Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu rövanşında Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımı ile karşılaşacak. Ülker Stadyumu'nda gerçekleşecek olan maçta, sakatlıkları sebebiyle Çağlar Söyüncü ve Joshua King ile sarı kart cezalısı Rade Krunic forma giyemeyecek. Sakatlığını atlatan Becao'nun kadroya girmesi beklenirken, İsmail Kartal ayrıca UEFA kadrosunda yer almayan Mert Müldür, Serdar Aziz ve Serdar Dursun'dan da faydalanamayacak.
13 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, 2023-2024 Süper Lig sezonu için futbolcu uygunluğu kurallarını duyurdu. Yeni kurallara göre, Süper Lig kulüpleri A takım listesinde en fazla 14 yabancı futbolcu bulundurabilecek ve bu futbolculardan en az birinin 1 Ocak 1999 veya sonrasında doğmuş olması gerekecek. Kulüpler, belirtilen 14 yabancı futbolcuya ek olarak Türk vatandaşlığı veya mavi kart sahibi bir futbolcu ile Türkî Cumhuriyetlerden bir futbolcu daha transfer edebilecek. Ayrıca, 1 Ocak 2003 ve sonrasında doğmuş yerli genç futbolcular A takım listesine yazılmadan oynatılabilecek ve A takım listesi en fazla 30 futbolcudan oluşacak.
22 Haziran 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe Kulübüne ihtar cezası verdi. Cezanın sebebi, Fenerbahçe'nin Ziraat Türkiye Kupası finalinde 'sportif ekipman talimatına aykırı' eylemi olarak belirtildi. Fenerbahçe, finalde beş yıldızlı formayla katıldığı için PFDK'ye sevk edilmişti. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, bundan sonraki maçlarda yıldızsız formayla oynayacaklarını açıkladı.
10 Ağustos 2023

Gazeteci Fatih Altaylı'nın, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un Süper Kupa finalinin Suudi Arabistan'da oynanmasını önerdiği iddiası, Fenerbahçe tarafından yalanlandı. Fenerbahçe, TFF'yi süreçle ilgili gerçekleri açıklamaya çağırdı. TFF, daha önce Süper Kupa'nın Suudi Arabistan'da oynanacağını duyurmuştu ve bu karar kamuoyu ve iki kulübün divan kurulları tarafından eleştirilmişti. Fenerbahçe ve Galatasaray, maçın Türkiye'de oynanması yönünde çağrıda bulunmuş ancak TFF kararını değiştirmemişti.
28 Kasım 2023

Beşiktaş'ın genç futbolcusu Semih Kılıçsoy, takıma katkısı ve attığı gollerle dikkat çekiyor. 692 dakikada 7 gol atan Kılıçsoy için Beşiktaş yöneticisi Feyyaz Uçar, oyuncunun büyük takımların ilgisini çektiğini belirtti. Ancak, genç oyuncuların erken yaşta büyük takımlara transfer olmasının hem oyuncunun hem de mevcut takımın geleceği açısından olumsuz olabileceği vurgulanıyor. Bu durum, Fenerbahçeli Arda'nın Real Madrid'e transferi örneğiyle desteklenerek, büyük kulüplerin oyuncularını daha uzun süre tutarak hem takımın hem de oyuncunun gelişimine katkıda bulunması gerektiği ifade ediliyor.
8 Şubat 2024

Gazeteci Fatih Altaylı, bir işinsanı ile yaptığı sohbette öğrendiğine göre Süper Kupa finalinin Suudi Arabistan'da oynanmasını Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un önerdiğini yazdı. TFF'nin önemli sponsorlarından birinin patronu, Ali Koç'un Avrupa takımlarının Suudi Arabistan'da oynayarak ciddi gelir elde ettiğini belirterek, Süper Kupa finalinin de orada oynanması fikrini federasyona sunduğunu aktardı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi daha önce kararın Fenerbahçe ve Galatasaray'ın rızasıyla alınacağını belirtmişti. Kamuoyu ve iki kulübün divan kurulları maçın Türkiye'de oynanması yönünde çağrıda bulunmuş, ancak TFF kararını değiştirmemişti.
28 Kasım 2023

