Borsa İstanbul, Avrupa Yatırım Holding hissesinin iki ayda yüzde 576 oranında değer kazanmasının ardından, bu hissede işlem yapan İranlı illüzyonist Aref Ghafouri ve Eren Çayır isimli kişilere yatırımcı bazında tedbir uyguladı. Tedbirler, açığa satış ve kredili işlem yasağı, brüt takas ve internetten emir iletilmesinin kısıtlanması şeklinde uygulanacak. Ayrıca, hisseler 21 Temmuz'a kadar tek fiyat işlem yöntemiyle işlem görecek.
22 Haziran 2023

2022 yılında rekorlar kıran Borsa İstanbul, 2023'te dalgalı bir seyir izlemekte ve depremler sonrası alınan önlemlerle desteklenmeye çalışılmaktadır. Yatırımcıların kur korumalı mevduatta faiz tavanının kaldırılması ve seçim belirsizliği nedeniyle borsadan çekilmesi bekleniyor. Mart ayının son haftasından itibaren, özellikle 15:00-18:00 saatleri arasında borsada sert dalgalanmalar gözlemleniyor. Bu dalgalanmaların, seansın son saatlerine odaklanan hızlı robo-traderlar tarafından tetiklenmiş olabileceği düşünülüyor.
10 Nisan 2023

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 13 Şubat 2024 tarihinde güne 9,217,42 puanla rekor bir seviyeden başlamasına rağmen, günü yüzde 1,97 değer kaybıyla 8,994,00 puandan tamamladı. Bu düşüşle birlikte, bankacılık endeksi yüzde 0,96 ve holding endeksi yüzde 2,09 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran menkul kıymet yatırım ortaklığı olurken, en çok değer kaybeden sektör ise iletişim oldu. İşlem hacmi ise 150,9 milyar lira olarak gerçekleşti.
13 Şubat 2024

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Borsa İstanbul'da işlem gören pazarlar beş iş günü için kapatılmıştı. Yarın endeksin açılması beklenirken, bankacılık kaynakları depremin etkisini azaltacak düzenlemelerin yapıldığını ve bu düzenlemelerin yakında açıklanacağını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası düzenlemeleri açıklaması bekleniyor. Ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın hisse geri alımları için vergi muafiyeti sağlamayı planladığı ve bireysel emeklilik sisteminde yapılan bir düzenleme ile borsaya önemli miktarda fon girişi bekleniyor.
14 Şubat 2023

Seçimlerin ardından ekonomi yönetiminin belirlenmesiyle birlikte piyasalar yeni ekonomi yönetimi ve politikalarına odaklanmış durumda. Borsa İstanbul, seçim sonrası yükselişe geçmiş ancak bu hafta düşüşe başlamıştır. Investing tarafından aktarılan bilgilere göre, Borsa İstanbul'da 10 şirket kendi hisselerini geri almıştır. Bu şirketler arasında Etiler Gıda, Inveo Yatırım, Akfen Gayrimenkul gibi çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren firmalar bulunmaktadır.
22 Haziran 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde, seçimlerin ardından olumlu bir görünüm sergileyen piyasada, dün en çok değer kazanan ve kaybeden hisse senetleri belirlendi. En çok kazanan hisseler arasında PATEK, EMNIS, CMENT gibi şirketler yer alırken, en çok değer kaybeden hisseler arasında ISCTR, ISKUR, BNTAS gibi şirketler bulunuyor. Borsa İstanbul, 27 Şubat 2024 tarihinde günü düşüşle tamamladı.
28 Şubat 2024

