İstanbul'da, bazı haberlere erişim engeli getirmek için sahte mahkeme kararları satan bir şebeke ortaya çıkarıldı. İstanbul başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, optik cihazlarla hazırlanan sahte belgelerin satıldığı ve 27 şüphelinin tespit edildiği belirlendi. Şebeke lideri Uğur Yılmaz tutuklanırken, İlknur Özkan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şüphelilerin sahte kararları ünlüler de dahil olmak üzere 12 kişiye sattığı ve bu sabah yapılan operasyonla yedi kişinin daha gözaltına alındığı bildirildi.
31 Mayıs 2023

Antalya'da gerçekleştirilen 'Kafes-24 Operasyonu' ile 'Çukur Çetesi' adıyla bilinen organize suç örgütü çökertilmiş ve örgüte ait 11 milyarlık mal varlığına el konulmuştur. Operasyonda örgüt lideri Bayram Dinçer dahil 43 şüpheli gözaltına alınmıştır. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, suç örgütlerine karşı mücadelenin devam edeceğini belirtmiştir. Operasyonda çok sayıda silah, mülkiyet belgesi, para ve değerli eşya ele geçirilmiştir. Daha önce de 'Kafes' operasyonları kapsamında çeşitli suç örgütlerine yönelik başarılı operasyonlar yapılmıştı.
25 Aralık 2023

Adana'da 'Şirinler Çetesi' adıyla bilinen silahlı suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 15 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden sekizi tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Çetenin tehdit, silahlı yağma, silahla yaralama, tefecilik ve maddi menfaat sağlamak için kentteki altı iş yerine baskı uyguladığı belirlendi. Operasyon kapsamında ruhsatsız silahlar ve uyuşturucu haplar ele geçirildi.
23 Eylül 2023

Adana'da Seyhan ve Çukurova belediyelerine 'imar yolsuzluğu' ve 'rüşvet alındığı' iddiaları üzerine operasyon düzenlendi. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) şubesi ekipleri, her iki belediyeye sabah saatlerinde eş zamanlı baskın düzenledi. Belediye binalarında arama yapıldı ve bazı şüpheliler gözaltına alındı.
29 Eylül 2023

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen terör suçları soruşturması kapsamında, IŞİD silahlı terör örgütü üyesi olduğu tespit edilen dört kişi gözaltına alındı. Soruşturma çerçevesinde diğer şüphelilerin yakalanması amacıyla operasyonlar sürdürülmekte. Ayrıca, Türkiye genelinde 37 ilde gerçekleştirilen IŞİD operasyonlarında toplam 189 kişi gözaltına alındı.
23 Ocak 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye'nin 37 ilinde terör örgütü IŞİD'e karşı eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda 189 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı'nın koordinasyonunda gerçekleştirildi. Gözaltına alınan şüpheliler arasında Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerdeki kişiler de yer alıyor.
30 Aralık 2023

Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde, İzmir Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün çalışmaları sonucunda, Türkiye'nin dokuz ilinde 'Sibergöz-18' adlı eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. İki büyük araç kiralama firmasının internet sitelerinin taklit edilerek kurulan sahte siteler aracılığıyla dolandırıcılık yapan 28 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin, araç kiralama bedeli adı altında çeşitli bahanelerle para talep ederek haksız kazanç sağladıkları belirlendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonla ilgili sosyal medya üzerinden bilgi verdi.
26 Ocak 2024

Türkiye'nin 10 ilinde bilişim sistemleri üzerinden dolandırıcılık ve hırsızlık yapan şüphelilere yönelik Sibergöz-19 adı verilen operasyon düzenlendi. Operasyonda toplam 33 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya operasyonla ilgili sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı. Operasyon, İstanbul ve Antalya İl Jandarma Komutanlıkları tarafından yürütüldü ve şüphelilerin 6,3 milyon TL'lik banka hareketliliği ile bir kişinin kripto para uygulaması hesabından izinsiz 530 bin TL transferi tespit edildi.
27 Ocak 2024

İstanbul Valiliği, İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen rüşvetle mücadele operasyonu kapsamında, 2022 ve 2023 yıllarında gerçekleşen 67 farklı olayda rüşvet veren 62 sivil ile rüşvet alan 46 polis memurunun tespit edildiğini açıkladı. İstanbul başta olmak üzere Kocaeli, Bitlis, Muş, Gümüşhane ve Şırnak'ta toplam 46 adrese düzenlenen baskınlarda, 59 sivil şahıs ve 46 polis memuru gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların emniyetteki işlemleri sürüyor.
22 Kasım 2023

Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü, 'Maskeli Beşler' adını veren hırsızlık çetesine yönelik operasyonda dokuz zanlıyı yakaladı. Çubuk ilçesindeki bir adresten 26 bin dolar değerinde pırlanta, 52 çeyrek altın ve 35 bin lira çalınması olayıyla ilgili çalışma başlatıldı. Zanlıların, İstanbul ve Ankara grupları olarak birbirleriyle bağlantılı hareket ettikleri, farklı marka lüks araçlarla Ankara'da buluştukları belirlendi. Şüphelilerden dördü Ankara'da, beşini İstanbul'a kaçmaya çalışırken Kocaeli'de yakalandı.
24 Ekim 2023

