UEFA Avrupa Ligi play-off turu kura çekimi sonucunda Galatasaray, Çekya'nın Sparta Prag takımı ile eşleşti. İlk maçlar 15 Şubat 2024'te, rövanş maçları ise 22 Şubat 2024'te oynanacak. Diğer eşleşmeler arasında Shakhtar Donetsk-Olimpik Marsilya, Feyenoord-Roma, Benfica-Toulouse gibi önemli maçlar yer alıyor.
18 Aralık 2023

Beşiktaş Kulübü, kötü bir sezon geçirmesinin ardından bazı oyuncularını kadro dışı bırakmış ve şimdi de Antalya'da yapılması planlanan devre arası kampının iptal edildiğini duyurdu. Kampın iptali, futbol takımları genel koordinatörü Samet Aybaba'nın istenen verimin alınamayacağı düşüncesiyle alınan bir karar olarak açıklandı. Bu karar, kulübün resmi açıklamasıyla paylaşıldı.
11 Aralık 2023

Kasımpaşa ve 68 Aksarayspor arasında oynanan Türkiye Kupası maçında bir kedi, sahaya girerek kale ağlarında yattı. Kedi, Kasımpaşa'nın atağı sırasında bile yerinden kalkmadı. Kaleci Ogün Karakaya'nın müdahalesi sonrası kaleden uzaklaşan kedi, kısa bir süre sonra tekrar kale arkasında dolaşmaya başladı.
31 Ekim 2023

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'nun yüz yüze eğitim görmek isteyen öğrenciler için KYK yurtlarının hizmet vereceğini açıklamasına rağmen, Antalya'daki öğrenciler KYK yurtlarına alınmıyor. Depremler nedeniyle yurtlar depremzedelere tahsis edilmiş ve Antalya'nın deprem bölgesi destek ili olması sebebiyle öğrencilerin yurtlara alınmadığı belirtiliyor. Akdeniz Üniversitesi önce hibrit eğitime geçileceğini duyurmuş, ancak sonrasında KYK yurtlarında kalan öğrencilerin uzaktan eğitime devam edeceğini açıklamıştır. Öğrenciler, yurtların boş olmasına rağmen alınmadıklarını ve yeterli bilgiye ulaşamadıklarını ifade ederek durumdan şikayetçi.
6 Nisan 2023

Gaziantep'te sabah saat 4.17'de 7,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin etkisiyle Gaziantep Kalesi'nin doğu, güney ve güneydoğu kısımlarında bulunan bazı burçlar yıkıldı ve enkaz yola saçıldı. Kalenin etrafındaki demir korkuluklar çevreye dağıldı ve yanındaki istinat duvarı çöktü. Ayrıca, kalenin yanında bulunan tarihi Şirvani Camisi'nin kubbesi ile doğu duvarı kısmen çöktü.
6 Şubat 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Suudi Arabistan ile Süper Kupa maçlarını beş yıl boyunca dörtlü turnuva formatında düzenlemek için görüşmeler yaptıklarını belirtti. Bu açıklama, İstanbul'da düzenlenen bir ekonomik forumda yapıldı. Daha önce, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın karşılaşacağı Süper Kupa maçının Suudi Arabistan'da oynanacağı iddiaları ortaya atılmış ve TFF bu durumu resmi olarak doğrulamıştı. İki kulüp ise maçın Türkiye'de oynanması için çağrıda bulunmuştu.
13 Kasım 2023