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Borsa İstanbul'da yaşanan satış baskısı devam ediyor ve BIST100 endeksi günün ilk yarısında yüzde 7'nin üzerinde bir değer kaybı yaşayarak 4.584,48 puana düştü. Bu düşüş sonucunda endekse bağlı devre kesici sistemi ikinci kez devreye girdi ve pay piyasasındaki tüm işlemler geçici olarak durduruldu. İşlemler, devre kesici uygulamasının ardından belirlenen saatlerde kaldığı yerden devam etti. Analistler, BIST100 endeksinde teknik seviyeler olarak 4.800 ve 5.000 puanları direnç, 4.400 puanı ise destek olarak görüyor.
7 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası işlemlere ara verilen Borsa İstanbul, düzenlemelerin ardından yeniden açıldı ve şirketler hisse geri alımına yöneldi. Bireysel emeklilik sistemi (BES) portföyündeki değişiklik ve Merkez Bankası'nın tahvil alımı gibi faktörlerle borsada yükseliş görüldü. BIST 100 endeksi, açılışta yüzde 7,29 değer kazanarak 5 bin puanın üzerine çıktı ancak sonrasında bazı kazançlarını geri verdi. Gün içinde dalgalanma devam etti.
16 Şubat 2023

Borsa İstanbul, Gübre Fabrikaları (Gübretaş) şirketinin hisselerinde meydana gelen olağandışı fiyat ve miktar hareketleri nedeniyle, şirketten talep edilen özel durum açıklamasının zamanında yapılmaması üzerine hisselerdeki işlemleri geçici olarak durdurdu. Bu durum, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan bir bildirimle duyuruldu.
24 Ocak 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde, seçimlerin ardından olumlu bir görünüm sergileyen piyasada, dün en çok kazandıran hisseler arasında ERSU, ISBTR, KENT gibi şirketler yer aldı. Öte yandan, en çok kaybettiren hisseler ise BINHO, GLBMD, SURGY gibi şirketler oldu. Borsa İstanbul, 13 Şubat 2024 tarihinde günü düşüşle tamamladı.
14 Şubat 2024

Borsa İstanbul, güne yüzde 0,59 oranında yükselişle başlamasına rağmen, saat 10:00'dan sonra yaşanan sert satışlar nedeniyle günlük kaybı yüzde 7'ye ulaştı. Bu süreçte iki kez devre kesici mekanizması devreye girdi. Devre kesici, belli bir fiyat seviyesine ulaşıldığında alım-satım işlemlerini otomatik olarak durduran bir önlemdir. Satışlar sonucunda 200'den fazla hisse için devre kesici uygulandı.
5 Ocak 2023

BIST 100 endeksindeki kayıpların yüzde 7'yi aşması sonucunda Borsa İstanbul, Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi'ni çalıştırdı ve işlemleri ikinci kez durdurdu. İlk devre kesme işlemi düşüşün yüzde 5'i aşmasıyla gerçekleşti. İşlemler yeniden başladıktan sonra düşüşün yüzde 7'yi geçmesiyle borsa 17.23'te yeniden devre kesti. Borsa İstanbul, işlemlerin durdurulduğunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi.
25 Ekim 2023

Türkiye'de yaşanan büyük deprem felaketinin ardından Borsa İstanbul, sert düşüşler ve devre kesici tetiklenmeleri sonucu 15 Şubat'a kadar kapatıldı. Piyasa uzmanları, yatırımcılara yönelik açıklama yapılmadan, şirketlerin etki analizi değerlendirmeleri açıklanmadan ve likidite ile makine işlemleri konusunda önlemler alınmadan borsanın açılmasının yanlış olacağını belirtiyor. Uzmanlar, aynı senaryonun tekrarlanabileceği endişesiyle Borsa İstanbul'un açılışının ertelenmesini öneriyor.
13 Şubat 2023

Ekonomi yönetimi, borsanın depremin ilk günlerinde açık kalması nedeniyle yaşanan olumsuzlukları gidermek için tedbirler aldı. Bu tedbirler arasında hisse geri alımlarını kolaylaştıran düzenlemeler de yer aldı. Stopajın sıfırlanması gibi teşviklerle birçok şirket, hisse geri alımına hız verdi. Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları, Koza Altın İşletmeleri ve İş Yatırım Menkul Değerler gibi şirketler, milyonlarca TL'lik hisse geri alım kararları aldı.
15 Şubat 2023

