Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin soruşturmada görev alan dönemin polis müdür yardımcısı Kerem Gökay Öner, azmettirici Tolgahan Demirbaş’ın yakalanma tutanağının gerçeğe aykırı düzenlendiği gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu. Öner, Demirbaş’ın sokakta değil, dönemin MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un evinde gözaltına alındığını belirtti. Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, cinayetten MHP milletvekilleri İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın’ı sorumlu tuttu.
4 Temmuz 2024

'Aile' dizisinin son bölümünde, para aklama ve vergi kaçırma suçlamalarıyla gündemde olan Dilan ve Engin Polat çiftine gönderme yapıldı. Dizinin yapımcısı Ay Yapım, sahnelerin gerçek hayatta yaşananlar ve kişilerle bağlantısı olmadığını belirtti. Ancak, bu sahne sosyal medyada viral oldu. Polat çifti, lüks yaşam paylaşımları ve son zamanlarda ortaya çıkan para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla gündeme gelmişti.
1 Kasım 2023

Küçükçekmece başsavcılığı, Banu Parlak’a ait güzellik merkezinin kurşunlanması olayıyla ilgili soruşturmayı tamamlayarak, Engin Polat, eşi Dilan Polat, babası Sezgin Polat dahil olmak üzere sekiz şüpheli hakkında 'birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit' ve 'mala zarar verme' suçlarından iki yıl dört aydan sekiz yıla kadar hapis cezası talep etti. Olay, 1 Ekim 2023'te, motosikletli şüphelilerin Banu Parlak’a ait güzellik merkezine ateş açmasıyla gerçekleşmişti. Şüpheliler daha sonra 'suç örgütüne üye olmak', 'örgüt faaliyeti kapsamında silahla tehdit' ve 'mala zarar verme' suçlarından tutuklanmıştı.
16 Mart 2024

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Kobani davasında kendisi ve diğer HDP'liler hakkında istenen ağırlaştırılmış müebbet cezasına Twitter üzerinden tepki gösterdi. Demirtaş, savcılığın sunduğu mütalaanın 'Sarayda yazılıp mahkeme heyetine verildiğini' iddia ederek, bu durumu 14 Mayıs'ta yırtıp atacaklarını belirtti ve 'Kumpaslarınızla bize diz çöktüremediniz ama siz halkın önünde diz çökeceksiniz!' ifadelerini kullandı.
14 Nisan 2023

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, 'örgüt propagandası yapmak' suçlamasıyla yargılandığı davada iki yıl sekiz ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldıktan sonra tahliye edildi. Tahliye sonrası İstanbul Tabip Odası'nda meslektaşlarıyla buluşan Fincancı, dayanışmanın önemini vurgulayarak sağlıkta dönüşüm politikalarına karşı mücadeleye devam edeceklerini belirtti. Ayrıca Türkiye'nin, Türk Tabipleri Birliği gibi bir meslek örgütüne sahip olmasının bir şans olduğunu ifade etti.
11 Ocak 2023

AKP Milletvekili Tuğrul Türkeş, gazeteci Abdulkadir Selvi'nin Osman Kavala ve diğer Gezi tutuklularının tahliye edilebileceğini yazmasının ardından gelen tepkilere karşı çıktı. Türkeş, bu tepkilerin Osman Kavala'nın tahliye ihtimali ve Türkiye'nin uluslararası imajı ile ilgili olabileceğini öne sürdü. Ayrıca, Türkeş, konunun iç hukukla çözülmesinin bazı çevreleri rahatsız edip etmediğini sorguladı. Osman Kavala, AİHM'nin hak ihlali kararına rağmen 2 bin 376 gündür hapiste.
3 Mayıs 2024

Yazar Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur, İstanbul'da bir kaza yaparak bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden olduktan sonra annesiyle birlikte önce Mısır'a, ardından ABD'ye kaçmıştı. Bu olayın ardından soruşturma başlatılmış ve Baba Bülent Cihantimur'un çalışanı Ayşe Ceren S., kaçışa yardım ettiği gerekçesiyle tutuklanmıştı. Ancak son gelişmelerle Ayşe Ceren S. tahliye edildi. Adalet Bakanlığı, Tok ve oğlunun iadesi için sürecin başlatıldığını duyurdu, fakat henüz bir gelişme yaşanmadı.
18 Nisan 2024

