Eminönü – Alibeyköy tramvay hattında meydana gelen teknik arıza nedeniyle seferler Balat-Alibeyköy Cep Otogarı istasyonları arasında yapılmaktadır. Balat-Eminönü istasyonları arasında ise ücretsiz İETT otobüsleri ile hizmet verilmektedir. Balat durağında inen yolcular otobüslere yönlendirilirken otobüs durağında yoğunluk yaşanmaktadır.
1 Ağustos 2024

İstanbul'un kuzey ve yüksek kesimlerinde sabah saatlerinden itibaren etkili olan yoğun sis, İstanbul Boğazı'nda gemi trafiğinin askıya alınmasına ve bazı vapur seferlerinin iptal edilmesine neden oldu. Sis, özellikle Yavuz Sultan Selim Köprüsü çevresi ve Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sarıyer ve Beykoz kesimlerinde yoğunlaştı. Trafikte ciddi bir aksama yaşanmazken, sis nedeniyle bazı ana cadde ve viyadüklerde görüş mesafesi düştü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin trafik yoğunluğu ölçümüne göre, kent genelinde trafik yoğunluğu sabah saat 08.00 itibarıyla yüzde 1 olarak kaydedildi.
10 Mart 2024

İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan yoğun sis, özellikle İstanbul Boğazı'nın yüksek ve kuzey bölgeleri ile bazı köprüler çevresinde etkili oluyor. Sis nedeniyle görüş mesafesi düşerken, trafikte de aksamalar yaşanıyor. Şehir Hatları, yoğun sis sebebiyle bazı vapur seferlerinin iptal edildiğini ve İstanbul Boğazı'nda gemi trafiğinin durdurulduğunu duyurdu. Kent genelindeki trafik yoğunluğu sabah 07:00 itibarıyla yüzde 33 olarak ölçüldü.
29 Şubat 2024

Üsküdar'daki Altunizade durağında bir metrobüsün arızalanması nedeniyle seferlerde aksamalar yaşandı ve yolcular durakta beklemek zorunda kaldı. Arıza, metrobüs güzergahındaki araç yoğunluğunun Acıbadem durağına kadar uzanmasına sebep oldu. Bakım ekipleri arızalı metrobüsü yoldan çekerek sorunu giderdi ve İETT Genel Müdürlüğü seferlerin normale döndüğünü duyurdu.
25 Mart 2024

Üsküdar-Çekmeköy Metro Hattı'nda meydana gelen teknik bir arıza sebebiyle metro seferleri geçici olarak durduruldu. Metro İstanbul'un sosyal medya hesabı üzerinden yapılan duyuruda, arızanın giderilmesi için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Seferlerin durdurulması sonucu, özellikle Üsküdar ve Altunizade istasyonlarında yoğunluk yaşandı ve yolcular alternatif ulaşım yöntemleri olan otobüslere yönlendirildi. Bu durum, otobüs duraklarında da kalabalıklara neden oldu.
7 Mart 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Şehir Hatları'na bağlı üç deniz dolmuşu, İstinye-Küçüksu ve Beykoz-Sarıyer hatlarında seferlere başlayacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, deniz ulaşımında hat ve sefer sayılarının artırılacağını belirtti. Yeni deniz dolmuşları, çevre dostu ve düşük emisyonlu olarak tasarlandı. İlk yedi deniz dolmuşunun üretimine mart ayında başlanmış olup, şu ana kadar üç tanesi tamamlandı.
9 Temmuz 2024

Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattının Kadıköy istasyonunda teknik bir arıza meydana geldi. Bu nedenle seferler Ayrılık Çeşmesi-Sabiha Gökçen Havalimanı istasyonları arasında yapılmaya başlandı. Arıza giderilene kadar Kadıköy-Ayrılık Çeşmesi istasyonları arasında İETT otobüsleri ücretsiz hizmet verecek.
25 Mayıs 2024

T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nda, Galata Köprüsü üzerindeki katener (enerji) teline bir afiş dolanması sonucu tramvay seferleri yaklaşık 20 dakika süreyle durduruldu. Metro İstanbul'un Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, seferler Kabataş-Karaköy ve Eminönü-Bağcılar istasyonları arasında kısıtlı olarak gerçekleştirildi. Sorunun giderilmesinin ardından seferler normale döndü.
13 Mart 2024

Çanakkale'de, Kabatepe-Gökçeada ve Geyikli-Bozcaada feribot hatlarında beklenen fırtına nedeniyle yarın sadece belirli saatlerde tek sefer yapılacağı duyuruldu. Gökçeada'dan Kabatepe'ye 20:00'de, Kabatepe'den Gökçeada'ya 22:00'de; Bozcaada'dan Geyikli'ye 18:00'de, Geyikli'den Bozcaada'ya 19:00'da seferler gerçekleştirilecek. Gün içinde planlanan diğer tüm seferler olumsuz hava şartları nedeniyle iptal edildi.
11 Şubat 2024

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), İzmir Seferihisar ve Aydın Kuşadası'ndan Yunanistan'ın Samos adasına seferler düzenleyecek. Bu gelişme, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in Atina'da gerçekleştirdikleri görüşme sonrasında, Yunan adaları için vize kolaylığı anlaşmasının ardından geldi. Seferihisar-Samos ve Kuşadası-Samos seferleri, belirli günlerde sabah gidiş akşam dönüş şeklinde planlanmıştır. Seferlerin fiyatları, gidiş-dönüş ve kalış süresine göre değişiklik göstermektedir.
8 Şubat 2024

