Mersin'in Akdeniz ilçesinde balıkçı barınağı sahilinde denize giren iki çocuk boğuldu. Çocuklar, çevredeki insanlar tarafından sudan çıkarıldıktan sonra olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrolde hayatlarını kaybettikleri tespit edildi. Çocukların isimleri öğrenilemedi.
12 Ocak 2024

Brezilya'nın batı kesimindeki Amazon ormanlarına düşen küçük bir uçakta bulunan 12 kişi hayatını kaybetti. Kazada, 1 bebeğin de olduğu bilgisi paylaşıldı. Uçağın bağlı olduğu şirketten yapılan açıklamada, uçağın yere çakıldıktan hemen sonra alev aldığı bildirildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
30 Ekim 2023

Çorum'un Sungurlu ilçesinde, boşanma aşamasında olduğu eşi G.A.'yı öldüren polis memuru M.A. gözaltına alındı. Olay, M.A.'nın eşi ve çocuğuyla pikniğe gittikten sonra eşini ve çocuğunu yanına alarak su almak için piknik yaptıkları yerden uzaklaştığı ve geri dönmediği şeklinde gelişti. M.A., eşini öldürdükten sonra çocuğuyla birlikte kaçtığı ihtimali üzerinde duruldu ve Samsun'un Havza ilçesinde yakalandı.
31 Temmuz 2023

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, Üsküdar'da gerçekleştirilecek '15 Temmuz Vatan Koşusu' dolayısıyla trafiğe kapatılacak yollar ve alternatif güzergahları duyurdu. Açıklamaya göre, etkinlik nedeniyle sabah 06.00'dan itibaren Çengelköy meydanından yalı boyu caddesi köprü katılım istikameti tek yöne kapatılacak. Sürücülerin bu yola alternatif olarak Üsküdar Güzeltepe Caddesi'ni kullanmaları öneriliyor.
8 Temmuz 2023

Black Lives Matter hareketinin kurucularından Patrisse Cullors'ın kuzeni Keenan Anderson, Los Angeles'ta bir trafik kazası sonrası polis tarafından elektroşok tabancasıyla etkisiz hale getirildikten sonra hastanede hayatını kaybetti. Polis, Anderson'ın kalp krizi geçirdiğini ve ölüm nedeninin resmi olarak açıklanmadığını belirtti. Olay, polis reformu çağrılarını yeniden gündeme getirdi ve Cullors, Los Angeles Polis Şefi'ne istifa çağrısında bulundu.
13 Ocak 2023

İstanbul Küçükçekmece Sefaköy durağında bekleyen bir kişi, henüz belirlenemeyen bir nedenle metrobüs yoluna düştü ve durağa yanaşan metrobüsün altında kalarak yaşamını yitirdi. Olay yerine emniyet, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri tarafından sıkıştığı yerden çıkarılan kişinin cesedi, Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.
16 Ocak 2023

Anadolu Otoyolu'nun Bolu Batı ile Doğu gişeleri arasında çok sayıda aracın karıştığı bir zincirleme trafik kazası gerçekleşti. Kaza sonucu otoyolun Ankara yönünde ulaşım durdu ve bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri gönderildi. Kar yağışının etkisini azalttığı bölgede yolun kapalı olması nedeniyle uzun araç kuyrukları oluştu.
30 Mart 2023

İstanbul Fatih'teki tarihi Topkapı surlarının bitişiğindeki boş alanda kimliği belirsiz bir erkek cesedi bulundu. Durumu fark eden vatandaşlar durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Polis, kimliği belirsiz kişinin kim olduğunu tespit etmek için çevrede araştırma başlattı. Olay yerine getirilen bazı evsizler, ölen kişiyi tanıyıp tanımadıkları konusunda sorgulandı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
15 Ekim 2023

İzmir'in Konak ilçesindeki bir kozmetik mağazasında çıkan yangında iki çalışan hayatını kaybetti. Yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık 4 saat süren müdahalesi sonucu kontrol altına alındı. Olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi ve çevrede güvenlik önlemleri alındı. Polis, yangınla ilgili soruşturma başlatarak iş yerindeki çalışanların ifadesine başvurdu.
25 Şubat 2023

İstanbul Pendik'te bulunan yedi katlı bir otelde sabah saatlerinde çıkan yangında iki kişi yaşamını yitirdi, üç kişi yaralandı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü ve otelde kalanlar tahliye edildi. Pendik Kaymakamlığı yangınla ilgili olarak iki ölüm ve üç yaralanma vakasını doğruladı. Yaralılardan ikisinin, yangından kaçmak için yan binanın çatısına atladığı ve itfaiye tarafından kurtarıldığı bilgisi paylaşıldı.
24 Mart 2023

Bursa'nın Osmangazi ilçesindeki Alaşar Mahallesi Yeni Yalova Bulvarı kenarında hareketsiz yatan bir erkek cesedi bulundu. Olayı gören vatandaşların ihbarı üzerine polis ve sağlık ekipleri olay yerine geldi. Yapılan ilk incelemede, yerde yatan kişinin öldüğü anlaşıldı ve yol kenarında araç parçaları bulunması, kişinin bir araç çarpması sonucu hayatını kaybetmiş olabileceği ihtimalini güçlendirdi. Ceset, adli tıp morguna kaldırıldı ve polis olayla ilgili soruşturma başlattı.
16 Haziran 2023

