Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Rize'nin Pazar ilçesinde belediyenin topladığı çöpleri dere kenarına döktüğü gerekçesiyle 1 milyon 299 bin lira idari para cezası verdi. Soğuksu Mahallesi'nde yapılan denetimlerde, belediyeye ait çöp araçlarının evsel atıkları dere kenarına döküp toprakla kapatmaya çalıştığı tespit edildi. Bakanlık, çöplerin kaldırılarak atık tesisine gönderilmesi için belediyeyi uyardı.
25 Eylül 2024

Gazeteci Beyza Kural'ı haber takibi sırasında engelleyip ters kelepçe takarak gözaltına almaya çalışan üç polise verilen para cezası istinaf mahkemesi tarafından bozuldu. İstanbul 35'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Kural ve avukatı Meriç Eyüboğlu katıldı. Duruşmada, sanık polislerin 'kasten yaralama' ve 'inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme' suçundan ifadelerinin alınması talebi hüküm kurarken değerlendirileceği belirtildi. Duruşma 15 Şubat 2024 tarihine ertelendi.
10 Ekim 2023

İstanbul Haliç Köprüsü'nde iki otomobil arasında çıkan silahlı kavgada C.A. isimli bir kişi hayatını kaybetti, D.K. isimli bir kişi bacağından yaralandı. Yaralı hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis, olay yerinde bir tabanca ve uzun namlulu silah ele geçirdi ve kaçan zanlıların yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor. Olay sonrası köprüdeki ulaşım normale döndü.
14 Ocak 2023

Antalya'nın Kepez ilçesinde, polis ekiplerinin yaptığı trafik uygulaması sırasında bir otomobilin bagajında cam kafes içinde piton yılanı bulundu. Doğa Koruma ve Milli Parklar Antalya Şefliği ekipleri, yaklaşık iki metre uzunluğundaki yılanın 'Top Piton (Python regius)' cinsi olduğunu tespit etti. Araç sürücüsüne 'Kara Avcılığı Kanunu'na muhalefet' suçundan 26 bin 390 lira para cezası kesildi. Yılan, Antalya Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkına teslim edildi.
14 Kasım 2023

Sivas'ta, bir süre önce ayrıldığı iddia edilen bir kadını sokakta dövüp saçından sürükleyerek kaçırmaya çalışan bıçaklı bir erkek tutuklandı. Olay yerinde bulunan bir vatandaşın fırlattığı kavanozun saldırganın sırtına isabet etmesi ve kadının yardım çığlıkları üzerine olay yerine gelen vatandaşlar sayesinde kadın, saldırganın elinden kurtuldu. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, saldırganı kısa süre sonra yakaladı ve adliyeye sevk etti.
3 Kasım 2023

Anayasa Mahkemesi, ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne (MTV) yönelik itirazı reddetti ve böylece ek MTV'yi onaylamış oldu. Bu yıl bir defaya mahsus iki katı ödenmesi gereken MTV'nin torba yasa teklifi temmuzda kabul edilmişti. Araç sahipleri bu sene bir-üç yaşındaki otomobilleri için en az 4 bin 240 lira MTV ödeyecek. CHP'nin hukuksuz olduğu gerekçesiyle yaptığı iptal başvurusu da Anayasa Mahkemesi tarafından reddedildi.
28 Eylül 2023

New Jersey Yüksek Mahkemesi yargıcı Gary Wilcox, 'Sal Torella' takma adıyla TikTok'ta paylaştığı videolar nedeniyle dava edildi. Nisan 2021-Mart 2023 tarihleri arasında 40 video paylaşan Wilcox'un videolarında uygunsuz giyindiği ve şiddet, cinsellik, kadın düşmanlığına gönderme yapan şarkılara eşlik ettiği iddia ediliyor. Bu davranışlarıyla yargıçlık makamının saygınlığına zarar verdiği ve örnek davranış sergilemediği belirtiliyor. Wilcox'un avukatı ise bu paylaşımların kötü niyetle yapılmadığını savunuyor. Dava, ifade özgürlüğü tartışmalarını gündeme getirebilir.
6 Temmuz 2023

