Fenerbahçe, Fiorentina'da forma giyen Faslı futbolcu Sofyan Amrabat'ı kiraladığını duyurdu. Kulüp, Amrabat'ın sağlık kontrolleri ve ileri transfer görüşmeleri için İstanbul'a geleceğini belirtti. Geçen sezonu Manchester United'da geçiren Amrabat, tüm kulvarlarda 30 maça çıkmıştı.
30 Ağustos 2024

Galatasaray Kulübü, milli futbolcu Kaan Ayhan'ı İtalyan takımı US Sassuolo'dan satın alma opsiyonuyla kiralık olarak kadrosuna kattığını açıkladı. 2022-2023 sezonu için geçici transfer ücreti olarak Ayhan'ın eski kulübüne net 400 bin avro ödenecek. Ayhan'ın Galatasaray'dan alacağı sezonluk ücret ise net 9 milyon 500 bin lira olarak belirlendi. Ayrıca, futbolcunun satın alma opsiyon bedeli 2 milyon 800 bin avro olarak açıklandı.
31 Ocak 2023

Süper Lig'de transfer sezonu sona erdi ve en yüksek bonservis bedelli transfer 15 milyon avroyla Cengiz Ünder oldu. Ünder'i, 10 milyon avroyla Mauro Icardi takip etti. Bu dönemde takımlarının yüksek bonservis bedeliyle transfer ettiği diğer futbolcular arasında Sebastian Szymanski, Fred, Davinson Sanchez, Becao, Dominic Livakovic, Milot Rashica, Bakhtiyor Zaynutdinov ve Batista Mendy bulunuyor.
17 Eylül 2023

Fenerbahçe, Faslı forvet Youssef En-Nesyri'nin transferi için Sevilla FC ile görüşmelere başladığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. En-Nesyri, sağlık kontrolünden geçmek ve transfer görüşmelerini ilerletmek üzere İstanbul'a gelecek. Geçtiğimiz sezon LaLiga'da 33 maçta 16 gol ve iki asistle oynayan En-Nesyri, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de altı maçta iki gol ve bir asist kaydetti.
24 Temmuz 2024

İspanyol spor basını, Fenerbahçe'nin 18 yaşındaki futbolcusu Arda Güler'in Real Madrid'e 20 milyon avro bonservis bedeliyle transfer olacağını öne sürdü. Real Madrid Kulüp Başkanı Florentino Perez'in Arda'ya Barcelona'nın teklifinden daha yüksek bir teklif sunduğu ve Fenerbahçe ile Arda Güler'den onay beklenildiği belirtildi. Arda'nın Barcelona, Sevilla ve Milan gibi kulüplerden gelen teklifleri reddederek Real Madrid'i tercih ettiği, ancak kiralık olarak başka bir takımda oynama ihtimalinin de gündemde olduğu ifade edildi.
5 Temmuz 2023

İtalya'nın Atalanta takımından milli futbolcu Merih Demiral, Suudi Arabistan'ın Al Ahli takımına transfer oldu. Al Ahli, daha önce de Edouard Mendy, Roger Ibanez, Franck Kessie, Allan Saint-Maximin, Riyad Mahrez ve Roberto Firmino gibi önemli isimleri kadrosuna katmıştı. Fenerbahçe altyapısında yetişen ve daha sonra Portekiz ve İtalya'da forma giyen 25 yaşındaki Merih, Atalanta kariyerinde 70 maça çıktı ve üç gol attı.
19 Ağustos 2023

Real Madrid, Fenerbahçe'nin genç yıldızı Arda Güler ile altı yıllık sözleşme imzaladığını duyurdu. Transfer, 20 milyon avro bonservis ve performansa bağlı olarak 10 milyon avro ekstra ödeme ile gerçekleşti. Arda Güler, Madrid'deki Real Madrid Sportif Şehri'nde basına tanıtılacak. Futbolcu, Fenerbahçe'ye veda ederken duygusal bir mesaj paylaştı ve Türk gençlerine ilham olmak istediğini belirtti.
6 Temmuz 2023

Türk iş insanı Acun Ilıcalı, sahibi olduğu ACM SPORTS aracılığıyla İrlanda Premier Lig takımlarından Shelbourne'deki yatırımlarını sonlandırdığını açıkladı. Shelbourne ile işbirliğine son verilmesinin ardından, Ilıcalı'nın futbol alanındaki yatırımlarını başka bir ülkede sürdürme planları olduğu belirtildi. Ilıcalı'nın yatırım yaptığı dönemde Shelbourne, 19 maçta 9 galibiyet, 8 beraberlik ve 2 yenilgi alarak ligi 4. sırada tamamladı. Acun Ilıcalı aynı zamanda İngiltere Championship takımlarından Hull City'nin de sahibi.
11 Kasım 2023

Fenerbahçe'nin genç yıldızı Arda Güler, İspanya'nın köklü futbol kulüplerinden Real Madrid ile altı yıllık bir sözleşme imzaladı. Madrid'e özel bir uçakla giden Güler, sağlık kontrolünden geçtikten sonra Real Madrid Kulüp Başkanı Florentino Perez'in de katıldığı bir törenle resmi sözleşmeyi imzaladı ve basına tanıtıldı. Perez, Arda Güler'in Real Madrid'in geleceği için önemli bir yetenek olduğunu belirtirken, Güler ise Real Madrid'in efsanesi olmak istediğini ifade etti.
7 Temmuz 2023

