Ayşenur Arslan, Habertürk'te yayınlanan ve Ahmet Selim Kul'un da yer aldığı bir programı eleştirdi. Programın yüksek reyting almasına rağmen gazetecilik açısından yetersiz olduğunu belirtti. Arslan, programda ortaya atılan iddiaların netlikten yoksun olduğunu ve izleyicilerin tartışmanın kalitesini beğenmediğini ifade etti. Ayrıca, programda Ali Koç ve Acun Ilıcalı'nın tutumları ve Mehmet Uçum'un Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak gündeme getirilmesi de eleştirildi.
10 Haziran 2024

CHP kurultayında genel başkanlık seçimini Özgür Özel kazanması durumunda gazeteciliği bırakacağını açıklayan Barış Yarkadaş, Özel'in kazanmasının ardından aktif gazetecilik kariyerine son verdiğini duyurdu. Yarkadaş, TV100'de siyaset yorumcusu olarak çalışmaya devam edebileceğini belirtti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise Yarkadaş'tan kararını yeniden değerlendirmesini istedi ve bu konuda kendisiyle iletişime geçeceğini ifade etti.
7 Kasım 2023

Mete Belovacıklı, 24 Ocak kararlarının ardından yaşanan siyasi değişimleri ve bu kararların toplumsal muhalefeti nasıl şekillendirdiğini anlatıyor. 1989 yerel seçimlerinde ekonomik zorluklar nedeniyle ANAP'ın oy kaybettiğini, SHP'nin ise büyükşehirlerde zafer kazandığını belirtiyor. 1991 genel seçimlerinde ise SHP'nin oy oranının düşüşü ve ANAP'ın siyasi ağırlığını kaybetmesi sürecini aktarıyor. Ayrıca, 2002 genel seçimlerinde yaşanan ekonomik krizin AK Parti'nin tek başına iktidara gelmesine nasıl zemin hazırladığını örnek vererek, ekonomik kararların siyasi sonuçlarını vurguluyor.
2 Nisan 2024

Oktay Ekşi, Devlet Bahçeli'nin Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) genel başkanlığına geldiği 1997 yılından bu yana en az 27 seçim kaybettiğini belirtti. Ekşi, Bahçeli'nin bu süreçte partiyi iktidara taşıyamadığını ve sürekli olarak diğer partilere destek konumunda kaldığını vurguladı. Ayrıca, CHP'nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 13 seçim kaybettiği için ağır eleştirilere maruz kaldığını, ancak Bahçeli'nin benzer bir eleştiriyle karşılaşmadığını ifade etti.
15 Haziran 2024

Hayko Bağdat, Türkiye'nin mevcut siyasi ve hukuki durumunu eleştirerek, ülkenin normalleşmesi için hukukun üstünlüğünün şart koşulması gerektiğini vurguladı. Özgür Özel'in muhalefetteki rolüne değinen Bağdat, Türkiye'nin hukuk alanında ciddi sorunlar yaşadığını ve bu durumun düzeltilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Selahattin Demirtaş, Osman Kavala ve KHK mağdurları gibi örneklerle, siyasi kumpasların ve haksızlıkların kabul edilemez olduğunu ifade etti.
8 Mayıs 2024

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Sinan Oğan'ın Cumhur İttifakı'na geçişini ve Kemal Kılıçdaroğlu ile olan görüşmelerini eleştirdi. Oğan'ın ilk turda aldığı yüzde 5,17 oy ile ikinci turda Millet İttifakı'nın adayı Kılıçdaroğlu'nu desteklemesi beklenirken, Erdoğan'a destek verme kararı aldı. Yavaş, Oğan'ın Kılıçdaroğlu'ndan makam talebinde bulunduğunu ve bu durumu kamuoyuna açıkladığını belirtti. Ayrıca, Oğan'ın TBMM ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin aynı ittifakta olmamasının ülkeyi kilitleneceği yönündeki görüşlerine karşı çıkarak, eğer Oğan baştan bu kanaatte olsaydı Kılıçdaroğlu ile görüşmemesi gerektiğini ifade etti.
26 Mayıs 2023

İYİ Parti, AKP'nin 20 yıl süren iktidarının sonuçlarını eleştiren bir video yayınladı. Videoda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomiyle ilgili iyimser açıklamaları, vatandaşların ekonomik krizle mücadele ettiği gerçekleriyle karşılaştırıldı. Ayrıca Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin de eleştirildiği video, Twitter üzerinden '#ÇöküşEkonomisi' etiketiyle paylaşıldı.
13 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomi üzerine yaptığı açıklamalar ve gelecek vaatleri, gazeteci Mehmet Y. Yılmaz tarafından eleştirildi. Yılmaz, Erdoğan'ın ekonomik dengeleri yerine oturtma vaadine ve enflasyonun düşeceği yönündeki öngörülerine şüpheyle yaklaştığını belirtti. Yılmaz, geçmişte yapılan ekonomik tahminlerin tutmaması ve Erdoğan'ın uzun süredir ülkeyi yönetmesine rağmen ekonomik dengeleri sağlayamamış olmasını eleştirdi. Ayrıca, okuyucuları Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarına karşı temkinli olmaya çağırdı.
29 Şubat 2024

Nurcan Gökdemir, Türkiye'de siyasi partiler arasındaki farkların giderek azaldığını ve bu durumun siyasi sığlaşmaya yol açtığını eleştiriyor. AKP'nin uzun yıllardır siyaset sahnesini domine etmesi ve muhalefetin de toplumdaki muhafazakarlaşma nedeniyle benzer bir dil kullanmaya başlaması, partiler arası kimliksizleşmeyi ve birbirinden farklılıkların azalmasını beraberinde getirmiş. Gökdemir, bu durumun toplumun yarısına yakınının iktidarı değiştirme hayallerini her seçimde boşa çıkardığını belirtiyor.
10 Mart 2024