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, 'örgüt propagandası yapmak' suçundan aldığı iki yıl sekiz ay 15 gün hapis cezasının ardından tahliye edildi. Kuzey Irak'ta Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kimyasal silah kullandığı iddialarını araştırılması gerektiğini belirttikten sonra iktidar tarafından hedef gösterilen Fincancı, Bakırköy Cezaevi'nden çıkışında coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Fincancı, basın emekçilerine teşekkür ederek, gerçeklerin paylaşılmasının hem hekimlerin hem de basın emekçilerinin sorumluluğu olduğunu vurguladı.
11 Ocak 2023

AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Gezi davasından tutuklu isimleri ziyaret etmek için yaptığı başvuruya uzun süre yanıt alamayınca Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'u eleştirmişti. Eleştirilerinin ardından Türkeş'e ziyaret izni verildi. Türkeş, Osman Kavala ve diğer Gezi davası tutuklularını ziyaret edeceğini duyurdu. Türkeş, babası Alparslan Türkeş'in de yedi yılını hapiste geçirdiğini belirterek, hak arayışlarına engel olunmaması gerektiğini vurguladı.
27 Temmuz 2024

Dilan ve Engin Polat çiftinin kara para aklama suçlamasıyla tutuklandığı soruşturma genişletilerek, 'Şampiyonlar Ligi' fotoğrafında yer alan 14 sosyal medya fenomeninin mal varlıklarına el konuldu. Anadolu Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmada 24 şüpheliden 16'sı tutuklanmış, bazı şirketlere kayyum atanmıştı. Soruşturma kapsamında, şüphelilerin yurt dışına çıkışlarına da yasak getirilmişti.
1 Aralık 2023

Boyner ailesinden Nihat Boyner'in evinde 11 yıl çalışan Gülper Şeren, işten haksız yere çıkarıldığını iddia ederek açtığı tazminat davasını kazandı. Şeren, bel fıtığı nedeniyle ameliyat olmak istediğinde, Boyner tarafından işten çıkarıldı. Mahkeme, Şeren'in 11 yıl boyunca kesintisiz çalıştığını tespit etti ve karar kesinleşince Boyner'in Şeren'in sigorta primlerini ödemesine hükmetti. Boyner'in avukatı, Şeren'in yıpratma amaçlı dava açtığını iddia etse de, mahkeme Şeren'in lehine karar verdi.
8 Temmuz 2023

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, Hatay milletvekili seçilen ancak tutukluluğu devam eden Can Atalay'ın tahliyesini istedi. Gezi davasında hapis cezasına çarptırılan ve milletvekili mazbatasını alan Atalay için Yargıtay'a başvuruldu, ancak hala cezaevinde. Baş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Atalay'ın durumunun Hatay halkının iradesinin gasp edilmesi anlamına geldiğini ve sürecin siyasi olduğunu belirtti. Ayrıca, Atalay'ın madenci ve Gezi olaylarının mağdurlarının avukatı olduğunu vurguladı.
2 Haziran 2023

Engin Polat, anneannesi Zehra Yılmaz'ın üzerine şirketler kurarak 489 milyon TL sahte fatura düzenleyip vergi kaçırmakla suçlanıyor. Polat'ın yeğeninin hesabına 33 milyon TL yatırıldığı ve toplamda 1.2 milyar TL'lik tahsilat verilerinin 850 milyon TL olarak gösterildiği belirtiliyor. Bu paranın büyük bölümünün sanal bahis parası olduğu ve resmi şirketler aracılığıyla aklandığı iddia ediliyor. İddianame zayıf ve yetersiz olarak nitelendirilse de, ortada net bir hırsızlık durumu olduğu ifade ediliyor.
15 Temmuz 2024

HEDEP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş, eski Diyarbakır belediye başkanı Gültan Kışanak'ın azami tutukluluk süresinin dolduğunu ve tahliye edilmesi gerektiğini belirtti. Kışanak, 'örgüt propagandası' suçlamasıyla yargılandığı dosyanın Malatya Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ettiği, diğer suçlardan dosyalarının da Ankara 22'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde olduğu belirtildi. Kışanak'ın toplam tutukluluk süresinin 25 Ekim 2023'te yedi yılını doldurduğuna dikkat çekildi. Beştaş, uzun tutukluluk hallerinin insan hak ve hürriyetleri önündeki engellerden birisi olduğunu vurguladı.
26 Ekim 2023