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki uçuşlar yüzde 10 oranında azaltıldı. Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri AŞ, Meteorolojik Acil Durum Komitesi'nin kararı doğrultusunda 11 Temmuz 2024 tarihinde saat 13.00'e kadar olan uçuşların iptal edileceğini duyurdu. Yolcuların uçuş bilgilerini hava yolunun web sitesi ve çağrı merkezinden takip etmeleri önerildi.
10 Temmuz 2024

Üsküdar-Samandıra metro hattında meydana gelen teknik arıza nedeniyle, seferler Altunizade istasyonuna kadar sınırlı olarak gerçekleştirilmektedir. Arıza, günün ilk seferiyle başlamış ve Altunizade istasyonunda yoğunluğa neden olmuştur. Metro İstanbul, arızadan etkilenen yolcular için Üsküdar-Altunizade arasında ücretsiz İETT otobüs seferleri başlatmıştır. Yolcular, Altunizade istasyonunda güvenlik görevlileri tarafından diğer trenlere yönlendirilmektedir.
22 Nisan 2024

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nda yapılacak bakım çalışması nedeniyle 23 Haziran Pazar günü saat 23.00'ten itibaren seferler sadece Eminönü-Üniversite durakları arasında gerçekleştirilecek. Üniversite-Alibeyköy Cep Otogarı istasyonları arasında ise saat 23.00'ten 00.00'a kadar ücretsiz İETT otobüsleri hizmet verecek. Metro İstanbul, bu düzenlemenin bakım çalışmaları nedeniyle yapıldığını açıkladı.
23 Haziran 2024

Türk Hava Yolları (THY) ve Pegasus, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları nedeniyle bugün yapılması planlanan İstanbul-Beyrut seferlerini iptal etti. THY'nin TK828 sefer sayılı İstanbul Havalimanı-Beyrut ve Pegasus'un PC756 sefer sayılı Sabiha Gökçen-Beyrut uçuşları iptal edildi. İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları devam ederken, birçok havayolu şirketi Beyrut'a yapacağı seferleri iptal ediyor.
24 Eylül 2024

İstanbul'un bazı bölgelerinde sabah saatlerinden itibaren yoğun sis etkili olmaya başladı. İstanbul Boğazı'nın kuzey bölgeleri ile Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim Köprüleri çevresinde sisin yoğun olduğu gözlemlendi. Sis, Esenyurt, Büyükçekmece, Sultangazi ve Ümraniye gibi yerlerde de görüş mesafesini düşürdü. Sis nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan kalkış yapacak bazı uçuşlarda gecikmeler yaşanırken, Şehir Hatları seferlerinde iptal olmadı ve sabah trafik yoğunluğu yüzde 63 olarak ölçüldü.
28 Şubat 2024

Üsküdar-Samandıra metro hattında, iki yolcusuz trenin temas etmesi sonucu başlayan teknik arıza nedeniyle ulaşım krizi yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Metro İstanbul, başlangıçta durumu 'teknik arıza' olarak açıklamış, daha sonra 'zorunlu bakım çalışması' olduğunu duyurmuştu. Farklı açıklamalar nedeniyle halk arasında belirsizlik ve tepki oluştu. Sorunun çözülmesiyle birlikte metro hattı 72 saat sonra normal seferlerine döndü.
25 Nisan 2024

T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay hattında, Galata Köprüsü üzerinde asılan bir afişin enerji teline dolanması nedeniyle tramvay seferleri Kabataş-Karaköy ve Eminönü-Bağcılar istasyonları arasında kısıtlandı. Metro İstanbul'un Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, seferler yaklaşık bir saat sonra normale döndü. Bu olay, son iki hafta içinde aynı hatta yaşanan ikinci aksaklık oldu.
25 Mart 2024

İstanbul Boğazı'ndan çıkış yapan PD-30 isimli yüzer havuzun Haydarpaşa Limanı'na yanaşması için boğazdaki gemi trafiği çift yönlü olarak kapatıldı. Yüzer havuz, İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi'nin koordinasyonunda beş kılavuz kaptan ve çeşitli römorkörler eşliğinde boğazdaki seyrine devam ediyor. Bu geçiş nedeniyle İstanbul Boğazı'ndaki transit gemi trafiği geçici olarak askıya alındı.
19 Eylül 2024

M5 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda 23 Nisan sabahı başlayan teknik aksaklık nedeniyle seferlerde gecikmeler yaşanıyor. Metro İstanbul, sorunu önce teknik arıza olarak duyurmuş, daha sonra zorunlu bakım çalışması olarak nitelendirmiştir. Sorun, işletme saatleri dışında kullanılan iki yolcusuz trenin temasından kaynaklanmaktadır. Metro İstanbul, 24 Nisan'da bakım çalışmalarını tamamlayarak 25 Nisan sabahı normal seferlere dönmeyi planladığını açıklamıştır.
23 Nisan 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında alınan kararla, Tuzla, Pendik ve Adalar arasında yeni bir deniz hattı kurulacak. Bu yeni hat, bölgedeki ulaşım sorunlarını hafifletmeyi ve deniz ulaşımını daha erişilebilir hale getirmeyi amaçlıyor. İBB, deniz dolmuşlarının pazartesi günü seferlere başlayacağını duyurdu.
26 Temmuz 2024
İşaretlediklerim