EURO 2024 C Grubu’nun son iki maçı golsüz tamamlandı. Bu sonuçlarla İngiltere grup lideri, Danimarka ise ikinci olarak üst tura yükseldi. Maçlarda gol sesi çıkmaması, gruptaki sıralamayı değiştirmedi ve her iki takım da bir üst tura çıkmayı başardı.
26 Haziran 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türkiye'nin Gürcistan'ı yendiği maçta Mert Müldür'ün attığı gol, UEFA'nın internet sitesinde yapılan oylamada turnuvanın en iyi golü seçildi. Aynı maçta Arda Güler'in attığı gol ise en iyi üçüncü gol olarak belirlendi. İspanyol futbolcu Lamine Yamal'ın Fransa'ya yarı finalde attığı gol ikinci sırada yer aldı.
21 Temmuz 2024

Türkiye, UEFA Uluslar B Ligi dördüncü grupta İzlanda'yı 3-1 mağlup etti. Maçta Kerem Aktürkoğlu hat-trick yaparak takımına galibiyeti getirdi. İzlanda, 37. dakikada Palsson'un kafa vuruşuyla eşitliği sağladı ancak Aktürkoğlu'nun 52. ve 88. dakikalarda attığı gollerle Türkiye maçı kazandı. Bu sonuçla Türkiye, grupta 4 puana ulaştı.
9 Eylül 2024

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi üçüncü ön eleme turu ilk maçında Azerbaycan ekibi Neftçi Bakü'yü deplasmanda 3-1 mağlup etti. Siyah-beyazlılar 14'üncü dakikada Aboubakar, 23'üncü dakikada Muleka ve 62'nci dakikada Salih Uçan'ın golleriyle 3-0 öne geçti. Azerbaycan ekibinin tek golünü 79'uncu dakikada Lebon attı. Rövanş maçı 17 Ağustos'ta İstanbul'da oynanacak.
10 Ağustos 2023

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nin 2'nci eleme turu kura çekimi İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleştirildi. Türk takımlarından Adana Demirspor, Romanya'nın CFR Cluj takımıyla; Beşiktaş, Tirana (Arnavutluk)-Dinamo Batum (Gürcistan) eşleşmesinin galibiyle; Fenerbahçe ise La Fiorita (San Marino)-Zimbru (Moldova) eşleşmesinin galibiyle eşleşti. İlk maçlar 27 Temmuz'da, rövanşlar ise 3 Ağustos'ta oynanacak. Bu turu geçen takımlar, grup aşamasına katılmaya hak kazanacak.
21 Haziran 2023

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) çeyrek finalinde Türkiye ile Hollanda arasında oynanacak maçın ilk 11'leri açıklandı. Türkiye'nin kadrosunda Mert Günok, Mert Müldür, Samet Akaydın, Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu, Kaan Ayhan, Salih Özcan, Hakan Çalhanoğlu, Arda Güler, Kenan Yıldız ve Barış Alper Yılmaz yer alıyor. Hollanda'nın kadrosunda ise Verbruggen, Dumfries, Van Dijk, Ake, De Vrij, Reijnderds, Schouten, Xavi Simons, Bergwijn, Gakpo ve Depay bulunuyor.
6 Temmuz 2024

A Milli Takım, Letonya'yı 4-0 yenen maç sonucunda 2024 Avrupa Şampiyonası'na (Euro 2024) katılmayı garantiledi. Konya'da oynanan maçta A Millilerin gollerini Yunus Akgün, Kerem Aktürkoğlu ve sonradan oyuna giren Cenk Tosun attı. Bu, Türkiye'nin 1960'tan beri Avrupa Şampiyonası'na katılacağı altıncı kez olacak.
15 Ekim 2023

UEFA Avrupa Konferans Ligi 2'nci eleme turunda Beşiktaş, Arnavutluk'un Tiran takımıyla; Fenerbahçe ise Moldova'nın Zimbru takımıyla eşleşti. Ayrıca, bu sezon turnuvaya katılan Adana Demirspor, Romanya'nın Cluj takımıyla eşleşti. İlk karşılaşmalar 25-27 Temmuz, rövanşlar ise 1-3 Ağustos tarihlerinde yapılacak. Adana Demirspor ilk maçını deplasmanda, Beşiktaş ve Fenerbahçe ise sahasında oynayacak.
21 Temmuz 2023

San Marino milli futbol takımı, EURO 2024 elemeleri H grubunda Danimarka'ya karşı oynadığı maçta iki yıl sonra ilk golünü attı. 61. dakikada Alessandro Golinucci'nin attığı gol, takımı sevince boğdu. Ancak bu gol, beraberliğe yetmedi ve Danimarka maçı 2-1 kazandı. San Marino, grup aşamasında oynadığı sekiz maçta 26 gol yemiş ve sıfır puanla son sırada yer alıyor.
18 Ekim 2023

