torununa Beşiktaş sevgisini aşılamaya çalışmasını işliyor. 'Tatlı Bela', iki gencin tutkulu aşkını, 'Şüphe' ise bir annenin aile sırlarını keşfetmesini, 'Elleville Elfrid' ise animasyon severlere hitap eden bir Norveç yapımını sunuyor.
5 Mayıs 2023

Türkiye sinemalarında bu hafta İtalya'nın Oscar adayı 'Kaptan Benim' dahil olmak üzere dokuz yeni film vizyona giriyor. 'Kaptan Benim', Senegal'den Avrupa'ya gitmeye çalışan iki gencin hikayesini anlatıyor. Diğer filmler arasında Nicolas Cage'in başrolünde olduğu 'Rüya Senaryo', bir uçak kazasını konu alan 'Çıkış Yok', Cem Karaca'nın hayatını anlatan 'Cem Karaca'nın Gözyaşları', dans temalı 'Haydi Tut Elimi', Trabzonspor'un tarihini anlatan belgesel 'İnadıyla Şampiyon', animasyon 'Büyük Macera 2: Sürpriz Misafir' ve iki yerli korku filmi 'Ruhlar Bölgesi: Karanlık Taraf' ve 'Şeytan1' bulunuyor.
26 Ocak 2024
İşaretlediklerim