TFF Hukuk Müşavirliği, Süper Lig'in 18. haftasında yaşanan disiplin ihlalleri nedeniyle Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor, Kasımpaşa, Fatih Karagümrük ve Alanyaspor'u PFDK'ya sevk etti. Galatasaray'ın yedi futbolcusunun sarı kart görmesi, Fenerbahçe'nin çirkin ve kötü tezahüratı, saha olayları ve talimatlara aykırı hareketleri; Trabzonspor ve Alanyaspor'un çirkin ve kötü tezahüratları ve saha olayları sevk nedenleri arasında yer aldı. Ayrıca, Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, Fenerbahçeli futbolcu İrfan Can Kahveci ve Ümraniyesporlu Anıl Demir de çeşitli disiplin ihlalleri sebebiyle disipline gönderildi.
10 Ocak 2023

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 17 Mart'ta Trabzonspor ile oynanan ve olaylarla sonuçlanan maç sonrası futbolcularını övdü ve onlara yönelik ceza verilmesi için yapılan baskılara dikkat çekti. Koç, maçın ve sonrasında yaşananların planlı olduğunu ve Fenerbahçe'nin şampiyonluktan edilmeye çalışıldığını belirtti. Ayrıca, Trabzon'da yaşanan güvenlik zafiyetlerine ve maç sırasında alınmayan önlemlere işaret etti. Fenerbahçe yönetimi, yaşananlar nedeniyle Süper Lig'den çekilme gündemiyle toplandı.
2 Nisan 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Fenerbahçe'ye Trabzonspor maçındaki saha olayları ve çirkin tezahüratlar nedeniyle 112 bin lira para cezası ve tribün kapatma cezası uyguladı. Fenerbahçeli futbolcu Mert Hakan Yandaş'a sportmenliğe aykırı hareketten dolayı 39 bin lira para cezası verildi. Ayrıca Atakaş Hatayspor, MKE Ankaragücü, Mondihome Kayserispor, Gaziantep FK ve Bitexen Antalyaspor da çeşitli nedenlerle para cezalarına çarptırıldı. Gaziantep FK Teknik Direktörü Marius Sumudica'ya da sportmenliğe aykırı hareketten dolayı ceza verildi.
10 Kasım 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği, Süper Lig'in 14. haftasında yaşanan disiplin ihlalleri sebebiyle Fenerbahçe, Beşiktaş, MKE Ankaragücü, Mondihome Kayserispor, Trabzonspor, Kasımpaşa, Yukatel Adana Demirspor ve Çaykur Rizespor'u Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk etti. İhlaller arasında çirkin ve kötü tezahürat, sportmenliğe aykırı hareketler ve hakemlere yönelik açıklamalar bulunuyor. Ayrıca Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi ve Sivasspor Basın Sözcüsü de disiplin ihlalleri nedeniyle PFDK'ye sevk edildi.
6 Aralık 2023

Trendyol Süper Lig'in 37'nci haftasında oynanacak olan Galatasaray-Fenerbahçe derbisini hakem Arda Kardeşler yönetecek. Bu önemli karşılaşma, ligin son haftalarına yaklaşırken şampiyonluk yarışını doğrudan etkileyebilir. Hakem seçimi, her iki takım taraftarları ve futbol kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor. Derbi maçının sonucu, ligdeki sıralamayı ve Avrupa kupalarına katılımı belirleyebilir.
16 Mayıs 2024

5 Mart Pazar günü oynanacak Beşiktaş-Ankaragücü maçına Ankaragücü taraftarlarının alınmayacağı, kararın il güvenlik kurulu tarafından alındığı bildirildi. Beşiktaş A.Ş. logolu Passolig kart sahipleri dışında, Ankaragücü logolu Passolig kartı olanların bilet alamayacağı açıklandı. Bu karar, son zamanlarda futbol maçlarında hükümete yönelik protestoların artması ve bazı kulüplerin siyasetin stadyumlarda yer almasına karşı çıkmasının ardından geldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de bu tür sloganların atıldığı maçların seyircisiz oynanması gerektiğini belirtmesi ve Beşiktaş üyeliğinden istifa etmesi olaylarla bağlantılı gelişmeler arasında.
1 Mart 2023

