İstanbul'da yaşanan olumsuz hava koşulları, özellikle lodosun etkisiyle, Şehir Hatları ve İDO tarafından işletilen bazı vapur seferlerinin iptal edilmesine neden oldu. İptal edilen hatlar arasında Maltepe-Adalar, Avcılar-Bostancı ve diğer bazı hatlar yer alıyor. İDO tarafından yapılan duyuruda da Kadıköy-Yenikapı-Bursa ve Bandırma-Yenikapı-Kadıköy gibi hatlarda seferlerin gerçekleştirilemeyeceği belirtildi.
19 Ocak 2023

Çanakkale'de Kabatepe-Gökçeada ve Geyikli-Bozcaada hatlarında yapılması planlanan bazı arabalı vapur seferleri, kötü hava koşulları sebebiyle iptal edildi. GESTAŞ Deniz Ulaşım AŞ tarafından yapılan açıklamaya göre, Gökçeada'dan Kabatepe'ye 07:00 ve Kabatepe'den Gökçeada'ya 09:00 seferleri dışındaki tüm seferler iptal edilmiştir. Aynı şekilde, Bozcaada'dan Geyikli'ye 07:00 ve Geyikli'den Bozcaada'ya 08:00 seferleri hariç diğer tüm seferler yapılamayacak.
30 Kasım 2023

Türk Hava Yolları, 6 Şubat'ta meydana gelen depremler sonrasında başlattığı tahliye uçuşlarını 1 Mart 2023 tarihine kadar sürdüreceğini duyurdu. Adana, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Şanlıurfa'dan çıkışlı uçuşlar ücretsiz olacak. Yolcuların havaalanına rezervasyon yaparak gelmeleri gerekiyor ve rezervasyonu olanlara öncelik tanınacak. Şimdiye kadar bu uçuşlarla 265 bin kişi taşınmış.
19 Şubat 2023

Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) tarafından yapılan duyuruya göre, olumsuz hava koşulları sebebiyle 01/12/2023 tarihinde öğleden sonra ve akşam gerçekleştirilmesi planlanan bazı seferler iptal edilmiştir. İptal edilen seferler arasında Bursa (Mudanya)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci) ve İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya) güzergahları bulunmaktadır. Toplamda BUDO'nun bugünkü 12 seferi iptal olmuştur.
1 Aralık 2023

Havalimanı çalışanları, Meclis’te görüşülen havacılık yasasına tepki olarak iş yavaşlatma eylemi başlatacak. Sendikalar ve dernekler tarafından düzenlenen toplantıda, 6 Haziran’dan itibaren uluslararası standart ve mevzuatlara aykırı işlerin yapılmayacağı kararlaştırıldı. Talepler karşılanmazsa iş bırakma eylemi yapılacak. Eylemler, İstanbul Havalimanı'ndaki iş cinayetine tepki olarak da destekleniyor.
5 Haziran 2024

Kapadokya'da turistlere bölgeyi kuş bakışı izleme imkanı sunan sıcak hava balon turları, rüzgar nedeniyle hafta başına kadar yapılamayacak. Göreme beldesi ve Çavuşin köyü çevresindeki alanlardan sabahın erken saatlerinde havalanan balon turları, saatte 45 kilometreye ulaşan rüzgar nedeniyle iptal edildi. Meteoroloji verilerine göre, bölgede etkisini sürdürecek rüzgar nedeniyle sıcak hava balon turları yarın da yapılamayacak. Uçuşlar, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Nevşehir Koordinatörlüğünün değerlendirmesi sonucu hava şartlarının elverişli olması durumunda yapılabiliyor.
29 Haziran 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Ege, Göller Yöresi, Çanakkale, Balıkesir ve Bursa çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına beklendiğini belirterek sarı kodlu uyarı yayınladı. Ayrıca, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesinde azalma ve hava kalitesinde düşme olabileceği konusunda uyarıda bulunuldu ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.
5 Mayıs 2023

Hatay Havalimanı'na ticari uçuşlar, pisti koruyan duvarlardaki sorunlar nedeniyle durduruldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, havalimanının acil yardım uçaklarına açık olduğunu, ancak ticari uçuşların yoğunluk azaldıktan sonra yenileme çalışmalarının ardından başlayacağını belirtti. Pistteki eksen kayması nedeniyle tam doluluktaki uçakların inişte pistte çökme riski taşıdığı ve durma mesafesinin uzaması nedeniyle pist dışına çıkma tehlikesi bulunduğu ifade edildi. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, havalimanının durumuna ilişkin sorularını dile getirdi.
26 Nisan 2023

Yenikapı-Atatürk Havalimanı metro hattında gerçekleştirilen hat bakım çalışmaları sebebiyle, seferlerde geçici bir düzenlemeye gidildi. Bugün saat 06:00'dan 10:00'a kadar Yenikapı ile Otogar istasyonları arasında hizmet verilirken, Otogar ile Atatürk Havalimanı istasyonları arasında ücretsiz İETT otobüsleriyle seferler sağlandı. Saat 10:00 itibarıyla Otogar-Atatürk Havalimanı arası seferlerin gecikmeli olarak işletilmeye başlandığı ve 13 Kasım Pazartesi günü saat 06:00'dan itibaren seferlerin normale döneceği açıklandı.
12 Kasım 2023

