Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Memleket Partisi ile bir ittifak kuracaklarını ve bu ittifakın cumhurbaşkanı adayının Muharrem İnce olacağını duyurdu. Özdağ, daha önce de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı cumhurbaşkanı adayı olarak görmek istediklerini ifade etmiş ve Yavaş'ın altılı masa tarafından aday gösterilmemesi durumunda kendilerinin teklif götüreceklerini belirtmişti. Ayrıca, partisinin gençlerden aldığı oylarla yüzde 2 barajını geçeceğini ve insanların partiyi desteklediğini ancak bunu açıkça dile getirmekten çekindiklerini iddia etti.
28 Şubat 2023

Altılı masa toplantısında ortak cumhurbaşkanı adayı belirlenememesi ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in toplantıdan ayrılma kararı almasının ardından, CHP'li politikacılar sosyal medya üzerinden umutlu mesajlar yayınladı. Akşener'in kararı iktidar kanadını memnun ederken, muhalefet içinde tepkilere neden oldu. CHP'li politikacılar, seçimlerin kazanılacağına ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'nin yeni Cumhurbaşkanı olacağına dair inançlarını ifade ettiler.
3 Mart 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, gazeteciler Nevşin Mengü, Fatih Portakal, İsmail Saymaz ve finans uzmanı Prof. Özgür Demirtaş ile arasının neden bozuk olduğunu anlattı. İnce, Mengü'nün yazdığı bir şeye itiraz edince Mengü'nün telefonu yüzüne kapattığını, Portakal'ın davetine katılmayı reddettiği için kızdığını, Saymaz'ı CHP sözcüsü gibi gördüğü için ve Demirtaş'ın siyaset hakkındaki yorumlarına katılmadığı için onlarla sorun yaşadığını belirtti. Gazeteciler ve Demirtaş ise İnce'nin kendilerine küstüğünü ve iletişim kurmadığını ifade etmişler.
19 Mart 2023

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilen 28'inci dönem milletvekili genel seçiminin kesin sonuçlarını duyurdu. AK Parti 268, Yeniden Refah Partisi 5, MHP 50, Yeşil Sol Parti 61, Türkiye İşçi Partisi 4, CHP 169, İYİ Parti 43 milletvekili kazandı. Kesin sonuçlar Resmi Gazete'ye gönderilmek üzere hazırlandı.
30 Mayıs 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı yardımcılığı teklifi alması durumunda Kemal Kılıçdaroğlu ile konuşmaya ve müzakereye açık olduğunu ifade etti. Millet İttifakı'nın adayı olarak gösterilen Kılıçdaroğlu'nun liderliğindeki CHP'den ayrılarak kendi partisini kuran İnce, muhalefetin oylarını bölebileceği ve bu durumun Erdoğan'ın ikinci turda kazanmasına yol açabileceği endişeleri arasında adaylıktan çekilmesi için baskı altında. İnce, siyasi bir figür olarak Kılıçdaroğlu'na saygı duyduğunu ancak siyasetin farklı bir alan olduğunu belirtti.
28 Mart 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, adaylık için imzaların tamamlanmasının ardından yaptığı basın açıklamasında 'sözde sanatçılar' ve 'Boğaz'da viski yudumlayanlar' ifadelerini kullanarak bazı kesimleri eleştirdi. Bu sözler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçmişte kullandığı benzer ifadelerle karşılaştırılarak Twitter'da tartışma konusu oldu. Kullanıcılar, İnce'nin bu ifadeleriyle sanatçılara ve seküler yaşam tarzına yönelik eleştirilerde bulunduğunu ve ötekileştirici bir dil kullandığını belirtti.
26 Mart 2023

Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı yarışından çekildiğini açıklamasının ardından, oy kullandığı sandıkta Kemal Kılıçdaroğlu en fazla oyu aldı. İnce'nin sandığından Kılıçdaroğlu 296, Tayyip Erdoğan 50, İnce ve Sinan Oğan ise 12 oy aldı. Aynı şekilde, Devlet Bahçeli'nin oy kullandığı sandıkta da Kılıçdaroğlu 238 oyla önde giderken, Erdoğan 57, Oğan 4 ve İnce 1 oy aldı.
14 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarını ağır bir yenilgi olarak kabul etmediğini ifade etti. Seçim gecesi istifa etmeyi düşünmediğini ve pişmanlık duymadığını söyledi. CHP'nin demokrasiyi savunanları bir araya getirdiğini ve bir mutabakat metni hazırladığını belirtti. Kılıçdaroğlu, kırsal kesime yeterince ulaşamadıklarını ve seslerini duyuramadıklarını kabul etti. Ayrıca, genel başkanlık makamının kendisi için önemli olmadığını ve kurultayın yerel seçimlerden önce düzenleneceğini açıkladı.
9 Haziran 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 28 Mayıs seçim sonuçlarının ardından bir video mesaj yayınladı. Mesajında, Türkiye'nin normalleşmeye ve sorunlara çözüm bulmaya ihtiyacı olduğunu belirtti ve hayal kırıklığı yaşayanlara umutsuzluğa kapılmamaları çağrısında bulundu. İmamoğlu, değişim vurgusu yaparak, aynı yöntemlerle farklı sonuçlar beklenemeyeceğini ve gönülleri fethetmek için mücadeleye devam edeceklerini ifade etti. Ayrıca, İstanbulluları 29 Mayıs'ta Maltepe Meydanı'nda düzenlenecek olan 570'inci fetih etkinliklerine davet etti.
29 Mayıs 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımla Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemesi için çağrıda bulundu. Baş, seçimlerin ilk turda sonuçlanabileceğini ve İnce'nin desteğinin bu zaferde önemli bir katkı sağlayabileceğini ifade etti. Anketlere göre İnce'nin adaylığı seçimlerin ikinci tura kalmasına neden oluyor, İnce ise daha önce ikinci turu hedeflediğini belirtmişti.
3 Mayıs 2023

Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Millet İttifakı'nın kendilerini yok saydığını ve menfaat ittifakı olduğunu iddia etti. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İnce'nin bu açıklamalarına Twitter'da yaptığı bir paylaşımla cevap vererek, ince hesaplarla uğraşanların halk tarafından ders alacağını belirtti. İnce, muhalefetin oylarını bölmekle eleştiriliyor ve bu durum çeşitli haber başlıklarında da yer alıyor.
11 Nisan 2023

Resmi olmayan sonuçlara göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oyların yüzde 52,16'sını alarak yeniden seçildi. Rakibi Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 47,84 oy oranında kaldı. Erdoğan, Türkiye genelinde 52 ilde birinci olurken, Kılıçdaroğlu 29 ilde en çok oyu aldı. Erdoğan, önceki seçimlere kıyasla bu sefer Hatay'da da önde tamamladı.
29 Mayıs 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisiyle diğer siyasi parti liderlerinden sonra görüşmesine ve ittifak önerisi sunmamasına tepki gösterdi. İnce, cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda ısrarcı olduğunu ve ikinci tura kalmayı hedeflediğini ifade etti. CHP kaynakları, İnce'nin Kılıçdaroğlu lehine çekilmesine dair bir beklentinin kalmadığını belirtti. İnce, Kılıçdaroğlu'nun ziyaretini eleştirerek, siyasi ilişkilerin kurumsal görüşmelerle yürütülmesi gerektiğini ve medya üzerinden yapılan baskıların müzakere yöntemi olamayacağını vurguladı.
31 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Isparta'nın Uluborlu ilçesinde yaptığı konuşmada, partisinin seçim yenilgisini kabul etti. Akşener, siyasetçinin milletin tercihlerine saygı duymak zorunda olduğunu belirtti ve seçmeni sorgulamanın büyük bir saygısızlık olduğunu ifade etti. Ayrıca, seçmenin sesini daha iyi dinlemek gerektiğini vurguladı.
29 Temmuz 2023

Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine herhangi bir ittifak teklifinde bulunmadığını belirtti. İnce, Kılıçdaroğlu'nun parti ziyareti sırasında deprem bölgesi, sandık güvenliği ve troller gibi konuların konuşulduğunu, ancak ittifakla ilgili bir teklifin gündeme gelmediğini Twitter üzerinden paylaştı. Kılıçdaroğlu ise daha önce İnce'ye bir teklif yapıldığını ancak üzerinde uzlaşılamadığını ifade etti.
5 Nisan 2023

Diken, sekiz farklı araştırma şirketinin Türkiye'deki seçimlere ilişkin son anket sonuçlarını derledi. Anketler, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan'ın önünde olduğunu gösteriyor. Bazı anket sonuçlarına göre, cumhurbaşkanlığı seçimi ilk turda sonuçlanabilir. Anketler, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesi öncesinde ve sonrasında yapılan ölçümleri içeriyor.
13 Mayıs 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 2 bin 269, milletvekili seçimlerinde ise 4 bin 825 sandıkta uyuşmazlık tespit edildiğini belirtti. Bu uyuşmazlıkların tüm adaylar lehine olabileceğini, ancak özellikle Kılıçdaroğlu aleyhine olanları da ayrıca belirlediklerini ifade etti. İtiraz süreçlerinin tamamlandığını ve sonuçların takip edildiğini söyledi. Ayrıca, genel sonuçları değiştirmeyecek olsa da her oyun takip edildiğini ve maddi hataların düzeltildiğini aktardı. Erkek, seçmenlere yeni seçim turu için sandığa gitme çağrısında bulundu.
17 Mayıs 2023

14 Mayıs genel seçimlerinin Yüksek Seçim Kurulu verilerine göre ikinci tura kaldığı belirtildi. Kesin olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yüzde 49,51, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 44,88 ve Sinan Oğan'ın yüzde 5,47 oy aldığı ifade edildi. Meclis dağılımında ise cumhur ittifakının 322, millet ittifakının 213, emek ve özgürlük ittifakının ise 65 vekil çıkaracağı öngörülüyor. HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda seçimin ikinci turu için umutlu bir mesaj vererek, 'Umutsuzluk yok. Çok defa kazandık, yine kazanacağız' dedi.
15 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Halk TV'de yaptığı açıklamada genel seçim kaybının ardından toparlanmanın önemini vurguladı ve İYİ Parti ile yerel seçimlerde ittifak yapma konusunda olumlu düşündüğünü ifade etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 81 ilde aday çıkaracaklarını söylemesine rağmen İmamoğlu, İstanbul ve Türkiye'nin lehine olacak her türlü iş birliğine açık olduğunu ve Akşener ile verimli bir görüşme yaptığını belirtti. İmamoğlu, toplumsal ittifak zemininin zaten oluştuğunu ve İstanbul'da her yaştan vatandaşla iş birliği kurduklarını kaydetti.
1 Aralık 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin İzmir büyükşehir belediye başkanı adayının Ümit Özlale olduğunu duyurdu. Daha önce 81 ilde aday çıkaracaklarını belirten Akşener, İzmir adayını erken açıkladı. Ayrıca Akşener, ittifak sisteminden vazgeçtiklerini ve 2028 seçimlerine de kendi başlarına gireceklerini ifade etti.
20 Eylül 2023
İşaretlediklerim