TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etti. Demirtaş, Baş aracılığıyla birlik vurgusu yapan bir mesaj gönderdi. HDP'nin kapatma davası nedeniyle Yeşil Sol Parti çatısı altında seçimlere girmesi ve emek ve özgürlük ittifakına ortak liste önerisi, TİP'in bazı şehirlerde kendi adaylarıyla seçime girmesi kararı, HDP tabanı tarafından eleştiriliyor. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Yeşil Sol Parti dışında atılacak her oyun AKP'ye yarayacağını belirtmişti.
24 Nisan 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Özgür Saral liderliğindeki 'Sarallar' adlı organize suç örgütüne İstanbul ve İzmir'de 'Kafes' adı verilen eş zamanlı operasyonlar düzenlendiğini duyurdu. Operasyon sonucunda örgüt lideri dahil 24 şüpheli gözaltına alındı. Suç örgütünün şiddet eylemleri, yağma, hırsızlık, silahlı saldırılar ve fuhuş faaliyetleri gibi çeşitli suçlar işlediği belirtildi.
14 Kasım 2023

HDP İzmir Gençlik Meclisi üyeleri Uğur Yıldız, Mustafa Yalçın, Emre Yalçın, Harun Yakaç, Abdurrahim Kaymaz ve Özkan Çakal, 31 Mayıs'ta İzmir'de gözaltına alındı. Savcılık ifadelerinin ardından 'örgüt üyesi oldukları' iddiasıyla mahkemeye sevk edilen altı kişi tutuklandı ve Buca Kırıklar F tipi Cezaevi'ne gönderildi.
2 Haziran 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü belediye başkanıyken 'ihaleye fesat karıştırdığı' iddiasıyla yargılanmaya başladı. İddianamede İmamoğlu dahil yedi kişi için üç yıldan yedi yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Duruşmada gazetecilerin salona alınmaması tepki çekti ve sonrasında sadece basın kartı olan gazetecilere izin verildi. Mahkeme, İmamoğlu'nun bir sonraki duruşmada hazır edilmesine ve Beylikdüzü belediyesine kamu zararı olup olmadığının sorulmasına karar verdi. Bir sonraki duruşma 30 Kasım'da yapılacak.
15 Haziran 2023

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İBB çalışanlarını terör örgütleriyle ilişkilendirme iddiaları sonrası açılan DİAYDER davasında savcı, 16 sanığın 'örgüt üyeliği', 5 sanığın 'örgüte yardım' suçlamasıyla cezalandırılmasını istedi. İki sanığın beraatini talep eden savcı, derneğin yasal görünümlü faaliyetler yürüttüğünü ve örgüt sempatizanı kitlenin bağlılığını artırmaya çalıştığını belirtti. Gizli tanık ifadeleri ve dijital materyal incelemeleri delil olarak sunuldu. Dernek başkanı Ekrem Baran'ın örgüt üyeliği ve diğer suçlamalarla cezalandırılması istendi. Davanın karar duruşması 21 ve 22 Aralık'ta yapılacak.
29 Kasım 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili olarak MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk, iki özel harekat polisi ve saldırıyı organize etmekle suçlanan Doğukan Çep dahil 13 kişi tutuklandı. Tetikçi olduğu belirtilen Eray Özyağcı ise henüz yakalanmadı. Özyağcı'nın kaçırılmasında kilit isim olarak gösterilen eski Ülkü Ocakları genel merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş, ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
18 Ocak 2023

Denizbank'ın bir şube müdürü dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklandı. Soruşturma kapsamında Fatih Terim, Emre Belözoğlu ve Arda Turan mağdur sıfatıyla ifade verdi. Arda Turan son altı ayda 7,5 milyon dolar, Emre Belözoğlu ise bir buçuk ayda 4,2 milyon dolar dolandırıldıklarını beyan etti. Soruşturma, organize suçlarla mücadele şubesi tarafından yürütülüyor ve dolandırılan toplam paranın 80 milyon dolar olduğu iddia ediliyor. Denizbank, konuyla ilgili bir açıklama yaparak iddiaları reddetti ve sürecin yargı kararı doğrultusunda ilerleyeceğini belirtti.
27 Nisan 2023

