Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Aydın, Balıkesir ve İzmir için turuncu, diğer 20 il için ise sarı kodlu hava durumu uyarısı yayınladı. Aydın, Muğla ve Tekirdağ'da gök gürültülü sağanak yağış; Kastamonu, Kütahya, Sinop, Zonguldak, Düzce, Bolu, Çanakkale, Ordu, Samsun, Bartın ve Karabük'te şiddetli rüzgar bekleniyor. Diğer illerde hem sağanak yağış hem de şiddetli rüzgar öngörülüyor. Vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım düşmesi, kuvvetli rüzgar, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı zehirlenmeleri ve ulaşımda aksamalar konusunda uyarıldı.
29 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Giresun, Trabzon, Rize, Sakarya, Osmaniye ve bazı diğer bölgeler için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulunarak sarı kod yayınladı. Yağışların kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca, Kıyı Ege ve Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'nun bazı bölgelerinde rüzgârın kuvvetli esmesi öngörülüyor. Hava sıcaklıklarının İç Ege ve Trakya'da artacağı, İç Anadolu ve doğu kesimlerde ise azalacağı tahmin ediliyor.
19 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 29 ilinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiği konusunda sarı kodlu uyarıda bulundu. Uyarıda bulunan iller arasında büyük şehirler de yer almakta. MGM, olası sel, su baskını ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalar için vatandaşları uyardı.
17 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa, Gaziantep, Adıyaman ve Malatya için sarı kod ile kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Bu illerde yaşanabilecek ulaşım aksamaları, ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı tedbir alınması gerektiği belirtildi. Ayrıca, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava durumu beklenirken, bazı bölgelerde yağışlı geçeceği ve sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.
14 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Kastamonu, Sinop, Samsun, Isparta, Burdur, Antalya, Mersin, Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay olmak üzere 14 il için sarı kodlu yağış uyarısı yaptı. İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Sinop, Kastamonu ve Samsun için yağmur, diğer iller için ise gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Müdürlük, vatandaşları sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olmaya çağırdı.
18 Ekim 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 18 ilinde kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurarak sarı kodlu uyarı verdi. Uyarıya göre, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Sivas, Ordu ve Tokat çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Sarı kod, hava durumunun potansiyel olarak tehlikeli olduğunu ve etkilenebilecek faaliyetler için dikkatli olunması gerektiğini ifade eder.
6 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin sekiz ilini turuncu, on iki ilini sarı kodla uyararak olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olunmasını istedi. Uyarılan illerde şiddetli rüzgar, sel, heyelan, su baskını, ulaşımda aksamalar, yüksek kesimlerde buzlanma ve don gibi olumsuzluklar bekleniyor. Ayrıca Kars, Ağrı ve Ardahan'da kar; Artvin, Bitlis, Erzincan, Hakkari, Muş, Şırnak, Bingöl, Rize ve Tunceli'de hem kar hem yağmur tahmin ediliyor.
20 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin bazı bölgelerinde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle 15 il için sarı, altı il için turuncu kodlu uyarıda bulundu. Uyarıya göre, Güney ve Kıyı Ege, Göller Yöresi, Balıkesir'in batı kıyıları, İzmir, Aydın'ın batısı, Muğla ve Antalya'nın merkez ve batı ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor. Ayrıca, 1200 metre üzeri yüksek kesimlerde kuvvetli karla karışık yağmur olması öngörülüyor. Rüzgarın da Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun güney ve batısında kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.
27 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara'nın kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Akdeniz'de beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak nedeniyle 17 il için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu. Turuncu kodla uyarılan iller Kırklareli ve Tekirdağ iken, sarı kodla uyarılan iller arasında Adana, Artvin, Bolu, Çankırı, Edirne, Hatay, Mersin, İstanbul, Kars, Kastamonu, Kahramanmaraş, Sinop, Ardahan, Karabük ve Osmaniye yer alıyor. Meteoroloji, bu bölgelerde yaşayan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini belirtti.
31 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Antalya ve Muğla illeri için sarı kodlu uyarıda bulundu. Bu şehirlerde gök gürültülü sağanak yağışların beklendiğini duyurdu. MGM, bölge sakinlerini ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.
