Twitter'ın kurucu ortağı Jack Dorsey tarafından desteklenen sosyal medya platformu Bluesky, daha önce sadece davetiye ile üye olunabilen bir sistemden çıkarak tüm kullanıcılara açıldı. Platformun kullanıcı sayısı bu açılımla birlikte 4 milyonu aştı. Bluesky, Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk tarafından X olarak yeniden adlandırılan platforma benzer özellikler sunuyor, ancak kişiselleştirme seçenekleri daha geniş tutuluyor. Açılım sonrası kısa sürede 850 bin yeni kullanıcı kazanan platform, Twitter'a alternatif olarak görülüyor.
8 Şubat 2024

18 yaşındaki Jack Sweeney tarafından açılan ve Elon Musk'ın özel jetinin konumunu gerçek zamanlı olarak paylaşan @ElonJet Twitter hesabı, Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından askıya alındı. Musk, daha önce Sweeney'e bu bilgileri paylaşmaması için 5 bin dolar teklif etmiş, ancak anlaşma sağlanamamıştı. Sweeney şimdi aynı faaliyetlerini Threads platformunda sürdürüyor. Threads, Meta tarafından beş gün önce kullanıma açılan ve Twitter'ın en büyük rakibi olarak görülen bir sosyal medya platformudur.
11 Temmuz 2023

Twitter, San Francisco merkez ofisindeki fazla eşyalarını açık artırma yoluyla satışa çıkardı. Açık artırmada mavi kuş heykeli, toplantı masası, kahve makinesi ve @ işareti şeklinde bir saksı gibi çeşitli eşyalar satıldı. En yüksek fiyatı 100 bin dolar ile platformun ünlü kuş logosunun heykeli aldı. Açık artırmayı Heritage Global Partners şirketi yönetti.
19 Ocak 2023

Teknoloji şirketi Block'un kurucu ortağı Jack Dorsey, Hindenburg Research tarafından yayımlanan bir rapor sonrasında 526 milyon dolarlık bir servet kaybına uğradı. Rapor, Block'un kullanıcı sayılarını ve müşteri edinme maliyetlerini yanıltıcı şekilde raporladığını iddia etti. Block şirketi iddiaları reddederek yasal işlem başlatacağını açıkladı. Dorsey, kişisel servetinin büyük bir kısmını Block'a yatırmış durumda.
25 Mart 2023

Tinder, kullanıcı deneyimini daha güvenli hale getirmek amacıyla video ile profil doğrulama özelliği ekledi. Bu yeni sistemde, kullanıcıların kendilerini video aracılığıyla doğrulamaları gerekiyor. Doğrulama testinden geçemeyen kullanıcılar, uygulamanın onaylı hesaplar için sunacağı mavi tik işaretini alamayacaklar. Video ile doğrulama yöntemi, Apple ve Google'ın resmi işlemlerinde ve başka bir flört uygulaması olan Hinge'de de kullanılıyor.
26 Nisan 2023

Google, e-posta uygulaması Gmail'e 'emojilerle reaksiyon verme' özelliğini getiriyor. Bu özellik önce Android kullanıcılarına, daha sonra da web ve iOS kullanıcılarına sunulacak. Ancak, bu özellik okul veya iş hesaplarında, grup e-posta listelerine gönderilen mesajlarda ve bcc'ye eklenen durumlarda kullanılamayacak.
4 Ekim 2023

ABD'nin eski başkanı Donald Trump, Ocak 2021'deki ABD Kongresi işgali sonrası kendi sosyal medya platformu Truth Social'ı kurdu. Bu platform, büyük sosyal medya şirketlerinin Trump'a kapılarını kapatmasının ardından ortaya çıktı. Washington Post'un haberine göre, Trump geçtiğimiz yaz Elon Musk'a Truth Social'ı satma teklifinde bulundu. Ancak bu görüşme herhangi bir sonuca varmadı. Musk, 2022'nin sonlarında Twitter'ı satın aldıktan sonra Trump'ın platformdaki engelini kaldırmıştı.
13 Mart 2024

