AKP'li eski Ankara büyükşehir belediye başkanı Melih Gökçek, 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü'nde Twitter hesabından Anneler Günü'nü kutlayarak hatalı bir paylaşım yaptı. Depremde ve PKK ile mücadelede hayatını kaybeden kadınları anan Gökçek, daha sonra yaptığı hatayı düzelterek 'Kadınlar Günü' ifadesini kullandı ve her kadının bir anne adayı olduğunu belirten bir not ekledi. Gökçek, geçmişte de sosyal medyada hatalı paylaşımlar yapmasıyla biliniyor.
9 Mart 2023

ABD'nin Güney Carolina eyaletinde, annesi tarafından sıcak bir araçta unutulan 16 aylık bir bebek hayatını kaybetti. Araç içindeki sıcaklığın 38 dereceyi aştığı düşünülüyor. Bebek, yaklaşık altı saat sonra yoldan geçen bir kişi tarafından fark edildi.
26 Ağustos 2023

1964 yılında televizyonda yayımlanan ilk 'Addams Family' dizisinde Wednesday karakterine hayat veren Amerikalı oyuncu Lisa Loring 64 yaşında vefat etti. Loring, felç geçirdikten sonra üç gün yaşam destek ünitesinde kaldı ve son nefesini kızları Vanessa Foumberg ve kız kardeşi yanında verdi. Loring, Addams ailesinin çizgi romanından uyarlanan sitcom'da altı yaşındayken rol almış ve karakteri iki yıl boyunca canlandırmıştı.
30 Ocak 2023

Hatay İl Emniyet Müdürlüğünde görevli komiser yardımcısı Veysel Ö., Ankara'da izinli olduğu sırada Keçiören ilçesindeki evinde eşi ve iki çocuğunu öldürdü ve ardından intihar etti. Olay, Veysel Ö. eşiyle tartışmaya başladıktan sonra gerçekleşti. Aile yakınları olay yerine geldiklerinde büyük üzüntü ve şok yaşadı. Veysel Ö. daha önce Ankara Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görev yapmıştı.
13 Mayıs 2024

İstanbul'da Bağcılar ve Küçükçekmece'de iki kadın, eşleri tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Bağcılar'da İ.Ç, tartıştığı eşi K.Ç'yi bıçaklayarak öldürdü ve 'kasten öldürme' suçundan mahkemeye sevk edildi. Küçükçekmece'de ise 27 yaşındaki G.A, 23 yaşındaki eşi Ö.A'yı sokakta bıçaklayarak öldürdü ve olay yerinde gözaltına alındı. Ayrıca Arnavutköy'de bir erkek, boşanmak üzere olduğu eşini öldürdü.
15 Ağustos 2024

Eski başbakan yardımcısı Abdüllatif Şener’in oğlu Bedirhan Şener, Ankara'da anneannesi Leyla Çetiner’i rehin alarak öldürdü. Olay, Ayrancı Mahallesi'ndeki evlerinde çıkan bir tartışma sırasında gerçekleşti. Abdüllatif Şener, oğlunun psikolojik sorunları olduğunu ve olayın vahim olduğunu belirtti. Bedirhan Şener, polis tarafından gözaltına alındı.
31 Temmuz 2024

Eski başbakan yardımcısı Abdüllatif Şener'in oğlu Bedirhan Şener, Ankara'nın Çankaya ilçesindeki evlerinde anneannesi Leyla Çetiner'i vurarak öldürdü. Abdüllatif Şener, oğlunun psikolojik sorunları olduğunu ve olayın aileyi derinden sarstığını belirtti. Şener, oğlunun işsizlik ve düşük maaş gibi sorunlar nedeniyle psikolojik sıkıntılar yaşadığını ve bu durumun medyada şahsıyla hesaplaşma aracı haline getirildiğini ifade etti. Olayın ardından Şener, ailelerinin acısına saygı gösterilmesini istedi.
1 Ağustos 2024

Eski başbakan yardımcısı ve devlet bakanı Abdüllatif Şener’in oğlu Bedirhan Şener, anneannesi Leyla Çetiner’i silahla vurarak öldürdü. Olayın ardından Bedirhan Şener, 'üst soya karşı kasten öldürme ve kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan tutuklandı. Psikolojik sorunları olduğu iddia edilen Şener, Bilkent Şehir Hastanesi'nde yapılan değerlendirmede cezai sorumluluğunu etkileyecek bir akıl hastalığı bulunmadığı tespit edildi.
29 Ağustos 2024

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, Hacıfeyzullah Mahallesi'nde yaşayan 47 yaşındaki Nurten Balgünsün, evinin bahçesindeki çamaşır makinesine çamaşır atarken elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, Balgünsün'ün çamaşır makinesindeki elektrik kaçağından kaynaklanan akıma kapıldığını belirledi. Kadının cenazesi otopsi işlemleri için Kuşadası Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
19 Ağustos 2024

Ankara başsavcılığı, eski bakanlardan Abdüllatif Şener'in oğlu Bedirhan Şener hakkında anneannesini öldürdüğü gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle iddianame hazırladı. Şener, 31 Temmuz'da tartıştığı anneannesi Leyla Çetiner'i rehin almış ve silahla vurarak öldürmüştü. Baba Abdüllatif Şener, oğlunun psikolojik sorunları olduğunu ve karşısındaki kişinin anneannesi olduğunu farkında olmadığını belirtmişti. Bilkent Şehir Hastanesi'nin raporunda, şüphelinin cezai sorumluluğunu etkileyecek akıl hastalığı bulunmadığı ifade edildi.
4 Eylül 2024