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nin 2'nci eleme turu kura çekimi İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleştirildi. Türk takımlarından Adana Demirspor, Romanya'nın CFR Cluj takımıyla; Beşiktaş, Tirana (Arnavutluk)-Dinamo Batum (Gürcistan) eşleşmesinin galibiyle; Fenerbahçe ise La Fiorita (San Marino)-Zimbru (Moldova) eşleşmesinin galibiyle eşleşti. İlk maçlar 27 Temmuz'da, rövanşlar ise 3 Ağustos'ta oynanacak. Bu turu geçen takımlar, grup aşamasına katılmaya hak kazanacak.
21 Haziran 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu oluşan olağanüstü durum nedeniyle ligden çekilen takımların haklarını koruma kararı aldı. Bu bağlamda, Süper Lig ve 1. Lig'den normalde düşmesi gereken dört takım yerine iki takımın küme düşürülmesine karar verildi. Benzer şekilde, 2. Lig ve 3. Lig'de de küme düşecek takım sayıları azaltıldı. Bu kararlar, deprem felaketi nedeniyle OHAL Bölgesi ilan edilen illerdeki takımların çekilmesi göz önünde bulundurularak alındı.
22 Mart 2023

Fenerbahçe taraftarının 'Hükümet istifa' sloganları atmasının ardından, Kayserispor kulübü, Fenerbahçe taraftarlarının bu hafta sonu Kayseri'de oynanacak maça alınmaması için il güvenlik kuruluna başvurdu. Kurul, başvuruyu kabul ederek Fenerbahçe taraftarının maça girişini yasakladı. Fenerbahçe kulübü, kararın adalet yoksunu olduğunu belirterek yürütmeyi durdurma başvurusunda bulunacağını duyurdu.
1 Mart 2023

UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu'nda 4. hafta maçları sonucunda Beşiktaş, gruptan çıkma şansını matematiksel olarak yitirdi. Beşiktaş, sahasında Norveç'in Bodo/Glimt takımına 2-1 yenildi ve grubun diğer maçında Club Brugge, Lugano'yu 2-0 mağlup etti. Bu sonuçlarla Club Brugge 10 puanla gruptan çıkmayı garantilerken, Bodo/Glimt 7 puana ulaştı ve Beşiktaş 1 puanda kalarak üst tura çıkma şansını kaybetti. Beşiktaş, kalan iki maçını kazansa bile Bodo/Glimt ile olan ikili averajda geride olduğu için üst tura çıkamayacak.
10 Kasım 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası hükümete yönelik eleştiriler, Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganlarıyla tribünlere yansıdı. Bu durum, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Beşiktaş üyeliğinden istifa etmesine ve diğer MHP'lilerin de benzer adımlar atmasına yol açtı. Bazı futbol kulüpleri slogan atılmasını kınarken, Kulüpler Birliği spor kulüplerinin siyasi kurumlar olmadığını vurgulayarak, sadece sahadaki rekabetle ilgilenilmesi gerektiğini belirten bir açıklama yaptı.
27 Şubat 2023

Gazeteci Fatih Altaylı'nın, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un Süper Kupa finalinin Suudi Arabistan'da oynanmasını önerdiği iddiası, Fenerbahçe tarafından yalanlandı. Fenerbahçe, TFF'yi süreçle ilgili gerçekleri açıklamaya çağırdı. TFF, daha önce Süper Kupa'nın Suudi Arabistan'da oynanacağını duyurmuştu ve bu karar kamuoyu ve iki kulübün divan kurulları tarafından eleştirilmişti. Fenerbahçe ve Galatasaray, maçın Türkiye'de oynanması yönünde çağrıda bulunmuş ancak TFF kararını değiştirmemişti.
28 Kasım 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası, Kızılay'ın depolarındaki çadırları depremzedelere göndermek yerine Ahbap Derneği ve Türk Eczacıları Birliği'ne sattığı ortaya çıktı. Bu durum kamuoyunda tepkilere neden oldu. Kızılay'ın bağış kampanyasını seslendiren oyuncu Metin Belgin, kampanyada yer aldığı için insanlığından utandığını ve pişmanlık duyduğunu açıkladı. Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın eski hocası Prof. Dr. Rukiye Eker Ömeroğlu da Kınık'ın hocası olmaktan utandığını belirterek özür dilemişti.
27 Şubat 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda oynanacak maçlar için Beşiktaş Park Stadyumu'nu aday göstermeyen TFF'ye yönelik eleştirilere yanıt verdi. Büyükekşi, 'suyu bulandırmanın manası yok' dedi ve UEFA'nın kriterlerine göre en yüksek seyirci kapasitesi olan statları bildirmeleri gerektiğini belirtti. Ayrıca, Galatasaray ile Fenerbahçe'nin Süper Kupa mücadelesinin Suudi Arabistan'da oynanmasının kesinleşmediğini de söyledi.
11 Ekim 2023

