Kahramanmaraş'ta çiftçiler, düşük fiyatlar nedeniyle ürünlerini satamamalarına tepki olarak traktörleriyle konvoy halinde Maraş Valiliği'ne gitti. Tarım Sendikası'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, çiftçiler Kahramanmaraş-Gaziantep yolunu araçlarıyla doldurdu. Çiftçiler, düşük fiyatlar ve ürünlerini satamamalarının bedelini ödemek istemediklerini belirtti.
17 Ağustos 2024

CVK Maden, Sarıalan Altın Madeni sahasındaki yatırım teşvik tutarını 855.870.493 TL'den 2.444.586.033 TL'ye yükseltti. Ekos Teknoloji, Hitachi Energy ile mobil trafo merkezleri için 1.372.000 euro değerinde bir iş anlaşması imzaladı. Etiler Gıda, incir ve kayısı işleme tesisi için Tarım ve Orman Bakanlığı'na destek başvurusunda bulundu. Yibitaş'ın Yozgat çimento fabrikasında çıkan yangın nedeniyle klinker üretimi durduruldu. Mondi Turkey, Kemalpaşa OSB'deki fabrika binasını ve arsasını satışa çıkarmaya karar verdi.
28 Mayıs 2024

Mersin'in Silifke ilçesindeki eski bir kağıt fabrikasında yangın çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Rüzgarın etkili olduğu bölgede söndürme çalışmaları güçlükle ilerliyor. Yangının çıktığı alanda plastik ve altyapı malzemeleriyle kullanılmayan evler de bulunuyor.
28 Temmuz 2024

Kaz Dağları'nda Kanadalı Alamos Gold ve Türkiye iştiraki Doğu Biga Madencilik tarafından yürütülen siyanürlü maden faaliyetleri, halkın protestolarına neden oldu. Şirketin genel müdürü, ruhsat yenileme işleminin geciktirilmesi durumunda Türkiye'nin milyarlarca dolar tazminat ödemek zorunda kalacağını belirtti. AKP iktidarı döneminde maden yasası 21 kez değiştirilerek şirketlere çeşitli kolaylıklar sağlandı. Erzincan İliç'teki Çöpler altın madeninde yaşanan siyanür sızıntısı sonucu 9 işçi toprak altında kaldı ve çevresel riskler arttı.
15 Şubat 2024

Manisa'nın Soma ilçesinde bulunan Fernas Madencilik'te işten çıkarılan işçiler, çalışma koşullarını protesto etmek amacıyla açlık grevi başlattı. İşçiler, taleplerinin karşılanmaması durumunda grevi sürdüreceklerini belirtti. Bağımsız Maden İş Sendikası Genel Başkanı Gökay Çakır, işçilerin haklarını alana kadar direneceklerini ifade etti. Ankara'da gerçekleşen grev, işçilerin seslerini duyurmak için başlattıkları bir dizi eylemin parçası olarak devam ediyor.
15 Ekim 2024

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde bulunan bir deri fabrikasında yangın çıktı. Yangın ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Organize sanayi bölgesindeki fabrika, güvenlik amacıyla araç ve yaya girişine kapatıldı ve çevredeki vatandaşlar bölgeden uzaklaştırıldı. Yangına müdahale için çevre ilçelerden de itfaiye ekipleri gönderildi.
3 Ekim 2024

Anagold maden şirketi, İliç bölgesinde köylüleri taşeron ve işçi olarak kullanarak ciddi bir ekonomik rant elde ediyor. Şirket, aynı zamanda Erzincanspor'a sponsor olmakta ve kamu kurumlarına bağışlarda bulunmaktadır. Erzincan Barosu Başkanı Adem Aktürk, yerel basının şirket hakkında olumsuz haber yapmaktan çekindiğini belirtiyor. Bu durum, Anagold'a karşı bölgede ciddi bir muhalefetin oluşmasını engelliyor.
22 Şubat 2024

Birleşik Metal-İş Sendikası'na üye işçiler, Fransa merkezli bir fabrikanın işvereninin sendikayla toplu iş sözleşmesi yapmaması üzerine Fransa Konsolosluğu önünde eylem gerçekleştirdi. İşçiler, 19 Nisan'da fabrikada başlattıkları grevi sürdürerek Taksim Meydanı'nda toplandı ve Fransa'nın İstanbul Başkonsolosluğu'na kadar yürüdüler. Sendikanın genel başkanı Özkan Atar, işverenin işçilerin direncini kırmak istediğini ancak mücadelelerinin toplu iş sözleşmesi imzalanana kadar devam edeceğini belirtti.
28 Mayıs 2024

Anagold, sermayesi ve güçlü yerli işbirlikçileri sayesinde İliç'te geniş bir etki alanına sahip olmuş durumda. Maden işletmesiyle birlikte, birkaç aile tarafından kontrol edilen onlarca taşeron şirket kurulmuş ve yüzlerce yoksul, madenin işçi deposu haline gelmiş. Yerel siyaset ve bürokrasi de bu ilişkiler ağı içinde yer alıyor. Anagold'un amacı, Çöpler'deki altını sömürmek olup, bu süreçte siyasetten bürokrasiye, dinsel ve kan bağlarına kadar her alanda etkili olmuş.
21 Şubat 2024
İşaretlediklerim