Basketbol Süper Ligi play-off final serisinin dördüncü maçında Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes'i uzatmada 80-72 yenerek şampiyon oldu. Maçın normal süresi 68-68 eşitlikle tamamlandı ve uzatmalarda Fenerbahçe Beko üstünlük sağlayarak galibiyete ulaştı. Bu sonuçla Fenerbahçe Beko, 2023-2024 sezonunu şampiyon olarak tamamladı.
12 Haziran 2024

Konferans Ligi'nde grup aşamasını lider olarak tamamlayan Fenerbahçe, son 16 turuna doğrudan yükseldi. Gruplarını ikinci sırada bitiren takımlar ve UEFA Avrupa Ligi'nden elenen takımlar arasında oynanan play-off turu rövanş maçları sonucunda, Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri belli oldu. Bu takımlar arasında Ajax, Dinamo Zagreb, Maccabi Haifa gibi ekipler yer alıyor. Ayrıca, Fenerbahçe ile birlikte son 16 turuna doğrudan yükselen diğer takımlar da açıklandı.
23 Şubat 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Kulüp Lisans Kurulu, 2022-2023 sezonu için Süper Lig takımlarının ikinci transfer ve tescil dönemi harcama limitlerini belirledi. Fenerbahçe için belirlenen limit 1 milyar 587 milyon lira, Galatasaray için 1 milyar 545 milyon lira, Trabzonspor için 1 milyar 42 milyon lira ve Beşiktaş için 981 milyon lira olarak açıklandı. Diğer Süper Lig kulüplerinin de harcama limitleri detaylı bir şekilde listelendi.
11 Ocak 2023

Fenerbahçe Futbol Takımı, Trabzon'da gerçekleşen ve olaylarla sonuçlanan deplasman maçının ardından 2 Nisan'da olağanüstü bir toplantı yapacak. Toplantıda, takımın Süper Lig'den çekilme ihtimali de masaya yatırılacak. Bu gelişme, Türk futbolunda önemli bir dönüm noktası olabilir ve ligdeki dengeleri etkileyebilir.
18 Mart 2024

Fenerbahçe, Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Sivasspor'u 3-0 mağlup ederek finale yükseldi. İlk maçta iki takım 0-0 berabere kalmıştı. Fenerbahçe'nin finaldeki rakibi Ankaragücü veya Başakşehir olacak, bu iki takım arasındaki rövanş maçı bu akşam oynanacak ve ilk maçı Başakşehir 1-0 kazanmıştı.
25 Mayıs 2023

Türkiye, UEFA'nın ülke puanı sıralamasında 9. sıraya yükselerek ilk 10 içindeki yerini garantiledi. Sezon başında 12. sırada olan Türkiye, İskoçya ve Çekya'nın Avrupa kupalarında takımlarının elenmesi ve Fenerbahçe'nin Konferans Ligi'nde çeyrek finale yükselmesi sayesinde bu başarıyı elde etti. Bu sonuçla birlikte, önümüzdeki sezon Süper Lig şampiyonu, Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılım hakkı kazanacak.
15 Mart 2024

Erman Kunter, Türk basketbolunda genç yeteneklerin kaybolduğunu ve bu durumun plan ve programsızlıktan kaynaklandığını belirtti. Kunter, kulüp takımları ve federasyonun basketbola harcadığı paranın Avrupa'da ilk üçe girdiğini, ancak genç oyuncuların yeterince takip edilmediğini vurguladı. Ayrıca, 1. Lig'deki yabancı oyuncu sayısının artmasının Türk basketboluna zarar verdiğini ifade etti. Kunter, kısa, orta ve uzun vadeli planların yapılması gerektiğini savundu.
22 Temmuz 2024