Dilruba Kayserilioğlu, İzmir'de bir sokak söyleşisinde Instagram'ın erişime engellenmesini eleştirdiği için tutuklanmıştı. Gece yarısı kimseye haber verilmeden tahliye edilmesi üzerine annesi, bu duruma tepki göstererek suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Dilruba'yı cezaevinde ziyaret etmiş ve CHP konserine davet etmişti. Dilruba'nın 'cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasından tutukluluğu kaldırılmış, ancak 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla tutukluluğu devam etmişti.
30 Ağustos 2024

Gezi davasında mahkumiyet kararı bozulan mimar Mücella Yapıcı, tahliye olduktan sonra adalet sistemini eleştirdi. Yargıtay, Yapıcı'nın yanı sıra Ali Hakan Altınay ve Yiğit Ali Ekmekçi'nin 18'er yıllık hapis cezalarını bozdu. Ancak Osman Kavala'nın ağırlaştırılmış müebbet, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Mine Özerden ve Çiğdem Mater Utku'nun 18'er yıllık hapis cezasını onadı. Yapıcı, tahliye olduktan sonra 'Bu nasıl bir adalet, hala anlamış değilim. Ben burada canlarımı bıraktım çıkıyorum.' ifadelerini kullandı.
28 Eylül 2023

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un İstanbul'da 1,5 milyon riskli konutun taşınacağını açıklamasının ardından, Gezi tutuklusu şehir plancısı Tayfun Kahraman, bu planı eleştirdi. Kahraman, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, riskli yapıların belirlenmesi sürecini sorguladı ve iktidarın bu adımıyla vatandaşın mülklerine el koymak istediğini iddia etti. Ayrıca, geçmişteki deprem sonrası yapılan konut sayısını ve imar affını eleştirerek, iktidarın niyetini sorguladı.
2 Mart 2023

Denizbank'ın bir şube müdürü olan Seçil Erzan, onlarca kişiyi dolandırmakla suçlanarak tutuklandı. Aralarında eski futbolcular Arda Turan ve Emre Belözoğlu'nun da bulunduğu mağdurlar, İstanbul Adliyesi'nde ifade verdi. Arda Turan son altı ayda 7,5 milyon dolar, Emre Belözoğlu ise bir buçuk ayda 4,2 milyon dolar dolandırıldıklarını belirtti. Teknik direktör Fatih Terim'in de bu hafta içinde suç duyurusunda bulunması bekleniyor. Soruşturma, organize suçlarla mücadele şubesince yürütülüyor ve Denizbank olayla ilgili bir açıklama yaparak, iddiaların bankanın sisteminde kayıt dışı gerçekleştiğini ve yargı kararına göre hareket edileceğini belirtti.
25 Nisan 2023

AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Gezi davasından tutuklu isimleri ziyaret etmek için yaptığı başvuruya henüz yanıt alamadığı için Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'u eleştirdi. Türkeş, babası Alparslan Türkeş'in de yedi yılını hapiste geçirdiğini hatırlatarak, Osman Kavala ve diğer tutukluları ziyaret etmek istediğini belirtti. Adalet Bakanı Tunç'un, Gezi davasıyla ilgili açıklamalarını eleştiren Türkeş, hak arayışlarına engel olunmaması gerektiğini vurguladı.
26 Temmuz 2024

Gezi Parkı eylemleri sırasında Eskişehir'de saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın davasında, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) eziyet yasağının ihlal edildiğine dair kararının ardından yeniden yargılanan sanık polis Hüseyin Engin, 'kasten basit yaralama' suçundan yedi ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Daha önceki yargılamada diğer sanık polislerden Mevlüt Saldoğan ve Yalçın Akbulut'a indirimli cezalar verilmiş, iki polis beraat etmişti. Korkmaz ailesi, verilen kararı Yargıtay'a taşıyacağını açıkladı.
17 Ocak 2023
İşaretlediklerim