CHP'deki 'değişim' tartışmalarının öncülüğünü yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun genel başkanlığa aday olmayacağı ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'i destekleyeceği iddia edildi. İmamoğlu'nun bu durumu 10 Ağustos'a kadar açıklaması bekleniyor. Ancak, çalışmaların henüz tamamlanmaması ve ilçe kurultaylarındaki eğilimi gözlemlemek için açıklamanın ay sonuna sarkabileceği belirtiliyor. İmamoğlu'nun genel başkanlık yerine yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı olacağını duyuracağı öne sürülüyor.
9 Ağustos 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sandıkların kapanmasının ardından yaptığı açıklamada, İstanbul'da olumsuz bir durum yaşanmadığını belirtti ve sayım işleminin görevliler ve vatandaşlar tarafından titizlikle takip edilmesi gerektiğini vurguladı. İmamoğlu, tüm vatandaşları süreci dikkatle takip etmeye davet etti ve rehavete kapılmadan tüm oylara sahip çıkacaklarını ifade etti. Ayrıca, oyunu kullanırken yaptığı açıklamada, beş yıllık emeğin helalleşme anı olarak nitelendirdiği bu günün, vatandaşların oyuyla en güzel yorumlanabileceğini söyledi.
31 Mart 2024

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara'da Kemal Kılıçdaroğlu ile toplantılar düzenledikten sonra İstanbul'a döndü. İstanbul'da mahalle bazında bir çalışma stratejisi belirleyen İmamoğlu, seçim gününe kadar saha çalışması yürütecek. İmamoğlu'nun ekibi, her ilçeyi ve mahalleyi inceleyerek potansiyel oy sayılarını tespit etti ve bu mahallelerde özel çalışmalar yapılacak. İmamoğlu'nun ikinci tur için belirlediği hedef 'en az 1 milyon fark' yaratmak.
19 Mayıs 2023

ORC Araştırma'nın 27 Temmuz - 1 Ağustos tarihleri arasında düzenlediği ankete göre, Antalya'da CHP'li seçmenlerin büyükşehir belediye başkanı olarak en çok görmek istediği isim Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal oldu. Uysal'ı Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Uysal ve mevcut büyükşehir belediye başkanı Muhittin Böcek takip etti. Ankette, AKP'li seçmenler arasında en popüler isim ise eski dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu oldu.
4 Ağustos 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 28 Mayıs seçimlerinin ardından üçüncü kez bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı. İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'na değişim talebinin gerekçelerini ve önerilerini anlattı, ancak doğrudan kendi adaylığını gündeme getirmedi. İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nun değişim sözlerini hatırlatarak, değişime öncülük etmesini istedi ve aksi takdirde İstanbul'un kaybedilebileceği endişesini dile getirdi. İmamoğlu cephesi, Kılıçdaroğlu'nun adaylığının seçim kaybının nedeni olduğunu ve yerel seçimlerde de hüsran yaşanabileceğini düşünüyor.
14 Haziran 2023

Yerel seçimlerin ilk sonuçları beklenirken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kampanya direktörlüğünü yürüten iletişimci Necati Özkan, sosyal medyada 'Tsunami :)' şeklinde bir paylaşım yaptı. Bu paylaşım, İmamoğlu'nun İstanbul'da açık ara önde olduğuna dair yorumlara neden oldu. Özkan, önceki seçimlerde de İmamoğlu'nun kampanyasını yönetmişti.
31 Mart 2024

MetroPOLL Araştırma Başkanı Özer Sencar, Ocak-Mart aylarını kapsayan cumhurbaşkanı seçim anket sonuçlarını paylaştı. Anketler, 28 ilde ortalama 2 bin 46 kişiyle yapıldı. Sonuçlara göre, Mart ayında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oy oranını geçti. Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ve HDP eş başkanlarıyla görüşmesi sonrasında HDP'nin cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacağını açıklaması bu değişimde etkili olmuş olabilir. Anketin finansmanı ve kim adına yapıldığına dair bilgiler paylaşılmadı.
31 Mart 2023