Fenerbahçe taraftarının 'Hükümet istifa' sloganları atmasının ardından, Kayserispor kulübü, Fenerbahçe taraftarlarının bu hafta sonu Kayseri'de oynanacak maça alınmaması için il güvenlik kuruluna başvurdu. Kurul, başvuruyu kabul ederek Fenerbahçe taraftarının maça girişini yasakladı. Fenerbahçe kulübü, kararın adalet yoksunu olduğunu belirterek yürütmeyi durdurma başvurusunda bulunacağını duyurdu.
1 Mart 2023

Fenerbahçe'nin Olağanüstü Genel Kurulunda, kulübün ligden çekilme kararının oylanması beklenirken, bu madde oylanmadı ve başkan Ali Koç tarafından ligden çekilmenin mümkün olmadığı açıklandı. Bu durum, genel kurul üyeleri arasında hayal kırıklığı yarattı ve kongrenin heyecanını sona erdirdi. Mehmet Arslan, Fenerbahçe'nin sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en büyük spor kulüplerinden biri olduğunu ve Fenerbahçesiz bir lig veya Türkiye'nin düşünülemeyeceğini vurguladı.
4 Nisan 2024

Fenerbahçe, 30 yaşındaki milli futbolcu Umut Nayir ile 2+1 yıllık bir sözleşme imzaladığını duyurdu. Umut Nayir, daha önce Ümraniyespor'da oynuyordu ve geçen sezon tüm kulvarlarda oynadığı 33 maçta 18 gol atmıştı. Fenerbahçe'nin resmi Twitter hesabından yapılan 'Ailemize hoş geldin Umut Nayir!' mesajıyla transfer kamuoyuna ilan edildi.
11 Temmuz 2023

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu ikinci maçında Slovakya'nın Spartak Trnava takımıyla deplasmanda karşılaşacak. Sezona etkili bir başlangıç yapan Fenerbahçe, Süper Lig ve Avrupa'da oynadığı 7'şer maçı kazanarak 14 resmi müsabakadan galibiyetle ayrıldı. Fenerbahçe, Spartak Trnava karşısına sakatlığı bulunan Cengiz Ünder dışında eksiksiz çıkacak. Serdar Aziz ve Miha Zajc, hafif sakatlıklarının ardından Slovakya kafilesinde yer alacak.
4 Ekim 2023

Fenerbahçe Spor Kulübü, 2022 olağan mali genel kurul toplantısında, takımın 28 Türkiye şampiyonluğunu temsil eden beş yıldızlı armayı kullanmaya başlayacağını açıkladı. Kulübün genel sekreteri Burak Kızılhan, armalarının resmi olarak tescillendiğini ve Türkiye Futbol Federasyonu'na yapılan sürecin devam ettiğini belirtti. Fenerbahçe, 1959'dan önce kazanılan şampiyonlukların da resmi lig şampiyonluklarına dahil edilmesini istiyor. Daha önce beş yıldızlı forma ile Türkiye Kupası kutlaması yapmaları nedeniyle PFDK'ye sevk edilmişlerdi.
17 Haziran 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2024-2025 sezonunda Türkiye Kupası ve 2025-2026 sezonunda Süper Kupa’nın yeni formatla oynanacağını duyurdu. Yeni format, Hypercube firmasının hazırladığı rapor doğrultusunda şekillendi ve eleme turları, grup müsabakaları ve final aşamalarından oluşacak. Eleme ve final aşamaları tek maç eleme usulüne göre oynanacak, grup müsabakaları ise Swiss Sistem’e göre düzenlenecek. Süper Kupa ise 2024-2025 sezonundan itibaren dört takımın katılacağı dörtlü final formatında oynanacak.
13 Haziran 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kulüp Lisans Kurulu, 2023-2024 sezonu için Süper Lig takımlarının harcama limitlerini belirledi. Karar, 22 Haziran 2023 tarihli toplantıda alındı. Harcama limitleri, 2022-2023 sezonundaki puan durumuna göre düzenlendi.
26 Haziran 2023
İşaretlediklerim