İstanbul Sarıyer'de bulunan Santa Maria Kilisesi'nde gerçekleşen silahlı saldırı sonucu Tuncer Cihan'ın hayatını kaybetmesiyle ilgili soruşturmada, IŞİD şüphelisi Amirjon Khliqov ve David Tanduev dahil olmak üzere 25 kişi 'örgüt üyeliği' ve 'nitelikli kasten öldürme' suçlarından tutuklandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 9 kişinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını ve soruşturmanın devam ettiğini duyurdu. Ayrıca, olayla bağlantısı olmadığı tespit edilen 23 kişi sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezine teslim edildi.
2 Şubat 2024

İstanbul Sarıyer'de bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesi'nde Pazar ayini sırasında düzenlenen silahlı saldırı sonucu bir kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıyla bağlantılı olduğu düşünülen IŞİD üyesi 17 şüpheli, MİT ve emniyetin ortak operasyonuyla yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırının iki zanlısının Tacikistan ve Rusya uyruklu olduğunu ve IŞİD üyesi olduklarını değerlendirdiklerini açıklamıştı.
3 Şubat 2024

İstanbul Sarıyer'de Santa Maria Kilisesi'ne yapılan ve bir kişinin öldürüldüğü saldırıyla ilgili tutuklanan şahısların hepsinin oturum iznine sahip olduğu belirlendi. Saldırıda kullanılan Polonya plakalı aracın korsan taksi olarak da kullanıldığı ve zanlılar arasında daha önce serbest bırakılan IŞİD üyelerinin de olduğu tespit edildi. Ayrıca, şüphelilerin hedeflerinde İstiklal Caddesi'ndeki bir kilisenin de olduğu ve telefonlarında serbest bırakılan IŞİD'li Halis Bayancuk'un fotoğraflarının bulunduğu anlaşıldı. Bu durum, Türkiye'deki kontrolsüz göç ve denetimsizliğin güvenlik açığı yarattığına işaret ediyor.
3 Şubat 2024

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 3 Şubat 2024 tarihinde Irak'ın kuzeyinde gerçekleşen bir taciz atışı sonucunda Piyade Uzman Çavuş Kadir Dingil'in şehit olduğunu ve iki askerin yaralandığını duyurdu. Yaralı askerler hemen hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, şehit asker için başsağlığı mesajı yayımladı.
3 Şubat 2024

TV8'de yayınlanan Survivor All Star programının yapımcısı Acun Ilıcalı, Dominik'te yarışma ekibine polis tarafından operasyon yapıldığını açıkladı. Ilıcalı, bu durumun yarışmacılardan Seda Aktuğlu'nun Kolombiya ödülü sırasında kural ihlali yapmasından kaynaklandığını belirtti. Aktuğlu'nun havaalanında birinden telefon alarak 'beni kaçırdılar' demesi üzerine iki ülkenin emniyet teşkilatlarının karıştığını ve bu durumun her şeyi tehlikeye atabilecek kadar ciddi olduğunu ifade etti. Seda Aktuğlu, yaşananlar nedeniyle ceza alarak beş ödülden mahrum bırakıldı.
9 Ocak 2024

Hollanda tarafından Interpol Kırmızı Bülteni ile aranan uyuşturucu karteli elebaşı Rawi Ali Qureshi, İstanbul'da düzenlenen 'Kartel-5' operasyonuyla yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, Qureshi'nin Hollanda'ya 6 ton uyuşturucu madde sevkiyatı yaptığı, depolama tesisleri organize ettiği ve finansman sağladığı belirlendi.
3 Şubat 2024

FBI, 'Hive' adlı fidye yazılım çetesinin 100 milyon dolardan fazla para topladığı internet sitesini çökerttiğini duyurdu. Operasyon, FBI Genel Merkezi'nin siber birimi, saha ofisi personeli ve yabancı kolluk kuvvetleri iş birliğiyle gerçekleştirildi. FBI, Avrupalı ortaklarıyla birlikte çetenin internet sitelerinin şifrelerini kırarak yazılımlarını ele geçirdi. Hive çetesi, daha önce ABD'deki bir hastanenin bilgisayar sistemine saldırarak 270 bin hastanın kişisel verilerini çalmış ve Mayıs 2021'de Colonial Pipeline şirketinin ağını ele geçirerek büyük bir yakıt boru hattının kapatılmasına neden olmuştu.
26 Ocak 2023
İşaretlediklerim