İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına silahlı saldırı düzenlendi. Olayla ilgili incelemeler devam ederken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Twitter üzerinden bir açıklama yaparak, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bu tür eylemlerle korkutulamayacağını ifade etti. Kılıçdaroğlu, Akşener ile yaptığı görüşmeyi belirtip, saldırganların yakalanarak yargı önüne çıkarılmasını beklediğini dile getirdi.
31 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, HDP'nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yazdığı açık mektuba ilişkin olarak, partisinin net çizgileri olduğunu ve değişen bir durum olmadığını belirtti. Erdem, siyasette diyalog ve dürüstlüğün önemini vurgularken, terör konusundaki net tavrı hatırlattı. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortak aday olarak ilan edilmesi ve HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ın Kılıçdaroğlu'na destek sinyali vermesi sonrasında, Akşener'in CHP-HDP görüşmesine ilişkin yorumları ve Demirtaş'ın Akşener'e yazdığı açık mektup da gündeme geldi.
9 Mart 2023

İYİ Parti lideri Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını 'dayatma' olarak görerek altılı masadan ayrıldığını duyurdu. Bu gelişme üzerine CHP'den bir üst düzey isim, İYİ Parti'nin 'Saray'ın tuzağına düştüğünü' ifade etti. CHP içinde morallerin yüksek olduğu ve Kılıçdaroğlu'nun adaylığının kesinleştiği belirtiliyor. DEVA Partisi kaynakları da Akşener'in açıklamalarına eleştirel yaklaştı. CHP'li 11 belediye başkanının Kılıçdaroğlu lehine bir bildiri yayınlaması bekleniyor.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ortak cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi konusunda anlaşmazlık yaşanan altılı masa toplantısından ayrıldığını duyurdu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını dört liderin desteğiyle ortaya koymasına karşın, Akşener İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını önermişti. Saadet Partisi kaynakları, Akşener'in bir sonraki toplantıya katılmasını beklemiyor ve olası katılımın sürpriz olacağını belirtiyor. İYİ Partili kaynaklar da Akşener'in toplantıya gitme ihtimalinin düşük olduğunu ifade ediyor.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Afyonkarahisar'da yaptığı konuşmada, seçimlerin 'Önce koltuğunu düşünenler' nedeniyle kaybedildiğini savundu. Akşener, AK Parti iktidarını eleştirerek, memleketi kendi soktuğu krizden çıkarmak için hala vatandaşların cebine el uzattığını belirtti. Ayrıca, seçimlerin kaybedilmesi için çalışanlarla da mücadele ettiklerini ve kendi saflarındaki sorunları göremediklerini ifade etti. Akşener, önümüzdeki yerel seçimlerde kendi kadrolarıyla milletin huzuruna çıkacaklarını ve göreve talip olacaklarını söyledi.
26 Ağustos 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP'den 15 vekil isteme konusundaki pişmanlığını eleştirdi. Özdağ, Akşener'in 'CHP'den 15 milletvekili aldım. Bedel ödemekten bıktım' sözlerinin gerçekleri yansıtmadığını belirtti. Özdağ, CHP'nin İYİ Parti'den bedel istemediğini, Akşener'in Kılıçdaroğlu'yla görüştüğünü ve 15 milletvekili istediğini, Kılıçdaroğlu'nun da bu talebi kabul etmek zorunda hissettiğini ifade etti. İYİ Parti 27'nci dönem İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray da Özdağ'ın paylaşımını teyit etti.
24 Haziran 2023

Meral Akşener, 27 Nisan'daki İyi Parti'nin olağanüstü kurultayında aday olmayacağını duyurdu. Bu karar, İyi Parti'nin son seçimlerdeki oy kaybının ardından geldi. Parti, 14 Mayıs seçimlerinde yüzde 9.9 oy alırken, 10 ay sonra yapılan seçimde oyları yüzde 4.76'ya düştü. Akşener ve partinin yönetim anlayışı, bu düşüşün temel sebeplerinden biri olarak görülüyor.
9 Nisan 2024

İYİ Parti lideri Meral Akşener, altılı masa toplantısında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu dışında başka bir cumhurbaşkanı adayı önerisi olup olmadığını sordu. Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun adaylığına itirazı ve altılı masayı terk etmesinin ardından İYİ Parti Grup Başkan Vekili Erhan Usta, Akşener'in Kılıçdaroğlu'na anket yoluyla aday belirleme teklifini medyaya aktardı. İmamoğlu, Yavaş ve CHP'li sekiz büyükşehir belediye başkanı ise Kılıçdaroğlu'na desteklerini açıkladı.
4 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yerel seçimler için iş birliği teklif ettiği, bu teklifin İYİ Parti Genel İdare Kurulu'nda görüşüldüğü ve İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu tarafından reddedildiği açıklandı. İYİ Parti, 81 ilde kendi adaylarıyla seçime katılma kararı aldı.
4 Aralık 2023

İYİ Parti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meral Akşener'e partisinin başında kalması yönünde bir çağrı yaptığı iddialarını yalanladı. Bu iddialar, İYİ Parti içinde yaşanan kurultay krizinin ardından ortaya çıktı. Akşener, yerel seçimler sonrası yaşanan kriz üzerine kurultay kararı almış ve daha sonra aday olmayacağını duyurmuştu. İYİ Parti, Erdoğan ile Akşener arasında yapılan bayramlaşma telefon görüşmesinin farklı amaçlarla çarpıtıldığını ve partinin kurumsal yapısına zarar verme amacı taşıdığını belirtti.
12 Nisan 2024