Real Madrid'in İspanya Birinci Futbol Ligi (LaLiga) takımlarından olan oyuncusu Jude Bellingham, Valencia ile oynanan ve 2-2 sonuçlanan maçın son saniyesinde attığı gol hakem tarafından geçersiz sayıldı. Bellingham'ın bu karara sinirlenip hakeme küfür etmesi sonucu kırmızı kart görerek iki maç men cezası aldı. Bu ceza nedeniyle Bellingham, Real Madrid'in Celta Vigo ve Osasuna ile oynayacağı maçlarda forma giyemeyecek.
6 Mart 2024

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in, Al Nassr forması giyen Anderson Talisca ile transfer görüşmesi yaptığını iddia etmesinin ardından Talisca'dan yanıt geldi. Talisca, herhangi bir transfer görüşmesi yapmadığını ve Al-Nassr'dan ayrılmayı düşünmediğini belirtti. Ayrıca, kulübüyle üç yıllık sözleşme imzaladığını ve burada mutlu olduğunu ifade etti.
9 Ağustos 2023

A Milli Futbol Takımı'nın Almanya ve Galler ile oynayacağı maçlar öncesinde Cengiz Ünder ve Hakan Çalhanoğlu aday kadrodan çıkarıldı. Cengiz Ünder, yeni teknik heyetin çalışmalarını deneyimlemek için dört günlük bir kampa katıldıktan sonra planlama gereği kadrodan ayrıldı. Hakan Çalhanoğlu ise üst solunum yolu enfeksiyonu ve yakın zamanda doğum yapacak eşi nedeniyle kadrodan çıkarıldı.
16 Kasım 2023

İngiltere Championship ekibi Cardiff City, teknik direktör Erol Bulut’un görevine son verdiğini duyurdu. Bulut, 2023 yaz transfer döneminde göreve başlamış ve Cardiff ile iki yıllık sözleşme imzalamıştı. Ancak bu sezon altı maçın beşini kaybeden ve birinde berabere kalan takım, Championship'te son sırada yer alıyor. Cardiff City yönetimi, Bulut'a emekleri için teşekkür ederek yollarını ayırdı.
22 Eylül 2024

Galatasaray'ın genç stoperi Emin Bayram, Belçika ekibi Westerlo ile 4 milyon avro karşılığında anlaştı. Galatasaray, bu transferden sonraki satıştan yüzde 50 pay alacak. Bayram, geçtiğimiz sezon Westerlo'da 25 maça çıkmış ve bir gol, iki asist yapmıştı. Genç oyuncu sağlık kontrolü için Belçika'ya gitti.
30 Temmuz 2024

Milli futbolcu Ferdi Kadıoğlu, sezon başında Fenerbahçe'den transfer olduğu Brighton ile ilk maçına çıktı. İngiltere Premier Lig'in 4'üncü haftasında Brighton, Ipswich Town ile karşılaştı ve maç 0-0 beraberlikle sonuçlandı. Ferdi Kadıoğlu, 68'inci dakikada oyuna dahil oldu.
14 Eylül 2024

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, milli futbolcu Arda Güler'in takımda daha fazla süre alması konusunda sabırlı olunması gerektiğini belirtti. La Liga'nın 26. haftasında Sevilla ile oynanacak maç öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan Ancelotti, Arda'nın bu sezon sadece üç maçta toplam 25 dakika süre aldığını ve bu durumun diğer oyuncularla olan rekabetten kaynaklandığını ifade etti. Ayrıca, Juse Bellingham ve Joselu'nun sakatlıkları nedeniyle Arda'ya oynama şansı doğabileceği İspanyol basınında yer aldı.
24 Şubat 2024

İspanya'nın önde gelen futbol kulüplerinden Atletico Madrid, Türk milli futbolcu Çağlar Söyüncü'nün transferini resmi olarak duyurdu. Stoper mevkiinde oynayan Söyüncü ile dört yıllık bir sözleşme imzalandığı açıklandı.
6 Temmuz 2023

Real Madrid'de forma giyme konusunda zorluk çeken Arda Güler'in, takım dinamiğine uymadığı ve sakatlıklarla boğuştuğu için kiralık olarak gönderilebileceği iddia edildi. NTV Spor'un İspanya'nın Sport Gazetesi'nden aktardığı habere göre, Bayer Leverkusen ve Tottenham gibi birçok takım Arda'yı takip ediyor. Ancak Real Madrid, Arda için oynama garantisi sunan bir takıma göndermek istiyor. Milan'ın da Arda'ya ilgi gösterdiği ve Real Madrid'in bu teklife sıcak baktığı belirtiliyor.
13 Şubat 2024

UEFA, Slovakya maçında müstehcen bir hareket yapan İngiliz futbolcu Jude Bellingham'a bir yıl ertelemeli bir maç men ve 30 bin avro para cezası verdi. Bellingham, gol sonrası yaptığı hareketin sahadaki arkadaşlarına yönelik bir şaka olduğunu savundu. UEFA'nın kontrol, etik ve disiplin kurulu, Bellingham'ı temel davranış kurallarını ihlalden suçlu buldu ve cezayı bir yıllık deneme süresine tabi tuttu.
5 Temmuz 2024

Trabzonspor, Belçikalı sağ bek oyuncusu Thomas Meunier'in sözleşmesini tek taraflı olarak feshettiğini açıkladı. Kulüp, Meunier'in bu kararına karşı yasal süreç başlattığını belirtti. Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Meunier'in ailesel nedenlerle ayrılmak istediğini ve fesih kararını sözleşme bitimine 5 dakika kala bildirdiğini ifade etti. Doğan, bu durumun kulüp için üzücü olduğunu ve Meunier'e karşı tüm hukuki haklarını kullanacaklarını söyledi.
16 Temmuz 2024
İşaretlediklerim