Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda, yüzde 5 oy alan Sinan Oğan'ın desteğinin kritik hale gelmesi üzerine, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ile bir araya geldi. Görüşmede Türkiye'nin sorunları ve demokrasi ihtiyacı konuşuldu. Özdağ, partisinin ve Ata İttifakı'nın görüşlerini kısa sürede paylaşacağını belirtti. Adalet Partisi, Kılıçdaroğlu'nu desteklemek için 12 şart öne sürmüş, bu şartlar arasında Sinan Oğan için etkin cumhurbaşkanı yardımcılığı ve partilere bakanlık verilmesi talepleri bulunuyor.
19 Mayıs 2023

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ın bir mutabakat metni üzerinde anlaşacaklarına inandığını ifade etti. Ata İttifakı'nın adayı Sinan Oğan'ın ikinci turda Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklamasının ardından, Adalet Partisi Kılıçdaroğlu'na destek verdiğini duyurdu. Özdağ, Kılıçdaroğlu ile yapacağı görüşme sonrasında ikinci turda vereceği desteği açıklayacak.
23 Mayıs 2023

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile arasında gerginlik olduğuna dair sosyal medyada dolaşan iddialara Twitter üzerinden yaptığı açıklamayla yanıt verdi. Soylu, Erdoğan'ı 'davamızın lideri' olarak nitelendirdi ve milletvekili adaylığı konusundaki tartışmalara girmeyeceğini belirtti. Ayrıca, AKP'nin 14 Mayıs seçimleri için mevcut bakanların çoğunu milletvekili adayı olarak göstermeyi planladığı ve özellikle deprem bölgelerinden aday gösterilecek bakanlarla kaybedilen desteği geri kazanmayı hedeflediği bilgisi verildi.
25 Mart 2023

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Denizbank İstanbul Levent Büyükdere Şubesi eski müdürü Seçil Erzan'ın liderliğinde gerçekleştirilen ve tanınmış isimleri de mağdur eden yüksek karlı gizli fon dolandırıcılığı davası hakkında konuştu. Bakan, yargısal sürecin devam ettiğini ve ikinci duruşmanın 12 Ocak 2024'te yapılacağını belirtti. Erzan ve altı işbirlikçisinin tutuklu olarak yargılandığı davada 7 sanık ve 18 müşteki bulunuyor.
29 Kasım 2023

Adalet Bakanlığı, insan hakları örgütlerinin uzun süredir mücadele ettiği bir konuda adım atarak, hasta ve yaşlı hükümlülerin cezalarının hafifletilmesi veya kaldırılması için bir genelge yayımladı. Genelge, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ imzasıyla çıkarıldı ve hükümlülerin durumlarının Adli Tıp Kurumu tarafından değerlendirilmesini öngörüyor. Genelge, hükümlülerin sağlık durumlarının cezalarının hafifletilmesi veya kaldırılması için değerlendirilmesine olanak tanıyor ve bu sürecin hükümlünün talebi olmaksızın başlatılabileceğini belirtiyor.
3 Ocak 2023

Ankara başsavcılığı, eski Ülkü Ocakları başkanı Alaattin Aldemir hakkında, seçim sürecinde ortaya attığı 'siyasi cinayetler işlenecek', 'Kılıçdaroğlu'na saldırılacak' gibi iddialar nedeniyle 'suç uydurma' suçundan üç yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Aldemir, bu iddiaları bir televizyon programında dile getirmişti. Ancak, iddianamede, Aldemir'in televizyonda dile getirdiği iddialarla, bilgi sahibi sıfatıyla verdiği beyan arasında ciddi çelişki olduğu belirtildi.
21 Temmuz 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'da düzenlenen seçim beyannamesi ve milletvekili adayları tanıtım toplantısında konuştu. Adaletin toplumsal sözleşmenin ilk unsuru olduğunu belirten Akşener, mevcut hükümetin adalet anlayışını eleştirdi ve iktidarın sadece kendine hizmet eden bir adalet anlayışına sahip olduğunu ifade etti. Akşener, İYİ Parti'nin iktidara gelmesi durumunda Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarına adil davranacaklarına söz verdiğini açıkladı.
17 Nisan 2023