Güney Kore'nin Paju kentinde, 30 yaşlarındaki bir Kuzey Koreli, çaldığı otobüsle Tongil Köprüsü'nü geçmeye çalışırken gözaltına alındı. Polis, adamın askerlerin 'dur' uyarılarına rağmen barikata çarptığını ve yakalandığını bildirdi. Bu kişi, 10 yıldan uzun bir süre önce Kuzey Kore'den Güney Kore'ye kaçmıştı. Güney Kore'de 34 binden fazla Kuzey Koreli bulunduğu tahmin ediliyor.
2 Ekim 2024

İstanbul Valiliği, 1-20 Eylül tarihleri arasında emniyet ve jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği trafik denetimlerinde 135 bin 309 araca toplam 204 milyon 931 bin 154 lira ceza kesildiğini açıkladı. Okulların açılmasıyla birlikte trafikteki olası aksamaların önüne geçebilmek için denetimlerin sıklaştırıldığı belirtildi. Denetimlerde 8 bin 6 araç trafikten men edildi. En çok rastlanan ihlaller arasında duraklama ihlalleri ve yasak park, aşırı hız ve sürücü belgesiz araç kullanma yer aldı.
21 Eylül 2023

İstanbul'da trafik denetiminde emniyet şeridi ihlali yapan Ünsal D. adlı sürücü, sahte polis kimliği ve MİT ibareli kartlarla yakalandı. Üzerinde ve aracında yapılan aramalarda bir tabanca, şarjörler, sahte kimlikler ve 50 bin avro bulundu. Şüpheli, polisliğe özendiği için kimlikleri 3D yazıcıyla ürettiğini ve fişekleri ağırlık olsun diye taşıdığını belirtti. Gözaltına alınan Ünsal D., adliyeye sevk edildi.
9 Ekim 2024

İstanbul'da Şehir Hatları'na ait bir vapurda, 52 yaşındaki N.Ç. isimli kişi, yanında taşıdığı çakmakla 14 yaşındaki M.E.A.'nın saçını yaktı. Olay sonrası polis merkezine götürülen N.Ç., ifadesinde psikolojik sorunları olduğunu ve ilaçlarını almadığını belirtti. Emniyet işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen N.Ç., hakimlikçe serbest bırakıldı. Olay anı vapurun güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.
17 Eylül 2023

Amerikan Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), Tesla'nın Model 3 ve Model Y araçları hakkında direksiyon kontrolü ve hidrolik direksiyon kaybı raporları nedeniyle soruşturma başlattı. Soruşturma, sürücülerin direksiyon kontrolünün kaybolduğunu ve hidrolik direksiyon desteğinin azaltıldığını veya devre dışı bırakıldığını belirten şikayetler üzerine başlatıldı. NHTSA, sorunun ne sıklıkta meydana geldiğini ve üretim süreçlerinin bundaki payını inceleyecek. Soruşturmanın sonucuna göre, 280 bin aracın geri çağrılması talep edilebilir.
2 Ağustos 2023

Brezilya Milli Takımı ve Barcelona'nın eski yıldız futbolcusu Dani Alves, İspanya'da tecavüz suçundan aldığı 4,5 yıl hapis cezasının ardından şartlı tahliye ile serbest bırakıldı. Ocak 2023'ten bu yana tutuklu olan Alves, 1 milyon avro kefaletle salıverilecek. Şartlı tahliye koşulları arasında, ülkeyi terk etmemesi için pasaportlarının teslim edilmesi ve her hafta mahkemeye çıkması yer alıyor. Ayrıca, mağdura yaklaşmasını engelleyen bir uzaklaştırma kararı bulunuyor. Tecavüz mağdurunun avukatı, şartlı tahliye kararını skandal olarak değerlendirdi.
20 Mart 2024