Alaattin Aktaş, 2023 yılında hanehalkı tüketim harcamaları çalışmasına göre en yoksul yüzde 20'lik kesimin toplam harcamalardaki payının son yirmi yılın en düşük seviyesine indiğini belirtiyor. En zengin yüzde 20'lik kesim ise toplam harcamaların yüzde 40.1'ini gerçekleştirdi. Gıda ve alkolsüz içecek harcamalarında da benzer bir dengesizlik gözlemleniyor. Aktaş, asgari ücretin ve enflasyonla mücadele politikalarının gelir dağılımını iyileştirmediğini vurguluyor.
3 Temmuz 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, FOX TV'de katıldığı programda iktidarın devlet gücünü tehdit unsuru olarak kullandığını söyledi. 2019 yerel seçimlerinde bazı büyükşehirlerin seçmen iradesiyle el değiştirmesinin insanlarda 'olabilirmiş' hissi uyandırdığını belirtti. Togg örneğini vererek, devletin harcamalarının milletin parası olduğunu ve denetleme hakkının bulunduğunu ifade etti. Ayrıca, önemli açılışlara davet edilmediğini ve emekli, memur ve kamu işçilerine temmuzda en az yüzde 50 zam yapılacağını dile getirdi.
5 Mayıs 2023

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Araştırma Merkezi (DİSK-AR), 2025-2027 Orta Vadeli Program’ı (OVP) eleştirdi. DİSK-AR, OVP’nin düşük ücret zamları, güvencesiz çalışma ve sosyal güvenliğe daha az kaynak ayırmayı hedeflediğini belirtti. Ayrıca, AKP hükümetinin enflasyonla mücadelede ücretleri baskılamayı tercih ettiğini, ancak enflasyonun asıl nedeninin dolarizasyon ve aşırı şirket karları olduğunu vurguladı. Emeklilikte adaletsizliğin devam edeceği ve sosyal güvenliğe kamu katkısının azaltılacağı da eleştiriler arasında yer aldı.
6 Eylül 2024

Barış Terkoğulu, devletin çeteleşmesinin sonucunda çetelerin devletleştiğini vurgulayan bir yazı kaleme aldı. Yazıda, Güray Belhan'ın 'Ankara Paşaları' ifadesinin bakanlık tarafından rahatsız edici bulunduğu ve mahkemenin bu ifadeyi aşağılayıcı bulmadığı belirtildi. Terkoğulu, devletin üniformasının kişisel ve ideolojik çıkarlar için kullanıldığını, telefonların dinlendiğini, konumların takip edildiğini ve suçluların korunduğunu ifade etti. Sonuç olarak, yazan ve konuşanların suçlu ilan edildiğini belirtti.
4 Temmuz 2024

Bülent Falakaoğlu, Büyükekşi'nin TFF başkanlığı döneminde yaşanan skandalları ve bu dönemin 'en kötü' başkanlık dönemi olarak nitelendirildiğini belirtiyor. Büyükekşi'nin iktidar tarafından desteklenmesinin arkasındaki güç dengelerine dikkat çeken Falakaoğlu, bu güçlerin kimler olduğunu ve hangi çıkarları koruduklarını sorguluyor. Yazıda, Göksel Gümüşdağ, Kalyon Grubu ve Gaziantep lobisi gibi isimlerin bu güç dengelerinde önemli rol oynadığı vurgulanıyor.
20 Temmuz 2024

Mehmet Özyazanlar, Milli Takım galibiyetlerinin ardından medyada ve tribünlerde savaş ve fetih söylemlerinin yaygınlaştığını eleştiriyor. Özellikle bir oyuncunun bozkurt işareti yaparak tribünleri selamlaması, yazar tarafından ırkçı ve faşist bir hareket olarak değerlendiriliyor. Özyazanlar, spor karşılaşmalarının Türk'ün gücünü gösterme fırsatı olarak görülmesinin ve galibiyetlerin Türklüğün propagandasına dönüştürülmesinin aşılması gereken bir kompleks olduğunu vurguluyor.
4 Temmuz 2024

Bahadır Özgür, Türkiye'nin enerji politikalarının ve elektrik hizmetlerinin hızla çöktüğünü belirtiyor. Elektrik kesintilerinin sıklaştığını ve kamu hizmetlerinin yetersiz kaldığını vurguluyor. Özgür, 12 yıl önce temeli atılan bu çöküşün henüz başlangıcında olduğumuzu ve özel şirketlerle kamu hizmetlerinin sürdürülemez hale geldiğini ifade ediyor. Ayrıca, devletin halkı mağdur ederek şirketlerin kârını koruduğunu iddia ediyor.
17 Temmuz 2024

Ormancılık politikası uzmanı Prof. Dr. Erdoğan Atmış, Türkiye'deki orman yangınlarının büyük çoğunluğunun insan etkisiyle çıktığını ve bu yangınların yanlış orman politikalarından kaynaklandığını belirtti. Atmış, orman yangınlarıyla mücadele stratejisinin yangınları söndürmekten çok, yangınların çıkmasına yol açan nedenlere odaklanması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, ormanların parçalanması, yangınla mücadele bütçesinin azaltılması ve kayırmacı personel yönetimi gibi faktörlerin yangın riskini artırdığını ifade etti. Atmış, orman yangınlarıyla mücadelede bütçe yetersizliğinin ve deneyimli personelin uzaklaştırılmasının da önemli sorunlar olduğunu belirtti.
9 Temmuz 2024
İşaretlediklerim