Benzine 1 lira 53 kuruş, motorine ise 1 lira 10 kuruş zam yapıldı. Bu zamla birlikte İstanbul Anadolu ve Avrupa Yakası'nda benzinin litre fiyatı sırasıyla 41 lira 96 kuruş ve 42 lira 6 kuruşa, motorinin litre fiyatı ise 41 lira 75 kuruş ve 41 lira 83 kuruşa yükseldi. Yeni fiyatlar gece yarısından itibaren geçerli olacak.
15 Mart 2024

İstanbul Valiliği, 10 Haziran ile 15 Ekim tarihleri arasında orman yangınlarını önlemek amacıyla ormanlık alanlara giriş yasağı getirdi. Piknik ve mesire alanları, tabiat parkları ve eko turizm alanlarında piknik yapmak ve spor gibi faaliyetler serbest olacak. Ancak, ormanlık alanlarda mangal yapmak, tüp kullanmak ve ateş yakmak yasaklandı. Karara uymayanlar hakkında idari ve adli işlem yapılacak.
6 Haziran 2024

İstanbul Sarıyer'de bulunan İstinyePark Alışveriş Merkezi'nin kapalı otoparkında bir araçta yangın çıktı. Olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Alışveriş merkezi görevlilerinin müdahalesi ve itfaiye ekiplerinin soğutma çalışmaları sonucu yangın söndürüldü. Yangın nedeniyle alışveriş merkezi dumanla dolarken, vatandaşlar tedbir amaçlı tahliye edildi ve daha sonra tekrar içeri alındı. İstanbul Valiliği, olayda ölen ya da yaralanan olmadığını ve yangının çıkış sebebinin itfaiyenin incelemesi sonrası belirleneceğini açıkladı.
20 Nisan 2024

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), enerji üretim maliyetlerindeki artış nedeniyle elektriğin farklı abone grupları için zam yapıldığını açıkladı. Yeni tarifeler 1 Temmuz itibarıyla geçerli olacak. Mesken abone grubu için yüzde 38, tarımsal faaliyetler abone grubu için yüzde 30, kamu ve özel hizmetler sektörü abone grubunun düşük kademesi için yüzde 38 ve yüksek kademesi için yüzde 20 oranında artış yapıldı. Bu artışla beraber 100 kilovatsaat elektrik tüketimi olan bir mesken abonesi için ödenecek tutar 207,23 lira oldu.
28 Haziran 2024

Beyoğlu Belediyesi, Kasımpaşa-Pangaltı ve Tophane-Taksim güzergahlarında ücretsiz ring seferleri başlattı. Bu hizmet, belediyenin CHP tarafından yönetilmeye başlamasından sonra hayata geçirilen ilk önemli projelerden biri olarak dikkat çekiyor. Ücretsiz ring seferleri, hafta içi beş gün boyunca hizmet verecek. Belediye, bu yeni uygulamayla vatandaşlara kolay ve maliyetsiz ulaşım imkanı sunmayı amaçlıyor.
29 Nisan 2024

Suudi Arabistan, ünlü Japon animasyon dizisi 'Dragon Ball' teması taşıyan bir eğlence parkı inşa edeceğini duyurdu. Park, Qiddiya Yatırım Şirketi'ne ait olacak ve 500 bin metrekarelik bir alana yayılacak. Parkın içinde 70 metrelik bir ejderha ve en az 30 hız treni bulunacak. Bu gelişme, 'Dragon Ball'un yaratıcısı Akira Toriyama'nın ölümünden kısa bir süre sonra açıklandı.
25 Mart 2024
İşaretlediklerim