KONDA, MetroPOLL ve Yöneylem anket şirketlerinin sonuçlarına göre, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan'ın önünde yer alıyor ve neredeyse ilk turda seçimi kazanacak oy oranına ulaşmış durumda. Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilme kararı bu anketlerin açıklanmasından kısa bir süre önce geldi. KONDA'nın anketine göre Kılıçdaroğlu %49,3, Erdoğan %43,7 oy alırken, Yöneylem ve MetroPOLL anketlerinde de Kılıçdaroğlu'nun %49 civarında bir oy oranıyla Erdoğan'ın önünde olduğu görülüyor.
11 Mayıs 2023

AKP'ye yakın araştırma şirketi Optimar'ın 25-28 Nisan tarihleri arasında yaptığı ankete göre, CHP'nin oyu yüzde 30,1 olarak ölçüldü ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oyları artmasına rağmen ilk turda kazanamıyor. Erdoğan yüzde 48,6, muhtemel rakibi Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44,1 oy alıyor. Diğer partilerin oy oranları ise AKP yüzde 38,6, Yeşil Sol Parti yüzde 7,8, MHP yüzde 7,7, İYİ Parti yüzde 7, Memleket Partisi yüzde 4 ve TİP yüzde 1,3 olarak belirlendi. Ancak anketin güvenilirliği konusunda, anketin finansmanı, hata payı, örneklem belirleme yöntemi gibi kritik bilgilerin eksik olduğu editör notu ile belirtilmiş.
2 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı 'Öndeyiz' açıklamasıyla seçim yarışında önde olduklarını duyurdu. İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş da Anadolu Ajansı'nın manipülasyon yaptığını iddia ederek Kılıçdaroğlu'nun önde olduğunu ifade ettiler. CHP'nin saat 20.00 itibariyle açıkladığı verilere göre, açılan sandıkların yaklaşık yüzde 33'ünde Kılıçdaroğlu yüzde 47,1 oy oranıyla Tayyip Erdoğan'ın önünde yer alıyor.
14 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, iptal edilen İBB seçimlerini hatırlatarak rakibini bildiğini ifade etti. İmamoğlu, 31 Mart 2019'da düzenlenen yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanlığını kazanmış, ancak Yüksek Seçim Kurulu'nun iptal etmesi üzerine 23 Haziran 2019'da tekrarlanan seçimde AKP'li Binali Yıldırım'a 806 bin oy fark atarak tekrar kazanmıştı. İmamoğlu, iptal edilen seçimi hatırlatarak, hakkımız olan seçimi elimizden aldıklarını ve bu durumun demokrasiye bir tokat olduğunu belirtti.
31 Ekim 2023

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'Seçim kaybetme tecrübem yok' ifadesine, partinin her durumda önde olduğunu belirterek yanıt verdi. İmamoğlu, daha önce bir sunum sırasında genel seçim kayıpları hakkında sorulan bir soruya kişisel olarak seçim kaybetme deneyimi olmadığını söyleyerek cevap vermişti. Öztrak, geçmişte İmamoğlu'nun endişelerine Erdoğan'ın bir seçim daha kazanamayacağını belirterek yanıt vermiş, ancak sonrasında İmamoğlu hapis cezası almış ve Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığı seçimini kaybetmişti.
22 Haziran 2023

Anadolu Ajansı ve ANKA'nın açıkladığı ilk seçim sonuçlarına göre, İzmir'de cumhurbaşkanlığı seçimlerinde açılan sandıkların yüzde 38.66'sına göre Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 62,04 oy oranıyla önde bulunuyor. Tayyip Erdoğan yüzde 32,57 oy alırken, diğer adaylar Sinan Oğan ve Muharrem İnce sırasıyla yüzde 4,76 ve yüzde 0,63 oy oranlarına sahip. ANKA'nın verilerine göre ise açılan sandık oranı yüzde 46 iken, Kılıçdaroğlu'nun oy oranı yüzde 62,81, Erdoğan'ınki yüzde 31,9 olarak belirtiliyor.
14 Mayıs 2023

İktidar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu siyaset dışına itmek için çeşitli stratejiler geliştiriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı bir toplantıda İmamoğlu'na yönelik 'terör' soruşturması ve 'ihaleye fesat karıştırma' suçlamaları ele alındı. İmamoğlu'na daha önce 'hakaret' gerekçesiyle hapis cezası verilmiş ve siyaset yasağı getirilmişti. İmamoğlu hakkında Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemine ilişkin 'ihaleye fesat' soruşturması başlatıldı ve bu suçlamayla ilgili dava açıldı. İmamoğlu'nun milletvekilliği ve belediye başkanlığı yolu, bu davadan ceza alması ve cezanın onanması halinde kapanacak.
16 Ocak 2023

