Wall Street Journal'ın haberine göre, İsrail istihbarat birimleri, Filistin dışında yaşayan Hamas üyelerine suikast planları yapmakta ve bu kapsamda Türkiye'deki Hamas üyelerini de hedef almayı planlamaktadır. İsrail iç istihbarat teşkilatı Şin-Bet Direktörü Ronen Bar'ın, Hamas liderlerini dünyanın her yerinde öldürme kararlılığını ifade ettiği bir kayıt yayımlandı. Türk istihbarat kaynakları, İsrail'e yasa dışı faaliyetlerde bulunmamaları konusunda uyarıda bulundu ve aksi halde ciddi sonuçlar olacağını iletti.
4 Aralık 2023

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Alaattin Aldemir, bir mafya grubu üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na suikast yapılacağına dair duyumlar aldığını ifade etti. Kılıçdaroğlu daha önce kendisine suikast ihbarları geldiğini ve bunun nedenini Hazine'den sermaye gruplarına aktarılan büyük miktarda para ile ilişkilendirmişti. Aldemir, yetkilileri uyararak Millet İttifakı liderlerinin can güvenliğinin önemine dikkat çekti. Ayrıca, geçmişte Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesi olayına da değinildi ve bu cinayetle ilgili soruşturmanın MHP'li isimlere uzandığı bilgisi verildi.
7 Mart 2023

Ukrayna'nın güvenlik servisi SBU, Başkan Volodimir Zelenski, Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Dairesi Başkanı Kirill Budanov ve SBU Başkanı Ivan Malyuk'a yönelik suikast girişimini önlediğini açıkladı. Bu operasyon kapsamında, Ukrayna Devlet Güvenlik Teşkilatı'ndan iki albay gözaltına alındı. SBU, Rusya'nın Federal Güvenlik Servisi FSB'nin bu suikastları organize ettiğini iddia etti ve bir Rus ajanı olduğu öne sürülen kişinin gözaltına alındığına dair fotoğraf paylaştı.
7 Mayıs 2024

Britanya'nın eski başbakanlarından David Cameron, Dışişleri Bakanı olarak atandı. Bu atama, İçişleri Bakanı Suella Braverman'ın Filistin yanlısı eylemleri 'nefret yürüyüşü' olarak tanımlaması ve bu sebeple tartışma konusu olmasının ardından Başbakan Rishi Sunak tarafından yapılan kabine değişikliği sonucunda gerçekleşti. Braverman'ın yerine Dışişleri Bakanı olan James Cleverly getirildi ve Cleverly'nin yerine ise David Cameron atandı.
13 Kasım 2023

ABD yönetimi, İsrail ile Hizbullah arasında artan gerilimden endişe duyduğunu belirtti. İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, İsrail ordusunun saldırıya hazır olduğunu ifade etti. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Hizbullah'a yönelik saldırı mesajlarından endişe duyduklarını ve kapsamlı bir savaşı desteklemediklerini söyledi. Miller, sorunların diplomatik yollarla çözülmesi gerektiğini vurguladı.
5 Haziran 2024

İngiltere'nin Southport kentinde üç çocuğun öldürüldüğü bıçaklı saldırının ardından aşırı sağcı gruplar ülke genelinde protestolar düzenledi. Protestolar sırasında en az 90 kişi tutuklandı ve birçok şehirde polisle çatışmalar yaşandı. Başbakan Keir Starmer, aşırılıkçılara karşı polise tam destek verdiğini belirtti. Protestoların sosyal medyada yayılan yanlış bilgilerle tetiklendiği ve gelecek günlerde şiddetlenmesinin beklendiği vurgulandı.
4 Ağustos 2024

