Katar ve Fransa'nın arabuluculuğu ile İsrail ve Hamas, Gazze'deki İsrailli rehineler için ilaç ulaştırılması karşılığında bölgedeki sivillere ilaç ve insani yardım sağlanmasını içeren bir anlaşmaya vardı. Hamas'ın silahlı kanadı, İsrailli rehineler Yossi Sharabi ve Itay Svirsky'nin öldüğünü açıklamıştı. İsrail ordusu, Gazze'de hala 136 İsrailli rehinenin bulunduğunu belirtiyor. Daha önceki bir insani arada ise 81 İsrailli ve 240 Filistinli serbest bırakılmıştı.
17 Ocak 2024

Manisa'nın Salihli ilçesinde, bir apartmanın asansöründe Devrim Güler (48) ve kızı Doğa Etyemez (18) boğularak öldürülmüş halde bulundu. Olayı fark eden bir apartman sakini durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Yapılan ön incelemede, anne ve kızın vücutlarında ateşli silah veya kesici alet izine rastlanmadı ve boğularak öldürüldükleri belirlendi. Cinayet zanlısı olarak belirlenen ve çiftçilik yapan komşu A.Y., Ankara'da polis tarafından gözaltına alındı.
19 Kasım 2023

Almanya'nın Castrop Rauxel kentinde, siyanür ve risin gibi kimyasal maddeler temin ederek kimyasal saldırı planladığı iddia edilen 32 yaşındaki İranlı bir şüpheli ve yanındaki bir kişi gözaltına alındı. Düsseldorf Savcılığı'nın açıklamasına göre, sabah saatlerinde düzenlenen operasyona çok sayıda polis ve Robert Koch Enstitüsünden uzmanlar katıldı. Alman medyası, yabancı bir istihbarat servisinin Alman güvenlik makamlarını kimyasal saldırı tehlikesi konusunda uyardığını belirtti. Kuzey Ren-Vestfalya İçişleri Bakanı Herbert Reul, ciddi bir ihbar üzerine polisin gece müdahale ettiğini ve soruşturmanın devam ettiğini açıkladı.
8 Ocak 2023

Karabük'te bir mobilya mağazasının önüne reklam amacıyla konulan Hülya Avşar'ın karton maketine geçen bir kişi tarafından tekme ve yumrukla saldırı gerçekleştirildi. Maket parçalandıktan sonra saldırgan olay yerinden ayrıldı. Mağaza sahibi güvenlik kamerası görüntülerini izleyerek polise ihbarda bulundu ve polis saldırganın kimliğini belirlemek için çalışma başlattı. Mağaza sahibi, saldırgan şahıstan şikayetçi olmadıklarını ve yeni bir maket siparişi verdiklerini belirtti.
31 Ocak 2023

Hamas militanları, İsrail'in güneyinde 100'den fazla kişiyi rehin aldı. Rehineler, evlerinden kaçırıldı ve bir elektronik müzik festivalinde ele geçirildi. Hamas, İsrail'in Gazze'ye her saldırısında bir rehineyi öldüreceğini belirtti. Rehineler arasında Doron Asher Katz ve kızları Raz ve Aviv, 22 yaşındaki Ömer Wenkert ve 21 yaşındaki Ömer Shem-Tov bulunuyor. İsrail askeri yetkilileri, rehinelerin yüksek ihtimalle Gazze'de tutulduğunu söyledi.
13 Ekim 2023

Kocaeli Şehir Hastanesi inşaatında Gama Holding ve Türkerler Holding tarafından yap-işlet-devret modeliyle inşa edilen ve taşeron firma Emu Elektromatik bünyesinde çalışan işçiler, Aralık ayından kalan ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası öncülüğünde greve başladı. İşçiler, maaşlarını alamadıkları için ekonomik sıkıntılar yaşadıklarını ve ev sahipleri tarafından evlerinden çıkarılmakla tehdit edildiklerini belirtiyor. 2019 yılında da benzer bir durum yaşanmış ve yüzlerce taşeron işçi maaşlarını alamadıkları için iş bırakmıştı.
1 Şubat 2023