ORC Araştırma'nın 10-11 Mayıs tarihlerinde 28 ilde 3 bin 920 katılımcıyla yaptığı ankete göre, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a karşı yüzde 51,7'lik bir oy oranıyla önde görünüyor. Erdoğan'ın oy oranı ise yüzde 44,2 olarak belirlendi. Milletvekili seçimleri için yapılan ankette ise AKP yüzde 34,5, CHP yüzde 28,4 ve İYİ Parti yüzde 13,7 oy oranlarına sahip. Anketteki hata payı 1,8 olarak açıklandı, ancak araştırmanın finansmanı hakkında bilgi verilmedi. Diğer anket şirketleri KONDA, MetroPOLL ve Yöneylem'in sonuçları da Kılıçdaroğlu'nun önde olduğunu gösteriyor.
12 Mayıs 2023

CHP İstanbul'da ilçe kongreleri sürecinde sona yaklaşıyor. Değişim isteyenler, özellikle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yakın isimler, 130 delegeyle önde görünüyor. İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve merkez yönetim kurulu üyeleri için 'İstanbul'un kaybedeni' yorumları yapılıyor. İstanbul'daki toplam sonuçlar değerlendirildiğinde, bu hafta sonu düzenlenecek kongrelerin sonuçları değiştirmeyeceği ve İmamoğlu'na yakın isimlerin önde olduğu belirtiliyor.
1 Eylül 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kendisine yönelik eleştirilerine Amasya'da düzenlenen bir mitingde yanıt verdi. Erdoğan, İmamoğlu'nu İstanbul'da yeterli çalışma yapmamakla suçlamıştı. İmamoğlu ise İstanbul'da başlattıkları projeleri ve yapımını sürdürdükleri metro çalışmalarını öne çıkardı ve Erdoğan'a seçim öncesinde bekleyen projeler için onay vermesi çağrısında bulundu. Ayrıca, İstanbul dışına en az çıkan belediye başkanı olduğunu ve Erdoğan'ın geçmişte en çok gezen belediye başkanı olduğunu iddia etti.
10 Nisan 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye'nin siyasetinin artık bir ittifak siyaseti olduğunu belirtti. İmamoğlu, ittifakların seçimlerin zeminine ve bölgesine göre değişebileceğini, bazen ittifakların etkili olacağını, bazen ittifakları bozmak veya ittifaklara yanlış yaptırmanın etkili olabileceğini ifade etti. İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yerel seçimlerde 81 ilde aday çıkaracaklarını söylemesi üzerine, Akşener'le yüz yüze konuşmak istediğini belirtti.
11 Eylül 2023

ORC Genel Müdürü Mehmet Pösteki, Ramazan Bayramı'nda aile toplantılarında oluşan 'mahalle baskısı' nedeniyle Muharrem İnce ve Sinan Oğan'a atılacak oyların boşa gideceği algısının, Kemal Kılıçdaroğlu'nun oylarında artışa yol açtığını ifade etti. ORC'nin 19-22 Nisan tarihleri arasında yaptığı ankete göre Kılıçdaroğlu yüzde 49,3, Erdoğan yüzde 42,4, İnce yüzde 6,1 ve Oğan yüzde 2,2 oy alıyor. Pösteki, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in de Kılıçdaroğlu'nun adaylığından memnun olmayan İYİ Parti seçmenini ikna etmeye başladığını belirtti.
29 Nisan 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü belediye başkanlığı dönemindeki bir ihaleyle ilgili 'ihaleye fesat karıştırma' suçlamasıyla yargılanıyor ve bu dava kapsamında hapis cezası ve siyasi yasak talep ediliyor. Mart 2024'teki yerel seçimlerde CHP'nin İstanbul adayının İmamoğlu olması beklenirken, Büyükçekmece 10'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşması, dosyanın Sayıştay denetçileri tarafından incelenmesi için ve seçim sonrasına, 24 Nisan 2024 tarihine ertelendi.
30 Kasım 2023
İşaretlediklerim