Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Fenerbahçe'ye Trabzonspor maçındaki saha olayları ve çirkin tezahüratlar nedeniyle 112 bin lira para cezası ve tribün kapatma cezası uyguladı. Fenerbahçeli futbolcu Mert Hakan Yandaş'a sportmenliğe aykırı hareketten dolayı 39 bin lira para cezası verildi. Ayrıca Atakaş Hatayspor, MKE Ankaragücü, Mondihome Kayserispor, Gaziantep FK ve Bitexen Antalyaspor da çeşitli nedenlerle para cezalarına çarptırıldı. Gaziantep FK Teknik Direktörü Marius Sumudica'ya da sportmenliğe aykırı hareketten dolayı ceza verildi.
10 Kasım 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Rizespor'a stadyum zemininde ivedilikle iyileştirme çalışmaları yapılmazsa stadyumun müsabakalara kapatılacağını bildirdi. Bu uyarı, yerinde yapılan denetim sonrasında geldi ve 18 Mart'ta yapılacak olan denetimle stadyumun durumu tekrar değerlendirilecek. TFF, daha önce de Süper Lig ve diğer liglerden toplam on bir kulübe zeminlerin iyileştirilmesi konusunda uyarılarda bulunmuştu.
4 Mart 2024

Fenerbahçe, Galatasaraylı futbolcu Kerem Aktürkoğlu'nun soyunma odası koridorlarında ettiği hakaretler nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu Disiplin Müfettişliği'ne şikayette bulundu. Bu olay, Fenerbahçe'nin 1-0 kazandığı derbi maçının ardından yaşandı. Maç öncesi ve sonrası yaşanan arbedeler nedeniyle Fenerbahçe'ye ceza verilmişti. Fenerbahçe, Kerem Aktürkoğlu'nun küfürlerine ait görüntülerin ortaya çıkmasının ardından harekete geçti.
24 Mayıs 2024

Fenerbahçe, Galatasaray Sportif Başkan Vekili Erden Timur'un iddialarıyla ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) soruşturma açılmasını talep etti. Timur'un iddiaları, dönemin Merkez Hakem Kurulu başkanı Lale Orta'nın VAR görüntüsünü Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'a gönderdiği yönündeydi. Fenerbahçe, Timur'un cezalandırılması için TFF'den harekete geçmesini istedi ve aksi taktirde federasyonun da sorgulanması gerektiğini belirtti.
20 Ekim 2023

Adana Demirspor ile Fenerbahçe arasında oynanan ve 1-1 sonuçlanan maçta hakem Ali Palabıyık'ın kararları tartışma yarattı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus maç sonunda hakeme itiraz ederek kırmızı kart gördü. Fenerbahçe yöneticisi Selahattin Baki, hakem Palabıyık'ın Fenerbahçe'ye operasyon yapmak için maça görevlendirildiğini iddia etti. Genç Fenerbahçeliler grubu, yaşananlara tepki olarak 5 Şubat Pazar günü TFF'nin Riva'daki binasına yürüyüş düzenleyeceklerini ve tüm taraftarları bu 'topyekün mücadeleye' davet ettiklerini açıkladı.
3 Şubat 2023

TFF 2. Lig'de Bursaspor ile Amedspor arasında oynanan maçta Amedspor'a yönelik saldırılar ve tribünlerde açılan provokatif posterler nedeniyle Bursaspor'a dokuz maç seyircisiz oynama cezası verilmişti. Bu olaylar sonrasında soruşturma açılmış ve bazı güvenlik görevlileri görevden uzaklaştırılmıştı. Amedspor yönetimi, yaşananları yeterince ciddiye almadığını düşündüğü TFF yönetimini istifaya çağırmıştı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Bursaspor taraftarını destekleyici açıklamalarda bulunmuştu. Tahkim Kurulu'nun yeni kararıyla Bursaspor'un cezası yedi maça indirildi.
14 Mart 2023

