Fenerbahçe yönetimi, hakem Bahattin Şimşek'in Fenerbahçe-Samsunspor ve Galatasaray-İstanbulspor maçlarındaki yönetimine dikkat çekmek için TFF'ye yedi soruluk bir mektup gönderdi. Mektupta, Şimşek'in kararları, maçlarda uygulanan kuralların tutarlılığı ve Merkez Hakem Kurulu'nun bu hatalı kararlar karşısındaki tutumu sorgulandı. Ayrıca, maçlarda verilen uzatma sürelerinin yeterliliği ve hakem kararlarının standartları konusunda endişeler dile getirildi.
27 Ocak 2024

Halil Umut Meler'e saldırı sonrası maçlara çıkmama kararı alan hakemler, devlet kademeleri, Türkiye Futbol Federasyonu ve adli mercilerin hızlı tepkisi ve radikal tedbirler alması sonucunda kararlarını değiştirerek görevlerine döneceklerini açıkladılar. Saldırıyı gerçekleştiren Faruk Koca ve iki kişi tutuklanmış, Koca ayrıca futboldan ömür boyu men edilmiş ve AKP üyeliğinden istifa etmiştir. Saldırı nedeniyle ertelenen lig maçlarının yeni tarihleri belirlenmiş ve 19 Aralık'ta liglerin başlayacağı duyurulmuştur.
16 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, Merkez Hakem Kurulu Başkanlığına Prof. Dr. Lale Orta'yı atadığını duyurdu. Lale Orta, Türkiye'nin ilk kadın futbol antrenörü ve hakemi olmasının yanı sıra FIFA kokartlı ilk kadın hakemlerden biridir. TFF, yeni MHK başkanı ve üyelerine görevlerinde başarılar diledi. MHK'nın diğer üyeleri Tolga Özkalfa, Ahmet İbanoğlu, Cemalettin Ali Kunak, Ali Kızılet, Süleyman Abay, Saadettin Güler, Aynur Aysun Akar ve Hamza Mısır olarak açıklandı.
29 Ocak 2023

Merkez Hakem Kurulu (MHK), MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e saldırmasını kınayan bir mesaj yayımladı. MHK, saldırının sadece hakeme değil Türk futboluna yapıldığını belirtti ve hakemlerin yanında olduklarını, yasal ve idari süreci takip edeceklerini ifade etti. Bu olayın ardından Türkiye Futbol Federasyonu maçları süresiz erteledi, hakemler derneği müsabakalara çıkmama çağrısı yaptı ve saldırıya karışanlar gözaltına alındı.
12 Aralık 2023

Galatasaray Kulübü, Türkiye Süper Lig'deki tartışmalı hakem kararlarının uluslararası bir heyet tarafından incelenmesi için bir çağrıda bulundu. Kulüp, bu sezon ilk beş sıradaki takımların maçlarının tartışmalı görüntülerinin yabancı hakemler tarafından değerlendirilmesini ve sonuçların televizyonda yayınlanmasını önerdi. Ayrıca, tüm Türk futbol paydaşlarını adalet için bir araya gelmeye davet etti. Bu çağrı, özellikle Adana Demirspor-Fenerbahçe maçında yaşanan tartışmalı hakem kararları sonrasında geldi.
4 Şubat 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, Merkez Hakem Kurulu başkanlığına Ahmet İbanoğlu'nun getirildiğini açıkladı. Bu atama, TFF yönetim kurulunun bir toplantı sonrasında Lale Orta'nın yerine gerçekleştirildi. Ahmet İbanoğlu başkanlığındaki yeni MHK üyeleri de belirlendi ve isimleri açıklandı.
15 Temmuz 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), deneyimli hakem Mete Kalkavan'ın kendi isteğiyle hakemlik kariyerini sonlandırdığını açıkladı. Aynı zamanda TFF, Kalkavan'ın Hakem Akademisi'nde Video Yardımcı Hakem (VAR) Eğitim Sorumlusu olarak göreve getirildiğini duyurdu.
3 Ocak 2024

