Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçime 10 gün kala sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda, seçim sürecinde 'pis işler' yapılacağını öne sürdü ve sağduyu çağrısında bulundu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun seçimleri 'darbe girişimi' olarak nitelendirmesi ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın kutuplaştırıcı ifadeler kullanması üzerine Kılıçdaroğlu, halkın huzur içinde oy kullanmasını istedi ve nefret söyleminin son bulmasını talep etti.
29 Nisan 2023

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Esenler'de bir konuşma yaparken, aynı alanda seçim çalışması yapan ve müzik çalan HDP'li seçim çalışanlarına öfkelendi ve onlara hakaret etti. Soylu, HDP'lilere yönelik olarak 'kepazelik' ve 'nezaketsizlik' suçlamalarında bulundu. HDP İstanbul il yönetimi, Soylu'nun bu sözlerine sosyal medya üzerinden tepki gösterdi ve bir video paylaşarak halkın kendilerine destek verdiğini belirtti. HDP, kapatma davası nedeniyle Yeşil Sol Parti adı altında seçimlere katılıyor.
20 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, NOW TV sunucusu Gülbin Tosun'un zorunlu izne çıkarılmasını eleştirdi. Tosun, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı eleştiren bir paylaşım yapmış ve bu paylaşımın ardından işine son verildiği iddia edilmişti. Tosun, bu iddiayı yalanlayarak zorunlu izne çıkarıldığını duyurdu. Saral, Tosun'un daha önce bir anneyle yaşadığı tartışmaya atıfta bulunarak, ifade özgürlüğü konusunda çifte standart uygulandığını savundu.
27 Ağustos 2024

AKP'li Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, şarkıcı Melek Mosso'nun konserini iptal etmeme kararı aldıktan sonra sosyal medyada hedef gösterildi ve istifa etti. İktidara yakın sosyal medya hesapları, Mosso'nun konserlerinin iptal edilmesi için baskı yapmıştı. Yüksel, Ankara'ya çağrıldıktan sonra istifa etti ve yerine yardımcısı Hüseyin Uzunlar'ın getirileceği bildirildi.
15 Haziran 2023

Beş milletvekiline ait dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik fezlekeler, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) iletildi. Fezlekeler, karma komisyona sevk edilen milletvekilleri arasında DEM Parti'den Sırrı Süreyya Önder, Ahmet Şık, Pervin Buldan, Salihe Aydeniz ve Hüseyin Olan bulunuyor. Hüseyin Olan'a ait üç ayrı dosya olduğu belirtiliyor.
13 Mart 2024

CHP'nin önceki genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kobani davasında verilen cezalara tepki gösterdi ve Selahattin Demirtaş'ı yalnız bırakmayacağını belirtti. Kılıçdaroğlu, dokunulmazlıkların kaldırılmasına 'evet' demesiyle ilgili eleştirilere yanıt vererek, Demirtaş ve diğer siyasi tutukluların baskıcı hükümetin karşısında durdukları için cezalandırıldığını savundu. Ayrıca, Demirtaş'ın terör suçu işlemediğini ve demokrasi ile barış savunucusu olduğunu vurguladı.
17 Mayıs 2024

Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Can Atalay'ın tutukluluğuna yapılan itiraz, Yargıtay tarafından reddedildi. Bu kararın ardından Atalay, Twitter üzerinden bir mesaj yayımlayarak, daha önce konuşmayan veya yeterince tepki göstermeyen kişileri hukuksuzluklara karşı seslerini yükseltmeye çağırdı. Ayrıca TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve Başkanlık Divanı'na da durumun ciddiyeti karşısında sorumluluklarını yerine getirmeleri gerektiğini belirtti ve yemin etmek için kendisine heyet gönderilmesini talep etti.
14 Temmuz 2023

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhur İttifakı'nda çatlak olduğu yorumlarının artması üzerine ittifaka desteğini açıkladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasında başlayan 'normalleşme' süreci ve Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'in görüşmeleri, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin tepkisine neden olmuştu. Soylu, Cumhur İttifakı'nın Selçuklu ve Osmanlı değerlerini taşıdığını ve Türkiye'nin geleceğini inşa ettiğini belirtti.
13 Haziran 2024

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Adana'da düzenlenen bir mitingde konuştu. Depremzedelere ev, iş yeri ve ahır inşa etme; gençlere işsizlikle mücadele, eğitimde iyileştirmeler ve ÖTV'siz araç alma imkanı gibi vaatlerde bulundu. Ayrıca, yolsuzlukla mücadele edeceğini ve yurt dışına kaçırılan paraları geri getireceğini söyledi. Uyuşturucu baronlarına karşı da sert bir tutum sergileyeceğini belirtti.
8 Mayıs 2023

Tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP'nin kendi cumhurbaşkanı adayını çıkarma kararını destekledi ve muhalefetin bu karara tepkilerini eleştirdi. Demirtaş, HDP'nin uzun süredir 'altılı masa'ya ortak aday çıkarmaya hazır olduklarını belirttiğini, ancak net bir cevap alamadıklarını ifade etti. Ayrıca, HDP'nin masada olmaması gerektiğini savunan siyasetçilere HDP oylarıyla başbakanlık yapma ihtimaline karşı çıktı. Demirtaş, muhalefeti gerçek bir değişim için zorlamak istediklerini ve HDP'nin AKP'ye kazandırmak gibi bir politika ile anılamayacağını vurguladı.
12 Ocak 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kamuda personel alımlarında mülakat sisteminin kaldırılacağına dair vaadini eleştirdi. Kılıçdaroğlu, bu vaadin kendisinin bir projesi olduğunu ve Erdoğan'ın seçime kısa bir süre kala kendi yarattığı sorunları çözme sözü verdiğini ifade etti. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da Erdoğan'ın vaatlerinin Millet İttifakı'nın vaatleriyle aynı olduğunu belirterek eleştirdi.
11 Nisan 2023

