Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, RTÜK'ün Kahramanmaraş depremleri sonrasında iktidarın deprem yönetimini eleştiren medya kuruluşlarına ceza vermesini kınadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremle ilgili eksiklikleri dile getiren eleştirilere sert bir dille yanıt vermişti. RTÜK, son olarak Flash Haber ve Habertürk'e cezalar uyguladı. TGC, haber erişiminin özgür olması gerektiğini ve RTÜK'ün cezalarla kamusal meselelerin tartışılmasını engellediğini belirtti.
8 Mart 2023

Kamuoyunda 'Airbnb düzenlemesi' olarak bilinen yasa Resmi Gazete'de yayınlandı. Düzenlemeye göre, izin belgesi olmadan turizm amaçlı konutlarını kiraya verenlere 100 bin lira para cezası kesilecek ve 15 gün içinde izin belgesi alarak faaliyete dönmeleri gerekecek. İzin belgesi almadan turizm amaçlı kiralamaya devam edenlere 500 bin Türk Lirası, faaliyetlerin devam etmesi durumunda ise 1 milyon Türk Lirası ceza verilecek. Kiraladığı konutu başkasına kiraya verenler ve izin belgesi olmayan konutların turizm amaçlı kiralanmasına aracılık edenler hakkında da cezalar uygulanacak.
2 Kasım 2023

Meta şirketi, Instagram ile bağlantılı ve Twitter'a rakip olarak geliştirilen Threads platformunun web sürümünü seçili kurum ve kişilere erken erişim sağlayarak test etmeye başladı. İlk paylaşımı Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg yaparken, Netflix ve Gary Vee gibi isimler de platformu ilk kullananlar arasında. Ayrıca 20 içerik üreticisi ve iş insanı da erken erişim hakkı kazandı. Web arayüzü şu an için temel işlevlere sahip ve kullanıcılar gönderileri beğenebiliyor, yorum yapabiliyor ve paylaşabiliyor.
5 Temmuz 2023

İstanbul'da yaşanan olumsuz hava koşulları sebebiyle, Metro İstanbul tarafından yapılan açıklamaya göre bazı metro hatlarının sefer saatleri gece 02.00'ye kadar uzatıldı. Uzatılan hatlar arasında M1A, M1B, M2, M3, M4, M5, M6, M7 ve M9 hatları bulunmaktadır. Bu değişiklik, vatandaşların ulaşım ihtiyaçlarını daha rahat karşılayabilmeleri için yapılmıştır.
6 Şubat 2023

Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'ni (MTV) ödemeyen araç sahipleri, araçlarını trafikten çekemeyecek, hurdaya ayıramayacak veya yurt dışına çıkaramayacak. Bu yıl bir defaya mahsus iki katı ödenmesi gereken MTV için, araç sahipleri en az 4 bin 240 lira ödeyecek. Araç satışları da ek MTV ödemesini gerektirecek. Deprem nedeniyle ağır hasar gören veya kullanılamaz hale gelen taşıtlar ve deprem nedeniyle eşi veya birinci derece kan hısımlarından birini kaybeden mükelleflere ait taşıtlar ek MTV'den istisna tutulacak.
28 Temmuz 2023

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, çalışan emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ikramiye verilmesini içeren kanun teklifini onayladı. Daha önce sadece çalışmayan emeklilere ödenen bu ikramiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla gerçekleşmişti. Çalışan emeklilerin bu ikramiyeden yararlanamaması eleştirilere yol açmış ve sonrasında kanun teklifine eklenen bir madde ile bu durum düzeltilmişti. İkramiyenin ay sonuna kadar ödenmesi planlanıyor.
27 Aralık 2023

ABD merkezli teknoloji şirketi Microsoft'un piyasa değeri, hisselerindeki yüzde 68'in üzerindeki yıllık artışın ardından ilk kez 3 trilyon doları aştı. Şirketin hisse değeri, gün içinde yüzde 1'in üzerinde artarak 404,78 dolara yükseldi ve böylece Microsoft, 3,03 trilyon dolarlık piyasa değeriyle Apple'ın ardından dünyanın en değerli ikinci şirketi konumuna geldi. Microsoft'un yapay zeka alanındaki yatırımlarının hisse değerlerindeki artışta etkili olduğu belirtiliyor.
24 Ocak 2024

Edirne'de yoğun kar yağışı sebebiyle motosiklet, elektrikli scooter ve motokuryelerin trafiğe çıkışları yasaklandı. Edirne Valiliği tarafından yapılan açıklamada, yasağın can güvenliği gerekçesiyle alındığı ve yeni bir duyuru yapılana kadar devam edeceği belirtildi. Kentin yüksek kesimlerinde başlayan ve merkezde şiddetini artıran kar yağışının, sıfır derece civarındaki hava sıcaklığında yarın sabah saatlerine kadar sürmesi öngörülüyor.
20 Ocak 2024

Anayasa Mahkemesi (AYM), ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) iptalini reddetti ve kararın gerekçesini 'olağanüstü durumlarda ek vergi getirilebileceği' şeklinde açıkladı. Bu yıl bir defaya mahsus iki katı ödenmesi gereken MTV'nin iptali için CHP tarafından yapılan başvuru reddedildi. AYM, ek MTV'nin araç sahiplerine aşırı külfet yüklemeyeceğini ve olağanüstü durumlarda ekonomik kayıpların telafisi amacıyla ek vergi getirilebileceğini belirtti.
6 Ekim 2023