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında kendisine suikast tehditleri geldiğini ve bunun sebebinin devlet hazinesinden sermaye gruplarına aktarılan 418 milyar dolar hakkında yaptığı açıklamalar olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu, daha önce 'beşli çete' olarak adlandırdığı sermaye gruplarının kendisiyle görüşme taleplerini reddettiğini duyurmuştu. Diken gazetesi, bu süreci ve Kılıçdaroğlu'nun etrafındaki koruma çemberinin genişletilmesini detaylı bir şekilde takip etti. Kılıçdaroğlu, hazırladığı raporda AKP'nin 20 yıllık iktidarında beş ayrı sektöre 418 milyar dolar aktarıldığını ve kamu zararının 2 trilyon 572 milyar dolar olduğunu iddia etti.
1 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara'da üç üst düzey emniyet yetkilisinin görevden uzaklaştırılmasıyla başlayan sürecin yankıları sürerken, bürokratik vesayete izin vermeyeceklerini belirtti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bu olayın bir komplo olduğunu ve hedefin Cumhur İttifakı ile Türkiye olduğunu söyledi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise terör örgütleri ve organize suç örgütleriyle iş birliği yapanların oyunlarını bozacaklarını ifade etti. Görevden uzaklaştırılan emniyet yetkilileri hakkında çeşitli suçlamalarla soruşturma başlatıldı.
15 Mayıs 2024

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Microsoft’a siber güvenlik sağlayan CrowdStrike’ın yazılımındaki sorun nedeniyle geniş çaplı bir kesinti yaşandığını bildirdi. Bu kesinti, süpermarketlerden havayollarına, medyadan borsa ve bankacılığa kadar birçok sektörü etkiledi. BTK, kesintinin siber saldırı kaynaklı olmadığını ve sadece CrowdStrike yazılımını kullanan kurum ve kuruluşlarda meydana geldiğini belirtti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sistemin kısa süre içinde normale döneceğini ve gerekli önlemlerin alındığını ifade etti.
19 Temmuz 2024

Rusya'nın başkenti Moskova'da Crocus City Hall konser salonuna düzenlenen terör saldırısının ardından 11 kişi yakalandı. Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Başkanı Aleksandr Bortnikov, saldırıya doğrudan katılan dört kişi dahil olmak üzere toplamda 11 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Saldırı sonucunda 40 kişi hayatını kaybetti, 115 kişi yaralandı. Ukrayna, saldırının Rusya tarafından planlandığını iddia ederken, IŞİD saldırıyı üstlendi ve Rusya, ABD'nin olaya ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi.
23 Mart 2024

AKP Grup Başkanvekili Mehmet Emin Akbaşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail'in Türkiye'ye yönelik tehdit oluşturabileceği yönündeki açıklamalarını savundu. Akbaşoğlu, Erdoğan'ın herkesin bildiği gerçekleri dile getirdiğini ve Türkiye'nin birlik içinde tehditlere karşı uyanık olması gerektiğini belirtti. CHP ve diğer muhalefet partileri ise bu açıklamaların Meclis'te kapalı oturumda tartışılması gerektiğini savunuyor.
3 Ekim 2024

Twitter'ın kurucu ortağı ve eski CEO'su Jack Dorsey, Breaking Points programında yaptığı açıklamada, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu bazı ülkelerden Twitter'a baskı yapıldığını ve tehditler alındığını belirtti. Hindistan hükümetinin çiftçi protestoları sırasında bazı hesapların kapatılmasını talep ettiğini ve Twitter çalışanlarının evlerinin basılmasıyla tehdit edildiğini ifade etti. Türkiye'den de benzer talepler aldıklarını ve mahkemelerde genellikle kazandıklarını ancak sürekli kapatma tehdidiyle karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Twitter'ın yeni yönetimi, Türkiye'de seçim sürecinde açık kalmak için dört hesabı ve 409 tweet'i erişime engellediğini açıklamıştı.
13 Haziran 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidar mensuplarının kendisine yönelik tehditvari açıklamalarına Twitter üzerinden paylaştığı bir video ile yanıt verdi. Türkiye'nin 14 Mayıs Pazar günü yapılacak seçimler öncesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve diğer iktidar temsilcileri muhalefetin olası zaferini hedef alan açıklamalarda bulundular. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu Kandil destekli olmakla itham ederken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AKP Başkan Vekili Binali Yıldırım seçimleri 'darbe girişimi' ve 'işgal' ile ilişkilendirdiler. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise şiddet içeren bir dil kullanırken, AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş bu tür açıklamalardan uzak durulması gerektiğini belirtti.
12 Mayıs 2023

