Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile Demokrat Parti (DP) arasında seçim işbirliği kapsamında DP, CHP genel merkezine 14 kişilik bir aday listesi iletti. DP Genel Sekreteri Serhan Yücel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ile bir görüşme gerçekleştirerek listeyi sundu. Listede Serhan Yücel, Salih Uzun ve Cemil Enginyurt'un CHP listelerinden seçilebilecek yerlerden aday gösterilmesi beklenirken, Ömer Karakeçeli ve Osman Varol'un seçilemeyecek sıralarda olduğu belirtildi. Listede kadın aday bulunmuyor.
9 Nisan 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanı Özgür Özel, gazeteci Murat Ağırel ile yaptığı görüşmede genel başkanlık için aday olduğunu ve hazır olduğunu ifade etti. Bu açıklama, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı seçimlerindeki mağlubiyetinin ardından partide yenilenme çağrıları yapılmasının ve Kılıçdaroğlu'nun yenilenme sürecine destek vereceğini belirtmesinin hemen sonrasında geldi. Özel, takım çalışmasına ve her pozisyonda görev almaya hazır olduğunu, üye ve delegenin kararına saygılı olacağını belirtti.
13 Haziran 2023

Eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş, Ankara'da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olaya ilişkin AKP ve MHP'den herhangi bir açıklama gelmezken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu devletin cinayeti aydınlatması gerektiğini belirtti. Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ise, AKP ve MHP'nin sessizliğine dikkat çekerek, ülkede siyasi saldırı girişimlerinin olup olmadığına ve seçimlerin gergin bir atmosferde yapılmasının istenip istenmediğine yönelik endişelerini dile getirdi ve toplumsal barış çağrısında bulundu.
1 Ocak 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu arasında geçen yarış ikinci tura kalmıştır. Seçim sonuçlarının sosyal medyada tartışılmasının ardından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun koordinatör başdanışmanı Erdoğan Toprak, YSK'nın veri girişleri ile sandık kurulu tutanakları arasında ciddi hatalar tespit ettiklerini ve yasal itiraz sürecini başlattıklarını açıklamıştır. Toprak, sürecin takipçisi olduklarını ve bir oy bile olsa hakkını yedirmeyeceklerini ifade etmiştir.
17 Mayıs 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, seçim günü ve gecesi Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü personeline kanunsuz emirlere itaat etmemeleri yönünde çağrıda bulundu. Bu çağrı, CHP milletvekili Murat Bakan'ın İçişleri Bakanlığı'nın seçim günü TSK'dan zırhlı araçların hazır bulundurulmasını istediğini iddia etmesi ve belge paylaşmasının ardından geldi. Özdağ, personeli anayasaya ve yasalara sadık kalmaya ve sadece Türk devleti ve milletinin hizmetkarı olmaya davet etti.
13 Mayıs 2023

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, bir röportajda genel başkanlık konusundaki sorulara yanıt vererek, değişim vurgusu yaptı ve sorumluluk almaktan kaçmayacağını belirtti. Kendi hırsından ziyade partinin geleceğine dair umutlarını dile getiren Özel, genel başkanlık adaylığına sıcak baktığını ima etti. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun değişim çağrısına ve onursal başkanlık önerisine de değinerek, partinin birliğine ve mevcut genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun saygınlığına vurgu yaptı.
12 Haziran 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'teki grup toplantısında yaptığı konuşmada, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) ve yargıya güvenmediklerini ifade etti. Kılıçdaroğlu, YSK'nın bağımsız olmadığını ve İstanbul seçimlerinde yaşananları örnek göstererek eleştirilerde bulundu. Ayrıca, Hazine'den çıktığını iddia ettiği 418 milyar doları geri alacaklarını ve uyuşturucu oligarklarıyla mücadele edeceklerini belirtti.
24 Ocak 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yenilginin ardından CHP içinde yükselen değişim taleplerine yanıt veren Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, partinin değişime değil yenilenmeye ihtiyacı olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu, partinin ideolojisinin ve hedeflerinin sabit olduğunu, ancak parti tüzüğünün değişmesi gerektiğini ve bu yönde çalışmalar yapıldığını belirtti. Ayrıca, örgütlerin beklentilerini dikkate alarak güzel değişiklikler yapacaklarını ve bunları hayata geçireceklerini söyledi.
15 Temmuz 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masa toplantısını terk etmesi ve CHP'li belediye başkanlarını adaylığa çağırmasının ardından yaşanan tartışmalar devam ederken, CHP üyelerini genel merkez önünde toplanmaya davet etti. Saadet Partisi'nde yapılacak millet ittifakı toplantısından sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının açıklanması bekleniyor. Akşener'in toplantıya katılmayacağı önceden bildirilmişti. CHP, üyelerine akşam saatlerinde toplanma çağrısında bulunurken, genel merkez önünde platform kurulumuna başlandı.
6 Mart 2023

