Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'nin milletvekili adaylarını duyurdu ve listeleri Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etti. Eski AKP'li adalet bakanı Sadullah Ergin, DEVA Partisi kontenjanından CHP Ankara 1'inci bölge dördüncü sıradan aday gösterildi. Gelecek Partisi adayları arasında ise Taha Ün'ün eşi Sema Silkin Ün bulunuyor.
9 Nisan 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak, partinin son seçimlerdeki mağlubiyetinin ardından özeleştiriler yapmaya devam ettiklerini ve yaklaşan yerel seçimlere hazırlık sürecini başlattıklarını açıkladı. Parti meclisi toplantısında alınan kararlar doğrultusunda, kongreler sürecinin başlatılmasına ve tüzükteki bazı maddelerde değişiklik yapılması için bir komisyon kurulmasına karar verildi. Öztrak, partinin örgütlerinin yenilenmesi ve güçlenmesi için gerekli çabaların gösterileceğini belirtti.
6 Haziran 2023

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, genel başkanlığa adaylığını açıklamasının ardından 'fiilen' istifa ettiğini duyurdu. Ancak Özel, resmi olarak istifa etmeyeceğini ve kurultay sonrası durumu değerlendireceğini belirtti. Özel, grup başkanlığı görevlerini üç grup başkanvekili yürütecek. Eğer genel başkan seçilirse, otomatik olarak hem genel başkan hem de grup başkanı olacağını ifade etti.
1 Ekim 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde düzenlenen Merkez Yönetim Kurulu toplantısında konuştu. Öztrak, toplantıda enflasyon, hayat pahalılığı, ekonomide yavaşlama ve işsizlik gibi konuları ele aldıklarını ve hükümetin baskıcı uygulamalarına karşı yapılacakları konuştuklarını belirtti. Ayrıca, yerel seçimlere hızla hazırlanacaklarını ve eksiklikleri gidereceklerini ifade etti. Partinin iç işleri hakkında kamuoyu önünde konuşmayı doğru bulmadıklarını da ekledi.
7 Ağustos 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, SOL Parti ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirecek. SOL Parti ile 'Sosyalist güç birliği', TİP ise 'emek ve özgürlük ittifakı' içinde yer alıyor. Altılı masa toplantısının ardından altı liderin ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda anlaştığı belirtilirken, İYİ Parti'nin Kılıçdaroğlu'nun adaylığına mesafeli durduğu ve son toplantıda bir mutabakat sağlanmadığı ifade ediliyor.
2 Mart 2023

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, partisinin seçim sonuçları ve politikalarına yönelik eleştirileri içeren bir siyaset belgesi yayınladı. Belgede, CHP'nin millet ittifakının selameti için sol söylemlerden uzaklaştığı ve bu durumun halka anlatımda sorunlara yol açtığı belirtildi. Soyer, partide sosyal demokrat değerlere sahip çıkılması ve yeni bir örgütlenme anlayışına ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Ayrıca, parti tüzüğünün demokratikleştirilmesi ve üye sayısının artırılması gibi önerilerde bulundu.
21 Haziran 2023

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Karar TV'de yaptığı açıklamada, Gelecek Partisi, DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin Meclis'te grup kurmak için işbirliği yapmalarının zorunlu olduğunu ifade etti. Seçimlerde CHP listelerinden seçilen DEVA Partisi 15, Gelecek ve Saadet partileri 10'ar, Demokrat Parti ise üç milletvekili çıkardı. Bu partilerin CHP'den ayrı grup kurabilmeleri için gereken 20 milletvekili sayısına ulaşmaları gerekiyor. DEVA Partisi'nin, grup kurabilmek için CHP'den beş vekil daha talep etmeye hazırlandığı bildirildi.
26 Mayıs 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 38'inci olağan kurultayını 4-5 Kasım'da düzenleyecek. Parti meclisi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında genel merkezde toplandı ve kurultayın tarihine ilişkin tavsiye kararı alındı. Ayrıca, tüzük kurultayının 25-26 Kasım'da düzenlenmesi kararlaştırıldı.
26 Eylül 2023

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, partide köklü bir reforma ihtiyaç olduğunu ifade etti. Tezcan, genel başkan ve liderlik kadrosunun değişmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, parti stratejik olarak yeniden yapılanması gerektiğini ve yeni bir liderlik ihtiyacının olduğunu vurguladı.
27 Haziran 2023

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Meclis başkanlık divanı ve grup yönetimi için yeni görevlendirmelerini açıkladı. İstanbul Milletvekili Celal Adan, geçen dönemde olduğu gibi Meclis Başkanvekili olarak görevine devam edecek. Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, TBMM İdare Amirliği'ne atandı. Grup Başkanvekilliklerine ise Manisa Milletvekili Erkan Akçay ve Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül getirildi.
6 Haziran 2023

