CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük depremin ardından Adıyaman'daki durumu değerlendirdi. AFAD kurtarma ekiplerinin yetersiz kaldığını, enkaz altında çok sayıda vatandaşın kurtarılmayı beklediğini ve yeterli ekipmanın olmadığını belirtti. Elektrik kesintileri nedeniyle kurtarma çalışmalarının güçlükle yürütüldüğünü ve vatandaşların barınma ve gıda sorunu yaşadığını ifade etti. Türkiye'nin çeşitli yerlerinden ekiplerin bölgeye ulaşmaya başladığını ve askerin görevlendirildiğini söyledi.
6 Şubat 2023

Hatay'ın Antakya ilçesinde, depremler sonucu ağır hasar gören bir binanın yıkım çalışması sırasında çökme meydana geldi. İş makinesiyle birlikte çöken binanın altında kalan operatör, AFAD ve Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Ağır yaralanan operatör, hastaneye kaldırıldı. Olayın ardından inceleme ve soruşturma başlatıldı.
28 Temmuz 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yönelik bombalı saldırı sonrasında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu, görüşme sırasında terör saldırısı ve yaralı güvenlik güçlerinin sağlık durumu hakkında bilgi aldı ve geçmiş olsun dileklerini iletti.
1 Ekim 2023

İstanbul'da etkili olan fırtına ve kuvvetli yağış sonucunda meydana gelen olaylarda bir kişi hayatını kaybetti. İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçuşlar normal sürerken, İDO ve BUDO'nun toplam 17 seferi iptal edildi ve boğaz trafiği kapatıldı. Ekipler, su baskını, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi 148 olaya müdahale etti. Yakıt yüklü bir gemi karaya oturdu, mürettebatı tahliye edildi. Ayrıca, toprak kayması nedeniyle üç gecekondu boşaltıldı ve sakinleri güvenli yerlere yerleştirildi.
29 Kasım 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu ağır hasar gören Adıyaman'daki üç katlı bir bina çöktü. Olay yerine AFAD, UMKE, itfaiye ve güvenlik güçleri sevk edildi ve arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Adıyaman Belediye Başkanı ve bir milletvekili, binanın daha önce boşaltıldığını ve can kaybı bilgisinin olmadığını belirtti. Belediye Başkanı, enkaz kaldırma çalışmalarının yüzde 50-60 seviyesine ulaştığını ifade etti.
25 Mart 2023

Konya'nın Ereğli ilçesinde bir iş yerinde iki grup arasında çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü ve sonucunda dört kişi silahla yaralandı. Olaya müdahale etmeye çalışan yedi polis memuru da yaralanırken, yaralılar Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayla ilgili altı kişi gözaltına alındı.
5 Haziran 2023

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Habertürk canlı yayınında Hatay'da sekiz saattir herhangi bir kurtarma çalışmasının yapılmadığını ve AFAD'ın henüz bölgeye ulaşmadığını belirtti. İskenderun'da yıkılan bir binanın enkazında arama kurtarma faaliyetlerinin başlamadığını, insanların sokakta battaniye ve çadır olmadan kaldığını, cenazelerin kaldırımda olduğunu ve toplanma merkezlerinde korunaklı bölümlerin bulunmadığını ifade etti. Ayrıca, 7,7 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası Türkiye'nin birçok ilinde hissedildiği ve 100'den fazla artçı sarsıntı yaşandığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın can kaybının 912'ye yükseldiğini açıkladığı belirtildi.
6 Şubat 2023

Türk Hava Yolları'nın kargo şirketi Turkish Cargo, İstanbul İtfaiyesi'ne ait arama kurtarma araçlarını Adana'ya uçakla taşıdı. Taşınan araçlar, deprem bölgesindeki arama ve kurtarma faaliyetlerine katılacak. Araçlar, İstanbul Havalimanı'ndan yüklenerek Adana İncirlik Havalimanı'na götürüldü ve buradan deprem bölgelerine sevk edildi.
6 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası Adıyaman'da yardım ekiplerinin geç ulaşması, yetersiz ekipman ve koordinasyonsuzluk nedeniyle birçok kişi enkaz altında hayatını kaybetti. İlk günlerde kurtarma çalışmaları yetersiz kalırken, şehirde yağmacılık olayları da baş gösterdi. İnsanlar temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanırken, yağmacılıkla mücadelede silah kullanımı ve 'vur emri' iddiaları ortaya çıktı. Sosyal medya üzerinden yayılan bilgilerle Suriyelilerin yağmacılıkla suçlanması ve linç edilme korkusu yaşanıyor. Valilikte ise karmaşa hakim ve yardım çalışmalarında koordinasyon eksikliği göze çarpıyor. Depremzedelerin hükümete yönelik öfkesi artarken, AKP'ye olan güvenin sarsıldığı belirtiliyor.
11 Şubat 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem sonrası Türkiye'ye destek için gelen İsrail sivil arama-kurtarma ekibi, yakın güvenlik tehdidi sebebiyle özel bir jetle ülkelerine geri döndü. İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından yönetilen ve 25 kişiden oluşan Ihud Hatzala ekibi, Türkiye'de 15 kişinin kurtarılmasına yardımcı olmuştu. Ayrıca, Avusturya ve Almanya'dan gelen ekipler de güvenlik endişeleri nedeniyle ya ülkelerine dönmüş ya da faaliyetlerini durdurmuştu.
12 Şubat 2023

