HDP Grup Başkan Vekili Saruhan Oluç, CHP lideri ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP'yi bu hafta ziyaret edeceğini açıkladı. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar daha önce Kılıçdaroğlu'na destek verebileceklerini belirtmişti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP'nin HDP ile görüşebileceğini ancak bu görüşmenin İYİ Parti'nin bulunduğu masaya getirilemeyeceğini ifade etti. Oluç, HDP'nin kapatılması durumunda Yeşil ve Sol Parti ile seçime gireceklerini de belirtti.
14 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a karşı seçimi kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti içinde yükselen değişim talepleri ve istifa çağrıları üzerine bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, partinin yetkili kurullarının bu konuda karar vereceğini ifade etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da genel başkan adayları arasında olduğu ve 'değişim' mesajı verdiği belirtiliyor. Kılıçdaroğlu, parti içi sürecin devam ettiğini ve kararın parti meclisi ve MYK'da yapılacak incelemeler ve tartışmalar sonucunda verileceğini söyledi.
1 Haziran 2023

Millet İttifakı'nı oluşturan CHP, İYİ Parti, DP, Saadet, Gelecek ve DEVA Partisi, ortak aday ve milletvekili listelerini görüşmek üzere yarın bir araya gelecek. Toplantıda ayrıca deprem sonrası alınan kararlar ve seçim güvenliği gibi konular ele alınacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve diğer liderlerle yaptığı görüşmelerde 'güçlü yardımcılık' konusu da dahil olmak üzere adaylık süreci tartışıldı. İttifak içindeki partilerden gelen açıklamalara göre, adayın belirlenmesi için YSK'nın seçim takviminin beklenmesi öngörülüyor.
1 Mart 2023

Millet İttifakı liderleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ev sahipliğinde bir araya gelerek cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için izlenecek seçim kampanyası stratejisini görüştü. Toplantıya İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti liderleri katıldı. Liderler, medyaya görüntü vermeden doğrudan toplantıya geçti. Toplantının ardından ortak bir açıklama yapılması bekleniyor.
17 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti'nin üçüncü olağan kurultayında yeniden genel başkan seçilen Meral Akşener'i tebrik etti. Akşener, kongrede yaptığı konuşmada, geçmişte CHP'den 15 milletvekili istediklerini ve bunun hayatının en büyük pişmanlığı olduğunu belirtmişti.
24 Haziran 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Bulgaristan'ın Kırcaali şehrinden bir video yayınlayarak Türkiye'nin dış politikasının ve savunma sanayii politikasının devlet politikaları olduğunu ve partilerden bağımsız olması gerektiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, mevcut hükümetin parti ile devleti birleştirdiğini ve dış politikayı kişiselleştirdiğini eleştirdi. Ayrıca, kendi yönetiminde devletin ciddiyetini koruyacağını ve Türkiye'nin artık 'kapı kapı dolaşıp para dilenen bir ülke' olmayacağını belirtti.
15 Nisan 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) genel merkezinde yapılan toplantıda, parti içinde cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi konusunda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na tam yetki verilmesi kararlaştırıldı. Milletvekilleri, Kılıçdaroğlu'nun aday olduğuna dair bir ifade eklemek istediler ancak Kılıçdaroğlu bu teklifi kabul etmedi. Kılıçdaroğlu toplantıda yaptığı konuşmada, CHP'nin sosyal demokrat bir parti olduğunu ve neoliberalizme karşı mücadele edeceğini vurguladı.
26 Şubat 2023

Yaklaşan seçimler öncesinde muhalefetin cumhurbaşkanı adayları arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ismi öne çıkmaya başladı. FOX TV'de katıldığı bir programda cumhurbaşkanı adaylığı hakkında sorulan bir soruya, ismi üzerinde mutabakat sağlanması halinde aday olmaya itiraz etmeyeceğini ve bu görevi yapmanın onurlu bir şey olacağını ifade etti. Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin sorunlarını çözmek için altı lider olarak birlikte hareket ettiklerini ve olayın bir parti meselesi değil, Türkiye meselesi olduğunu vurguladı.
3 Şubat 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, BirGün gazetesine yazdığı makalede, iktidarın uygulamalarından olumsuz etkilenen ve kendini yalnız hisseden vatandaşların yanında olacaklarını ifade etti. Kılıçdaroğlu, çocukların ve gençlerin yanı sıra kadınlar, çalışanlar, çiftçiler, sanayiciler, şehit yakınları ve gaziler gibi toplumun farklı kesimlerine yönelik destek vaatlerinde bulundu. Ayrıca, uyuşturucu baronları ve yeraltı suç örgütleriyle mücadele edeceklerini ve özgürlüklerin önündeki engelleri kaldıracaklarını belirtti.
23 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığını 'dayatma' olarak görerek altılı masayı terk etti. Bu durum, yabancı gazeteciler ve gözlemciler arasında şaşkınlık yarattı. Yapılan yorumlarda, Akşener'in bu kararının Türkiye'deki muhalefetin birliğini bozduğu ve Erdoğan'ın elini güçlendirdiği belirtiliyor. Bazı analistler ve gazeteciler, Akşener'in kararını 'siyasi hata' ve 'çılgınlık' olarak nitelendirirken, muhalefetin seçim şansının azaldığına dair endişelerini dile getiriyorlar.
4 Mart 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yardımcısı olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun atanacağı duyuruldu. İmamoğlu, gelecek hafta Hatay'daki koordinasyon merkezinde Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ağırlayacağını ve Türkiye'nin deprem meselesine ilişkin çalışmalarını paylaşacaklarını belirtti. Ayrıca, İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı yardımcılığı görevi ile belediye başkanlığını aynı anda yürütmesine ilişkin hukuki tartışmalara değinerek, altılı masanın en çalışkan neferi olacağını ifade etti. ORC Araştırma'nın anketine göre Kılıçdaroğlu, cumhur ittifakının adayı Erdoğan'ı 13 puan farkla yeniyor.
9 Mart 2023