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in cinayetiyle ilgili olarak, cinayetin tetikçisi olduğu iddia edilen Eray Özyağcı'yı Ankara dışına çıkardığı öne sürülen Tolgahan Demirbaş yeniden gözaltına alındı. Ayrıca MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın özel kalem müdürü olduğu iddia edilen Emre Y. ve avukat Serdar Öktem de gözaltında. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayetle ilgili şu ana kadar 15 kişi tutuklanmış, ancak tetikçi Eray Özyağcı henüz yakalanamamıştır.
25 Ocak 2023

Cumhuriyet gazetesinin eski Ankara temsilcisi Erdem Gül, MİT TIR'larının durdurulması görüntüleriyle ilgili olarak 'terör örgütüne yardım etmek' suçundan yargılandı. Daha önce beraat eden Gül, Yargıtay'ın kararı bozması üzerine yeniden görülen davada beş yıl hapis cezasına çarptırıldı. Gül, şu anda İstanbul Adalar belediye başkanı olarak görev yapmaktadır.
28 Şubat 2024

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır merkezli gerçekleştirilen ve en az 128 kişinin gözaltına alındığı şafak operasyonu sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun operasyon görüntülerini içeren bir propaganda videosunu eleştirdi. Demirtaş, bir kadının polis ablukası altında zafer işareti yapmasını içeren bir fotoğrafı paylaşarak, Soylu'nun yaptığı prodüksiyonun boş olduğunu ve tek bir kişinin bile onun gibileri siyaset sahnesinden silmeye yeteceğini ifade etti. HDP de Soylu'ya yönelik eleştirilerini sosyal medya üzerinden dile getirdi.
25 Nisan 2023

Antalya'nın Kepez ilçesinde meydana gelen ve bir kişinin ölümüne neden olan teleferik faciasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında, CHP'li Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz dahil olmak üzere 5 kişi tutuklandı. Bu kişilerin tutuklanması, olayın sorumlularının belirlenmesi ve adaletin sağlanması açısından önemli bir adım olarak görülüyor. Soruşturma, facianın nedenlerini ve sorumlulukları detaylı bir şekilde incelemeye devam ediyor.
14 Nisan 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB'nin Feshane'de açtığı ve muhafazakar grupların hedef gösterdiği 'Ortadan Başlamak' adlı sergiye soruşturma açılmasına 'utanç verici' diyerek tepki gösterdi. Sergi, 'milli ve manevi hassasiyetler' gerekçesiyle bir grup tarafından 'LGBTİ+ propagandası' gerekçesiyle saldırıya uğramıştı. İmamoğlu, soruşturmanın 'utanç verici' olduğunu belirtti ve hükümetin içindeki aklı başındaki insanları göreve davet etti.
5 Eylül 2023

İçişleri Bakanlığı'nın ihbarı üzerine, Ekrem İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde gerçekleştirilen bir ihale ile ilgili olarak 'ihaleye fesat karıştırma' suçlamasıyla dava açıldı. İmamoğlu daha önce kamu görevlisine hakaretten ceza almış ve siyasi yasak süreci başlamıştı. İçişleri Bakanlığı'nın incelemesi sonucu hazırlanan rapor üzerine Büyükçekmece Başsavcılığı soruşturma izni istedi ve Danıştay izni onayladı. Savcılık, İmamoğlu dahil yedi isim hakkında üç yıldan yedi yıla kadar hapis cezası talep etti ve 53. Madde uygulanmasını istedi. Dava 15 Haziran 2023'te görülecek.
11 Ocak 2023

