Zorlu Holding, enerji sektöründeki şirketi Zorlu Enerji'nin 40 milyon liralık nominal değerindeki hisselerini kurumsal yatırımcılara sattı. Satış işlemi özel emir yöntemiyle ve hisse başına 4,84 lira fiyatla gerçekleştirildi, toplamda 193,6 milyon lira gelir elde edildi. Bu satış sonrasında Zorlu Holding'in Zorlu Enerji'deki payı yüzde 33,73'e düştü.
21 Kasım 2023

Zorlu Holding, Zorlu Enerji'deki hisselerinin bir kısmını kurumsal yatırımcılara sattı. Bloomberg HT'nin aktardığına göre holding, cuma günü 34,1 milyon tutarında hisse sattı. Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada bu işlemle birlikte holdingin Zorlu Enerji'deki payının yüzde 35,33'e gerilediği belirtildi. Zorlu Enerji, geçtiğimiz ayın sonunda hisselerinin bir kısmının halka arz edilmesi için çalışmalara başlandığını duyurmuştu.
30 Ekim 2023

Bir hafta önce borsada işlem görmeye başlayan Borlease Otomotiv (BORLS) dahil beş hisseye tedbir getirildi. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 5 Ekim tarihli kararıyla Borlease Otomotiv’in halka arzını onaylamıştı. BORLS, DYOBY, INGRM ve KGYO hisseleri 24 Kasım’a kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilmeyecek. Ayrıca, MRSHL hisseleri de aynı dönemde emir paketiyle işlem görecek.
26 Ekim 2023

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Akfen Yenilenebilir Enerji şirketinin hisse başına 9,80 TL fiyatla halka arz edilmesine onay verdi. SPK'nın haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre, Akfen Holding bünyesindeki 340 milyon 370 bin 703 TL nominal değerli paylar halka arz edilecek. Bu gelişme, geçen yıl enflasyona karşı korunma aracı olarak görülen borsanın, deprem sonrası düzenlemelerle yaşadığı dalgalı seyir sonrasında halka arzların yeniden başlaması anlamına geliyor.
3 Mart 2023

Seçimlerin ardından ekonomi yönetiminin belirlenmesiyle birlikte piyasaların odak noktası yeni ekonomi yönetimi ve izlenecek politikalara kaydı. Borsa İstanbul, seçim sonrası haftanın ilk günlerinde yükseliş gösterse de, bu hafta düşüşle başlangıç yaptı. Investing tarafından aktarılan bilgilere göre, Borsa İstanbul'da Inveo Yatırım, Eksun Gıda, Hacı Ömer Sabancı Holding, Kervan Gıda Sanayi, Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Logo Yazılım Sanayi ve MLP Sağlık Hizmetleri olmak üzere yedi şirket kendi hisselerini geri satın aldı.
20 Haziran 2023

Murat Ağırel, BeinSport'un Türk futbolu üzerinden yıllardır elde ettiği kazançları eleştiriyor. Sayıştay'ın 2017 yılında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) üzerinden yaptığı denetim raporunu temel alarak, bu kazançların detaylarını ve şeffaflık eksikliğini vurguluyor. Ağırel, özellikle Katarlı yatırımcıların bugünkü ihale sürecine nasıl katılabildiklerini sorgulayarak, mevcut durumun etik ve adil olup olmadığına dair soruları gündeme getiriyor.
20 Şubat 2024

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,40 yükselişle 8.275,14 puandan başladı. Bugün sekiz hisse yeni tedbirlerle işlem görmeye başladı. ATSYH hisseleri 26 Ekim’e kadar emir iletim kanalları kısıtlanarak işlem görecek. ADEL, ADGYO, EMKEL, LIDFA, NUHCM ve TETMT hisseleri, aynı dönemde açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek. TARKM hisseleri ise 27/09/2023 aynı dönemde emir paketi tedbiriyle işlem görecek.
27 Eylül 2023