İlber Ortaylı, geçtiğimiz hafta Türkiye'de yaşanan ve genel olarak büyük bir dehşete yol açmayan bir olayın, seçim atmosferi nedeniyle daha sakin bir şekilde ele alındığını belirtti. Olayın, futbol holiganlığından daha fazlasını içerdiğini ve provokasyonun soyunma odalarından havaalanına kadar uzandığını ifade etti. Ortaylı, Trabzon'da yaşananların milli ananelere uymadığını ve yurtiçi maçların Trabzon'da oynanmasına bir süre ara verilmesi gerektiğini savundu. Ayrıca, Trabzonspor yöneticileri ve şehir ileri gelenlerinin Fenerbahçe takımına karşı saygın bir özür dilemediğini eleştirdi.
24 Mart 2024

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe'nin beş yıldızlı formayla Türkiye Kupası törenine çıkmasına Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) ceza vermesini beklediklerini belirtti. Fenerbahçe'nin bu hareketi, yönetmeliklere meydan okuma olarak değerlendirildi. Özbek, TFF'nin bu konuda sessiz kalmaması gerektiğini ve yönetmeliklere herkesin uyması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Galatasaray'ın hukuksuzluklarla mücadele edeceğini belirtildi.
21 Temmuz 2023

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe'nin Süper Kupa finalinde U19 takımıyla sahaya çıkmasını ve maçın dördüncü dakikada sona ermesini eleştirdi. Fenerbahçe, maçın ertelenmesi ve yabancı hakem atanması taleplerinin reddedilmesi üzerine bu kararı almıştı. Özbek, yaşananların taraflara ve futbolun prestijine zarar verdiğini, ayrıca maçın gelirinin depremzedelere yardım için ayrılacağını belirterek durumdan duyduğu üzüntüyü ifade etti.
8 Nisan 2024

Hilmi Türkay, Fenerbahçe'nin Pendikspor ile oynadığı maçta hakemin performansını sert bir dille eleştirdi. Maçta hakemin çoğu kararının tartışmalı olduğunu ve Pendiksporlu futbolcuların yerde yatma eylemlerini abarttığını belirtti. Buna rağmen Fenerbahçe'nin maçı kazanmasını önemli bulduğunu ve takımın sahadaki olumsuzluklara rağmen üç puan almasının değerli olduğunu ifade etti.
11 Mart 2024

Erman Toroğlu, Türk futbolunda yaşanan sorunlara dikkat çekerek, bu durumun sorumluluğunun herkes tarafından paylaşıldığını belirtti. Maça çıkan takımlar, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve basın dahil olmak üzere hiçbir kesimin tamamen masum olmadığını ifade etti. Toroğlu, bazı basın mensuplarının insanları birbirine düşürmeye çalıştığını ve bu durumun futbolun içindeki sorunları daha da derinleştirdiğini vurguladı. Ayrıca, TFF'nin yönetim şeklini eleştirerek, sorunların çözümü için acil eylem çağrısında bulundu.
8 Nisan 2024

Galatasaray, Fenerbahçe'nin Süper Lig'in 29. haftasında Pendikspor'u 4-1 yendiği maçtaki hakem kararlarını eleştirerek Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetimine istifa çağrısında bulundu. Açıklamada, hakem Kadir Sağlam'ın kararları, TFF ve kurullarının tutumu, yayıncı kuruluş ve maçı anlatan spikerin davranışları eleştirildi. Ayrıca, VAR hakemi Alper Çetin'in yetkisi olmamasına rağmen penaltı kararı verdiği iddia edildi. Galatasaray, TFF'nin Türk futbolu adına gerçekleri ve adil kararları paylaşma görevini yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.
11 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 1 Mart 2024 tarihli Merkez Hakem Kurulu (MHK) toplantısının sızdırılan bölümlerinin ardından toplantının tamamını yayınladı ve konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Sızdırılan görüntüler, Süper Lig'in 27'nci haftasında oynanan Galatasaray-Antalyaspor maçında verilen bir penaltı kararının hakemler tarafından tartışıldığı bir toplantıya aitti. TFF, bu toplantının rutin bir eğitim çalışması olduğunu ve kamuoyuna kapalı olduğunu belirtti, izinsiz yayınlamanın hukuken suç olduğunu açıkladı.
26 Mart 2024