Süper Lig'in 18. haftasında oynanacak olan Fenerbahçe-Galatasaray maçının hakemi Halil Umut Meler olarak açıklandı. Meler'in yardımcı hakemleri Mustafa Emre Eyisoy ve Süleyman Özay olacak. Derbi, Pazar günü saat 19:00'da Ülker Stadyumu'nda gerçekleşecek ve Digiturk ile beIN CONNECT üzerinden yayımlanacak.
6 Ocak 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), kamuoyunda tartışma konusu olan bazı iddialara yanıt verdi. İzmir bölgesi hakemlerine ayrıcalık tanındığı, Hakan Ceylan'ın özel hayatı, Tolga Özkalfa'nın uluslararası hakemlik avantajı, FIFA'ya sahte sağlık raporu verildiği, TFF Başkanı'nın hakemlerle görüşmesi, yardımcı hakem Kemal Yılmaz'ın istifası, Serdar Tatlı'nın mektubu, İsmail Kartal'ın disiplin kuruluna sevki, Lale Orta'nın VAR görüntülerini paylaşması, Darıca Gençlerbirliği'nin müsabaka sonuçlarını etkileme teşebbüsü, Bucaspor 1928 Kulübü'nün iddiaları, Tuzlaspor ve kara para aklama/bahis oynatma iddiaları, Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonu Kanunu'nun FIFA ve UEFA ile görüşülmesi gibi konulara açıklık getirildi.
9 Kasım 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, profesyonel ligler ve Ziraat Türkiye Kupası'nda ertelenen maçların yeni oynanma tarihlerini açıkladı. Süper Lig'deki 16. hafta maçları 9-11 Ocak 2024'te, 1. Lig'deki 16. hafta maçları 19-21 Aralık'ta, 2. Lig ve 3. Lig'deki ilgili hafta maçları 19-20 Aralık'ta oynanacak. Türkiye Kupası 5. eleme turu maçları ise 16-18 Ocak 2024'e ertelendi. Bu kararlar, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e saldırısı sonrası maçların süresiz ertelenmesinin ardından geldi.
13 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırının ardından tüm liglerdeki maçların süresiz olarak ertelendiğini açıkladı. Çaykur Rizespor ile Ankaragücü arasında oynanan ve 1-1 sona eren maçın ardından Ankaragücü Kulüp Başkanı Faruk Koca, hakem Meler'e fiziksel saldırıda bulunmuştu. Adalet ve İçişleri Bakanlıkları olayla ilgili soruşturma başlattıklarını duyurdu. TFF Yönetim Kurulu'nun olağanüstü toplanma kararı aldığı ve saldırıya karışanların ağır cezalandırılacağı belirtildi.
12 Aralık 2023

Sivasspor, 29 Aralık'ta oynanan ve Galatasaray'ın 2-1 galip geldiği maçta VAR incelemesi sonucu iptal edilen gol nedeniyle maçın yeniden oynanması için Türkiye Futbol Federasyonu'na başvurdu. Sivasspor yönetimi, iptal edilen golün hatalı bir karar olduğunu ve kural hatasına neden olduğunu belirtti. Maçın hakemleri Erkan Özdamar ve VAR hakemi Özgüç Türkalp'in görevlerinden alındığı ifade edildi. Sivasspor'un bu duruma tepkisi ve maçın yeniden oynanması talebi, Türk futbolunda hakem hataları ve VAR sistemi tartışmalarını gündeme getirdi.
2 Ocak 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, 2024-2027 futbol sezonları için Süper Lig ve 1. Lig maçlarının yayın haklarının devri amacıyla düzenlenecek ihaleye ilişkin dokümanların satın alınma sürecinin başladığını duyurdu. İhale, kapalı teklif ve pazarlık usulüyle yapılacak ve teklifler İhale Komisyonu tarafından değerlendirilecek. İlk tekliflerin değerlendirilmesinin ardından komisyon, gerekli gördüğü takdirde yeni teklifler talep edebilecek. İhalenin 29 Şubat 2024 tarihine kadar tamamlanması planlanıyor.
3 Ocak 2024

İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, Süper Lig'in 17. haftasında oynanan Trabzonspor maçında hakem kararlarına öfkelenerek takımını 73. dakikada sahadan çekti. Sarıalioğlu, VAR'ın beş dakikada karar verememesini eleştirdi ve Trabzonspor maçının tesadüf olduğunu, kendisinin de Trabzonsporlu olduğunu ifade etti. TFF ile görüşmeler yaptığını ve adaletin sağlanması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, takımın maçtan galip gelmiş gibi primlerini vereceğini ve kararının arkasında durduğunu söyledi.
20 Aralık 2023

FIFA kokartlı eski hakem Ali Palabıyık, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin hakem atamalarında kulüplerin istekleri doğrultusunda baskı uyguladığını ve son kararı kendisinin verdiğini öne sürdü. Palabıyık, Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) atamaları yapmasına rağmen Büyükekşi'nin istediği hakemi değiştirebildiğini ve istediği maça atayabildiğini belirtti. Ayrıca, hakemlerin arkasında durulması gerektiğini vurgulayarak Büyükekşi'yi eleştirdi. Bu açıklamalar, bir hakeme saldırı olayının ardından futbol camiasında devam eden tartışmaların bir parçası olarak ortaya çıktı.
16 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Süper Lig maçlarının 3-4 Mart tarihine ertelendiğini açıkladı. Bu kararın, yaşanan büyük acı nedeniyle alındığını belirtti. Ayrıca, Hatayspor'un bu sezon maçlarını oynayamayacağını ve Gaziantep FK'nın da ligden çekilmek istemesi durumunda, hakları korunarak ligde 17 takımla devam edilmesinin planlandığını ifade etti.
9 Şubat 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye'deki futbol liglerinin 19 Aralık'ta başlayacağını açıkladı. Ayrıca, Ankaragücü'nün Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildiğini ve ilgili kararın PFDK tarafından açıklanacağını belirtti. Büyükekşi, hafta sonu hakemler için bir kamp düzenleneceğini ve bu kampın hakemlerin psikolojilerini ve özgüvenlerini güçlendirmeyi amaçladığını ifade etti.
13 Aralık 2023

Futbol hakemi Halil Umut Meler, Ankaragücü'nün eski başkanı Faruk Koca'nın da aralarında bulunduğu saldırganların en ağır şekilde cezalandırılmasını istediğini belirtti. Koca, bir maç sonrası sahaya girerek Meler'e fiziksel saldırıda bulunmuştu. Meler, bu olayın sadece sporla sınırlı kalmayıp, toplumun her alanında şiddetin caydırılması için emsal teşkil etmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, hakem arkadaşlarının güvenlikleri sağlandıktan sonra görevlerine dönmelerini arzuladığını dile getirdi.
16 Aralık 2023

Çaykur Rizespor maçının ardından Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e fiziksel saldırıda bulunmasının ardından Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği, olayı 'kara bir leke' olarak nitelendirerek tüm hakemlere müsabakalara çıkmama çağrısında bulundu. Adalet ve İçişleri Bakanlıkları olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Dernek, bu tarz insanların Türk futbolundan uzaklaştırılmasını talep ediyor ve verilecek cezayı yakından takip edeceklerini belirtti.
12 Aralık 2023

Süper Lig'de MKE Ankaragücü'nün eski başkanının hakem Halil Umut Meler'e saldırması sebebiyle ertelenen 16'ncı hafta maçları, 9-11 Ocak tarihleri arasında oynanacak. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından açıklanan maç programına göre, 9 Ocak'ta dört, 10 Ocak'ta dört ve 11 Ocak'ta iki maç yapılacak. Ayrıca, 1'inci lig, 2'nci lig maçları ve Ziraat Türkiye Kupası 5'inci tur maçları da belirlenen tarihlerde oynanacak.
8 Ocak 2024
İşaretlediklerim