Türkiye'de meydana gelen depremler sonrasında Borsa İstanbul'da yaşanan kayıpların telafi edilmesi amacıyla Türkiye Varlık Fonu (TVF) tarafından piyasaya sürülen toplam tutar 240 milyon dolara ulaştı. Bu miktar, TVF'nin borsayı desteklemek için ayırdığı 1 milyar dolarlık kaynağın yüzde 24'ünü oluşturuyor. Ziraat Portföy yatırım fonlarına aktarılan bu kaynaklarla, bazı yatırım fonlarının büyüklüğü yüzde 40'tan fazla artış gösterdi.
6 Mart 2023

Borsa İstanbul'da ACSEL, BFREN, ERBOS ve INTEM hisseleri 17 Kasım'a kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek. IHYAY hisselerinde aynı dönemde brüt takas uygulanacak. AYCES ve SNKRN hisseleri ise emir paketi tedbiriyle işlem görecek. Bu tedbirler, piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması, emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması ve emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması uygulamalarını içeriyor.
18 Ekim 2023

2023 yılında Borsa İstanbul'da 47 şirket halka arz edildi ve bu şirketlerin toplam halka arz büyüklüğü 59,8 milyar lira oldu. Halka arz edilen hisseler, yatırımcılara kısa sürede büyük getiri sağladı. Şu anda 80 şirket, Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) halka arz için onay bekliyor. Onay bekleyen şirketler arasında n11, Rönesans Enerji, Tavuk Dünyası, Kızılay İçecek, Golda Gıda ve Penti gibi markalar bulunuyor.
30 Ekim 2023

Hazine ve Maliye Bakanlığı, ihale öncesi satışlarla birlikte toplam 19 milyar 718,1 milyon lira borçlandı. İlk ihalede dokuz ay vadeli kuponsuz hazine bonosunun yeniden ihracı yapıldı ve basit faiz yüzde 46,15, bileşik faiz 48,63 oldu. İkinci ihalede ise yedi yıl vadeli, 6 ayda bir kupon ödemeli, değişken faizli devlet tahvili yeniden ihraç edildi ve dönemsel faiz yüzde 23,38 olarak belirlendi. İki ihalede toplamda 19 milyar 718,1 milyon lira borçlanma gerçekleştirildi.
8 Temmuz 2024

Borsa İstanbul'da ARZUM, IHEVA ve OBASE hisse senetleri 8 Aralık tarihine kadar açığa satış ve kredili işlemlere konu edilmeyecek. ENSRI, IHYAY, PSDTC ve SONME hisse senetleri ise emir paketi tedbiri kapsamında işlem görecek. Bu tedbirler, piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması, emir iptali ve miktar azaltımı ile fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması ve emir toplama bilgi yayınının kısıtlanmasını içeriyor.
10 Kasım 2023

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi tüm zamanların en yüksek kapanışını yaparken, İndeks Bilgisayar, MLP Sağlık Hizmetleri ve Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı olmak üzere üç şirket hisselerini geri aldı. Şirketlerin hisse geri alımı, borsanın rekor kırdığı bir günde gerçekleşti.
27 Haziran 2023

Seçim belirsizliğinin ortadan kalkması ve yeni ekonomi yönetiminin belirlenmesiyle Borsa İstanbul pozitif bir seyir izledi. Piyasalar, yeni ekonomi yönetiminin politikalarına odaklanırken, uzmanlar piyasadaki hareketliliğin artabileceğini belirtiyor. Borsa İstanbul'da dört şirket - İndeks Bilgisayar, MLP Sağlık Hizmetleri, Ahlatcı Doğal Gaz ve Doğanlar Mobilya - hisselerini geri alırken, borsa yeni bir rekor kırdı. Şimdi ise piyasaların odak noktası 20 Temmuz'daki Merkez Bankası toplantısına çevrildi.
13 Temmuz 2023