Borsa İstanbul, 2023 yılına sert kayıplarla başladı ve yılın ilk işlem gününde rekor kırdıktan sonra TL bazında yaklaşık yüzde 16,5 değer kaybetti. Yeni işlem gününde BIST 100 endeksi sabah saatlerinde yüzde 4'ü aşan bir yükseliş gösterdi, ancak sonrasında gelen sert satışlarla kazançlarını geri verdi ve yüzde 1,2 düşüş yaşadı. Borsa İstanbul ve Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), piyasa bozucu eylemlere karşı önlemler aldı ve cezai yaptırımlar uygulanacağını duyurdu.
12 Ocak 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde, seçimlerin ardından piyasaların yükselişe geçmesiyle birlikte, dün en çok kazandıran hisseler arasında QNBFL, KERVN, OTTO gibi şirketler yer aldı. Aynı gün içerisinde en çok değer kaybeden hisseler ise SNKRN, YONGA, ATATP gibi şirketler oldu. Borsa İstanbul, 4 Mart 2024 tarihinde günü düşüşle tamamladı.
5 Mart 2024

Borsa İstanbul, deprem bölgesinde faaliyet gösteren sekiz şirketin hisselerindeki işlemleri, şirketlerin depremden etkilenme durumları hakkında Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) özel durum açıklaması yapılana kadar askıya aldı. İşlemleri durdurulan şirketler arasında SASA, BOSSA, Bilici Yatırım, SANKO, Hateks, İskenderun Demir Çelik, Arsan Tekstil ve Rubenis Tekstil bulunuyor.
6 Şubat 2023

Borsa İstanbul, 2023 yılının ilk dört ayında yüzde 16'lık bir kayıp yaşadı ve mayıs ayının ilk günlerinde de düşüş eğilimi devam etti. BIST 100 endeksi yüzde 3,5'in üzerinde değer kaybetti ve 300'den fazla hissede devre kesici uygulandı. Kıdemli borsa analisti Tuncay Turşucu, endeksin daha da düşebileceğini belirtirken, Marbaş Menkul Değerler'den İbrahim Ethem Afacan, piyasanın sahipsiz olduğunu ve Ziraat Yatırım'ın rekor alımlarına rağmen borsanın düşük işlem hacmiyle 4500 seviyesinin üzerinde tutunamadığını ifade etti. Türkiye Varlık Fonu'nun Ziraat Yatırım aracılığıyla borsayı destekleme çabaları da başarısız oldu.
3 Mayıs 2023

Borsa İstanbul, BIST 100 endeksinin gün içinde önceki gün kapanışına göre yüzde 3 veya daha fazla düşmesi durumunda açığa satış yapılabilen işlem sıralarında yukarı adım kuralını otomatik olarak uygulayacağını duyurdu. Bu kural, seans sonuna kadar geçerli olacak ve açığa satış işlemleri en son gerçekleşen işlem fiyatından daha yüksek bir fiyat üzerinden yapılmasını gerektirecek. Değişiklikler Borsa İstanbul'un internet sitesinde güncellenen pay piyasası prosedüründe yer alıyor.
3 Şubat 2023

Borsa İstanbul'da hisse geri alımı yapmayı planlayan şirketler, bu amaç için ayrılan toplam 24 milyar 449 milyon 875 bin TL'lik bütçenin sadece binde 5'ini harcadı. Ekonomi yönetimi, borsanın depremin ilk günlerinde açık kalması nedeniyle alınan zararı telafi etmek için tedbirler açıkladı ve hisse geri alımlarını kolaylaştıran düzenlemeler yaptı. Bu düzenlemeler sonrasında 64 şirket, hisse geri alım fonlarını artırdı ve ilk iki gün içinde 27 şirket alım işlemlerine başladı.
18 Şubat 2023
İşaretlediklerim