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'ün avukatları, sosyal medyada dolaşan ve Sarıgül'e ait olduğu iddia edilen videonun montaj olduğunu belirtti. Ulusal kriminal büro tarafından hazırlanan rapor adli makamlara sunuldu ve videoya yayın yasağı getirildi. İstanbul 3. Sulh Ceza Mahkemesi, videonun yayınlanmasını yasakladı ve videoyu paylaşanlar hakkında suç duyurusunda bulunuldu.
17 Temmuz 2024

İstanbul Üsküdar'da, yasak yollarla midye avlayan bir kişi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. Operasyon sırasında, 80 çuval kaçak midye ele geçirildi ve midyeler doğal yaşama kazandırılmak üzere denize geri bırakıldı. Şüpheli A.Ö.'ye, yasadışı avcılık nedeniyle 26 bin 242 lira para cezası kesildi.
5 Ekim 2024

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, şarkıcı Kalben Sağdıç'ın Beyoğlu'ndaki evine operasyon düzenledi. Evde yapılan aramada 15 gram uyuşturucu, 2 bin avro, 730 dolar ve 1500 lira ele geçirildi. Sağdıç, uyuşturucu veya uyarıcı maddeleri ruhsatsız olarak imal, ithal veya ihraç etme suçundan gözaltına alındı.
8 Mayıs 2024

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir teknoloji programında yerli otomobil Togg ile gezerken, araç kullanırken telefonunu kullanarak 'KİM' adlı kimlik tespit uygulamasını canlı yayında denedi. Uygulama, ShiftDelete kurucusu Hakkı Alkan'ın fotoğrafını çekerek kimliğini birkaç saniye içinde tespit etti. Soylu, bu teknolojiyi gösterirken 'Bu devletin çok büyük güçleri var' ifadesini kullandı. 2023 yılında araç kullanırken telefonla ilgilenmenin cezasının 951 TL olduğu belirtiliyor.
8 Mayıs 2023

ABD'li elektrikli araç üreticisi Tesla, Çin'de satılan 1,1 milyon elektrikli otomobilini, hızlanma ve fren sistemlerini etkileyen yazılım hataları sebebiyle geri çağırma kararı aldı. Çin Devlet Piyasa Düzenleme İdaresi tarafından tespit edilen yazılım hataları, gaz pedalına uzun süre basıldığında uyarı verilmesini ve yenilemeli fren sistemine geçişi engelliyor, bu da çarpışma riski oluşturuyor. Geri çağırma işlemi 29 Mayıs'tan itibaren başlayacak ve şirket, hataları kablosuz yazılım güncellemeleriyle düzeltecek.
13 Mayıs 2023

Antalya'nın Kaş ilçesinde, koruma altındaki 45 arı kuşunu avlayan iki kişiye toplam 84 bin lira ceza verildi. Kaş Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği ekipleri, Çataloluk Mahallesi Yaylacık mevkisinde kaçak av yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Şüphelilere Kara Avcılığı Kanunu’na muhalefetten idari para cezası ve tazminat cezası kesildi, ayrıca ruhsatsız av tüfeğine el konuldu.
24 Eylül 2024

ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki Los Angeles Roma Katolik Başpiskoposluğu, çocukken Katolik rahipler tarafından cinsel istismara uğradığını iddia eden 1353 kişiye 880 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul etti. Bu anlaşma, ABD'deki en büyük tazminat anlaşmalarından biri olarak tarihe geçti. Kaliforniya'daki yeni bir yasa, geçmişteki cinsel istismar olaylarına dayalı davaların açılmasına olanak tanıyor ve bu da birçok Katolik kuruluşunu iflas korumasına başvurmaya zorladı. Los Angeles Başpiskoposluğu ise iflas başvurusunda bulunmadan anlaşmaya varmayı başardı.
17 Ekim 2024
İşaretlediklerim