Seçimlerin ardından Borsa İstanbul'da yükseliş devam ediyor. Londra'da yabancı yatırımcıların Borsa İstanbul'dan hisse senedi almak için TL elde edebileceği swap piyasasının yeniden hayata geçirileceği haberleri, borsadaki yükselişi etkiledi. Yabancı yatırımcılar en çok Astor Enerji, Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik, Türk Traktör ve Ziraat Makineleri, Alfa Solar Enerji Sanayi ve Ticaret, İş Yatırım Menkul Değerler gibi şirketlerin hisselerini aldı. En çok satılan hisseler ise Enerjisa Enerji, Akçansa Çimento Sanayi ve Ticaret, Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayi ve Ticaret, Türk Telekomünikasyon ve Emlak Konut oldu.
12 Ağustos 2023

Borsa İstanbul verilerine göre, yabancı yatırımcılar Mayıs ayında net olarak en çok Aselsan hissesini satarak 62,4 milyon dolarlık satış gerçekleştirdi. Aynı dönemde, Tofaş hissesi 70,2 milyon dolarlık alımla en çok tercih edilen hisse oldu. Yabancı yatırımcılar toplamda 23,7 milyar dolarlık alım yaparken, 24,3 milyar dolarlık satış yaptı ve net satış 573,9 milyon dolar olarak gerçekleşti.
13 Haziran 2023

Mayıs ayının ilk haftalarında yaşanan seçim beklentileri sonrasında Borsa İstanbul'da düşüş yaşandı. Bu düşüşle birlikte, birçok şirket hisse geri alımı gerçekleştirdi. Geçen hafta 11 ve üç gün önce 18 şirket hisse geri alımı yaparken, dün itibarıyla 17 şirket daha hisselerini geri aldı. Geri alım yapan şirketler arasında Meditera Tıbbi Malzeme, Ereğli Demir ve Çelik, Hacı Ömer Sabancı Holding ve Halkbank gibi önemli isimler bulunuyor.
25 Mayıs 2023

Faizlerin yüksek olduğu bir dönemde, BIST 100 Endeksine dahil, piyasa değeri 10 milyar TL’nin üzerinde olan ve aktifler içinde hazır değerleri yüzde 20’den fazla olan 8 sanayi şirketi incelendi. Bu şirketler arasında Türk Traktör ve Mavi Giyim, nakit pozisyonlarıyla öne çıkıyor. Ayrıca, Tüpraş, Mavi Giyim ve Türk Traktör gibi şirketlerin dolar bazında yüksek getiri performansları göze çarpıyor. Nakit güçleri ile öne çıkan bu şirketlerin, getiri açısından da öne çıktığı belirtiliyor.
6 Nisan 2024

Borsa İstanbul'da KRGYO, ISCTR, ISBTR, LUKSK, YBTAS ve KLNMA hisseleri için çeşitli tedbirler uygulanmaya başlandı. KRGYO hisselerinde 7 Aralık'a kadar brüt takas tedbiri uygulanacak ve mevcut açığa satış ile kredili işlem yasağı devam edecek. ISCTR, ISBTR, LUKSK ve YBTAS hisseleri emir paketi tedbiri altında işlem görecek. KLNMA hisselerinde ise internet üzerinden emir iletimi yasaklanacak ve diğer mevcut tedbirler sürdürülecek.
8 Kasım 2023

Borsa İstanbul'da altı hisse senedi, yeni tedbirlerle işlem görmeye başladı. DGATE, INTEM ve SMART hisseleri 28 Mart'a kadar kredili işlemlere konu edilmeyecek. KERVN, MEPET ve TGSAS hisseleri ise aynı dönemde emir paketi tedbiriyle işlem görecek. Bu tedbirler, hisse senetlerinin piyasa düzeni ve istikrarı açısından uygulanmaktadır.
29 Şubat 2024
İşaretlediklerim