Büyükçekmece başsavcılığı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye teşkilatı görevlilerine yönelik 'örgütlü rüşvet' soruşturması başlatıldı. Soruşturma kapsamında, iş yeri ruhsatı karşılığında vatandaşlardan yüksek miktarlarda rüşvet istendiği ve bu rüşvetlerin yangın söndürme sistemleri satan bir sivile aktarıldığı belirlendi. Rüşvet verenlerin işlemlerinin kolaylaştırıldığı, vermeyenlerin ise zorlandığı tespit edildi. İstanbul ve Kayseri'de düzenlenen operasyonla 18 şüpheli gözaltına alındı.
12 Ocak 2024

Kırşehir'de IŞİD'e yönelik düzenlenen operasyonda, Irak uyruklu dört zanlı gözaltına alındı. Zanlılardan ikisi, 'asker' ve 'polis' olarak görev yaptıkları belirlenerek tutuklandı. Diğer iki zanlı ise sınır dışı edilmek üzere Kırşehir İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderildi. Tutuklanan zanlıların 2014-2016 yıllarında IŞİD içerisinde faaliyet gösterdikleri ve kısa süre önce Kırşehir'e geldikleri belirtildi.
15 Eylül 2023

Diyarbakır, İstanbul ve Ankara'da deprem ve Togg kredisi vaadiyle dolandırıcılık yapan bir suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 25 şüpheli gözaltına alındı. Aralarında örgütün elebaşı olduğu iddia edilen 'Suflör' lakaplı kişinin de bulunduğu zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklandı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda silah, POS cihazları, cep telefonları ve para ele geçirildi. İnternet üzerinden sahte kredi vaatleriyle vatandaşları kandırdıkları ve banka hesaplarından para çektikleri tespit edildi.
10 Nisan 2023

İstanbul başta olmak üzere altı ilde gerçekleştirilen rüşvet operasyonunda gözaltına alınan 46 polisten 25'i tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. 2022 ve 2023 yıllarında gerçekleşen 67 farklı olayda 62 sivilin rüşvet verdiği, 46 polisin ise rüşvet aldığı belirlendi. Operasyon kapsamında 46 adrese baskın yapılarak ilgili polis memurları yakalandı ve daha önce 59 sivil de adli makamlara sevk edilmişti.
24 Kasım 2023

Diyarbakır'da 25 Nisan'da başlatılan ve 21 ilde gerçekleştirilen şafak operasyonunda gazeteci, avukat ve siyasetçilerin de aralarında bulunduğu 144 kişi gözaltına alındı. Operasyonda 3 bine yakın polis görev aldı. Mezopotamya Ajansı'nın aktardığı bilgilere göre, 216 kişi hakkında gözaltı kararı bulunuyor ve şu ana kadar 48 kişi tutuklanırken, 91 kişi serbest bırakıldı. Geriye kalan kişilerle ilgili işlemler sürüyor.
29 Nisan 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, Erzurum merkezli 20 ilde 'Sibergöz-20' adı verilen eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonda, araç kiralama ve sigorta firmalarının isimlerini kullanarak oluşturulan oltalama siteleri üzerinden vatandaşlardan para talep ederek haksız kazanç sağlayan 64 şüpheli yakalandı. Ayrıca ruhsatsız tabancalar, döviz, Türk lirası, altın ve dijital materyaller ele geçirildi.
29 Ocak 2024

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik bir operasyon düzenledi. Operasyonda, daha önce cinayet ve direnme suçlarından kesinleşmiş hapis cezaları bulunan Fırat Delibaş Esenyurt'ta gözaltına alındı. Delibaş ile birlikte suç örgütüne mensup olduğu belirtilen Cuma B, Şehmus D, Nevzat Y, Mehmet B. ve Efraim Y. isimli şahıslar da yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.
21 Haziran 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ayhan Bora Kaplan'a yönelik operasyonda dokuz polisin açığa alındığını doğruladı. Kaplan'ın eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yakın olduğu ve operasyonun Soylu'nun kadrolarını tasfiye etme amacı taşıdığı iddia ediliyor. Kaplan'ın 'kayıtdışı ifadesi'nde Yargıtay üyesi Yüksel Kocaman'a villa ve araba aldığını söylediği öne sürülmüştü. Kocaman, Kaplan’a yönelik operasyonun Soylu’yla ilgili olduğunu savunmuştu.
12 Ekim 2023

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi, Irak ve Suriye'de IŞİD adına faaliyet gösterdikleri iddia edilen yedi şüpheliyi tespit etti. Bu şüphelilere yönelik olarak yedi ayrı adreste operasyon düzenlendi ve aramalar yapıldı. Operasyon sonucunda gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü.
17 Ocak 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir Bornova'da bombalı eylem hazırlığındaki IŞİD üyelerine düzenlenen operasyonda 10 şüpheliden 5'inin tutuklandığını duyurdu. Operasyon, MİT Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirildi. Dağlık arazide yapılan aramalarda silah ve patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.
22 Eylül 2023
İşaretlediklerim