Süper Lig'de şampiyonu belirleyecek olan Galatasaray-Fenerbahçe derbisi başlamadan önce gerilim yaşandı. Galatasaray oyuncuları Kerem Aktürkoğlu ve Abdulkerim Bardakcı ile Fenerbahçe oyuncusu Mert Hakan Yandaş arasında tartışma çıktı. Mert Hakan Yandaş'ın tribünlere Fenerbahçe armasını göstermesi tansiyonu daha da yükseltti. Maçın başlamasına dakikalar kala yaşanan bu olay, derbiye olan heyecanı artırdı.
19 Mayıs 2024

Trabzon'da, Fenerbahçe'nin Trabzonspor'u 17 Mart'ta 3-2 yendiği maç sonrası çıkan olaylar nedeniyle tutuklanan dört kişiden son ikisi de tahliye edildi. Maç sonrası Trabzonspor taraftarlarının sahaya inmesi ve bazı futbolculara saldırması üzerine başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan Hasan Ç., Engin T., Kadir O. ve Oğuzhan B. arasından Hasan Ç. ve Kadir O. daha önce tahliye edilmişti. AA'nın haberine göre, Engin T. ve Oğuzhan B. de bugün tahliye edilerek soruşturma kapsamında tutuklu kimsenin kalmadığı bildirildi.
5 Nisan 2024

Fenerbahçe taraftarlarının son maçlarda 'Hükümet istifa' sloganları atması üzerine, Kayseri İl Güvenlik Kurulu kararıyla Kayserispor-Fenerbahçe maçına Fenerbahçeli taraftarların alınmayacağı açıklandı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, futbol müsabakalarının seyircisiz oynanması ya da tedbir alınarak oynanması gerektiğini belirtmiş ve bu sloganlar nedeniyle Beşiktaş üyeliğinden istifa etmişti. Kayserispor ve Konyaspor gibi kulüpler, stadyumda siyaset yapılmaması gerektiğini savunarak sloganları kınamıştı.
28 Şubat 2023

Adana Demirspor ile Fenerbahçe arasında oynanan ve 1-1 sonuçlanan maçta hakem Ali Palabıyık'ın kararları tartışma yarattı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus maç sonunda hakeme itiraz ederek kırmızı kart gördü. Fenerbahçe yöneticisi Selahattin Baki, hakem Palabıyık'ın Fenerbahçe'ye operasyon yapmak için maça görevlendirildiğini iddia etti. Genç Fenerbahçeliler grubu, yaşananlara tepki olarak 5 Şubat Pazar günü TFF'nin Riva'daki binasına yürüyüş düzenleyeceklerini ve tüm taraftarları bu 'topyekün mücadeleye' davet ettiklerini açıkladı.
3 Şubat 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Kupa finalinin 7 Nisan Pazar günü Şanlıurfa'daki 11 Nisan Stadı'nda oynanacağını duyurdu. Bu nedenle, Süper Lig'in 5, 6, 7 ve 8 Nisan tarihlerinde oynanması planlanan maçlar, 32'nci haftadan itibaren birer hafta kaydırılarak 26 Mayıs 2024 tarihinde tamamlanacak. Süper Kupa finali, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Suudi Arabistan'da oynanması planlanan maç öncesinde yaşanan kriz nedeniyle iptal edilmiş ve Türkiye'de oynanması kararlaştırılmıştı.
22 Şubat 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig'in 33. haftasında oynanan Sivasspor – Fenerbahçe maçının VAR kayıtlarını paylaştı. Maçta, Fenerbahçe'nin kalecisinin son dakikada bir Fenerbahçe oyuncusuna teması sonucu penaltı kararı verilmişti. VAR gözlemcisi Alman Benjamin Brand tarafından yapılan inceleme sonrası hakem Cihan Aydın penaltı kararı vermiş ve bu karar Fenerbahçe'nin şampiyonluk yarışında puan kaybetmesine neden olmuştu.
23 Nisan 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 17 Mart'ta Trabzonspor ile oynanan ve 3-2 kazanılan maç sonrası yaşanan olayların planlı olduğunu ve amacın Fenerbahçe'yi şampiyonluktan etmek olduğunu ifade etti. Koç, güvenlik zafiyetlerine ve emniyetin tutumuna dikkat çekerek, yaşananların organize bir kötülük örneği olduğunu vurguladı. Ayrıca, Fenerbahçe'nin olası tepkileri ve alınacak kararlar hakkında divan kurulu üyeleriyle istişarelerde bulunduğunu, sponsorlar ve takım ile görüşmeler yapılacağını belirtti.
29 Mart 2024