26 Şubat 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Edirne çevrelerinde akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini açıkladı. MGM, ani sel, su baskını, kuvvetli rüzgar, yerel dolu ve yıldırım gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiğini belirtti. Sarı kodla yapılan uyarı, hava durumunun potansiyel tehlikeli olduğunu ve dikkatli olunması gerektiğini ifade ediyor.
19 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 10 ili sarı kodla, İzmir'i ise turuncu kodla uyardı. Manisa, Uşak, Afyonkarahisar, Denizli, Kütahya'nın güneyi, Isparta, Burdur ve Antalya'nın iç kesimlerinde kuvvetli yağış, Mersin'in kuzeyi ve Adana'da gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. İzmir'de ise çok kuvvetli yağış öngörülüyor. Meteoroloji, ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.
26 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale ve Balıkesir illeri için sarı kodlu sağanak yağış uyarısında bulundu. Kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi. MGM, sarı kodun hava durumunun potansiyel tehlikeli olduğunu ve meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.
20 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Balıkesir, Çanakkale ve Muğla için turuncu, diğer 19 il için ise sarı kodlu hava durumu uyarısı yayınladı. Uyarılar, doğu kesimlerinde çığ tehlikesi ve batı kesimlerinde rüzgar ile gök gürültülü sağanak yağış riskine yönelikti. Bu uyarılar, vatandaşların olası olumsuzluklara karşı dikkatli ve hazırlıklı olmaları gerektiğini vurgulamaktadır.
12 Şubat 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Anadolu'nun güneyi ve doğusu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Malatya çevreleri, Adana'nın kuzeyi ve Kahramanmaraş'ın batısını kapsayan 10 il için kuvvetli yağış beklentisi nedeniyle sarı kodlu uyarı yayımladı. Hava sıcaklıklarının önemli bir değişiklik göstermeyeceği, batı kesimlerde hafif bir artışla mevsim normallerinin biraz üzerinde seyredeceği öngörülüyor.
21 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), İstanbul ve 13 ili sarı kodla uyardı. Doğu kesimlerde sıcaklıkların 2-5 derece azalması, batı kesimlerde ise 3-5 derece artması bekleniyor. MGM, 14 ilde kuvvetli sağanak yağışlara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Sarı kod, hava durumunun potansiyel tehlikeli olduğunu ve meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunması gerektiğini ifade ediyor.
5 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Balıkesir, Tekirdağ ve Çanakkale illeri için sarı kodlu hava durumu uyarısı yayınladı. Bu illerde gök gürültülü sağanak yağışın beklendiği bildirildi. Ayrıca vatandaşlar ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olası olumsuzluklara karşı uyarıldı.
4 Aralık 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege'nin kıyıları ile Çanakkale ve Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde öğleden sonra yerel olarak kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Ayrıca Marmara, Kıyı Ege, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtına beklendiği belirtildi. Bu durumun ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, baca zehirlenmeleri ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara yol açabileceği için vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.
20 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 21 il için sarı kodlu uyarı yayımladı. İstanbul'da fırtına, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da ise çığ tehlikesi bekleniyor. Güneydoğu, güney ve batı kıyıları parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. İç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis olması öngörülüyor. Meteoroloji renk kodları, yeşil, sarı, turuncu ve kırmızı olarak dört farklı seviyede meteorolojik hadiseleri sınıflandırıyor.
10 Şubat 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin doğu kesimindeki toplam on iki ili farklı uyarı kodlarıyla uyardı. Ağrı, Bitlis, Erzurum, Hakkari, Kars, Van, Bayburt, Şırnak ve Iğdır sarı kod, Artvin, Ardahan ve Rize ise turuncu kodla uyarıldı. Bayburt ve Erzurum dışındaki iller için çığ uyarısı yapılırken, Rize, Bayburt, Ardahan, Artvin, Erzurum ve Kars'ta kar yağışı; Rize, Bayburt, Erzurum ve Kars'ta ise rüzgar bekleniyor.
6 Şubat 2024
İşaretlediklerim