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Süleyman Soylu ve komisyon üyeleri, Ankara'da iki gün önce düzenlenen bombalı saldırı nedeniyle İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya 'geçmiş olsun' ziyaretinde bulundu. Ziyaretçiler arasında AKP, MHP ve İYİ Parti'den milletvekilleri de vardı. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da Yerlikaya'yı ziyaret etti.
3 Ekim 2023

AKP'li avukat Ercan Ezgin, daha önce partinin Siyaset Akademisi sınavında derece yaparak Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan plaket almıştı. Ancak bu dönem milletvekili adaylığı için yaptığı başvuru kabul edilmedi. Ezgin, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, partisine Diyarbakır'da zor dönemlerde hizmet ettiğini ve tehditler aldığını belirterek, Hulki Cevizoğlu'nun aday gösterilmesine gönderme yaparak kendisinin değer görmediğini ifade etti. Hulki Cevizoğlu ise son dönemde iktidar savunuculuğu yaparak AKP'den İstanbul 1'inci bölge 6'ıncı sıradan aday gösterilmişti.
11 Nisan 2023

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın dokunulmazlık dosyalarını incelemek üzere bir hazırlık komisyonu oluşturdu. Başarır, bir mahkemeye tepki gösterdiği için 'hakimlere hakaret' ve 'adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs' suçlarından; Türkkan ise bir vatandaşa hakaret ettiği için 'hakaret' suçundan fezleke ile karşı karşıya. HDP, CHP ve İYİ Parti, dokunulmazlık görüşmelerine katılmama kararı aldı. Hazırlık komisyonu bir ay içinde raporunu sunacak ve karma komisyon raporları ayrı ayrı değerlendirecek.
11 Ocak 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, seçimlerde olası usulsüzlüklere karşı uyarılarda bulunurken kullandığı ifadeler nedeniyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından polislere hakaret etmekle suçlandı. Soylu, Kaftancıoğlu'nu 'militan' olarak nitelendirerek, polislerin yüzüne tükürülmesini söylediğini iddia etti. Kaftancıoğlu ise Soylu'ya, ne Türk Polisine ne de kendisine hakaret etmediğini belirterek yanıt verdi ve gerçeklerin Soylu'yu rahatsız ettiğini ima etti.
27 Mayıs 2023

Arslan Bulut, Türkiye'nin bilinçli olarak kötü yönetildiğini ve AKP iktidarının sorunların sebeplerini ortadan kaldırmak yerine sonuçların konuşulmasını engellemek için yasal önlemler aldığını iddia ediyor. Bulut, başıboş köpek sorununun çözülmesi için yasa hazırlandığını ancak sokak köpeği sayısının 10 milyona ulaşana kadar hiçbir şey yapılmadığını belirtiyor. Ayrıca, ülkenin başıboş bırakıldığını ve milyonlarca insanın sınırları rahatça geçtiğini ifade ediyor. Bulut, iktidarın kontrollü kaos yaratarak rejimi değiştirmek için zemin hazırladığını öne sürüyor.
25 Mayıs 2024

Eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, 'cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla yargılandığı davanın karar duruşmasına SEGBİS aracılığıyla katıldı. Demirtaş, Kürt siyasetçi olduğu için yargılandığını ve konuşmaları nedeniyle 55 yıl hapis cezası aldığını belirtti. Ayrıca, bir gün halkın desteğiyle ülkeyi yöneteceğini iddia etti. Demirtaş, mevcut iktidarın yargıyı kendi aparatına dönüştürdüğünü ve bu durumun ekonomik sorunlara yol açtığını savundu.
19 Temmuz 2024

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem bölgesinde yağmacılık yapıldığına dair iddiaları reddetti ve bu durumu 'force majeure' olarak tanımladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce yağmacılığı OHAL ilanının gerekçelerinden biri olarak göstermişti. Soylu, ihbarların yüzde 99'unun sahte çıktığını belirtti ve devletin güvenlik sağlama kapasitesinin zedelenmediğini ifade etti.
18 Şubat 2023

Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın dokunulmazlıklarının kaldırılması için hazırlanan fezlekeleri görüşecek. Başarır, duruşma hakimlerine hakaret ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs suçlarından; Türkkan ise bir vatandaşa hakaret suçundan fezleke konusu oldu. CHP ve İYİ Parti'nin katılmayacağı toplantıya HDP de katılmama kararı aldı. Bu durumda toplantıda AKP ve MHP'li milletvekilleri muhalefet milletvekillerinin dokunulmazlıklarını ele alacak.
10 Ocak 2023

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'yeni sistemle kronometreyi sıfırladık' açıklamasına yönelik eleştirel tweet'i sansürlendi. Demirtaş, sansürle ilgili olarak Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, hükümetin her şeyden korktuğunu ve cesaretle direnmeye devam etmek gerektiğini belirtti. Erdoğan'ın üçüncü dönem adaylığı ve seçime hangi kanunla gidileceği konusunda kamuoyunda tartışmalar sürerken, 'sıfırlanma' teorisi hukuki bir dayanak bulunmadan tartışma konusu olmaya devam ediyor.
3 Şubat 2023
İşaretlediklerim