Muğla'nın Menteşe ilçesinde M.K. isimli bir kişi, eşi Senem K.'yi bıçaklayarak öldürdü. M.K. ormanlık alanda yakalandı ve hakkında üç ay uzaklaştırma kararı olduğu belirtildi. Balıkesir'in Gönen ilçesinde ise Murat Sevilen, kızı Eylem Sevilen'i boğarak öldürdü. Sevilen, kızının arkadaşının doğum gününe gitmek istemesi üzerine tartıştıklarını ve ardından cinayeti işlediğini itiraf etti.
26 Ağustos 2024

Diyarbakır'da sekiz yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada, 'kasten öldürme' şüphesiyle tutuklanan amca Salim Güran'ın yeniden ifadesi alındı. Salim Güran, suçlamaları reddederek olay günü yaptıklarına ilişkin daha önce verdiği ifadeleri tekrarladı. Soruşturma kapsamında tutuklanan diğer şüpheliler arasında Narin'in annesi, ağabeyi ve diğer aile üyeleri de bulunuyor. Narin'in cesedi, kaybolduktan 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi'nde bir çuval içinde bulunmuştu.
14 Eylül 2024

Ankara'nın Çankaya ilçesinde, Aziziye Mahallesi Bürümcük Sokak'taki beş katlı bir apartmanın giriş katında doğalgaz patlaması meydana geldi. Patlama sonrası çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Olay yerinde yapılan incelemede Kemal Altuğ'un hayatını kaybettiği belirlendi. Patlama çevredeki bazı evlerin camlarının kırılmasına neden oldu.
6 Ağustos 2024

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde, 50 yaşındaki Zehra Elesli ve 15 yaşındaki kızı Hatun Elesli, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Olay, Akçalı Mahallesi’nde tek katlı evlerinin damında salça yaparken meydana geldi. Anne Zehra Elesli elektrik akımına kapıldıktan sonra, kızı Hatun Elesli annesini kurtarmaya çalışırken aynı şekilde elektrik akımına kapıldı. Ağır yaralanan anne ve kızı, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve cenazeleri Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından ailelerine teslim edildi.
23 Temmuz 2024

Diyanet İşleri Başkanlığı, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi’nde sekiz yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesiyle ilgili olarak mahallede imamlık yapan R.K. hakkında soruşturma başlattı. Narin Güran, 21 Ağustos’ta kaybolmuş ve 8 Eylül’de Eğertutmaz Deresi’nde cansız bedeni bulunmuştu. Adli Tıp Kurumu raporuna göre Narin Güran boğularak öldürülmüştü. Cinayetle ilgili olarak Narin’in amcasının eşi Hediye Güran’ın tutuklanmasıyla dosyada tutuklu sayısı 12’ye yükseldi.
17 Eylül 2024

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde asistan hekim olarak çalışan Uğurcan Ağcaoğlu, gördüğü baskı ve mobbing nedeniyle intihar etti. Ailesi, sorumluların cezalandırılmasını talep ediyor ve gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracaklarını belirtiyor. Ağcaoğlu'nun annesi, oğlunun yaşadığı eziyetlerin diğer asistan hekimler için de son bulmasını istiyor. Soruşturma sürecinin yavaş ilerlemesi aileyi endişelendiriyor.
16 Eylül 2024

Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, sekiz yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeninin bulunmasıyla ilgili olarak, olayın organize bir cinayet olduğunu ve profesyonelce kaybettirildiğini belirtti. Narin, 21 Ağustos'ta Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolmuş ve 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi'nde taşla kapatılmış bir çuvalda bulunmuştu. Soruşturma kapsamında Narin'in amcası muhtar Salim Güran 'kasten öldürme' şüphesiyle tutuklanmış ve toplamda 24 kişi gözaltına alınmıştı. Eren, delillerin profesyonelce gizlenmesinin bir organizasyonu işaret ettiğini ve dışsal etkilere müsaade etmeyeceklerini vurguladı.
9 Eylül 2024

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada tutuklanan anne Yüksel Güran'dan ağız ve diş yapısına ilişkin örnekler alındı. Bu örnekler, İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilecek ve Narin'in ağabeyi Enes Güran'ın kolundaki ısırık iziyle karşılaştırılacak. Soruşturma kapsamında birçok kişi gözaltına alınmış ve bazıları tutuklanmıştı. Narin'in cesedi, kaybolduktan 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi'nde bulunmuştu.
14 Eylül 2024

Mardin'de iki aile arasında çıkan muhtarlık kavgasında başından yaralanan 45 yaşındaki Gülşah Çalışkan, 144 gün süren tedavisinin ardından hayatını kaybetti. Olay, 31 Mart yerel seçimlerinden önce 18 Ocak'ta meydana geldi ve taşlı sopalı kavgaya dönüştü. Kavgada toplamda on kişi yaralandı ve dört şüpheli gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. Çalışkan'ın cenazesi Kuyulu Mahallesi Mezarlığı'nda defnedildi.
10 Haziran 2024

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde cezaevinden izinli çıkan hükümlü H.S., babası Bünyamin S.'yi silahla vurarak öldürdü. Olay, Pınarkaya köyünde H.S. ile annesi A.S. arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine gerçekleşti. İhbar üzerine olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri, Bünyamin S.'nin hayatını kaybettiğini belirledi. Şüpheli H.S. ve annesi A.S. gözaltına alındı.
27 Ağustos 2024
İşaretlediklerim