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun CHP ve HDP'ye yönelik eleştirilerinden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in haberi olmadığını ifade etti. Erdem, partide demokrasinin işlediğini ve kendi görüşlerini özgürce ifade edebildiğini vurguladı. Ayrıca, Ağıralioğlu'nun aksine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı olacağına inandığını belirtti.
25 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ortak cumhurbaşkanı adayı belirleme sürecinde yaşanan anlaşmazlıklar sonucu altılı masadan ayrıldığını duyurdu. Bu gelişme üzerine Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi birlik mesajları yayınladı. Liderler, altılı masanın kararlarına sadık kalacaklarını ve süreci uzlaşı içinde sürdüreceklerini ifade ettiler.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin seçimler öncesi son grup toplantısında, İstanbul İl Başkanlığının kurşunlanması olayına atıfta bulunarak, eline aldığı kurşunlarla partililerden cesaret ve kararlılık sözleri aldı. Akşener, iktidar ve Emniyet'in açıklamalarını 'kurgu' olarak nitelendirdi ve partililere hitaben yaptığı konuşmada, zorluklara karşı direnme ve mücadele çağrısında bulundu. Ayrıca, 15 Mayıs'ta tarih yazacaklarına dair mesajlar verdi.
5 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara ve İstanbul dahil prensipte uzlaşılmayan her yerde aday çıkaracaklarını belirtti. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'nun daha önce yaptığı 'Kendi adaylarımızı seçimlere dahil edeceğiz' açıklamasının ardından Akşener, ortak adaylara kapalı olmadıklarını, ancak her durumda destekleyecekleri anlamına gelmediğini ifade etti.
30 Ağustos 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını 'dayatma' olarak değerlendirip altılı masadan ayrıldı. Bu durum Twitter'da geniş yankı buldu ve çoğunlukla Akşener'e yönelik eleştiriler ve Kılıçdaroğlu'na destek mesajları paylaşıldı. Kullanıcılar, Akşener'in bu hareketiyle tarihe geçemediğini ve tarih olduğunu ifade ettiler. Ayrıca, Akşener'in bu kararıyla CHP içinde bölünme yaratmaya çalıştığı ve seçimlere kısa bir süre kala ülkenin kaderiyle oynadığı yorumları yapıldı.
3 Mart 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada, vatandaşları umutsuzluğa kapılmamaları konusunda uyardı ve demokratik sürece katılım gösteren herkese teşekkür etti. Ekonomi başta olmak üzere ülkenin sorunlarına eğilme görevinin geldiğini belirtti. Seçmenin verdiği mesajı anlamak gerektiğini ifade eden Akşener, Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti ve kutuplaşmış ülkeyi birleştirme umudunu dile getirdi. Ayrıca, İYİ Parti'nin seçim sonuçlarını kendi içinde değerlendireceğini ve Millet İttifakı'nın geleceğine dair tartışmaların sonraki bir aşamada ele alınacağını söyledi.
28 Mayıs 2023

HDP'nin YSK temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki, ülke genelinde binin üzerinde sandık sonucuna itiraz ettiklerini ve bu itirazların neredeyse tamamının karara bağlandığını, verilerin düzeltildiğini belirtti. Yeşil Sol Parti'nin oylarının MHP'ye yazıldığı iddiası üzerine yapılan itirazlar sonucunda Batman ve Mersin'de AKP'den birer vekil alındığı iddiaları vardı, ancak Tiryaki henüz böyle bir sonucun olmadığını ifade etti. HDP, hatalı girişlerin düzeltilmesi için çalışmalarını sürdürdüğünü ve olağanüstü itiraz yöntemiyle ilçe seçim kurullarına ve YSK'ye başvuracaklarını duyurdu.
16 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Habertürk'te katıldığı programda, millet ittifakının cumhurbaşkanı adayının açıklandığı sırada yüz ifadesinin yanlış anlaşıldığını, mutsuz olmadığını belirtti. Akşener, İYİ Partili Koray Aydın'ın 'Beşli Çete' olarak bilinen şirketlerden birinin patronuyla görüşüp görüşmediği sorusuna bilgisi olmadığını söyledi. Ayrıca, altılı masadan ayrılışını ve geri dönüş sürecini, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ile olan görüşmelerini detaylandırdı. HDP'nin Kılıçdaroğlu'na açık görüşme teklifine ilişkin de kendi görüşlerini ifade etti.
7 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ikinci tur seçimlerde oyunu İstanbul Üsküdar'daki Hacı Sabancı Anadolu Lisesi'nde kullandı. Oy kullanma işlemi sonrasında yaptığı açıklamada, seçimin gençlerin geleceği için çok önemli olduğunu vurgulayarak, umduğu sonucun gerçekleşmesini dilediğini ifade etti. Akşener, oy kullanma işleminin ardından Ankara'ya geçeceğini duyurdu.
28 Mayıs 2023

Sözcü gazetesindeki köşe yazarlığını bırakan Yılmaz Özdil'e İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sosyal medya üzerinden destek verdi. Akşener'in bu desteği, Birleşik Arap Emirlikleri'nde bulunan ve Türkiye'de çeşitli iddialarla gündeme gelen organize suç örgütü lideri Sedat Peker tarafından retweet'lendi. Peker, geçmişte hükümete yönelik iddialarıyla dikkat çekmiş ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun BAE ziyareti sonrasında 'dijital tecrit' altına alındığını belirtmişti.
9 Mart 2023
İşaretlediklerim