İstanbul Beyoğlu'nda Özgür N. isimli şahıs, henüz belirlenemeyen bir nedenle eşi Sevilay N. ve üç çocuğunu silahla vurarak öldürdü. Olayın ardından intihar girişiminde bulunan Özgür N., ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi ve polis ekiplerinin olayla ilgili çalışmaları devam ediyor.
12 Kasım 2023

Isparta'da 22 yaşındaki Hasan Tanrıkulu, bir eğlence mekanında darp edildikten sonra evinde ölü olarak bulundu. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı ve güvenlik kamerası görüntülerinden zanlıların kimliklerini tespit etti. Dört şüpheliden ikisi tutuklanırken, diğer ikisi savcılık tarafından serbest bırakıldı.
5 Ocak 2023

Eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayet soruşturması kapsamında gözaltına alınan Vedat B., Hakan S. ve Zekeriya A., emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilip adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, nöbetçi sulh ceza hakimliğince ‘tasarlayarak öldürme’ suçundan tutuklandı. Cinayet soruşturmasının Milliyetçi Hareket Partisi'ne (MHP) uzandığı iddiaları da gündemde.
3 Ocak 2023

İstanbul Zeytinburnu'ndaki İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına sabah saatlerinde kurşunlanmıştır. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırganın yakalandığını Twitter üzerinden duyurmuş ve muhalefete yönelik eleştirilerde bulunmuştur. Anadolu Ajansı'nın haberine göre, saldırının bir inşaat bekçisi tarafından hırsızları kovalarken yanlışlıkla gerçekleştirildiği belirtilmiştir. Gözaltına alınan bekçinin işlemleri devam etmektedir.
31 Mart 2023

İstanbul Bakırköy'de birlikte yaşayan Cavide Sevgi Arapoğlu ve Mustafa Kolay, başlarından silahla vurulmuş halde ölü bulundu. Çiftin işe gitmemesi üzerine endişelenen arkadaşları, çilingir yardımıyla eve girdi ve çiftin cansız bedenleriyle karşılaştı. Polis ekipleri, olay yerinde yaptığı incelemede kapının zorlama izi olmadan içeriden kilitlendiğini belirledi. Çiftin cesetleri, incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
20 Temmuz 2023

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde sarımsak tarlasında çalışan Hikmet Şen ve Salim Demir, yıldırım isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti. Olayı gören Hakkı Şen, durumu 112 Acil Servis ekiplerine bildirdi. Ancak yapılan incelemeler sonucunda iki kişinin hayatını kaybettiği belirlendi. Şen ve Demir, Taşköprü Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
26 Haziran 2023

Kayseri'deki bir emniyet binasında, polis memuru Ş.K. ile tekniker S.S. arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın ardından polis memuru, teknikere tabancasıyla ateş açtı ve tekniker olay yerinde hayatını kaybetti. Şüpheli polis memuru gözaltına alındı ve emniyetteki işlemleri devam ediyor.
14 Eylül 2023

Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde çalışan temizlik görevlisi M.Y., iddia edilen husumetlisi Ö.F. tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. M.Y., karnından ve kafasından aldığı bıçak darbeleri sonucu aynı hastanede ameliyat edilerek yoğun bakıma alındı. Şüpheli Ö.F. ise polis ekiplerince gözaltına alındı. Olayla ilgili adli ve idari tahkikat devam ediyor.
7 Eylül 2023

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bir iş yerinde çıkan tartışma sonucu M.E. isimli kişi, aracıyla üç kişiye çarptı. Olayda M.E.'nin kuzeni olduğu belirlenen B.E. hayatını kaybetti, diğer iki kişi yaralandı. Olayın ardından kaçan M.E.'nin yakalanması için çalışma başlatıldı. Olay anı, bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.
13 Eylül 2023

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde 24 yaşındaki Aysun Ahnas, Baver Gözetir (26) tarafından boğazından bıçaklanarak öldürüldü. Katil zanlısı Gözetir, olaydan sonra kendini asarak hayatına son verdi. Ahnas'tan haber alamayan yakınları durumu polise bildirdi ve olay yerine gelen ekipler her iki kişinin de öldüğünü tespit etti. Cesetler, otopsi için Tekirdağ Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.
11 Ocak 2023

Eskişehir'in Mihalıççık ilçesindeki bir yaşlı bakım evinden ayrılan ve haber alınamayan Mehmet Taşkın ve Osman Nalbant isimli iki kişi, yapılan arama çalışmaları sonucunda bulundu. Osman Nalbant sağ olarak bulunurken, Mehmet Taşkın ise ölü olarak bulundu. Arama çalışmalarına polis, jandarma, AFAD, AKUT ve diğer arama kurtarma ekipleri katıldı. Taşkın'ın cesedi, incelemenin ardından hastane morguna gönderildi.
15 Temmuz 2023