İstanbul Başakşehir İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan altı katlı bir fabrikanın çatı katında çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Yangın nedeniyle binanın bazı bölümleri çöktü. İtfaiye ekiplerine TOMA ve çeşitli ilçe belediyelerinin su tankerleriyle destek sağlandı. Polis, yangın bölgesinde güvenlik önlemleri alarak araç girişini engelliyor.
11 Haziran 2023

CHP Gaziosmanpaşa ilçe başkanlığı, Bağlarbaşı Mahallesi'ndeki bürolarına 29 Mayıs Pazartesi günü saat 22:40 sıralarında motorlu iki şahıs tarafından silahlı saldırı düzenlendiğini açıkladı. Saldırıda büronun kepenklerine beş el ateş edildi. Olay yerine hızla sevk edilen güvenlik güçleri çevredeki kamera kayıtlarını inceledi ve tahkikat başlattı. Gaziosmanpaşa kaymakamlığı, konuyla ilgili devam eden tahkikat hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.
30 Mayıs 2023

ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Kızıldeniz'de gemilere yapılan saldırılar sonucu tedarik zincirinde yaşanan aksamalar nedeniyle Berlin-Brandenburg'daki Gigafactory'de 29 Ocak-11 Şubat tarihleri arasında üretimi askıya aldı. Yemen'deki Husilerin Hamas'a destek amacıyla Kızıldeniz'deki ticari gemilere saldırı düzenlemesi, gemilerin rotalarını değiştirmesine ve Süveyş Kanalı'nı kullanmalarına neden oldu. ABD ve İngiltere, Husilere ait hedeflere hava saldırıları düzenledi. Bu durum, küresel tedarik zinciri krizine dair endişeleri artırdı.
12 Ocak 2024

Muğla'nın Yatağan ilçesine bağlı Deştin Mahallesi sakinleri, yargı süreci devam ederken başlanan çimento fabrikası yapımına karşı çıkarak yolu kapattı ve iş makinesinin geçişini engelledi. Yöre halkı, sahur ve iftarlarını yol kenarında yaparak direnişlerini sürdürdüğünü belirtti. Menteşe Belediyesi'nin zeytinlik alana çimento fabrikası yapılması için verdiği ruhsat ve ÇED raporu çevreci dernekler ve mimarlar odası tarafından şaibeli bulundu. Hukuki süreç devam ederken fabrika için malzeme taşıyan kamyonlar, köylüler tarafından engellendi.
4 Nisan 2023

Zonguldak'ın Kozlu Sanayi Sitesi'nde hurda malzemelerin bulunduğu bir dükkanda nedeni belirlenemeyen bir patlama sonucu 1 işçi yaşamını yitirdi. Olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İş yerinde çalışan Nevzat K'nin öldüğü tespit edildi. Nevzat K'nin yakınları olay yerine gelerek sinir krizi geçirdi ve çıkan arbedede polis havaya uyarı ateşi açtı.
3 Haziran 2023

İstanbul Beyoğlu'nda Galata Kulesi yakınlarında bulunan bir sırt çantası şüphe uyandırınca polis ekiplerine haber verildi. Bölge güvenlik şeridi ile kapatıldı ve akli dengesi yerinde olmayan bir kişi çantayı fırlattı. Bomba imha ekipleri tarafından fünye ile patlatılan çantadan cips ve kağıt havlu çıktı. Olay sonrasında vatandaşlar polis ekiplerini alkışladı.
1 Ocak 2023

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde bulunan Makine ve Kimya Endüstrisi'ne ait bir roket ve patlayıcı fabrikasında yangın sonrası bir patlama meydana geldi. Patlamada yaralananlar hastanelere sevk edildi ve bazılarının durumu ağır. Olay yerine Ankara Valisi ve Milli Savunma Bakan Yardımcısı geldi. Milli Savunma Bakanlığı beş işçinin öldüğünü açıkladı. Patlamanın nedeni üzerine teknik incelemeler devam ediyor.
10 Haziran 2023