İYİ Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşen toplantıya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun onayıyla, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu katıldı. Toplantıda, her iki belediye başkanının cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak gösterilmesi bekleniyor. Gazeteci İsmail Küçükkaya, İYİ Parti'ye yakın bir kaynaktan 'Anlaşıyoruz' mesajı aldığını bildirdi.
6 Mart 2023

İYİ Parti, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcılığına getirilmesi fikrini gündeme getirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyen İYİ Parti lideri Meral Akşener, bu öneriyle altılı masaya geri döndü. İmamoğlu ve Yavaş'ın şu anki belediye başkanlığı görevlerine devam etmeleri ve cumhurbaşkanı yardımcılığı atamalarının yerel seçimlerden sonra yapılması olasılığı da tartışılıyor. Resmi olarak bu görev için istifa etmeleri gerekmeyip, sadece atamaları yapıldıktan sonra istifa etmeleri gerekiyor.
6 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masa toplantısının ardından yaptığı açıklamada masayı terk ettiğini duyurdu ve masanın millet iradesini yansıtma kabiliyetini kaybettiğini ifade etti. Bu gelişme üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile görüşmeye gönderdi. Kılıçdaroğlu ayrıca Millet İttifakı'nın diğer üyeleriyle de telefonda görüşmeler gerçekleştirdi.
3 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, altılı masa toplantılarının ardından yaşanan gelişmeler ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in masadan ayrılma kararı sonrası bir video mesaj yayınladı. Kılıçdaroğlu, mesajında birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, herkesi kapsayacak bir sofra kurma hedefinden bahsetti ve Erdoğan'ı yeneceklerine olan inancını dile getirdi. Ayrıca, ittifak içindeki diğer partilerin ittifaka zarar verici açıklamalarda bulunmadığını ve oy devşirmeye çalışmadığını belirtti.
3 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı durumunda kampanyasını yürütecek bir model sundu ve bu model Kılıçdaroğlu tarafından kabul gördü. İmamoğlu daha önce Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini açıklamıştı. Sunum, İstanbul Planlama Ajansı'nın başkanı ve İmamoğlu'nun danışmanı tarafından CHP merkez yürütme kurulu üyelerine anlatıldı. Model, maliye, saha organizasyonu, Ar-Ge, siyasal iletişim, reklam, hukuk ve seçim güvenliği gibi birden çok alandan oluşuyor ve işlemesi için en az 150 kişilik bir ekip gerektiriyor.
17 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin belediye başkanları ve divan kuruluna, Millet İttifakı'ndaki son gelişmelere rağmen sükunetli olmaları ve ittifak devam ediyormuş gibi davranmaları konusunda uyarılarda bulundu. Bu çağrı, Akşener'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkıp altılı masadan ayrılmasının ardından geldi. Kılıçdaroğlu da benzer bir yaklaşım sergileyerek, partililerden olumsuz tavır almamalarını ve mevcut durumu korumalarını istedi.
5 Mart 2023

İYİ Parti lideri Meral Akşener, altılı masa toplantısında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu dışında başka bir cumhurbaşkanı adayı önerisi olup olmadığını sordu. Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun adaylığına itirazı ve altılı masayı terk etmesinin ardından İYİ Parti Grup Başkan Vekili Erhan Usta, Akşener'in Kılıçdaroğlu'na anket yoluyla aday belirleme teklifini medyaya aktardı. İmamoğlu, Yavaş ve CHP'li sekiz büyükşehir belediye başkanı ise Kılıçdaroğlu'na desteklerini açıkladı.
4 Mart 2023

Türkiye'nin 14 Mayıs'taki seçimlerine doğru giderken, Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığı muhalefetin oylarını böleceği iddiasıyla eleştiriliyor. Anketlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önde gözükürken, İnce ikinci tura kalmayı hedefliyor ve resmi adaylık için gerekli 100 bin imzayı dördüncü günde topladı. Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmede İnce, oyları bölmeyeceğini savunarak adaylıktan çekilmeyeceğini ifade etti. Görüşme sonrası Kılıçdaroğlu'nun İnce'yi uğurlarken kullandığı ifadeler yeni bir tartışma başlattı.
29 Mart 2023

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 6 Mart'ta yapılacak olan Millet İttifakı toplantısına katılmayacağını açıkladı. İyi Parti TBMM Grup Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu ve Grup Başkan Vekili Erhan Usta, Akşener'in bu kararını duyurdu. Usta, beşli masanın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu aday yapmak için kurulduğunu iddia etti ve mutabakatla karar alma konusunda bir irade beyanı olmadığı sürece İyi Parti'nin ilkelerden vazgeçmeyeceğini belirtti. Adaylık konusunun henüz masada olmadığını da ekledi.
4 Mart 2023
İşaretlediklerim