Süper Lig'in 6. haftasında Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak derbinin ilk 11'leri açıklandı. Fenerbahçe'nin kadrosunda Livakovic, Mert Müldür, Djiku, Çağlar Söyüncü, Oosterwolde, İsmail Yüksek, Fred, Szymanski, Tadic, Alain-Saint Maximin ve Edin Dzeko yer alıyor. Galatasaray ise Muslera, Kaan Ayhan, Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakçı, İsmail Jacobs, Lucas Torreria, Gabriel Sara, Barış Alper Yılmaz, Yunus Akgün, Dries Mertens ve Victor Osimhen ile sahaya çıkacak. Maçın hakemi Atilla Karaoğlan, VAR hakemi ise Onur Özürtoprak olarak belirlendi.
21 Eylül 2024

Fenerbahçe taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganları atmasının ardından, Kayseri İl Güvenlik Kurulu, Kayserispor'un başvurusu üzerine Kayserispor-Fenerbahçe maçına Fenerbahçe taraftarlarının alınmamasına karar verdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, futbol müsabakalarının seyircisiz oynanması gerektiğini belirtmiş ve bu sloganlar nedeniyle Beşiktaş üyeliğinden istifa etmişti. Kayserispor, aldıkları kararın güvenlik sorunu teşkil edecek mesajlar nedeniyle olduğunu ifade etti.
28 Şubat 2023

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek finalinde Olympiakos ile oynayacağı maç nedeniyle fikstürün sıkışık olması sebebiyle Süper Kupa finalinin ertelenmesini talep etti, ancak bu talep karşılanmadı. Bunun üzerine, Fenerbahçe'nin gazeteci Yağız Sabuncuoğlu'na göre, Süper Kupa maçı için yabancı hakem talebinde bulunduğu ve bu talep karşılanmazsa maça çıkmayacağını Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) resmen ilettiği belirtildi. Süper Kupa maçının 7 Nisan'da oynanması planlanıyor.
3 Nisan 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'in 36'ncı hafta maçlarının programını açıkladı. Buna göre, tüm karşılaşmalar 12 Mayıs Pazar günü saat 19.00'da gerçekleştirilecek. Bu karar, ligdeki tüm takımlar için eş zamanlılık sağlayarak, son haftalarda yaşanabilecek rekabet dengesizliklerini önlemeyi amaçlıyor.
29 Nisan 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Fenerbahçe'nin Süper Kupa Finali maçına ilişkin taleplerini reddettiğini ve bunun yerine Süper Lig maçını ertelemeyi önerdiğini açıkladı. Ancak, bu öneri Fenerbahçe tarafından kabul edilmedi. Bu durum, iki kurum arasında bir anlaşmazlığa işaret ediyor ve Türk futbolunda önemli bir gelişme olarak görülüyor.
4 Nisan 2024

Halil Özer, Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sırasında yaşanan ve maçın seyrini etkileyen olaylarla ilgili kilit soruları dile getirdi. Maçın hakemi Halil Umut Meler'in maçı tatil etme niyetinin olduğu ancak son anda devam etmesine karar verildiği, güvenlik önlemlerinin yetersizliği, maskeli bir şahsın olayların başlamasında kilit rol oynaması gibi konulara dikkat çekti. Özer, bu olayların Türk futbolu için önemli bir dönüm noktası olduğunu ve özellikle yerel gazetecilerin bu konuları daha yakından takip etmesi gerektiğini vurguladı.
7 Nisan 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Trabzonspor maçında yaşanan olayların planlı olduğunu ve Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansını engellemeyi amaçladığını ifade etti. Koç, bu olayların bir güvenlik zafiyeti sonucu gerçekleştiğini ve polisin maç sırasında yeterli önlem almadığını belirtti. Ayrıca, Fenerbahçe'nin 2 Nisan'da olağanüstü bir toplantı yaparak, ligden çekilme dahil olmak üzere çeşitli kararlar almayı değerlendireceğini açıkladı. Koç, bu süreçte sponsorlar ve futbolcularla da görüşmeler yapacaklarını söyledi.
29 Mart 2024
İşaretlediklerim