Altılı masa toplantısında ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda anlaşma sağlanamamasının ardından İYİ Parti lideri Meral Akşener, altılı masadan ayrıldığını duyurdu. Bu gelişme sonrasında, CHP ve İYİ Parti milletvekilleri Twitter'da birlik ve sakinlik mesajları yayınladılar. İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ve Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, sakin olunması gerektiğini belirtirken, CHP İstanbul Milletvekili Aytuğ Erdoğdu ve M. Akif Hamzaçebi, partiler arasındaki dayanışmanın önemini vurguladı. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen'in İYİ Parti'ye yönelik davetinin yanlış anlaşıldığını ve İYİ Parti'nin toplantıya katılması durumunda sürecin devam edeceğini ifade etti.
5 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk'te yaptığı açıklamada, seçim sonuçlarını yenilgi olarak görmediğini ifade etti. Partinin yenilenmeye ihtiyacı olduğunu ve bu sürecin devam ettiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, genel başkan değişikliğinin parti tüzüğü ve kuralları çerçevesinde gerçekleşeceğini, kendisinin bu konuda bir etkisinin olmadığını söyledi. Ayrıca, seçim kampanyasının genel olarak başarılı olduğunu, ancak bazı eksikliklerin bulunduğunu kabul etti.
20 Temmuz 2023

Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de yaşanan büyük deprem sonrası seçimlerin ertelenmesi tartışmalarına katılarak, anayasanın seçimlerin sadece savaş durumunda ertelenebileceğini belirtti. AKP yetkilileri ve Bülent Arınç gibi isimlerin seçimlerin ertelenmesi yönündeki açıklamalarına karşın, Kılıçdaroğlu, anayasanın bu konuda net olduğunu ve seçimlerin ertelenemeyeceğini vurguladı. Ayrıca, teknolojik imkanlarla depremden kaynaklanan sorunların aşılabileceğini ve seçimlerin zamanında yapılması gerektiğini ifade etti.
14 Şubat 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Ataşehir Örnek mahallesinde bulunan partisinin temsilciliğine ateş açıldığını duyurdu. Yaklaşan seçimler öncesinde siyasi gerginlik artarken, bu olay İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına yapılan silahlı saldırının ve CHP İstanbul İl Başkanlığı yakınlarında gerçekleşen havaya ateş açılma olayının ardından meydana geldi. Kaftancıoğlu, saldırıyı gerçekleştirenlerin cesaretini iktidarın siyaset anlayışına ve korkularına bağladı.
19 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Diyarbakır milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ilişkin eleştirilerine yanıt verdi. Tanrıkulu'nun TSK'nın geçmişteki eylemlerini eleştiren sözleri üzerine soruşturma açılmıştı. Kılıçdaroğlu, Tanrıkulu'nun açıklamalarıyla ilgili bir soruya 'TSK bizim göz bebeğimizdir' şeklinde yanıt verdi.
10 Eylül 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 'beşli çete' olarak nitelendirdiği sermaye grubunun devletin bazı kurumlarını ele geçirdiğini ve kaçırılan 418 milyar doları Türkiye'ye geri getireceklerini ifade etti. Ayrıca, MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesi olayının takipçisi olacaklarını ve adaletin sağlanması gerektiğini vurguladı. Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile görüşeceğini ve seçimleri ilk turda kazanmayı hedeflediklerini belirtti.
23 Mart 2023

Saadet Partisi'nin Malatya'da kurduğu ve valiliğin kapatılmasını istediği aşevine destek için bölgeye giden CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, bir kişinin yumruklu saldırısına maruz kaldı. Valilik, aşevinin kapatılmayacağını, sadece taşınacağını açıkladı. Saldırı anı sosyal medyada paylaşıldı ve Yıldız'ın provokasyonlara karşı uyarıda bulunduğu ve olayların büyümesini engellemeye çalıştığı görüldü. Yıldız ve beraberindeki heyet saldırgan hakkında şikayetçi oldu.
14 Mart 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile uğraşmasını 'hazımsızlık' olarak nitelendirdi. Torun, Soylu'nun İstanbul'u kaybettiklerinde ağladığını hatırlatarak, benzer bir sonun kendisini beklediğini ifade etti. Ayrıca, CHP'li belediyelere yönelik baskı ve engellemelere rağmen hizmet verildiğini ve İçişleri Bakanlığı'nın sadece CHP'li belediyeler için özel bir birim kurduğunu iddia etti.
20 Ocak 2023

HDP'nin tutuklu eski genel eş başkanı Selahattin Demirtaş, seçim güvenliğinin sağlanması için muhalefet ittifaklarına birlikte çalışma çağrısında bulundu. Özellikle CHP'ye bu konuda öncülük etmesi gerektiğini vurgulayan Demirtaş, seçim güvenliğinin bugünden itibaren yemin törenine kadar sürekli bir önem taşıdığını ifade etti. Demirtaş'ın bu açıklamaları sosyal medya üzerinden paylaşıldı.
17 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AKP grup toplantısında 14 Mayıs'ı seçim tarihi olarak işaret etmesinin ardından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu tarihe ilişkin bir sorun görmediklerini belirtti. Kılıçdaroğlu, TÜRKONFED ziyareti sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Millet İttifakı'nın da seçimlerin yapılmasını istediğini ve 'Yeter, söz milletin' dediklerini ifade etti.
21 Ocak 2023

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partideki başarısızlık sonrası yükselen değişim talepleri ve genel başkanlık yarışı hakkında konuştu. Özel, kuvvetli özeleştirinin gerekliliğini, değişim taleplerinin parti mensupları ve vatandaşlar tarafından dile getirilme hakkını vurguladı. Ayrıca, genel başkanlık için birden fazla adayın yarışabileceğini veya bir uzlaşının mümkün olabileceğini belirtti. Kendisinin genel başkan adayı olma konusunda ısrarcı olmadığını, ancak değişim için her türlü sorumluluğu almaya hazır olduğunu ifade etti.
13 Haziran 2023
İşaretlediklerim