Prenses Diana'nın beyaz koyunların arasında tek bir siyah koyunun yer aldığı ünlü kazağı, New York'taki Sotheby's Müzayede Evi tarafından 1,14 milyon dolara satıldı. Kazak, 1981'de Diana'nın Galler Prensi Charles'la evliliğinden haftalar önce giydiği ve Kraliyet ailesi içindeki yerinin sembolü olarak tanımlanan bir parçadır. Kazanan kişinin kimliği açıklanmadı.
15 Eylül 2023

HBO, J.K. Rowling'in popüler kitap serisi Harry Potter'ın TV dizisi için oyuncu başvurularının başladığını duyurdu. Warner Bros. tarafından nisan ayında duyurulan dizinin her sezonunun kitaplarla uyumlu olacağı ve 10 yıllık bir yapım olacağı belirtildi. Seçmelerin kapsayıcılık ilkesiyle yapılacağı ve ana karakterler için belirli yaş ve ikamet şartlarının arandığı açıklandı. Dizinin 2025-26 yılları arasında İngiltere'de çekilmesi planlanıyor.
11 Eylül 2024

Star Wars serisinin karakteri Luke Skywalker'ın uçuş kıyafetinden esinlenilerek oluşturulan ‘Skywalker Pilot Koleksiyonu’, Columbia ile işbirliği sonucu tasarlandı ve 1 Aralık'tan itibaren satışa çıkıyor. Koleksiyon, kayak elbisesi, ceket ve hafif ceket gibi giyim ürünlerinin yanı sıra, tişörtler, şapka, kar gözlüğü ve bel çantası gibi aksesuarları da içeriyor. Ürünlerin fiyatları 40 ile 500 dolar arasında değişiyor.
26 Kasım 2023

HBO'nun popüler dizisi 'Succession' karakterlerinden Kendall Roy'un kullandığı Manhattan'daki lüks daire 29 milyon dolara satışa çıkarıldı. Daire, 500 metrekare büyüklüğünde, beş yatak odası, iki oturma odası, dört banyo, özel bir asansör ve geniş bir terasa sahip. Ayrıca binada basketbol ve futbol sahaları bulunan bir sosyal tesis bulunuyor. Daire daha önce 33 milyon dolara satışa çıkarılmış ancak alıcı bulunamayınca fiyatı 4 milyon dolar düşürülmüş.
20 Nisan 2023

Sinema tarihinin en popüler serilerinden Star Wars hakkında bugüne kadar yapılmış en kapsamlı sergi 'Star Wars Koleksiyonu Galaksinin Fanları' İstanbul Sinema Müzesi'nde açıldı. Sergi, 40 yıl boyunca hayranları tarafından tasarlanan 600'den fazla parçayı içeriyor. Sergi süresince film okumaları, Star Wars yapımlarının ve belgesellerinin gösterimleri gibi birçok farklı etkinlik de düzenleniyor. Sergi, 1 Şubat 2024'e kadar ziyaret edilebilir.
2 Ekim 2023

Queen grubunun efsanevi solisti Freddie Mercury'nin ölümünden sonra yakın arkadaşı Mary Austin'e bıraktığı yaklaşık 1500 parçadan oluşan özel eşya koleksiyonu, Sotheby's müzayede evi aracılığıyla satışa sunuluyor. Koleksiyonda Mercury'nin el yazısıyla yazdığı şarkı sözleri, sahne kostümleri ve Picasso gibi sanatçıların eserleri yer alıyor. 6 Eylül'de Londra'da gerçekleşecek müzayededen elde edilecek gelirin bir kısmı hayır kurumlarına bağışlanacak.
26 Nisan 2023

Netflix, Warner Bros Discovery ile yaptığı yeni lisans anlaşması çerçevesinde HBO orijinal yapımı 'Insecure' dizisini kütüphanesine ekledi. Anlaşma, WBD'nin içerik stratejisindeki değişiklikleri gösteriyor ve 'Band of Brothers', 'The Pacific', 'Six Feet Under' ve 'Ballers' gibi diğer dizilerin de Netflix'e geleceği belirtiliyor. WBD, daha önce HBO dizilerini Roku ve Tubi ile ücretsiz, reklam destekli kanallar açmak üzere lisanslamıştı. HBO Max, Türkiye'de hizmet vermeyi planlamış ancak bu planı iptal etmişti.
4 Temmuz 2023