İzmir'in Çeşme ilçesinde bir araya gelen yurttaşlar, sahillerin ücretli işletmelere devredilmesini protesto etti. Çeşme Çevre Platformu Başkanı Dr. Ahmet Güler, sahillerin ve denizin anayasanın 46'ncı maddesine göre halka açık olduğunu belirtti. Çevrecilerin avukatı Seher Gacar, Bohem isimli bir beach club'ın sahilleri ele geçirdiğini ve bu işletmeye karşı iki defa dava kazandıklarını, ancak Çeşme Belediyesi'nin mahkemenin kapatma kararını iki yıldır uygulamadığını ifade etti.
12 Ağustos 2023

Londra'daki müzelerde, British Museum'da yaklaşık iki bin eserin kaybolması, zarar görmesi veya çalınması olayının ardından, diğer müzelerde de envanter kayıtlarına göre 1700'e yakın eserin kayıp olduğu tespit edildi. Ulusal Portre Galerisi, Victoria ve Albert Müzesi, Greenwich Kraliyet Müzeleri ve Doğa Tarihi Müzesi gibi önemli kurumlar, kayıp eserler arasında sanat eserleri, fosiller ve tarihi objelerin bulunduğunu açıkladı. İmparatorluk Savaş Müzesi ise maddi değeri düşük ve seri üretimde bulunan 550 eserin kayıp olduğunu duyurdu. Müzeler, kayıp eserlerin çalındığı anlamına gelmeyebileceğini, bazen katalog güncellemelerinin yapılmamasından kaynaklanabileceğini belirtti.
10 Ocak 2024

Diyanet İşleri Başkanlığı, şarkıcı Volkan Konak'ın sosyal medya üzerinden yaptığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile Başkan Ali Erbaş'ı hedef alan paylaşımları nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Diyanet, Konak'ın paylaşımlarının Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin ifade özgürlüğü sınırları içinde kalmadığını, İslam dinine ve inananlarına hakaret içerdiğini belirtti. Ayrıca, Konak'ın sözlerinin 'hakaret' ve 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçlarını oluşturduğu ifade edildi.
7 Ocak 2024

Bolu Valiliği, Bolu merkezli 4,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini ve bu nedenle il genelindeki tüm eğitim kurumlarında cuma günü eğitime bir gün süreyle ara verildiğini duyurdu. Ayrıca, kamuda çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı bildirildi.
16 Mart 2023

Şili'nin Cobquecura kenti yakınlarında 6,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, yerin 111 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Şili Üniversitesi Ulusal Sismoloji Merkezi tarafından rapor edilen bu deprem, Maule, Biobio ve O’Higgins kentlerinde de hissedildi. Deprem sonucunda herhangi bir can veya mal kaybı bildirilmedi.
31 Mart 2023

Akdeniz'de, Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında 4,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD'ın duyurusuna göre, deprem saat 05.18'de gerçekleşti ve merkez üssü Datça açıkları oldu. Deprem, Datça'ya 224,61 kilometre mesafede ve yerin 6,94 kilometre derinliğinde kaydedildi.
3 Ağustos 2023

Mardin'in Artuklu ilçesi Yaylı Mahallesi'ndeki bir cami avlusunda yeni doğmuş bir erkek bebek cesedi bulundu. Olayı gören vatandaşlar durumu 112 Acil Sağlık ve jandarma ekiplerine haber verdi. Ekiplerin yaptığı inceleme sonucunda bebeğin hayatını kaybettiği tespit edildi. Bebeğin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla cesedi Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.
17 Ocak 2024

İstanbul Modern, ünlü mimar Renzo Piano tarafından tasarlanan Karaköy'deki yeni müze binası ile National Geographic'in 'Dünyanın En İyileri' listesinde 'En İyi 20 Kültürel Mekân' arasında yer aldı. Müzenin seyir terası ve restoranı da övgü aldı, ayrıca koleksiyon sergisindeki Fahrelnissa Zeid'in soyut tablolarına dikkat çekildi. Listede ayrıca Washington'daki Folger Shakespeare Kütüphanesi ve Londra Battersea Parkı gibi diğer önemli kültürel mekanlar da bulunuyor.
31 Ocak 2024

Bitcoin, bugün yüzde 4,3 değer kazanarak 26 bin 100 dolara ulaştı. Kripto para birimi, gün içerisinde 26 bin 250 doları gördü. Bitcoin, 2023'ün başından beri genellikle 20 bin doların üzerinde seyrediyor. Ancak, Ağustos 2023'ten itibaren düşüşe geçmiş ve 11 Eylül'de 25 bin doların altına gerilemişti.
12 Eylül 2023

Rekabet Kurumu tarafından hazırlanan raporda, hızlı tüketim malları perakendeciliği sektörünün rekabet üzerindeki etkileri ve tüketici haklarına yönelik sorunlar ele alındı. Alıcı gücünün kötüye kullanılmasının önlenmesi, haksız ticari uygulamalar, yanıltıcı firma davranışları ve özel gramajlı ürün üretimi gibi konulara değinildi. Ayrıca, zincir marketlerin mağaza açılışları, indirimli ürünlerin bulunabilirliği ve özel ambalajlı ürünlerle ilgili uyarılar yapıldı ve denetim birimi kurulması gibi çözüm önerileri sunuldu.
1 Nisan 2023

Televizyon reklam harcamalarının azalmasıyla birlikte, sosyal medya fenomenlerine yapılan reklam yatırımları dünya çapında artıyor. Şu anda sosyal medya reklam bütçeleri 28 milyar doları aşmış durumda ve 2028'e kadar 48 milyar dolara ulaşması öngörülüyor. Khabane Lame gibi sosyal medya yıldızları, milyonlarca takipçiye ulaşarak büyük kazançlar elde ediyor. Ayrıca, yapay zeka kullanılarak yaratılan sanal sosyal medya yıldızları da popülerlik kazanmaya başlamış durumda.
27 Ocak 2024
İşaretlediklerim