Beşiktaş'ın Lugano ile oynadığı maçta taraftarların küfürlü protestosuyla karşılaşan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, durumu 'organize bir olay' olarak nitelendirdi. Büyükekşi, maçı izlemek için stadyuma gitmiş ancak protesto sonrasında stadyumu terk etmişti. Protesto, Büyükekşi'nin Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi'ye sinirli bir şekilde bir şeyler söylemesi ve parmak sallaması sonrasında başlamıştı. Maçın ardından Beşiktaş, 'Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı' düzenleme kararı almış ve teknik direktör Şenol Güneş istifa etmişti.
6 Ekim 2023

Gazeteci Fatih Altaylı, bir işinsanı ile yaptığı sohbette öğrendiğine göre Süper Kupa finalinin Suudi Arabistan'da oynanmasını Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un önerdiğini yazdı. TFF'nin önemli sponsorlarından birinin patronu, Ali Koç'un Avrupa takımlarının Suudi Arabistan'da oynayarak ciddi gelir elde ettiğini belirterek, Süper Kupa finalinin de orada oynanması fikrini federasyona sunduğunu aktardı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi daha önce kararın Fenerbahçe ve Galatasaray'ın rızasıyla alınacağını belirtmişti. Kamuoyu ve iki kulübün divan kurulları maçın Türkiye'de oynanması yönünde çağrıda bulunmuş, ancak TFF kararını değiştirmemişti.
28 Kasım 2023

Galatasaray-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylarla ilgili soruşturmada Fenerbahçeli futbolcular Mert Hakan Yandaş ve Bright-Osayi Samuel ile işadamı Hulusi Belgü ifadeye çağrıldı. Fenerbahçe, 21. dakikada 10 kişi kalmasına rağmen maçı 1-0 kazanmıştı. Maç sonrası Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un stada gelmesiyle sahada kutlama yapılmış, bu sırada Galatasaray yöneticileri ve stad görevlileriyle arbede yaşanmıştı. Hulusi Belgü, stad müdürü Ali Çelikkran’ın saçını çekmişti.
21 Mayıs 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç’u ve genel sekreter Burak Kızılhan’ı, Göztepe ile oynanan maçta talimatlara aykırı hareket gerekçesiyle Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti. Aynı maçta Göztepe Kulübü görevlisi Fatih Özkan da talimatlara aykırı hareketi ve saldırı nedeniyle disipline gönderildi. Ayrıca, çeşitli nedenlerle Göztepe, Fenerbahçe, Gaziantep FK, Başakşehir, Kayserispor, Sivasspor ve Konyaspor da PFDK'ya sevk edildi.
20 Ağustos 2024

Fenerbahçeli futbolcu Bright Osayi-Samuel, Trabzonspor ile oynanan maç sırasında sahaya inen saldırgan taraftarlara karşılık vermek zorunda kaldığını belirtti. Maç boyunca tribünlerden atılan cisimler nedeniyle birçok Fenerbahçeli oyuncu yaralandı. Maç sonunda sahaya inen taraftarlar, Fenerbahçeli futbolculara saldırdı ve güvenlik güçleri duruma müdahale etmekte yetersiz kaldı. İçişleri Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu olaylarla ilgili soruşturma başlattı.
25 Mart 2024

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, kulübün yüksek divan toplantısında konuştu ve Fenerbahçe camiasına 'ayaklanma' çağrısı yaptı. Koç, hakemlikten istifa eden Kemal Yılmaz'ın durumunu örnek göstererek Türk futbolunun yozlaştığını belirtti. Ayrıca, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye, Galatasaray Sportif Başkan Vekili Erden Timur'a ve eski FB'li yönetici Selim Soydan'a eleştirilerde bulundu.
5 Kasım 2023

TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Süper Lig'deki çeşitli kulüplere saha olayları, çirkin ve kötü tezahüratlar ve stadyum düzenine uymama gibi nedenlerle toplamda milyonlarca lira para cezası verdi. En yüksek cezalar Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray gibi büyük kulüplere kesilirken, diğer kulüpler ve bazı yöneticiler ile futbolculara da çeşitli cezalar uygulandı.
19 Ocak 2023
İşaretlediklerim