MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayet soruşturması kapsamında, polis İstanbul'da firari şüphelileri arıyordu. Şüphelilerden Doğukan Çep, Beykoz'da bir otelde tespit edilerek gözaltına alındı. Daha önce 35 yıl dört ay hapis cezası almış olan Çep, dört yıldır yakalanamamıştı. Soruşturma kapsamında şu ana kadar aralarında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk ve iki özel harekat polisinin de olduğu 10 kişi tutuklanmıştı.
5 Ocak 2023

Ankara'da bir eğlence mekanında müzisyen Onur Şener'i öldüren saldırganlardan İlker Karakaş ve Ali Gündüz, 'kasten öldürme' suçundan 25'er yıl hapis cezasına çarptırıldı. Diğer üç sanık Gözde Gündüz, Jale Erberk ve Semih Soyalp beraat etti. Mahkeme, Karakaş ve Gündüz'ün tutukluluk halinin devamına karar verirken, Soyalp hakkında tahliye kararı verdi. Mahkeme başkanı Mehmet Ali Karaseyfioğlu, daha önce Şule Çet davasında da hüküm veren hakimdir.
5 Temmuz 2023

Mersin'in Tarsus ilçesinde Mehmet E. isimli şahıs, kıskançlık nedeniyle tartıştığı eşi Emine E.'yi tabancayla vurarak öldürdü. Olay, çiftin Çağlayan Mahallesi'ndeki evlerinde meydana geldi. Komşuların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, ağır yaralı kadını hastaneye kaldırdı, ancak yapılan müdahalelere rağmen kadın hayatını kaybetti. Şüpheli koca, olay yerine yakın bir noktada polis tarafından yakalandı ve üzerinde cinayette kullanılan tabanca bulundu.
13 Ocak 2023

Hindistan'ın Uttar Pradesh eyaletinde, yabani bir orman kedisi, annesinin yanında uyuyan ikiz bebeklerden birini kaçırdı. Baba Hasan'ın kovaladığı kedi, ağzında taşıdığı bebeği çatıdan düşürdü. 15 günlük bebek Rihan, düştüğü yerde hayatını kaybetti. Baba Hasan, hayvanın, bebekler doğduğundan beri her gün evlerine geldiğini ve kediyi sürekli kovaladıklarını belirtti.
25 Temmuz 2023

Aydın'ın Balıkköy Mahallesi'nde bir sitenin otoparkında silah sesleri duyan vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen ekipler, bir kadın ve bir erkeğin cesetleri ile yaralı bir kişiyi buldu. Kadını ve erkeği öldüren şahsın, kadınla bir süre birlikte yaşadığı ve olay yerinde yaraladığı diğer kişiyi hastaneye kaldırıldıktan sonra aynı silahla intihar ettiği anlaşıldı.
9 Ocak 2024

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayet soruşturması kapsamında şimdiye kadar 19 kişi tutuklanmış, aralarında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi ve iki özel harekat polisinin de bulunduğu isimler yer almıştı. AA'nın haberine göre, soruşturma kapsamında gözaltına alınan A.A. isimli şahıs da tutuklandı ve böylece tutuklu sayısı 21'e yükseldi.
20 Şubat 2023

Ankara'nın Altındağ ilçesinde bir kişi, N.A, tabancayla bacağından vuruldu ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıyla yapılan görüşmede, olayın yağma suçundan aranan M.A. tarafından gerçekleştirildiği öğrenildi. Polis, M.A'ya ulaştığında, zanlı polisin 'dur' ihtarına uymayarak silahını başına doğrulttu ve evine gitti. Polisin ikna çabalarına rağmen M.A, evinde silahla intihar etti ve hastaneye kaldırıldığı sırada hayatını kaybetti.
20 Eylül 2023

1996 yılında öldürülen Kıbrıslı gazeteci Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili olarak, organize suç örgütü lideri Sedat Peker, kardeşi Atilla Peker ve eski MİT mensubu Mehmet Korkut Eken hakkında tutuklama emri çıkarıldı. Sedat Peker, bir YouTube videosunda kardeşi Atilla Peker'i cinayeti işlemekle görevlendirdiğini iddia etmişti. Atilla Peker ise daha önce Fethiye başsavcılığına cinayetle ilgili bilgiler içeren bir dilekçe sunmuştu.
15 Aralık 2023

Samsun'un Ayvacık ilçesinde yaşayan 43 yaşındaki Melek B., silahla vurulduktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayın ardından jandarma ekipleri, annesini silahla vurduğu gerekçesiyle 16 yaşındaki oğlu S.K.'nin yakalanması için çalışma başlattı.
27 Temmuz 2023

Mersin'in Mut ilçesinde bir baba, yedi yaşındaki oğlunu bıçakla öldürdü ve ardından intihar girişiminde bulundu. Olayı fark eden komşuların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri çocuğun hayatını kaybettiğini belirledi. İntihar girişiminde bulunan baba ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı ve hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi.
7 Eylül 2023