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Gaziantep'te sabah saatlerinde meydana gelen 7,5 büyüklüğündeki depremin ardından Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya'da eğitime iki hafta, Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Osmaniye ve Kilis'te ise bir hafta ara verildiğini açıkladı. Ayrıca Yükseköğretim Kurulu (YÖK), depremden etkilenen illerdeki üniversitelerde ikinci bir duyuruya kadar eğitime ara verildiğini duyurdu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, deprem nedeniyle şu ana kadar 284 kişinin hayatını kaybettiğini ve 2 bin 323 kişinin yaralandığını bildirdi.
6 Şubat 2023

Muğla'nın Güvercinlik Mahallesi ve Adana'nın Sarıçam ilçesindeki ormanlık alanlarda henüz belirlenemeyen nedenlerle yangınlar çıktı. Her iki bölgeye de yangın söndürme ekipleri sevk edildi. Muğla'daki yangına sekiz uçak, 14 helikopter, 74 arazöz ve su tankeri, 12 iş makinası ve 615 işçi ile müdahale edilirken, Adana'daki yangına dört helikopter, iki uçak ve çok sayıda arazöz, su tankı ve personel ile müdahale ediliyor. Ekipler yangınları kontrol altına almak için havadan ve karadan çalışmalarını sürdürüyor.
12 Temmuz 2023

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TRT Haber'de yaptığı açıklamada, Türkiye'deki depremlerde ölenlerin sayısının 43 bin 556'ya çıktığını, 10 AFAD personelinin de hayatını kaybettiğini belirtti. Toplam 7 bin 930 artçı sarsıntı yaşandığını, Hatay'da iki bina dışında arama kurtarma çalışmalarının sona erdiğini ifade etti. Yaklaşık 313 bin çadır kurulduğunu ve iki ay içinde 100 bin konteynerin tamamlanacağını söyledi. Hasar tespit oranının %75-80 arasında olduğunu, 600 bin bağımsız bölümün yıkıldığını veya yıkılması gerektiğini, ticaret alanları da dahil edildiğinde bu sayının 750 bine ulaştığını aktardı. Soylu, depremin büyüklüğünü abartmakla suçlanmasına ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına tepki gösterdi.
23 Şubat 2023

Ankara Keçiören'deki bir apartmanda çıkan yangına müdahale eden dört itfaiye eri dumandan etkilendi. Müdahale sırasında bir itfaiye eri hayatını kaybetti, biri ise entübe edildi. Diğer iki itfaiye erinin durumu ise ağır. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi.
4 Ekim 2023

Afyonkarahisar'da bir otelin bahçesine iniş sırasında rüzgara kapılan helikopter ağaçlara çarptı. Kazada helikopterde bulunan N.C. ve oğlu B.C. yara almadan kurtuldu. İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye, polis ve AFAD ekipleri sevk edildi. Soruşturma devam ediyor.
16 Eylül 2023

Kocaeli'nin Derince ilçesindeki Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) silosunda bir patlama gerçekleşti. Patlamanın nedeni henüz belirlenemese de, yoğun duman ve toz bulutu oluştu ve bölgeye itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, patlamanın tahıl silosunda meydana geldiğini ve yaralıların olduğunu belirtti. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ise patlamanın buğday tozu kaynaklı sıkışma sonucu olduğunu düşündüklerini ifade etti.
7 Ağustos 2023

Yeniden Refah Partisi'nin Düzce adayı olan şarkıcı Davut Güloğlu'nun paramotorla gerçekleştirdiği tanıtım denemesi sırasında, pilot B.E'nin kullandığı paramotor havada arızalandı. Arapçiftliği Mahallesi mevkisinde elektrik tellerine takılarak asılı kalan paramotor, pilotun yaklaşık 4 metre yükseklikten kendi imkanlarıyla inmesiyle sonuçlandı. Pilot kazayı yara almadan atlattı. İl Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği olayla ilgili araştırma başlatırken, elektrik kesintisi yaşanan mahallede arızanın giderilmesi için çalışmalar sürüyor.
30 Mart 2024

Diyarbakır'dan Bodrum'a giden bir yolcu otobüsü, Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesi Haydarlı yol ayrımı Karabedir Kavşağı'nda devrildi. Kazada ilk belirlemelere göre altı kişi yaşamını yitirdi ve çok sayıda yolcu yaralandı. Olay yerine ambulans, itfaiye, AFAD ve polis ekipleri sevk edildi.
5 Şubat 2023

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi ve Adıyaman merkezde birçok bina yıkıldı. Adıyaman Valisi 28 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı, ancak arama kurtarma ekipleri henüz bölgeye ulaşamadı. Vatandaşlar enkaz altındaki yakınlarını kendi çabalarıyla kurtarmaya çalışıyor. Hastaneler dolu olduğu için birçok yaralı dışarıda beklemek zorunda kalıyor ve iletişim hatları kesik durumda.
6 Şubat 2023

Milli Savunma Bakanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait bir F-4 savaş uçağının parçasının Ankara'da Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na (TPAO) ait bir otoparka düştüğünü bildirdi. Uçağın Eskişehir meydanına güvenli bir şekilde indiği ve olayda herhangi bir can kaybı veya yaralı olmadığı belirtildi. Olayla ilgili teknik inceleme devam ediyor.
4 Eylül 2023
İşaretlediklerim