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail'in Refah'a yönelik kapsamlı bir saldırı planına karşı olduklarını ifade etti. Blinken, ABD Başkanı Joe Biden'ın bu konudaki duruşunun net olduğunu ve İsrail'e silah yardımını askıya alma tehdidinde bulunduğunu açıkladı. Ancak, İsrail ile ilgili herhangi bir kırmızı çizgi tanımlamadıklarını, sorunları diyalog yoluyla çözmeye çalıştıklarını vurguladı. Biden'ın bu açıklamaları hem ABD'de hem de İsrail'de tepkilere neden oldu.
12 Mayıs 2024

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, ABD ordusuna ait olduğu iddia edilen ve çeşitli hassas konuları içeren sızdırılan belgelerin bazılarının içeriğinin değiştirilmiş olabileceğini belirtti. Sızıntılar, Twitter ve Rus Telegram kanalları üzerinden yayılmış ve önem derecesi WikiLeaks ve Snowden vakalarıyla karşılaştırılmıştır. Kirby, adalet bakanlığının konuyla ilgili adli soruşturma başlattığını ve sızdırılan belgelerin doğruluğu hakkında yorum yapmayacağını ifade etti.
10 Nisan 2023

Rusya'nın başkenti Moskova'da 22 Mart'ta gerçekleşen ve 143 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıyı IŞİD üstlenmişti. Rus Devlet Soruşturma Komitesi'ne bağlı müfettişler, saldırganların Ukraynalı milliyetçilerle bağlantılı olduğuna dair kanıtlar bulduklarını açıkladı. Saldırganların Ukrayna'dan nakit ve kripto para aldıkları ve bir şüphelinin daha gözaltına alındığı belirtildi. ABD'nin saldırıdan önce Rusya'yı yazılı olarak uyarmış olduğu da iddialar arasında.
29 Mart 2024

Britanya basını, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in güvenlik gerekçesiyle gittiği yerlerde 'normal vatandaş' gibi davranan oyuncularla buluştuğunu iddia etti. 2019'da Erdoğan ve Putin'e dondurma satan kişinin daha önce de Putin'e dondurma sattığı ve bir hava yolu şirketinde hostes olduğu belirtiliyor. BBC Reality Check ekibi, yüz tanıma yazılımı kullanarak bu iddiaları araştırdı ve 2016 ve 2017'de Putin'in yanında görülen bir kadının partisine üye olduğunu, ancak 2022'deki iddianın yanlış olduğunu belirtti.
18 Ocak 2023

Ayhan Bora Kaplan organize suç örgütü yöneticilerinden kırmızı bültenle aranan Serdar Sertçelik, Macaristan'da sahte Gürcistan pasaportuyla yakalandı. Sertçelik, daha önce gizli tanık yapıldıktan sonra serbest bırakılmış ve yurt dışına kaçmıştı. Ankara Emniyeti'ndeki bazı üst düzey görevliler, Sertçelik'in iddiaları üzerine açığa alınmış ve gözaltına alınmıştı. İçişleri Bakanlığı, Sertçelik'in iadesi sürecinin başlatıldığını açıkladı.
30 Mayıs 2024

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, Suriye'nin toprak bütünlüğü ve bölgesel güvenlik konularını ele almak üzere Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen dörtlü savunma ve istihbarat toplantısına katıldı. Toplantıda, Suriye'deki güvenlik durumunun güçlendirilmesi, terör örgütleriyle mücadele ve Suriyeli mültecilerin geri dönüşü gibi konular görüşüldü. Taraflar, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılarını teyit etti ve bölgede istikrarın sağlanması için bu tür toplantıların devamının önemli olduğunu vurguladı.
25 Nisan 2023

MİT ve İstanbul Emniyeti'nin ortaklaşa düzenlediği operasyon sonucunda, MOSSAD'a bilgi satmakla suçlanan, aralarında bir özel dedektifin de olduğu yedi şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında eski kamu personeli Hamza Turhan Ayberk de bulunuyor. Ayberk'in, para karşılığı MOSSAD'a bilgi sızdırdığı ve 'Victoria' isimli bir ajanla temas kurduğu belirlendi.
5 Mart 2024
İşaretlediklerim