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde çalışan bir teknisyen, aynı hastanede intörn doktor olarak görev yapan bir kadını tüfekle vurdu. Saldırı sonucu ağır yaralanan kadın doktor, hastaneye kaldırıldı. Saldırgan teknisyen olay yerinden kaçtı ve polis tarafından aranıyor.
24 Ekim 2023

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili olarak MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk, iki özel harekat polisi ve Doğukan Çep dahil 13 kişi tutuklandı. Firari tetikçi Eray Özyağcı'nın yakalanması önemli görülüyor. Doğukan Çep, cinayetin talimatını kimin verdiğini bilmediğini, ancak Eray Özyağcı'nın bilebileceğini ifade etti. Soruşturma kapsamında, Tolgahan Demirbaş'ın da cinayet günü şüpheli hareketlerde bulunduğu ve Özyağcı'yı kaçırmakla suçlandığı ancak yeterli delil olmadığı için serbest bırakıldığı belirtildi.
9 Ocak 2023

İzmir'in Urla ilçesinde bir alışveriş merkezinde 'omuz atma' meselesi sebebiyle çıkan tartışma, bıçaklama olayıyla sonuçlandı. Tartışmanın büyümesi üzerine S.B. isimli kişi, Semih Köse'yi bıçakladı. Köse, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Polis, olayla ilgili S.B. ve kardeşleri S.B. ve T.B.'yi gözaltına aldı ve üç zanlı daha sonra tutuklandı.
16 Ekim 2023

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, Ankara'da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Saldırıdan önce yakınlarına endişelerini dile getirdiği ve 'kalemimin kırmışlar' dediği belirtiliyor. Muhalefet liderleri, AKP ve MHP'nin olaya sessiz kalmasını eleştirerek cinayetin aydınlatılmasını talep ediyor. Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Ateş'in ölümüne şaşıran olmadığını ve siyasi çevresindeki kişilerin olayın arkasında kimlerin olduğunu bildiğini iddia ediyor.
2 Ocak 2023

Milli Savunma Bakanlığı, Kuzey Irak'ta devam eden Pençe-Kilit harekatında PKK'nın açtığı taciz ateşi sonucunda Piyade Teğmen Fatih Uğur Altınbaş ve Uzman Çavuş Kemal Özek'in hayatını kaybettiğini, üç askerin de yaralandığını duyurdu. Yaralı askerler hastaneye kaldırıldı. Ancak, yaralanan askerlerden Piyade Uzman Onbaşı Uğur Özdemir, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
9 Ağustos 2023

Ankara'da 30 Aralık'ta silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in cinayetiyle ilgili soruşturma kapsamında, aralarında iki özel harekat polisinin de bulunduğu dört kişi daha tutuklandı. Tutuklanan polislerin, cinayetin tetikçisini İstanbul'dan Ankara'ya taşıyan aracın sahibi Mustafa Uzunlar'ın ifadesi doğrultusunda suçlandıkları belirtildi. Bu tutuklamalarla birlikte soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 10'a yükseldi, ancak tetikçi henüz yakalanamadı.
5 Ocak 2023

Almanya'nın Hamburg kentinde Yehova Şahitleri'ne ait bir kilisede gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucunda yedi kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi yaralandı. Saldırgan veya saldırganlar olay yerinden kaçtı. Güvenlik çevreleri saldırıyı 'öfkeden kaynaklanan' bir eylem olarak değerlendiriyor.
10 Mart 2023

İstanbul Galata Köprüsü'nde düzenlenen 'Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek' eylemi sonrası 'Kelime-i Tevhid' bayrağı taşıyan İsmail Aydemir, Şişhane Meydanı'nda yumruklu saldırıya uğradı. Saldırgan, olay yerinden kaçarken trafik polisi tarafından yakalandı. Yaralanan Aydemir hastaneye kaldırıldı. Üniversite öğrencisi olduğu öğrenilen saldırgan E.A, tutuklanarak Karaköy Polis Merkezi'ne götürüldü.
1 Ocak 2024

İstanbul'un Avcılar ilçesinde sahne aldığı mekandan çıkan şarkıcı Erkan Doğanay, gri renkli bir otomobilden açılan ateş sonucu ağır yaralandı. Karnına ve göğsüne isabet eden kurşunlarla yaralanan 20 yaşındaki şarkıcı, önce özel bir hastaneye, ardından tıbbi olanakların yetersiz olması sebebiyle Başakşehir Çam Sakura Hastanesi'ne sevk edildi. Polis, saldırganları yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.
16 Temmuz 2023
İşaretlediklerim