Gazeteci Beyza Kural'ı haber takibi sırasında engelleyip ters kelepçe takarak gözaltına almaya çalışan üç polise verilen para cezası istinaf mahkemesi tarafından bozuldu. İstanbul 35'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Kural ve avukatı Meriç Eyüboğlu katıldı. Duruşmada, sanık polislerin 'kasten yaralama' ve 'inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme' suçundan ifadelerinin alınması talebi hüküm kurarken değerlendirileceği belirtildi. Duruşma 15 Şubat 2024 tarihine ertelendi.
10 Ekim 2023

Büyükçekmece başsavcılığı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye teşkilatı görevlilerine yönelik 'örgütlü rüşvet' soruşturması başlatıldı. Soruşturma kapsamında, iş yeri ruhsatı karşılığında vatandaşlardan yüksek miktarlarda rüşvet istendiği ve bu rüşvetlerin yangın söndürme sistemleri satan bir sivile aktarıldığı belirlendi. Rüşvet verenlerin işlemlerinin kolaylaştırıldığı, vermeyenlerin ise zorlandığı tespit edildi. İstanbul ve Kayseri'de düzenlenen operasyonla 18 şüpheli gözaltına alındı.
12 Ocak 2024

İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız'ın seçim konvoyu sırasında yolu kapatan ve hasta taşıyan araca geçiş izni isteyen Cem Canbulat, 'siyasi parti faaliyetini zorla engellemek' suçlamasıyla tutuklanmıştı. Hakimlik, adli kontrolün yeterli olacağına karar vererek Canbulat'ı serbest bıraktı ve haftada bir gün imza atma şartı getirip yurtdışına çıkışını yasakladı. Canbulat, Metris Cezaevi'nde zor şartlarda kaldığını ve psikolojisinin bozulduğunu ifade etti.
20 Haziran 2023

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kamu görevlisine hakaret suçlamasıyla aldığı ceza ve siyasi yasak sürecine başlanmasına ilişkin eleştirilerde bulundu. Baltalimanı Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, kendisine yönelik soruşturmaların adil olmayan bir rekabet anlayışını yansıttığını ve hukuk dışı davranışlarla gerçekleştirildiğini ifade etti. İmamoğlu, bu durumu 'merdiven altı imalatı' olarak nitelendirerek, soruşturma imalathanesi kurulduğunu ve hızlarına yetişemediklerini belirtti.
1 Ocak 2023

İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisinde iki kişinin ölümüne neden olan silahlı saldırıyla ilgili soruşturma devam ediyor. Olayın ardından gözaltına alınan şüpheli Murat Özer, emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi ve tutuklandı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan sekiz şüphelinin emniyetteki işlemleri sürerken, olaya karışan şüphelilerin tamamının yakalandığı bildirildi.
1 Ağustos 2023

Erzurum'da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mitingine taşlı saldırı düzenlendi ve en az 17 kişi yaralandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Haber Global'e yaptığı açıklamada, saldırının nedenini İmamoğlu'nun miting alanı olmayan bir yerde konuşma yapması ve HDP seçmeniyle flörtleşmesi olarak gösterdi. Yanık, İmamoğlu'nun kurallara uymadığını ve yerel otoritelerin gerekli güvenlik önlemlerini aldığını belirtti.
8 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin İSKİ Genel Kurulu sırasında, İBB çalışanları ile bazı AKP'li meclis üyeleri arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Bu kavgayı görüntülemek isteyen Medyascope muhabiri Ali Macit, AKP'li meclis üyeleri tarafından darp edildi. Olay yerine müdahale eden güvenlik görevlileri ve diğer meclis üyeleri sayesinde Macit, bölgeden uzaklaştırıldı ve sağlık ekiplerince hastaneye sevk edildi. Macit, saldırıya uğradığı için şikayetçi olacağını belirtti.
30 Mayıs 2023

Aydın Coşkuntürk, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Metro İstanbul A.Ş. tarafından, sosyal alanlara ve duraklara şirket isimleri verilerek gelir elde edilmesi amacıyla hazırladığı projenin telif hakkı ihlali yapılarak hayata geçirildiğini iddia etti. İstanbul Anadolu Başsavcılığı'na yapılan suç duyurusu sonrası soruşturma başlatıldı. Coşkuntürk, projenin belediyelerin gelir elde etmesi amacıyla tasarlandığını ve kendisine ait olduğunu belirtti.
18 Nisan 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar'a sosyal medya üzerinden yapılan bir paylaşıma yanıt olarak hukuki süreç başlatılacağını açıkladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun iletişim ekibinden Evren Barış Yavuz, Bayraktar ailesini İsrail'e jet yakıtı satmakla suçlayan bir paylaşım yaptı. Haluk Bayraktar, bu suçlamalara sert bir dille yanıt verdi ve İmamoğlu'nu eleştirdi. İBB, Bayraktar'ın iftira ve yalanlarla dolu paylaşımına karşı hukuki süreç başlatılacağını duyurdu.
10 Nisan 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde 'ihaleye fesat karıştırdığı' iddiasıyla yargılanmaktadır. Davada İmamoğlu için 3 ile 7 yıl arası hapis ve siyasi yasak talep ediliyor. Büyükçekmece Adliyesi'nde görülen duruşmada, savcılığın bilirkişi raporuna itirazı üzerine duruşma 31 Mayıs'a ertelendi. İmamoğlu'nun avukatı suçlamaların asılsız olduğunu belirtti.
25 Nisan 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) X'teki ulaştırma hesabından, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in paylaşımına küfürlü bir yanıt verilmesi üzerine resen soruşturma başlatıldı. İBB'ye bağlı 'Ulaşım İstanbul' hesabı, siber saldırıya uğradıklarını ve söz konusu mesajın kendilerine ait olmadığını açıkladı. İstanbul Başsavcılığı ise 'kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret' ve 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini alenen aşağılama' suçlamalarıyla soruşturma başlattı.
28 Haziran 2024