Adana'da, Seyhan ve Çukurova belediyelerindeki imar usulsüzlükleriyle ilgili soruşturma kapsamında 34 şüpheli gözaltına alındı ve 13'ü tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, rüşvet ve resmi belgede sahtecilik suçlarına karıştıkları iddia edilen şüpheliler arasında belediye yetkilileri de bulunuyor. Operasyon kapsamında şüphelilere ait mal varlıklarına da el konuldu.
2 Ekim 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Aksaray, Bolu, Gaziantep, İstanbul, Yalova, Kilis, Sakarya ve Samsun olmak üzere sekiz ilde eş zamanlı olarak 'Bozdoğan-15' adı verilen operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında IŞİD terör örgütü içinde faaliyet gösterdiği tespit edilen 24 şüpheli gözaltına alındı. İçişleri Bakanı, operasyonun başarısını vurgulayarak, teröristlere göz açtırılmayacağını belirtti.
23 Mart 2024

6 Nisan'da CHP İstanbul İl Başkanlığı binası civarında silahla ateş açılması olayının firari şüphelisi Emre D., Sultangazi'de gözaltına alındı. Olay sırasında araçtan canlı yayın yaparak ateş ettiği belirlenen Emre D.'nin yakalandığı yerde bir tabanca ve mermi bulundu. Daha önce gözaltına alınan dört şüpheli ise ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı. Şüphelilerin canlı yayında havaya ateş ettikleri ve diğerlerinin güldüğü görüntüler savcılık tarafından incelenmişti.
17 Nisan 2023

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen illerden Mersin'e gelen afetzedeleri 'kiralık ev' vaadiyle dolandırdıkları iddia edilen 13 şüpheliden 10'u gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, internet üzerinden 'kiralık ev' vaadiyle kapora aldıkları depremzedeleri dolandırdığı öne sürülen zanlıların yakalanması için çalışma başlattı. Operasyonda 10 zanlı yakalandı, adreslerde bir miktar sentetik ecza, çok sayıda kredi kartı, doküman ve dijital materyal ele geçirildi.
15 Eylül 2023

Denizbank, bir şube müdürünün tutuklanmasıyla başlayan dolandırıcılık soruşturması kapsamında, aralarında avukat Rezan Epözdemir ve Fatih Terim'in aile dostu Nur Erkasap'ın da bulunduğu beş kişi hakkında 'dolandırıcılık', 'resmi evrakta sahtecilik' ve 'görevi kötüye kullanma' suçlarından suç duyurusunda bulundu. Şube müdürü Seçil Erzan ve diğer şüpheliler, yüksek getiri vaadiyle onlarca müşteriyi milyonlarca dolar dolandırmakla suçlanıyor. Soruşturma İstanbul Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülüyor ve şüpheliler yarın dördüncü kez hakim karşısına çıkacak.
7 Mart 2024

HDP Adana Milletvekili Kemal Peköz, İzmir'den Osmaniye'ye gönderilen HDP'nin yardım TIR'ına polis tarafından 'valilik izni olmadığı' gerekçesiyle el konulduğunu ve HDP Osmaniye İl Eşbaşkanı Celal Eker'in darp edilerek gözaltına alındığını belirtti. Ayrıca TIR şoförü ve iki gönüllü de gözaltına alındı. HDP Koordinasyon Merkezi, Osmaniye'de HDP seçmeninin bulunduğu mahallelere yeterince yardım dağıtılmadığı için TIR'ın gönderildiğini ifade etti. Peköz, Twitter üzerinden iktidarı yardım engellemekle suçlayarak tepki gösterdi.
12 Şubat 2023

bianet'in Kadın ve LGBTİ+ hakları editörü Evrim Kepenek'in evine polis baskını düzenlendi ve Kepenek gözaltına alındı. Polis, aramanın ardından Kepenek'in ifadesini almak üzere emniyete götürüleceğini belirtti ancak hangi konuda ifade vereceği konusunda bilgi vermedi. Aynı gün içerisinde Mezopotamya Ajansı muhabirleri Delal Akyüz ve Fırat Can Arslan ile T24 editörü Sibel Yükler de evlerine düzenlenen baskınlarla gözaltına alındı.
25 Temmuz 2023
İşaretlediklerim