Apple'ın ilk nesil akıllı telefonu iPhone, ABD'deki bir müzayedede açılmamış 4 GB'lık modeli 190 bin dolara satıldı. Bu fiyat, telefonun ilk çıktığı dönemdeki fiyatının yaklaşık 400 katıdır. Telefon, koleksiyoncular tarafından 'Kutsal Kase' olarak kabul ediliyor ve LCG Müzayede tarafından satışa sunuldu. İlk çıktığında 600 dolara satılan bu modelin 50-100 bin dolar arasında bir fiyata alıcı bulması beklenirken, önceki rekorları aşarak satıldı.
17 Temmuz 2023

George R.R. Martin, 'Game of Thrones' dizisine de konu olan 'Buz ve Ateşin Şarkısı' serisinin merakla beklenen yeni kitabı 'Kış Rüzgarları' üzerinde çalıştığını belirtti. 2011 yılından bu yana beklenen kitap için Martin, Twitter üzerinden bir mizahi paylaşımda bulunarak hayranlarına gerçekten çalıştığını göstermeye çalıştı. Kitabın 2012 yılında adının onaylandığı ve 2022 itibarıyla yüzde 75 oranında tamamlandığı bilgisi verildi.
6 Kasım 2023

HBO, popüler video oyunu 'The Last of Us'ın dizi uyarlamasının ikinci sezonunun 2025 yılında yayınlanacağını açıkladı. Hollywood'da yaşanan senaristler ve oyuncuların grevi nedeniyle birçok dizi gibi 'The Last of Us' da gecikmeye uğradı. HBO CEO'su Casey Bloys, ikinci sezon çekimlerine 12 Şubat 2024'te başlanacağını belirtti. Ayrıca HBO'nun diğer beklenen dizileri 'White Lotus', 'House of the Dragon', 'Euphoria' ve 'And Just Like That' da 2025'e ertelendi, 'House of the Dragon' ise 2024'te izleyiciyle buluşacak.
7 Aralık 2023

Star Wars filminde Prenses Leia karakterini canlandıran Carrie Fisher'ın giydiği altın bikini, 175 bin dolara satıldı. Bu kostüm, sinema tarihinin en ünlü kostümlerinden biri olarak kabul ediliyor. Fisher, 2016'da verdiği bir röportajda bu kostümü giymenin kendisini çok gergin hissettirdiğini ve çekimler sırasında çok dik oturmak zorunda kaldığını belirtmişti. Aynı açık artırmada, ilk Star Wars filminin çekimlerinde kullanılan minyatür Starfighter uçağı da 1,5 milyon dolara alıcı buldu.
28 Temmuz 2024

Netflix'in İngiliz Kraliyet Ailesi'ni konu alan dizisi 'The Crown'ın final sezonundan ilk fragman yayınlandı. Altıncı ve final sezonunun ilk dört bölümü 16 Kasım'da, diğer altı bölüm ise 14 Aralık'ta yayınlanacak. Dizi, 90'ların sonu ve 2000'lerin başını, Prenses Diana'nın trajik ölümüyle tanımlanan dönemi anlatacak. Ayrıca Prens William ve Kate Middleton'ın St Andrews Üniversitesi'nde başlayan aşklarını da işleyecek.
9 Ekim 2023

Colorado'da 2022 yılında Jason Cooper tarafından bulunan 'Apex' isimli stegosaurus fosili, 44,6 milyon dolara satılarak açık artırmada satılan en değerli fosil oldu. Bu satış, fosilin tahmin edilen değerinin 11 kat üstünde gerçekleşti. 'Apex' fosili, şimdiye kadar keşfedilen en önemli eksiksiz iskeletlerden biri olarak kabul ediliyor. Fosilin Amerika'da kalacağı ve muhtemelen bir ABD kurumuna bağışlanacağı belirtildi.
18 Temmuz 2024

