Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi ve 10 futbol kulübünü çeşitli gerekçelerle Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti. Çebi ve Beşiktaş Kulübü, hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında açıklamaları ve sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle PFDK'ye gönderildi. Fenerbahçe, Trabzonspor, Adana Demirspor, Galatasaray, MKE Ankaragücü, Çaykur Rizespor, Başakşehir, Gaziantep Futbol Kulübü ve Hatayspor da çeşitli disiplin ihlalleri nedeniyle PFDK'ye sevk edildi.
6 Eylül 2023

Trendyol Süper Lig'de 17 Mart'ta oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası çıkan olaylar nedeniyle 13 kişi gözaltına alındı. Sahaya ilk atlayan ve futbolculara saldıran beş kişi tutuklandı. Maç sırasında ve sonrasında Fenerbahçeli futbolculara yönelik saldırılar gerçekleşti. İçişleri Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu olaylarla ilgili soruşturma başlattı.
20 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel'e Süper Lig'in 14. haftasında oynanan Antalyaspor maçında müsabaka hakemlerine sportmenliğe aykırı hareketlerde bulunduğu gerekçesiyle bir maç men ve 39 bin lira para cezası verdi. Bu karar PFDK'nın resmi sitesinde duyuruldu.
5 Aralık 2023

Trendyol Süper Lig'de 17 Mart'ta oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası çıkan olaylar nedeniyle 12 şüpheliden 7'si gözaltına alındı ve sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Sahaya ilk atlayan maskeli Hasan Ç. ve korner direğiyle futbolculara doğru koşan Engin T. tutuklandı. Maç sırasında ve sonrasında yaşanan şiddet olayları nedeniyle İçişleri Bakanlığı soruşturma başlatırken, Türkiye Futbol Federasyonu da cezaların verileceğini duyurdu.
20 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig'den dokuz kulübü Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk etti. Galatasaray, Kasımpaşa, Fenerbahçe, Adana Demirspor, Net Global Sivasspor, Trabzonspor, Corendon Alanyaspor, Beşiktaş ve Gaziantep FK çeşitli gerekçelerle disipline verildi. Bu gerekçeler arasında saha olayları, çirkin ve kötü tezahürat, hakaret, tehdit ve sportmenliğe aykırı hareketler yer alıyor. TFF'nin açıklamasında, her kulüp ve ilgili kişilerin hangi maddeler uyarınca disipline sevk edildiği detaylı olarak belirtildi.
14 Ağustos 2024

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrasında yaşanan olaylar hakkında konuştu. Doğan, Trabzonspor'un ceza alması gerektiğini kabul ederken, adaletin herkes için eşit olması gerektiğini vurguladı. Sahaya giren taraftarların ve yaşanan şiddet olaylarının kabul edilemez olduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye'de benzer olayların yaşandığını ancak Trabzonspor'a yönelik bir adaletsizlik olduğunu iddia etti. Süper Lig'in 30. haftasında oynanan ve olaylı geçen maçta Fenerbahçe'nin 3-2 galip geldiği, maç sonrası yaşanan şiddet olayları ve gözaltına alınan taraftarlar hakkında bilgi verildi.
20 Mart 2024

UEFA, Fenerbahçe'nin Union Saint-Gilloise ile Belçika'da oynadığı maçta yaşanan tribün olayları sebebiyle sarı lacivertli taraftarlara üç maçlık deplasman yasağı uyguladı. Fenerbahçe, söz konusu maçı 3-0 kazanmış ve çeyrek finale yükselmişti. Ancak maç sırasında sahaya çok sayıda meşale atılması disiplin ihlali olarak değerlendirildi. Fenerbahçe'nin çeyrek finaldeki rakibi Olympiakos olacak.
15 Mart 2024

Trabzon'da, Fenerbahçe'nin Trabzonspor'u 17 Mart'ta 3-2 yendiği maç sonrası çıkan olaylar nedeniyle tutuklanan dört kişiden son ikisi de tahliye edildi. Maç sonrası Trabzonspor taraftarlarının sahaya inmesi ve bazı futbolculara saldırması üzerine başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan Hasan Ç., Engin T., Kadir O. ve Oğuzhan B. arasından Hasan Ç. ve Kadir O. daha önce tahliye edilmişti. AA'nın haberine göre, Engin T. ve Oğuzhan B. de bugün tahliye edilerek soruşturma kapsamında tutuklu kimsenin kalmadığı bildirildi.
5 Nisan 2024

Trabzon'da, Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanan ve 3-2 Fenerbahçe'nin galibiyetiyle sonuçlanan maç sonrası çıkan olaylar nedeniyle tutuklanan dört taraftarın tahliye talebi reddedildi. Maç sonrası sahaya inen Trabzonspor taraftarları arasında çıkan olaylarda bazı futbolcular saldırıya uğramıştı. Hasan Ç, Engin T, Kadir O. ve Oğuzhan B. isimli taraftarlar olaya karıştıkları gerekçesiyle tutuklanmış, ancak yapılan tahliye başvurusu Trabzon 2'nci Sulh Ceza Hakimliği tarafından reddedilmiştir.
3 Nisan 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, hakemlere yönelik fiili saldırılarda uygulanacak olan puan silme ve alt lige düşürme cezalarını iptal etti. Bu karar, Fenerbahçe, Beşiktaş ve diğer büyük kulüplerin itirazları sonucu alındı. İptal edilen madde, futbolcu, yönetici veya kulüp görevlilerinin hakemlere saldırması durumunda uygulanacak cezaları içeriyordu. Bu kararla birlikte, hakemlere yönelik saldırılar sonucunda uygulanacak disiplin cezalarında bir değişiklik yapılmış oldu.
22 Mart 2024

