Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın eşi Esma Esad’a lösemi teşhisi kondu. Suriye cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Esma Esad sosyal izolasyon gerektiren bir tedavi sürecine girecek. Esma Esad’a 2018 yılında meme kanseri teşhisi konmuş ve bir yıl süren mücadelenin ardından hastalığı yenmişti. Esma Esad’ın yeni fotoğrafları yayınlanırken, kendisine ülkeyi terk etmesi teklif edildiği de belirtildi.
21 Mayıs 2024

ABD'nin Ohio eyaletinde, polis tarafından gözaltına alınan siyah vatandaş Frank Tyson, trafik kazasından kaçtığı iddiasıyla durduruldu. Polis müdahalesi sırasında Tyson, yere yatırılarak ters kelepçe takıldı ve polis memurunun diziyle boynuna basması sonucu 'Nefes alamıyorum' diyerek yardım istedi. Bu müdahale sonucunda Tyson olay yerinde hayatını kaybetti ve olaya karışan polisler soruşturma için açığa alındı. Bu olay, 2020'de benzer bir şekilde öldürülen George Floyd vakasını hatırlattı.
26 Nisan 2024

‘Squid Game’ dizisindeki performansıyla 2022'de Altın Küre ödülü kazanan Oh Yeong-su, bir kadın oyuncu tarafından 2017'de tacizle suçlanmıştı. Güney Kore'de yürütülen soruşturma sonucunda Oh, sekiz ay hapis cezasına çarptırıldı ve 40 saat cinsel şiddet derslerine katılma zorunluluğu getirildi, ancak hapis cezası askıya alındı. Suçlamalar, uygunsuz saldırı olarak tanımlanıyor ve 10 yıla kadar hapis veya yaklaşık 308 bin TL para cezası öngörüyor.
15 Mart 2024

Galler Prensesi Kate, 16 Ocak'ta 'karın ameliyatı' geçirdi ve ameliyat sonrası yapılan testlerde kanser teşhisi konduğunu açıkladı. Ne tür bir kanser olduğu ve kemoterapi ayrıntıları hakkında bilgi verilmedi. Kate'in tedavisi hakkında çok az detay paylaşıldı ve tıbbi mahremiyetinin korunacağı belirtildi. Yıl başında geçirdiği ameliyat sonrası ortadan kaybolan ve dedikodulara konu olan Kate, son olarak eşi Galler Prensi William ile mutlu bir şekilde alışveriş yaparken görüntülendi.
24 Mart 2024

Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Göktürk Fındık, lokal ileri akciğer kanseri ameliyatlarında kullanılan ve yapay protez yerine farklı bir dikiş tekniği kullanan 'Fındık tekniği'ni geliştirdi. Bu teknik, enfeksiyon, aritmi ve tekrar ameliyat olma risklerini azaltıyor ve hastaların ameliyat sonrası sürecini rahatlatıyor. Fındık, bu tekniği 2018'den beri uygulamakta olup, yaklaşık bir ay önce Avrupa'nın saygın bilimsel dergilerinden birinde yayımlandı.
29 Nisan 2024

Galler Prensesi Kate Middleton, kanser tedavisi gördüğünü bir video mesaj aracılığıyla duyurdu. Uzun süredir devam eden spekülasyonlara son veren Middleton, kanserin erken teşhis edildiğini ancak bu durumun kendisi için büyük bir şok olduğunu belirtti. 42 yaşındaki Middleton, haberi aldıktan sonra zorlu bir dönem geçirdiğini ve Ocak ayında yapılan bir karın ameliyatı sırasında kanser teşhisi konulduğunu açıkladı.
22 Mart 2024

Amerikalı entelektüel ve dilbilimci Noam Chomsky, Brezilya'nın Sao Paolo kentindeki bir hastaneden taburcu edilerek tedavisine evinde devam edileceği bildirildi. Chomsky'nin eşi Valaria Wasserman, Chomsky'nin öldüğü yönündeki haberleri yalanladı ve kendisinin gayet iyi olduğunu belirtti. Chomsky, bir yıl önce geçirdiği felcin ardından konuşmakta ve vücudunun sağ tarafını hareket ettirmekte güçlük çektiği için hastaneye kaldırılmıştı.
19 Haziran 2024
İşaretlediklerim