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın daha önce imar affı konusunda çelişkili açıklamalar yaptığı belirtilirken, şimdi Adalet Bakanlığı'nın imar affını anayasal düzeyde engellemek için bir taslak üzerinde çalıştığı bildirildi. Anayasanın 169. maddesine ek yapılması ve Türk Ceza Kanunu'na deprem ve salgın dönemlerinde fahiş fiyat artışlarına hapis ve para cezası getiren bir madde eklenmesi planlanıyor.
27 Şubat 2023

Adalet Bakanı Yılmaz Yunç, CNN Türk'e yaptığı açıklamada, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş davalarına siyasi bir yaklaşım sergilediğini öne sürdü. Türkiye'nin AİHM kararlarına uyma oranının yüzde 89 olduğunu ve bu oranın diğer ülkelerin ortalamasından yüksek olduğunu belirtti. Ayrıca, Anayasa Mahkemesi (AYM) ve Yargıtay arasındaki görüş farklılıklarına ve anayasanın bireysel başvuru ile ilgili maddelerindeki sorunlara değindi. Bakan, AYM ve Yargıtay'ın kararlarının her ikisinin de bağlayıcı olduğunu ve anayasanın farklı yorumlanmasının sorunun kaynağı olduğunu ifade etti.
20 Ocak 2024

Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Abdullah Öcalan hakkında yaptığı açıklamaların ardından hedef gösterildi ve İstanbul başsavcılığı tarafından hakkında soruşturma başlatıldı. Yanardağ'ın açıklamaları, AKP'li Galip Ensarioğlu'nun 'çözüm süreci' sözlerini eleştirdiği bir programda yer aldı. Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin de TELE 1 hakkında inceleme başlattıklarını duyurdu. Yanardağ, Şahin'e verdiği yanıtta, kendisinin kimseyi övmediğini, tam tersine, AKP milletvekili Galip Ensarioğlu'nun çözüm sürecine ilişkin açıklamalarını eleştirdiğini belirtti.
26 Haziran 2023

Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş'in dayısı Halil İbrahim Bozkurt, yeğeninin ölümüyle ilgili olarak katillerin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde olduğunu öne sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitinginde adalet talebiyle pankart açan aile, olay çözülmezse seçimlerde oy kullanmayacaklarını ifade etti. Bozkurt, Cumhurbaşkanı ve Adalet Bakanı'ndan beklentilerinin kalmadığını, atanan savcının siyasi renginin belli olduğunu ve bu durumu kabul etmediklerini belirtti. Sinan Ateş'in güçlenmemesi için öldürüldüğünü düşündüklerini ve katillerin bilindiğini iddia etti. Ateş'in ölümüyle ilgili olarak şu ana kadar 13 kişi tutuklandı, ancak tetikçi olduğu belirtilen kişi henüz yakalanmadı.
22 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ın seçimleri 'işgalcilere karşı istiklal mücadelesi' olarak tanımlamasına karşılık vererek, gerçek işgalcinin kendileri olduğunu iddia etti. Akşener, Yıldırım'ı Erzurum'daki işsizlik sorununa çözüm bulmaya davet etti ve hükümetin PKK ve Hizbullah ile ilişkilendirilmesine işaret etti. Ayrıca, ülkenin kavgadan ziyade umut, iş, adalet, hukuk ve istihdam ihtiyacı olduğunu vurguladı.
27 Nisan 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, VOA Türkçe muhabiri Yıldız Yazıcıoğlu'na öldürülen eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş hakkında soru sorulduğunda sert bir tepki göstererek 'İşine bak' demiş ve bu durum tartışma yaratmıştır. Aynı gazeteciyle 2015 seçimleri öncesinde yapılan bir röportajda Bahçeli'nin, şimdiki ittifak ortağı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sert bir dille eleştirdiği ortaya çıkmıştır. Bahçeli'nin gazeteciyi azarladığı olay sonrasında, TBMM Özel Kalem Müdürü Fikret Hayali'nin gazeteciyi tartakladığı iddia edilmiştir.
25 Ocak 2023