İstanbul Beylikdüzü'nde bir markette kasiyere saldıran ve arkadaşını korumaya çalışan bir diğer çalışanı bıçaklayarak öldüren Y.C.T. isimli şüpheli tutuklandı. Alkollü olduğu belirtilen şüpheli, önce markette bir çalışanla tartıştı, sonra elinde bıçakla geri döndü ve A.K. isimli çalışanı bıçakladı. Ağır yaralanan A.K. hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli 'kasten öldürme' suçundan tutuklandı.
2 Eylül 2023

Ankara'nın Altındağ ilçesinde, kiracı ile ev sahibi arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan tartışma sonucunda kiracı Fatih T, ev sahibi Orhan Mercan'ı pompalı tüfekle vurdu. Çevredekilerin haber vermesiyle olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, ağır yaralanan Mercan'ı hastaneye kaldırdı, ancak yapılan müdahalelere rağmen Mercan hayatını kaybetti. Zanlı Fatih T, kısa sürede Altındağ İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.
17 Haziran 2023

İstanbul Esenler'de kira nedeniyle tartıştığı ev sahibi S.A'yı bıçaklayarak öldüren S.B. tutuklandı. Olay, Tuna Mahallesi'nde gerçekleşti. S.B'nin daha önce 'kasten yaralama' ve 'güveni kötüye kullanma' gibi suçlardan kaydı olduğu belirlendi. S.B, 'kasten öldürme' suçundan adliyeye sevk edildi ve Nöbetçi Bakırköy Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.
12 Eylül 2023

Ankara'da müzisyen Onur Şener'in 'istek parça' tartışması sonucu öldürülmesine ilişkin yargılanan beş sanığın duruşması gerçekleşti. Sanıklar, olay günü yaşananları anlatarak Şener'in psikolojisinin bozuk olduğunu iddia etti. Tutuklu sanıklar İlker Karakaş, Ali Gündüz ve Semih Soyalp'ın tutukluluk hallerinin devamına karar verildi ve duruşma 8 Mart'a ertelendi. Maktulün yakınları ve tanıkların ifadeleri alındı, sanıkların cinayetle ilgileri olmadığını savunmalarına rağmen, maktulün ailesi sanıkları suçladı.
25 Ocak 2023

İzmir'in Çeşme ilçesinde bir eğlence mekanında çıkan silahlı kavgada bir güvenlik görevlisi hayatını kaybetti, biri ağır yedi kişi yaralandı. Olayın ardından şüphelilerin kaçtığı otomobil, İnönü Caddesi’nde boş bir arsada bulundu. Polis ve jandarma ekipleri, zanlıları yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.
19 Ağustos 2023

Sakarya'nın Serdivan ilçesinde polis memuru İlker Tarık Ü., eşi Nesrin Ü. ve kızı Ayşegül O.'yu silahla vurarak öldürdü ve annesini yaraladıktan sonra intihar etti. Olay yerine sevk edilen polis ve sağlık ekipleri, İlker Tarık Ü. ve kızının öldüğünü, eşinin ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini belirledi. Yaralı anne yoğun bakımda tedavi altına alındı. Olay yerinde savcının incelemesi devam ediyor.
19 Ocak 2024

İstanbul Beyoğlu'nda motosikletli kişi ya da kişiler tarafından düzenlenen silahlı saldırıda bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı. Olayın nedeni henüz bilinmiyor. Yaralılar hastaneye kaldırıldı, ancak biri tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olay yerinde inceleme yapan ekipler, bir otomobile üç kurşun isabet ettiğini belirledi. Şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.
7 Ağustos 2023

Hatay'ın Hassa ilçesinde, kayıp olarak aranan bir kadının öldürüldüğü belirlendi. Kadının yeğeni ve yeğeninin eşi gözaltına alındı. Zanlılardan biri, kadını başına briketle vurarak öldürdüğünü ve cesedini bir çuvala sararak bir akarsu yatağına attığını itiraf etti. Kadının cansız bedeni, polis ekiplerince yapılan inceleme sonucu bulundu.
19 Ekim 2023

Muş'un Vartinis köyünde 1993 yılında Öğüt ailesinden dokuz kişinin evlerinde yakılarak öldürülmesi olayıyla ilgili dava, 30 yıl geçtiği için zaman aşımına uğradı. Kırıkkale 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen son duruşmada dava düşürüldü. Mağdur ailenin avukatı ve Muş Baro Başkanı Kadir Karaçelik, karara tepki göstererek insanlığa karşı suçlar kategorisinde değerlendirilmesi gerektiğini ve mücadeleye devam edeceklerini belirtti. Dava sürecinde iki jandarma subayı, bir astsubay ve bir özel harekat şube müdürü yargılanmış ve sanıkların firar ettiği, kırmızı bültenle arandığı bilgisi paylaşılmıştı.
4 Aralık 2023

MHP Antalya il yönetim kurulu üyesi Yusuf Çırpan, Muratpaşa ilçesindeki evinde ölü bulundu. Komşularının durumu yetkililere bildirmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri güvenlik kamera görüntülerini izleyerek bölgede çalışma başlattı. Çırpan'ın cenazesi otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.
14 Ekim 2023
İşaretlediklerim