Türkiye Barolar Birliği (TBB), Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında Kızılay'ın deposundaki çadırları depremzedelere göndermek yerine Ahbap Derneği'ne sattığı ve gıda malzemesi olarak konserve de sattığı iddiaları üzerine Kızılay yetkilileri hakkında 'güveni kötüye kullandıkları' gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. TBB, Kızılay'ın bu davranışının ceza sorumluluğunu doğurduğunu ve insancıl hukuka, Uluslararası Kızılhaç-Kızılay Hareketi temel ilkelerine, uluslararası insan hakları hukukuna aykırı olduğunu belirtti.
28 Şubat 2023

Sanatçı Haluk Levent tarafından kurulan Ahbap Derneği, Güneydoğu'da meydana gelen depremler sonrasında yardım toplamak için bir kampanya başlattı. Kampanyaya oyuncular, futbolcular, ünlüler, şirketler ve iş insanları gibi birçok kesimden destek geldi. Haluk Levent, Twitter hesabından yapılan bağışları ve bağışçıları duyuruyor. Bağışlar arasında yüksek meblağlar ve çeşitli kurumlar tarafından yapılan yardımlar bulunuyor.
10 Şubat 2023

Galatasaray'ın Arjantinli futbolcusu Mauro Icardi, Türkiye'deki depremlerden kurtulan ve kendisinin hayranı olan Kerem adlı çocuğa destek mesajı gönderdi. Icardi, Kerem'e imzalı formasını vermek ve ona sarılmak istediğini belirtti. Galatasaray yöneticileri de Kerem'e stadın locasından bir koltuk hediye edeceklerini ve Icardi ile iletişime geçeceklerini duyurdu. Türkiye'de meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonucunda can kaybı 17 bin 674'e ulaşmış durumda ve arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.
10 Şubat 2023

Batman Petrolspor ve Siirtspor arasında oynanan ve TRT Kürdi tarafından canlı yayınlanan maç sırasında Batman Petrolspor taraftarları 'Hükümet istifa' sloganları attı. Bu olay, Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının benzer sloganlar atmasının ardından gerçekleşti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, futbol müsabakalarının seyircisiz oynanması gerektiğini belirtmiş ve 'Hükümet istifa' sloganları nedeniyle Beşiktaş üyeliğinden istifa etmişti. Bazı futbol kulüpleri ise stadyumlarda siyaset yapılmasını kınayarak tepki göstermişti.
28 Şubat 2023

Beşiktaş taraftar grubu çArşı, Avrupa Konferans Ligi'nde İsviçre'nin Lugano takımına yenilen ve maç sonrası taraftarların çağrısına rağmen sahaya dönmeyen Beşiktaşlı futbolcuları protesto etme kararı aldı. Protesto, İstanbulspor maçının ilk beş dakikasında gerçekleştirilecek. Grup, futbolcuların taraftarların desteğini görmezden gelmesini ve stadı terk etmesini eleştirdi.
7 Ekim 2023

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde 3'üncü eleme turunda karşılaşacak olan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Yukatel Adana Demirspor'un rakipleri belli oldu. Beşiktaş, Azerbaycan ekibi Neftçi ile; Fenerbahçe, Slovenya temsilcisi Maribor ile; Adana Demirspor ise Hırvatistan temsilcisi Osijek ile eşleşti. 3'üncü eleme turu müsabakaları, 10 ve 17 Ağustos'ta oynanacak.
4 Ağustos 2023
İşaretlediklerim