Sosyal medya platformu X, beğeni, retweet ve yanıt sayılarını gizlemeye yönelik bir tasarım değişikliği yapmayı planlıyor. Kullanıcılar, gönderileri beğenmek veya yanıtlamak için sola ya da sağa kaydırmak zorunda kalacak. Bu değişiklik, X'in CEO'su Elon Musk tarafından doğrulandı ve çoğu kullanıcı tarafından olumsuz tepkiler aldı. Değişiklik, ilk olarak MacRumors'tan araştırmacı Aaron Perris tarafından keşfedildi.
5 Temmuz 2024

Sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter), beğenme butonunun yanına beğenmeme butonu eklemeye hazırlanıyor. Elon Musk'ın platformu satın almasının ardından yapılan değişiklikler kapsamında, X şu anda bu yeni butonu test ediyor. Sızıntılar, butonun nasıl görünebileceğini de ortaya koyuyor. Sosyal medya uygulamalarındaki beğenmeme butonları uzun zamandır kullanıcılar arasında tartışma konusu.
11 Temmuz 2024

Elon Musk, Morgan Stanley tarafından düzenlenen bir etkinlikte, X (Twitter) platformunda beğeni ve retweet sayılarının kaldırılmasını değerlendirdiklerini açıkladı. Musk'a göre, bir gönderinin beğeni ve retweet sayılarının görünürlüğü işleri karmaşıklaştırıyor. Şu anda kullanıcılar, bir paylaşımın kaç kişi tarafından beğenildiğini ve yeniden paylaşıldığını görebiliyorlar.
7 Mart 2024

Apple'ın sanal asistanı Siri, büyük dil modelleri ve üretken yapay zeka teknolojisi ile desteklenen yeni bir sistemle güncelleniyor. Bu güncelleme, Siri'nin e-posta gönderme ve silme, Apple News'te belirli yayınları açma gibi yeni özellikler kazanmasını sağlayacak. Siri'nin bu yeni yetenekleri, başlangıçta yalnızca Apple'ın kendi uygulamalarıyla çalışacak ve iOS 18'in ilk sürümünden sonra piyasaya çıkacak. Apple, ayrıca ChatGPT yapımcısı OpenAI ve Google ile ortaklıklar arayışında.
2 Haziran 2024

ABD eski başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, X Spaces yayınında World Liberty Financial adlı yeni bir kripto para platformu başlattığını duyurdu. Platformun, insanların borç alabileceği, borç verebileceği ve kriptoya yatırım yapabileceği bir kripto bankacılık platformu olacağı tahmin ediliyor. Trump, daha önce Bitcoin'i eleştirmiş olsa da, son zamanlarda kripto para birimlerine olan tutumunu değiştirdi. Platform, Trump'ın oğulları Eric ve Donald Jr. tarafından yönetilecek ve WLFI adlı dijital bir token çıkaracak.
17 Eylül 2024

Geçtiğimiz yıl 5 Temmuz 2023'te Mark Zuckerberg tarafından kullanıma açılan sosyal medya uygulaması Threads, birinci yılını kutluyor. Uygulama, Twitter'ın düşüşünü hızlandırma potansiyeli ile dikkat çekmiş ve kısa sürede milyonlarca kullanıcıya ulaşmıştı. Şu anda aylık 175 milyonu aşkın aktif kullanıcıya sahip olan Threads, 18 Haziran'da geliştiriciler için API'sini de başlattı.
6 Temmuz 2024

OpenAI, ChatGPT'de Scarlett Johansson'a benzetilen seslendirme seçeneği olan Sky'ın geçici olarak kaldırılacağını duyurdu. Şirket, yapay zeka seslendirmelerinin ünlülerin özgün seslerini taklit etmemesi gerektiğini belirtti. Sky'ın sesi, Johansson'ın sesine benzetilse de, aslında farklı bir profesyonel oyuncunun doğal konuşma sesi kullanılarak oluşturulmuştu. ChatGPT'nin ses modu, Eylül 2023'te kullanıma sunulmuş ve kullanıcılar arasında popüler olmuştu.
21 Mayıs 2024