HDP'nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu HDP'liler hakkında Kobani davasında verilen tutukluluk kararlarında, eski HDP'liler Ayhan Bilgen ve Altan Tan'ın ifadeleri gerekçe olarak kullanılmış. Bilgen, ifadelerinin arkasında olduğunu belirtmiş ve avukatlara ulaştırabileceğini ifade etmiş. Bilgen'in adı, davanın hakimi Bahtiyar Çolak'ın görevden alınmasından sonra mahkeme tarafından kullanılmamaya başlanmış. Bilgen ve Tan'ın ifadeleri, HDP'nin PKK/KCK silahlı terör örgütünün güdümünde faaliyet gösterdiği iddialarına atıfta bulunuyor.
23 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında imzalanan yedi maddelik mutabakat metninde kendilerini rahatsız edecek bir durum olmadığını belirtti. Akşener, bu metnin Millet İttifakı'nın daha önce ortaya koyduğu mutabakat metinleriyle çelişmediğini ve Kılıçdaroğlu'nun bu tür bir anlaşma yapma yetkisine sahip olduğunu ifade etti. Ayrıca, İçişleri Bakanlığı'nın Özdağ'a verileceği iddiaları hakkında konuşarak, bakanlıkların dağılımının henüz ittifak bileşenleri arasında konuşulmadığını ve seçim sonrası CHP ve İYİ Parti'nin alınan oy ve milletvekili sayısına göre görevlendirmeler yapacağını söyledi.
24 Mayıs 2023

HEDEP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş, eski Diyarbakır belediye başkanı Gültan Kışanak'ın azami tutukluluk süresinin dolduğunu ve tahliye edilmesi gerektiğini belirtti. Kışanak, 'örgüt propagandası' suçlamasıyla yargılandığı dosyanın Malatya Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ettiği, diğer suçlardan dosyalarının da Ankara 22'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde olduğu belirtildi. Kışanak'ın toplam tutukluluk süresinin 25 Ekim 2023'te yedi yılını doldurduğuna dikkat çekildi. Beştaş, uzun tutukluluk hallerinin insan hak ve hürriyetleri önündeki engellerden birisi olduğunu vurguladı.
26 Ekim 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, eski Halkbank yöneticisi Hakan Atilla'nın Kıbrıs'a girişinin engellenmesi ve pasaportuna el konulması olayına ilişkin yorumlarda bulundu. Akşener, bürokratların yasa dışı talimatlara uymamaları gerektiğini ve Atilla'nın durumunun, işlerine yarayan bir bürokratın sonrasında nasıl kenara atılabileceğinin bir örneği olduğunu belirtti. Atilla, ABD'de İran yaptırımlarını ihlal etmek suçlamasıyla yargılanmış ve hapis cezası almış, Türkiye'ye dönüşünde ise dönemin Hazine Bakanı Berat Albayrak tarafından karşılanmıştı.
2 Mayıs 2023

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın, muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirirken kullandığı 'şampanya' ifadesi tepki çekti. Bu tepkiler üzerine, AKP'li isimlerin şatafatlı yaşam tarzlarını eleştiren 'AKP Çocukları' adlı Twitter hesabı, daha önce paylaştığı bazı görselleri yeniden gündeme getirdi. Hesap, AKP'li isimlerin lüks tüketimlerini ve iddia edilen uyuşturucu kullanımlarını gösteren gönderilerle Bozdağ'ın açıklamalarına tepki gösterdi.
28 Nisan 2023

CHP'nin eski genel başkanı Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal, CHP'den istifasının ardından partiyi eleştiren açıklamalar yapmıştı. Cumhuriyet yazarı Orhan Bursalı, Aslı Baykal'ın AKP'ye milletvekili adaylığı için haber gönderdiği ve babası Deniz Baykal'ın Kılıçdaroğlu ile görüşmesinde Aslı Baykal'ın CHP'den aday gösterilmesini önerdiği iddialarını dile getirmişti. Ancak Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'a göre, Aslı Baykal bu iddiaları yalanlayarak, Kılıçdaroğlu'nun ziyareti sırasında adaylık konusunun hiç gündeme gelmediğini ifade etti. AKP adaylığı iddiasına ise cevap vermedi.
4 Ocak 2023

Maltepe Açık Cezaevi'nde tutuklu bulunan gazeteci Barış Pehlivan, 'Mide Bulandıran Öykü' başlıklı yazısı nedeniyle Yargıtay Üyesi Ömer Faruk Aydıner tarafından açılan dava sonucu 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Aydıner, duruşma öncesi şikayetinden vazgeçtiğini bildirdi, bu da Pehlivan'ın beraat ihtimalini artırdı. Pehlivan'ın avukatı Hüseyin Ersöz, yazının ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu belirtti.
14 Kasım 2023
İşaretlediklerim