Millet İttifakı'nı oluşturan CHP, İYİ Parti, DP, Saadet, Gelecek ve DEVA Partisi, ortak aday ve milletvekili listelerini görüşmek üzere yarın bir araya gelecek. Toplantıda ayrıca deprem sonrası alınan kararlar ve seçim güvenliği gibi konular ele alınacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve diğer liderlerle yaptığı görüşmelerde 'güçlü yardımcılık' konusu da dahil olmak üzere adaylık süreci tartışıldı. İttifak içindeki partilerden gelen açıklamalara göre, adayın belirlenmesi için YSK'nın seçim takviminin beklenmesi öngörülüyor.
1 Mart 2023

Millet İttifakı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in açıklamalarının ardından Saadet Partisi Genel Merkezi'nde olağanüstü bir toplantı gerçekleştirdi. Beş partinin katıldığı toplantıda, ittifakın cumhurbaşkanı adayının pazartesi günü belirlenmesi kararında bir değişiklik olmadığı ifade edildi. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, ittifakın genişlemeyeceğini ve İYİ Parti'nin de imza attığı ilkeler çerçevesinde hareket edileceğini belirtti. Toplantının ana gündemi Akşener'in açıklamaları ve ittifakın birlikte yoluna devam etmesinin sağlanması olarak aktarıldı.
4 Mart 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Hatay'da gerçekleştirdiği parti meclisi toplantısında, HDP'nin 'emek ve özgürlük ittifakı' içindeki tüm partilerin ortak listelerden seçime girmesi önerisine şerh koyarak, bazı şehirlerde kendi amblemiyle seçimlere katılma kararı aldı. TİP, ayrıca cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 'millet ittifakı' adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını destekleme eğiliminde olduğunu belirtti ve adaylık başvurusu yapacaklar için deprem bölgelerinde yaşayan vatandaşlar için yardım şartı getirdi.
12 Mart 2023

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin kapatılma riskine karşı seçimlere Yeşil Sol Parti çatısı altında gireceklerini duyurdu. HDP'nin kapatma davasında son savunması 11 Nisan'a ertelendi ve milletvekili aday listelerinin en geç 10 Nisan'da verilmesi gerekiyor. Emek ve Özgürlük İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacağını açıklamasının ardından Sancar, Yeşil Sol Parti'nin 81 ilde seçime gireceğini ve ittifak güçlerinin de seçime katılacağını belirtti. Ayrıca, ortak liste konusunda anlaşmaya vardıklarını ve iktidarı değiştirme kararlılıklarını vurguladı.
22 Mart 2023

Yerel seçimlerde CHP'nin, AKP'nin önüne geçmesi ve MHP'nin baraj altında kalması sonrasında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim sonuçlarına ilişkin ilk açıklamasını yaptı. Bahçeli, milletin verdiği mesajın önemli olduğunu belirterek, MHP'nin bu demokratik mesajı aldığını ve seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere çalışmalara başladığını ifade etti. Ayrıca, siyasi ve ekonomik istikrarın önemine vurgu yaparak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a desteklerinin devam edeceğini belirtti.
1 Nisan 2024

İYİ Parti, Haziran ayında gerçekleştirdiği kurultayın ardından başkanlık divanındaki görev dağılımını yaptı. MHP'nin eski grup başkanvekili Oktay Vural, siyasi işler başkanı olarak atandı. Eski İstanbul il başkanı Buğra Kavuncu teşkilat başkanlığına, Ayfer Yılmaz ise genel sekreterliğe getirildi. Kürşad Zorlu parti sözcülüğü ve medya ilişkileri başkanlığı görevine devam edecek.
4 Temmuz 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP eş başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan ile TBMM'deki makamlarında bir araya gelecek. Görüşme bugün saat 12:00'de gerçekleşecek ve sonrasında bir basın toplantısı düzenlenecek. Kılıçdaroğlu'nun HDP ziyareti, HDP'nin başka programları nedeniyle geçen hafta ertelenmişti.
20 Mart 2023

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde ortak bir grup toplantısı düzenledi. Bu toplantı, iki partinin Meclis'teki altıncı grubu oluşturma kararının ardından gerçekleşti. Grubun başkanı Gelecek Partisi Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ olarak belirlendi. Toplantıda her iki partinin genel başkanları Temel Karamollaoğlu ve Ahmet Davutoğlu da konuşma yaptı.
12 Temmuz 2023

SOL Parti, Emek ve Özgürlük İttifakı ile yapılan görüşmeler sonucunda ittifaka katılmama kararı aldı. Parti, ittifaka sunduğu önerilerin kabul edilmemesini gerekçe gösterdi. SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi İsmail Hakkı Tombul, ittifakın isminin her iki bloku temsil etmesi gerektiğini ve bazı kentlerde seçime girmemelerinin istendiğini belirtti. SOL Parti, seçimlere Sosyalist Güç Birliği olarak kendi kimliğiyle gireceğini ve HDP ile Emek ve Özgürlük İttifakı'yla işbirliğini sürdüreceğini açıkladı.
24 Mart 2023
İşaretlediklerim