Türkiye, EURO 2024 öncesi son hazırlık maçında Polonya'ya 2-1 mağlup oldu. Polonya'nın gollerini Swiderski ve Zalewski kaydederken, Türkiye'nin tek golü Barış Alper Yılmaz'dan geldi. Maç, Polonya'da oynandı ve Türkiye, 90'ıncı dakikada yediği golle mağlubiyeti kabul etti.
10 Haziran 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılmayı garantileyen Türkiye A Milli Futbol Takımı, Galler ile oynayacağı eleme maçı öncesinde Almanya ile Berlin'de bir dostluk maçı yaptı. Maçta Türk seyircilerin yoğun desteği vardı. Türkiye, maçın erken dakikalarında geriye düşmesine rağmen, Ferdi Kadıoğlu, Kenan Yıldız ve Yusuf Sarı'nın golleriyle maçı 3-2 kazanmayı başardı.
19 Kasım 2023

Hollanda'nın Rotterdam kentindeki Feyenoord Stadı'nda gerçekleşen UEFA Uluslar Ligi final maçında İspanya, Hırvatistan ile karşılaştı. Normal süresi ve uzatmaları 0-0 biten maç penaltılara kaldı ve İspanya penaltı atışları sonucunda 5-4 üstünlük sağlayarak şampiyonluğa ulaştı. Ayrıca, İtalya da Hollanda'yı 3-2 yenerek organizasyonu üçüncü sırada tamamladı. UEFA Uluslar Ligi'nin daha önceki şampiyonları Portekiz ve Fransa idi.
19 Haziran 2023

EURO 2024 son 16 turu maçında Almanya, Danimarka'yı 2-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Maçta Almanya'nın üstün performansı dikkat çekti. Bu galibiyetle Almanya, turnuvada yoluna devam ediyor.
30 Haziran 2024

Ukrayna kulübü FC Kryvbas, Arda Kardeşler'in UEFA Avrupa Konferans Ligi Play-off maçında hakem olarak atanmasına itiraz etti. İtirazın gerekçesi, Kardeşler'in daha önce bir Rusya maçını yönetmiş olması. Kulüp, bu atamanın kulübün itibarını zedeleyeceğini belirterek hakemin değiştirilmesini talep etti. FC Kryvbas, Ukrayna Futbol Birliği ve UEFA Hakem Komitesi'ni bilgilendirdi.
18 Ağustos 2024

Eren Tutel, Türkiye'nin EURO 2024'te gruptan çıkmasının yeterli olacağını belirtti. Türkiye'nin savunma hattındaki eksikliklerin, özellikle stoper pozisyonunda, takımın performansını olumsuz etkilediğini vurguladı. Portekiz'in grup favorisi olduğunu, Çekya'nın ise sürpriz yapabilecek kapasitede bir takım olduğunu ifade etti. Gürcistan'ın ise turnuvaya katılmasının tarihi bir başarı olduğunu ve grupta zayıf halka olarak görüldüğünü belirtti.
13 Haziran 2024

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında kendi evinde Çekya'nın Sparta Prag takımını 3-2 mağlup etti. Maçta Galatasaray'ın gollerini Kerem Demirbay, Mertens ve Mauro Icardi kaydetti. Sparta Prag'ın gollerini ise Preciado ve Kuchta attı. Maçın rövanşı 22 Şubat'ta oynanacak.
15 Şubat 2024

UEFA Avrupa Ligi'nde Atalanta ve Bayer Leverkusen, UEFA Konferans Ligi'nde ise Olympiacos ve Fiorentina finale yükseldi. Bayer Leverkusen, Roma ile oynadığı rövanş maçında 2-2 berabere kalarak finale çıktı. Atalanta ise Olimpik Marsilya'yı 3-0 yenerek adını finale yazdırdı. Konferans Ligi'nde Olympiacos, Aston Villa'yı 2-0 mağlup ederken, Fiorentina ise Club Brugge ile 1-1 berabere kalarak finale ulaştı.
10 Mayıs 2024

UEFA Şampiyonlar Ligi 2'nci eleme turunda rövanş karşılaşmaları sona erdi. Türkiye'den tek takım olan Galatasaray, ilk maçı 2-2 beraberlikle biten eşleşmenin rövanşında Zalgiris'i 1-0 yenerek tur atladı. Sarı-kırmızılılar, 3'üncü eleme turunda Slovenya ekibi Olimpija Ljubljana'nın rakibi oldu. Üçüncü eleme turunda ilk maçlar 8-9 Ağustos, rövanşlar ise 15 Ağustos'ta yapılacak.
3 Ağustos 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, A Milli Erkek Futbol Takımı'nın 2024 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Ermenistan ve Letonya ile oynayacağı iç saha maçlarının yapılacağı statları açıkladı. 8 Eylül'de Ermenistan ile yapılacak maç Eskişehir Yeni Stadı'nda, 15 Ekim'de Letonya ile yapılacak maç ise Yeni Adana Stadı'nda oynanacak. Eskişehir'de dört yıl sonra beşinci, Yeni Adana Stadı'nda ise ilk kez milli maç gerçekleştirilecek.
12 Haziran 2023

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nun ilk haftasında Danimarka temsilcisi Kopenhag'ı konuk etti. Maç 2-2 berabere sonuçlandı.
20 Eylül 2023
İşaretlediklerim