İstanbul Galata Köprüsü'nde düzenlenen 'Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek' eylemi sonrası 'Kelime-i Tevhid' bayrağı taşıyan İsmail Aydemir, Şişhane Meydanı'nda yumruklu saldırıya uğradı. Saldırgan, olay yerinden kaçarken trafik polisi tarafından yakalandı. Yaralanan Aydemir hastaneye kaldırıldı. Üniversite öğrencisi olduğu öğrenilen saldırgan E.A, tutuklanarak Karaköy Polis Merkezi'ne götürüldü.
1 Ocak 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri, Üsküdar'da kaçak bir kafenin yıkımını gerçekleştirmek üzere bölgeye gittiğinde, kafe sahipleri tarafından sözlü ve fiziki saldırıya uğradı. Saldırı sonucunda İBB imar şube müdürü Ramazan Gülten yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Olayın ardından İBB hukuki girişimde bulunurken, saldırıya karıştığı belirlenen iki kafe çalışanı gözaltına alındı.
31 Mayıs 2023

Çanakkale İsmetpaşa Mahallesi'nde bir masaj salonunda müşteri R.A. tarafından çalışan B.A.'nın yüzüne kimyasal sıvı atıldı. Saldırı sonucu ağır yaralanan B.A., önce Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Hastanesine, ardından durumunun ağırlığı sebebiyle Çanakkale Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi. Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, şüpheliyi Ezine ilçesinde kısa sürede gözaltına aldı. Olayla ilgili soruşturma sürmektedir.
26 Aralık 2023

İstanbul Kadıköy'de, 'Kızıl Goncalar' dizisine RTÜK tarafından verilen yayın durdurma ve para cezası sonrasında, emek ve meslek örgütleri sansüre karşı bir araya gelerek eylem yaptı. Eylemde, sansür uygulamalarının normalleştirilmesinin tehlikeli olduğu ve bir korku iklimi yaratılmaya çalışıldığı belirtildi. Sanatçıların ifade özgürlüğünün anayasal koruma altında olduğu vurgulanarak, sansür ve engellemeler nedeniyle 'nefes alamadıkları' ifade edildi ve meslektaşlarına mücadele çağrısında bulunuldu.
17 Ocak 2024

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde, bir apartmanın beşinci katından düşen 1,5 yaşındaki bebek hayatını kaybetti. Olayı görenlerin ihbarı üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlilerinin yaptığı kontrolde bebeğin yaşamını yitirdiği belirlendi. Polis, olayın aydınlatılması için soruşturma başlattı.
29 Ekim 2023

Ankara'nın Yenimahalle ilçesindeki Gersan Sanayi Sitesi'nde minder üretimi yapılan bir iş yerinde yangın çıktı. Yangın kısa sürede bitişikteki iş yerine de sıçradı ve iki kadın hayatını kaybetti. Dumandan etkilenen beş kişi, biri itfaiye eri, sağlık ekiplerince ayakta tedavi edildi. Yangın, ekiplerin çalışmasıyla kontrol altına alınarak söndürüldü.
19 Eylül 2023

Rize'nin İkizdere ilçesinde, iktidara yakınlığıyla bilinen Cengiz İnşaat'ın yapımını üstlendiği lojistik liman projesi için İşkencedere Vadisi'nde acele kamulaştırma kararı alındı ve taş ocağı faaliyetleri başladı. Yöre halkı, iş makinelerinin faaliyete geçmesi üzerine eylemlere başladı ancak jandarma engeliyle karşılaştı. Cengiz İnşaat, taş ocağı konusunda topu bakanlığa atarak sorumluluğu üzerinden attı. Bölge halkı, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun ziyaretini protesto etti ve direnişlerini sürdürme kararlılığını gösterdi.
18 Mayıs 2023
İşaretlediklerim