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrasında yaşanan olaylarla ilgili soruşturma başlatıldığını, 12 kişinin gözaltına alındığını ve görüntülerin incelendiğini belirtti. Bakan Tunç, spor kulüplerinin özel güvenlik tedbirleri alması gerektiğini ve mevzuatın cezaları öngördüğünü, ancak cezalarda düzenleme ihtiyacının değerlendirildiğini ifade etti. Maç sırasında ve sonrasında yaşanan şiddet olayları, taraftarların sahaya inmesi ve Fenerbahçeli futbolculara saldırıları nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu da cezaların verileceğini duyurdu.
19 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur'a 30 gün hak mahrumiyeti ve 143 bin lira para cezası verdi. Cezanın sebebi, Timur'un bir programda yaptığı, 'sportmenliğe aykırı hareket' ve 'hakem ile diğer müsabaka görevlileri hakkındaki açıklamalar' olarak belirtildi. Timur, daha önce bir spor programında, dönemin Merkez Hakem Kurulu başkanı Lale Orta'nın VAR görüntüsünü Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'a gönderdiğini iddia etmişti.
26 Ekim 2023

Fenerbahçe Kulübü, 16 Mart 2023 tarihinde UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu rövanş maçında sahaya yabancı madde atan yedi taraftarın stada girişini süresiz olarak yasakladığını açıkladı. Kulüp, bu kişilerin kulübe zarar verdiğini belirterek, yasal yollardan ceza almaları için gerekli takibi yapacaklarını duyurdu. Yönetim Kurulu üyesi Fethi Pekin, yasaklamanın ömür boyu süreceğini ifade etti ve UEFA'nın kulübe 40 bin avro ceza kestiğini belirtti.
30 Mart 2023

Trabzon'da gerçekleşen ve Fenerbahçe'nin 3-2 galibiyetiyle sonuçlanan olaylı derbinin ardından, disiplin sevklerinin gecikmesinin iki ana nedeni olduğu belirtiliyor. Birincisi, Fenerbahçe'nin çekilme gündemiyle yapacağı toplantının sonucunun beklenmesi. İkincisi ise, sahaya ilk atlayan maskeli saldırgana karşılık veren Fenerbahçeli Bright Osayi Samuel ile ilgili yeni görüntülerin incelenmesi. Bu görüntülerin incelenmesi, cezai işlemlerin lehte veya aleyhte değişmesine neden oluyor.
27 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'u sportmenliğe aykırı hareket gerekçesiyle PFDK'ya sevk etti. Aynı gerekçeyle Beşiktaş Kulübü asbaşkanları Emre Kocadağ ve Serhan Çetinsaya da kurula sevk edildi. Fenerbahçeli İrfan Can Kahveci ve Trabzonsporlu Anastasios Bakasetas, kırmızı kart görmeleri nedeniyle disiplin kuruluna gönderildi. Bitexen Giresunspor, Trabzonspor, Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüpleri de çeşitli gerekçelerle PFDK'ya sevk edildi.
3 Mayıs 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Fenerbahçe'nin Süper Kupa maçının ertelenmesi için talepte bulunduğunu açıkladı. Bu talep, Trabzonspor ile oynanan ve olaylarla sonuçlanan lig maçının ardından geldi. Maç sırasında ve sonrasında yaşanan şiddet olayları nedeniyle birçok Fenerbahçeli oyuncu yaralanmış ve saha içi karışıklıklar yaşanmıştı. İçişleri Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu olaylarla ilgili soruşturma başlatmış, 12 kişi gözaltına alınmış ve beş kişi tutuklanmıştı.
21 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak'a sportmenliğe aykırı davranışları nedeniyle toplam beş ay 12 gün hak mahrumiyeti ve 1 milyon 78 bin lira para cezası verdi. Cezalar, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketler, soyunma odası koridorlarında hakeme yapılan eylemler, medyaya yapılan açıklamalar ve akredite edilmediği alanlarda bulunma gibi farklı gerekçelerle uygulandı.
16 Şubat 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, finansal ya da diğer nedenlerden dolayı belirlenen kriterleri karşılayamayan yedi futbol kulübüne üçer puan silme cezası verdi. Bu cezalandırılan kulüpler arasında Süper Lig'den Kayserispor da bulunuyor. Diğer alt liglerden ceza alan takımlar ise Altay, Giresunspor, Erzurumspor FK, Bursaspor, Nazilli Belediyespor ve Zonguldak Kömürspor olarak sıralanıyor. Haberin detayları henüz paylaşılmamıştır.
30 Kasım 2023

Savcılık, Süper Lig'de geçen sezon oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde yaşanan olaylara ilişkin Fenerbahçeli futbolcular Jaden Oosterwolde ve Mert Hakan Yandaş'ın da aralarında bulunduğu 5 kişi için 6 yıl 9 aya kadar hapis cezası talep etti. İddianameye göre, futbolcuların derbi sırasında karıştıkları olaylar nedeniyle bu cezanın istenildiği belirtildi. Konuyla ilgili gelişmelerin takip edileceği bildirildi.
16 Ağustos 2024

Süper Lig'in 30. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Trabzonspor'u 3-2 mağlup etti. Maç sonrası, Trabzonspor taraftarları sahaya indi ve Fenerbahçeli futbolculara saldırmaya çalıştı. Maç boyunca tribünlerden atılan su şişeleri, meşaleler ve bozuk paralar nedeniyle bazı Fenerbahçeli oyuncular yaralandı. Güvenlik güçleri, sahaya inen taraftarları kontrol altına almakta yetersiz kaldı.
17 Mart 2024
İşaretlediklerim