Levent Kurnaz, iklim değişikliğinin uçuş rotaları ve seyahat süreleri üzerindeki etkilerini ele alıyor. Küresel sıcaklıkların artması, rüzgar modellerinde ve jet akımlarında değişikliklere neden olarak uçuş sürelerini uzatabilir ve yakıt tüketimini artırabilir. Ayrıca, kasırgalar ve şiddetli fırtınalar gibi hava olaylarının artması, uçuşların gecikmesine veya iptal edilmesine yol açabilir. Havalimanları da deniz seviyesinin yükselmesi ve aşırı sıcaklıklar gibi iklim değişikliği etkilerine karşı savunmasızdır.
1 Haziran 2024

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, kentteki olumsuz hava koşulları sebebiyle sağlık çalışanları hariç, kamu kurumlarında çalışan engelli, malul, hamile personel ve 10 yaş ve daha küçük çocuğu olan kamu çalışanlarının 8 Şubat Çarşamba günü idari izinli sayılacağını duyurdu. Bu karar, meteorolojik verilere dayanarak alındı.
7 Şubat 2023

Taksim ve Şişhane metro istasyonları ile Taksim-Kabataş Füniküler hattında seferler normale döndü. Metro İstanbul, İstanbul Valiliği'nin kararı doğrultusunda bu istasyonların 23 Haziran'da kapatılacağını duyurmuştu. Kapatma kararının, Taksim'de düzenlenmesi planlanan 10'uncu Trans Onur Yürüyüşü nedeniyle alındığı düşünülüyordu. Seferler, bir günlük aranın ardından yeniden başladı.
23 Haziran 2024

İstanbul'da yaşanan olumsuz hava koşulları, özellikle lodosun etkisiyle, Şehir Hatları ve İDO tarafından yapılan bazı vapur seferlerinin iptal edilmesine neden oldu. İptal edilen hatlar arasında Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş, Maltepe-Adalar ve Aşiyan-Anadolu Hisarı-Küçüksu gibi önemli güzergahlar bulunuyor. İDO'nun Bandırma-Yenikapı-Kadıköy seferi de hava muhalefeti sebebiyle yapılamadı.
18 Ocak 2023

6 Şubat'taki depremlerden zarar gören Hatay Havalimanı'nın 17 Mayıs'a kadar sivil uçuşlara kapalı olduğu ve taşınma planlarının yapıldığı bildirildi. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), havalimanının mevcut konumunda uzun süre hizmet veremeyeceğini ve 918 metrelik bir kısmının büyük risk taşıdığını belirtti. Havalimanının yapımında gerekli tedbirlerin alınmadığı, özellikle kazık çakılmadığı için çökme tehlikesinin arttığı ifade edildi. DHMİ'nin üst makamlara taşınmanın en doğru adım olacağını ilettiği ve yeni yer arayışlarının başladığı, ancak resmi bir ihale sürecinin henüz başlamadığı ve taşınma sürecinin seçim sonrasına bırakılmasının düşünüldüğü aktarıldı.
18 Nisan 2023

İstanbul'da yaşanan olumsuz hava koşulları sebebiyle, Metro İstanbul tarafından yapılan açıklamaya göre bazı metro hatlarının sefer saatleri gece 02.00'ye kadar uzatıldı. Uzatılan hatlar arasında M1A, M1B, M2, M3, M4, M5, M6, M7 ve M9 hatları bulunmaktadır. Bu değişiklik, vatandaşların ulaşım ihtiyaçlarını daha rahat karşılayabilmeleri için yapılmıştır.
6 Şubat 2023

Metro İstanbul, Taksim ve Şişhane istasyonları ile Taksim-Kabataş Füniküler hattının yarın saat 10.00’dan itibaren ikinci bir duyuruya kadar kapatılacağını açıkladı. Bu kararın İstanbul Valiliği tarafından alındığı belirtildi. Kararın gerekçesi resmi olarak açıklanmasa da, yarın Taksim’de düzenlenmesi planlanan 10’uncu Trans Onur Yürüyüşü nedeniyle alındığı iddia ediliyor. Bu nedenle bölgede sıkı güvenlik önlemleri alındı.
22 Haziran 2024

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO), olumsuz hava koşulları sebebiyle 08:00 ile 19:30 saatleri arasındaki tüm seferlerini iptal etti. İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) da benzer sebeplerle bazı seferlerini iptal ettiğini duyurdu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Denizi'nde kuvvetli rüzgar beklendiğini bildirdi.
5 Şubat 2023

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO), olumsuz hava koşulları sebebiyle bazı seferlerini iptal ettiğini duyurdu. İptal edilen seferler arasında Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci) ve Armutlu (İhlas) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci) güzergahları bulunuyor. Yolcular, güncel sefer bilgileri için BUDO'nun internet sitesini takip edebilirler.
28 Mart 2023

Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) tarafından yapılan duyuruya göre, İstanbul ile Bursa arasında yapılması planlanan deniz otobüsü seferleri olumsuz hava koşulları sebebiyle iptal edilmiştir. İptal edilen seferler arasında sabah ve akşam saatlerinde gerçekleşmesi beklenen çok sayıda sefer bulunmaktadır. Daha önceki saatlerde planlanan seferler de aynı nedenle gerçekleştirilememiştir.
9 Aralık 2023

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO), kötü hava koşulları sebebiyle Bursa ile İstanbul arasındaki 07:00 ile 18:30 saatleri arasında planlanan 12 seferini iptal ettiğini duyurdu. İptaller, BUDO'nun resmi internet sitesi üzerinden paylaşıldı.
13 Mart 2023
İşaretlediklerim