Demirören Medya, İstanbul Esenyurt'ta bulunan ve daha önce kapatılan matbaa tesisinin arsasını ve üzerindeki binaları, İHA ve SİHA üreticisi Baykar Makina Sanayii ve Ticaret A.Ş.'ye 816 milyon 551 bin TL'ye sattı. Hürriyet, daha önce de İstanbul, Antalya ve İzmir'deki matbaa makinelerini Tayfurlar Ticaret'e satmıştı. Satış işlemi Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda duyuruldu ve satıştan 108 milyon 448 bin TL zarar edildiği bildirildi.
5 Mayıs 2023

Oscar ödüllerine dokuz dalda aday gösterilen 'Banshees of Inisherin' filmi, ödül töreninden eli boş döndü. Ancak filmdeki karakterlerin giydiği el örgüsü kazaklar dikkat çekti ve moda trendi haline geldi. Filmin kostüm tasarımcısı Eimer Ni Mhaoldomhnaigh, İrlanda tarihi hakkındaki bilgisiyle ekibe katıldı ve 83 yaşındaki Dalia Barry, filmin örgü kazaklarını yaptı. Barry'nin örgüleri ve İrlanda'daki el örgüsü kazak satan mağazalar, artan ilgi ve satışlardan bahsediyor.
13 Mart 2023

Netflix Türkiye, 'The Office' dizisini kütüphanesinden çıkardıktan sonra şimdi de 14 Ocak'ta Harry Potter film serisini platformdan kaldıracağını duyurdu. Daha önce de Friends dizisini kaldıran ancak bir süre sonra tekrar ekleyen Netflix, benzer bir durumu Harry Potter serisi için de yaşamıştı; serinin filmleri 1 Haziran 2022'de kaldırılmış ve ertesi gün tekrar eklenmişti.
5 Ocak 2023

ABD'de oyuncular birliği SAG-AFTRA'nın grev kararı almasına rağmen, 'House of the Dragon' dizisinin ikinci sezon çekimleri devam ediyor. Dizinin oyuncu kadrosunun çoğunluğu Britanya'daki yerel sendika 'Equity'ye bağlı olduğu için teknik olarak çekimlere devam edebiliyor. Equity'nin ABD sendikasıyla dayanışma içinde olmasına rağmen, Britanya mevzuatı gereği yasal olarak greve çağrı yapamıyor ve bu durum sendikanın kapsamlı bir dayanışma göstermesini engelliyor.
18 Temmuz 2023

Genç moda tasarımcısı Zeynep Ağırbaş, 'Sev Kardeşim' adlı yeni koleksiyonunu 24-25 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da Galata Postane'de sergileyecek. Koleksiyon, Yeşilçam filmlerinden ve Hatay deprem bölgesindeki güçlü kadınlardan ilham alıyor. Ağırbaş, koleksiyonunda geleneksel el işçiliğine ve kadın dayanışmasına vurgu yapıyor. British Council desteğiyle ve ZEY markası altında hazırlanan koleksiyon, Hatay Deprem Dayanışması Derneği ve Rimmen Kadın Kooperatifi işbirliğiyle üretildi.
18 Mayıs 2024

Balıkesir'in Altıeylül ilçesinde düzenlenen bir operasyonda 135 parça tarihi eser bulundu. Jandarma ekipleri, tarihi eser kaçakçılığı tespit etti. Şüphelinin aracında yapılan aramada, Bizans dönemine ait olduğu değerlendirilen 102 sikke ve Roma ve Bizans dönemine ait 33 obje bulundu.
5 Kasım 2023

Turistik Doğu Ekspresi'nin biletleri satışa çıktı. 11 Aralık'ta başlayacak seferlerin fiyatı bu yıl 6 ila 12 bin 500 lira arasında değişiyor. Ankara'dan Kars'a gidecek trende düşük dönem oda ücreti bileti 6 bin lira, normal dönem oda ücreti bileti 8 bin lira ve yüksek dönem oda ücreti bileti 12 bin 500 lira olarak belirlendi. Ekspres trenleri 2023-2024 sezonunda belirli tarihlerde hareket edecek ve bazı istasyonlarda gezi amaçlı duracak.
1 Kasım 2023
İşaretlediklerim