Apple, iPhone kullanıcılarının cihazlarını kalp atışlarıyla açabilmelerine olanak tanıyan yeni bir patent aldı. Bu teknoloji, halihazırda Apple Watch'ta mevcut olan ve kalp ritmini bir elektrokardiyogram (EKG) uygulamasıyla izleyen sistemin bir benzeri. Yeni patent, iPhone'un dış yüzeyinin kalp atış hızı okuyucusuna dönüşmesini öngörüyor. Ayrıca, bu teknoloji kullanıcının ruh halini belirlemek ve ona uygun müzik önerileri yapmak gibi ek işlevler de sunabilir.
3 Ağustos 2024

LinkedIn, profesyonel bir ağ olma özelliğini kaybederek, tatil fotoğrafları, motivasyon sözleri ve kişisel hikayelerle dolu bir sosyal medya platformuna dönüşmüş durumda. The Guardian yazarı Coco Khan, platformun artık herkesin birer marka olduğunu ve sürekli 'satışta' olması gerektiğini vurgulayan bir yer haline geldiğini belirtiyor. Kanadalı yazar Cory Doctorow'un 'Enshittification' terimi, sosyal medya platformlarının kullanıcıları ve ticari müşterileri kötüye kullanarak kalitesizleşmesini tanımlıyor. LinkedIn'in bu değişimi, kullanıcıların profesyonel kariyerlerini paylaşma amacından uzaklaşarak diğer sosyal medya siteleri gibi vakit geçirilen bir platforma dönüşmesine işaret ediyor.
30 Mart 2024

YouTube, kullanıcılarının mırıldanarak veya ıslık çalarak şarkı arayabilmesini sağlayan yeni bir özellik sundu. Bu özellik ilk olarak Android kullanıcıları tarafından deneyimlenebilecek. Kullanıcılar, uygulamada arama çubuğunun yanındaki mikrofon simgesinin sağındaki ses işaretine dokunarak bu özelliği kullanabilecek. Uygulama, mırıldanan veya ıslık çalan kullanıcıya şarkıyı veya benzerlerini önerecek.
27 Mayıs 2024

Google Mesajlar, kullanıcıların mesaj taslakları hazırlamasına, fikirler üretebilmesine ve eğlenceli sohbetler yapabilmesine olanak tanıyan yeni bir yapay zeka destekli sohbet özelliği, Gemini'yi tanıttı. Gemini, Google'ın ChatGPT'ye alternatif olarak geliştirdiği ve daha önce farklı cihazlarda kullanılan Gemini 1.0 Pro tarafından desteklenen bir yapay zeka robotudur. Bu özellik, kullanıcıların metin oluşturmasının yanı sıra belirli isteklere göre fotoğraflar da oluşturmasına imkan tanıyor. Özellik, bu hafta küçük bir kullanıcı grubu için açık beta olarak sunulacak.
28 Şubat 2024

NASA'nın X (eski adıyla Twitter) platformundaki Ay hesabı, 8 Nisan'da gerçekleşen yılın ilk tam Güneş tutulması sırasında, Ay'ın Güneş'i fiziken engellemesini takiben, bir şaka yaparak Güneş hesabını engelledi. Bu olay, Meksika, ABD ve Kanada'nın bazı bölgelerinde gözlemlenen ve yaklaşık 186 kilometre genişliğinde bir yol izleyen tam Güneş tutulması sırasında gerçekleşti. NASA'nın bu eğlenceli yaklaşımı, sosyal medyada dikkat çekti ve kullanıcılar tarafından ilgiyle karşılandı.
9 Nisan 2024

Dijital dil öğrenme platformu Duolingo, matematik ve müzik dersleri sunmaya hazırlanıyor. Platformun kurucu ortağı Severin Hacker, gelecekte kodlama ve coğrafya gibi daha fazla alanda ders vermeyi planladıklarını belirtti. Duolingo, yapay zeka destekli bir eğitim sistemi kullanarak, ayda 98 milyon kullanıcıya hizmet veriyor. Ayrıca, platform reklamsız öğrenim ve sınırsız erişim gibi abonelik seçenekleri de sunuyor.
12 Mayıs 2024
İşaretlediklerim