Fransa'nın Avusturya ile oynayacağı EURO 2024 maçı öncesinde düzenlenen basın toplantısında Kylian Mbappe, ülkesindeki yaklaşan erken seçimler hakkında konuştu. Mbappe, hoşgörü, farklılık ve saygı değerlerini paylaşmayan bir ülkeyi temsil etmek istemediğini belirtti. Marcus Thuram'ın aşırı sağcı Ulusal Birlik'i (RN) engelleme çağrısına katıldığını ifade eden Mbappe, aşırı uçlara ve bölenlere karşı olduğunu vurguladı.
16 Haziran 2024

Paris Olimpiyatları'nın açılışında Fransa, sporun ötesinde çeşitli sosyal ve çevresel konulara cesur mesajlar verdi. Irklar, cinsiyetler ve enerji kaynakları gibi konularda tabuları zorlayan bu mesajlar, yeni bir hayat anlayışının kapılarını araladı. Özellikle fosil yakıtlar yerine elektrik ve su enerjisinin tercih edilmesi, Fransa'nın çevresel duyarlılığını ve yeni çağın entelektüel önderliğini üstlenme isteğini gösterdi. Bu açılış, Fransa'nın karşılaşacağı tepkilere rağmen, büyük bir meydan okuma ve cesaret gösterisi olarak değerlendirildi.
29 Temmuz 2024

Almanya Federal Meclisi, 'marihuananın kontrollü kullanımı' başlıklı yasa tasarısını 407'ye karşı 226 oyla kabul etti. Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, yasanın amacının karaborsayı azaltmak ve gençleri korumak olduğunu belirtti. Yasa ile yetişkinlerin kişisel ihtiyaç için belli miktarlarda marihuana ekmesine ve bulundurmasına izin verilecek. Ayrıca, 1 Temmuz'dan itibaren ticari amaç gütmeyen kulüpler aracılığıyla marihuana satışı yapılmasına olanak tanınacak.
23 Şubat 2024

Kolombiya kongresi, boğa güreşini yasaklayan ve boğa güreşi arenalarının rekreasyon, spor ve kültür alanı olarak kullanılmasını öngören tasarıyı 93'e karşı 2 oyla kabul etti. Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, bu kararı destekleyerek hayvanların ölmesinden keyif alanların sonunda insanların ölmesinden de keyif alacağını belirtti. Tasarı, cumhurbaşkanının onayının ardından 2027'de yürürlüğe girecek. Ancak, geçimini boğa güreşlerinden sağlayan binlerce kişi bu yasa tasarısına tepkili ve hükümetin bu kişiler için istihdam sağlaması talep ediliyor.
30 Mayıs 2024
İşaretlediklerim