İstanbul Boğazı'nda, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü önlerinde makine arızası yaşayan 'SNP PAZAR' isimli genel kargo gemisi nedeniyle deniz trafiği geçici olarak durduruldu. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, arızalı gemi için KURTARMA-7 römorkörünün olay yerine yönlendirildiği ifade edildi. Bu durum, İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiğinin çift yönlü ve geçici olarak askıya alınmasına sebep oldu.
27 Ocak 2024

Yunanistan'da devam eden yangınlar nedeniyle İpsala Sınır Kapısı geçişlere kapatıldı. Edirne Valiliği ve Ticaret Bakanlığı, çıkış yapmak isteyen yolcuların ve ticari taşımacıların mağduriyet yaşamamaları için diğer sınır kapılarını tercih etmeleri gerektiğini belirtti. İpsala Sınır Kapısı'nın kapatılması sonrası, Yunanistan’a geçmek isteyenler Pazarkule Sınır Kapısı’na yöneldi ve burada yoğunluk oluştu.
21 Ağustos 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş-Pazarcık depreminde oğlu, gelini ve torununu kaybeden Nurgül Göksu, cenazelerini defnettikten sonra yıkımın nedenlerini ve sorumlularını araştırmaya başladı. Göksu, dört aydır iddianamenin hazırlanmasını bekliyor ve adalet sağlanana kadar mücadele edeceğini belirtiyor. Oğlu ve ailesinin yaşadığı Ezgi Apartmanı'nın yıkılmasına yol açan sorumluların bulunmasını isteyen Göksu, apartmanın yıkılmasında yapılan tadilatlar ve belediyenin rolüne dikkat çekiyor. Göksu, hukuki süreçte ilerleme olmamasından şikayetçi ve adaletin yerini bulması için mücadelesini sürdüreceğini ifade ediyor.
11 Haziran 2023

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sakarya kesiminde, üç otobüs ve bir tırın da dahil olduğu yedi aracın karıştığı bir zincirleme trafik kazası meydana geldi. Kazada 10 kişi öldü, 54 kişi yaralandı. Kaza sonucunda otoyolun İstanbul yönünde ulaşım durdu. Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, kazaya ilişkin ilk bilgileri paylaştı.
28 Aralık 2023

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde 12 kişinin öldüğü, 19 kişinin yaralandığı otobüs kazasının şoförü Adem Tatlısu'nun kalp krizi geçirdiği belirlendi. Sivas'tan İstanbul'a seyreden otobüs, Sivas-Yozgat kara yolunda kontrolden çıkıp karşı şeride geçerek şarampole düşmüştü. Şoförün oğlu İsa Tatlısu, babasının kazadan önce kalp krizi geçirdiğini ve bu sebeple kaza yaptığını ifade etti.
22 Ağustos 2023

Adana'da polis ekipleri, durumundan şüphelendiği bir otomobili durdurmak istedi ancak otomobildeki beş şüpheli kaçmaya başladı. 70 kilometre süren kovalamaca sonucunda şüpheliler yakalandı. Şüphelilerin kaçışı sırasında polis aracına sert bir cisim attığı ve aracın camının hasar gördüğü belirtildi. Yakalanan şüphelilerden birinin ehliyetsiz olduğu tespit edildi.
15 Ağustos 2023

İstanbul Bayrampaşa'da, ailesi tarafından kayıp başvurusu yapılan 19 yaşındaki Muhammed Nuh Kasadar'ın cesedi, polisin yaptığı araştırmalar sonucunda bir evin dondurucusunda bulundu. Kasadar'ın son görüştüğü kişi olan H.Ö., polis tarafından gözaltına alındı. H.Ö.'nün ifadesinde, Kasadar'ı bir tartışma sonucu boğarak öldürdüğünü ve cesedini dondurucuya sakladığını iddia ettiği öğrenildi. Polis, yapılan inceleme sonucunda Kasadar'ın cesedini buldu ve olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.
12 Temmuz 2023

Doç. Dr. Gülay Ceylaner, kızı Beste'nin ağır bir trafik kazası geçirmesinin ardından, kazaya sebep olan TIR şoförünün daha önce de ölümlü kazalara karıştığını öğrenince tepki gösterdi. Şoförün daha önce iki kişiyi öldürdüğü ve bir kazada da bir ölü bir yaralı olduğu belirtildi. Ceylaner, şoförün ehliyetinin iki yıl alındığını ve iki ay hapis yattığını, ancak aflarla serbest kaldığını ifade etti. Şoförün şu anda yargılandığını ve ehliyetini geri aldığını belirterek, trafikte can kayıplarına yol açanların daha ağır cezalarla karşılaşması gerektiğini savundu. Ceylaner, change.org'da başlattıkları 'Trafikte can alanlar artık durdurulsun' başlıklı imza kampanyasına destek çağrısında bulundu.
17 Kasım 2023

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde iki yaşındaki Murat Aslan Kılıç isimli çocuk, evde ölü olarak bulundu. Çocuğun vücudunda sigara yanıkları ve dayak izleri tespit edildi. Olayın ardından çocuğun annesi gözaltına alındı. Evde bulunan diğer iki çocuk ise sosyal hizmetler il müdürlüğü tarafından koruma altına alındı. Çocuğun kesin ölüm nedeni için örnekler Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
27 Ocak 2023
İşaretlediklerim