Cumhuriyet gazetesinin eski Ankara temsilcisi Erdem Gül, MİT TIR'larının durdurulması görüntüleriyle ilgili olarak 'terör örgütüne yardım etmek' suçundan yargılandı. Daha önce beraat eden Gül, Yargıtay'ın kararı bozması üzerine yeniden görülen davada beş yıl hapis cezasına çarptırıldı. Gül, şu anda İstanbul Adalar belediye başkanı olarak görev yapmaktadır.
28 Şubat 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çekmeköy'de bir mitingde konuşurken bir kadın tarafından Kuran'ı havaya kaldırarak protesto edildi. İmamoğlu, kadının aldatılmış olabileceğini belirterek, siyasette Kuran kullanılmasını eleştirdi. İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, protesto eden kadının çeşitli suçlardan soruşturma dosyalarının bulunduğu ve geçmişte tutuklu kaldığı, ancak herhangi bir örgütsel bağlantısının tespit edilemediği bildirildi.
16 Mart 2024

Eski Ataşehir belediye başkanı Battal İlgezdi, görevi kötüye kullanma suçundan iki yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor. İlgezdi, başkanlık döneminde ruhsata aykırı inşa edilen altı yapıya yıkım kararını uygulamamakla suçlanıyor. İddianamede, İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin hazırladığı rapora göre, Ataşehir'de İmar Kanunu'na aykırı projeler bulunduğu ve bu projelerle ilgili yıkım kararlarının belediye görevlileri tarafından yerine getirilmediği belirtiliyor. İlgezdi ve sekiz belediye görevlisi, altışar aydan ikişer yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.
28 Mayıs 2024

İstanbul 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi, Gezi Parkı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) alınarak Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı'na devredilmesini yasaya aykırı buldu. Bu karar, Mayıs 2013'te Türkiye genelinde eylemlere yol açan Gezi Parkı'nın mülkiyeti ile ilgili İBB'nin açtığı tapu iptal davası sonucunda geldi. Mahkeme, taşınmazların vakıf yoluyla meydana gelmediğini belirterek devir işlemini iptal etti. İstinaf ve Yargıtay aşamalarının da İBB lehine sonuçlanması durumunda, Gezi Parkı'nın mülkiyeti yeniden İBB'ye geçecek.
20 Mart 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetimi, kendi bünyesinde çalışan ve önemli bir kısmı AKP'li olan zabıta ekipleriyle ilgili sorunlar yaşıyor. Bu sorunlar, özellikle seçim süreçlerinde daha belirgin hale geliyor. Örneğin, Galata Köprüsü üzerindeki tramvay hattının, bir AKP seçim afişinin enerji teline dolanması sonucu çalışmaması ve zabıta ekiplerinin bu duruma müdahale etmemesi gibi olaylar, İBB içinde tartışılan konular arasında. Bu durum, zabıtaların partizan tutumunun şehir güvenliği üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceği endişesini doğuruyor.
15 Mart 2024

İstanbul Küçükçekmece'de, Menekşe Sahil Parkı'nda yapılan kazı çalışmaları sonucu oluşan su birikintisine düşen 5 yaşındaki Edanur Gezer'in ölümü üzerine dört İBB çalışanı hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Gözaltına alınanlar arasında bir mühendis, bir kepçe operatörü ve bir tesisat ustası bulunuyor. İBB, olayla ilgili iç soruşturma başlatırken, Küçükçekmece Başsavcılığı da adli soruşturma başlattı ve kusur tespiti için uzman bir bilirkişi heyeti görevlendirildi.
4 Mayıs 2024

Samsun'un Bafra ilçesinde bir kişi, ATM'de unutulan banka kartından 480 lira çekti. Kart sahibi durumu fark edip şikayetçi oldu ve sanık hakkında kamu davası açıldı. Bafra 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi, sanığı 'banka veya kredi kartlarının kötüye kullanılması' suçundan cezalandırdı. Yargıtay 8’inci Ceza Dairesi, başsavcılığın 'bilişim suçu' itirazını reddederek kararı onadı.
20 Mayıs 2024

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği öne sürülen ve sosyal medyada paylaşılan 'para sayma' görüntüleri üzerine İstanbul Başsavcılığı soruşturma açtı. CHP İstanbul İl Başkanlığı, görüntülerin 2019 yılında çekildiğini ve görüntülerdeki paranın partinin il başkanlığı binasının alımıyla ilgili olduğunu iddia etti. Soruşturma, görüntülerin gerçekliğini ve olası suç unsurlarını belirlemek amacıyla başlatıldı.
11 Mart 2024

DEM Parti, Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan'ın memnu haklarının, Adalet Bakanlığı'nın mesai bitimine beş dakika kala yaptığı itiraz sonucu geri alındığını açıkladı. Bu durum, Zeydan'ın siyasi yasaklı konumuna düşmesine neden oldu ve başkanlığı hakkında son kararı Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) vereceği belirtildi. DEM Parti, Van halkının iradesinin bu şekilde hiçe sayılmasının hukuk dışı olduğunu ifade ederek, alınan karara karşı demokratik kamuoyunu duyarlılığa çağırdı. Van'da daha önce de kayyım atamaları ve HDP'li belediye başkanlarının görevden alınmaları yaşanmıştı.
2 Nisan 2024
İşaretlediklerim