Tiyatro ve sinema sanatçısı Ayten Gökçer, 84 yaşında hayatını kaybetti. Cenazesi yarın Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek. 1952'de Ankara Devlet Konservatuarı Bale Bölümü'ne başlayan Gökçer, 1958'de Ankara Devlet Tiyatrosu'na katıldı ve 1988'de Devlet Sanatçısı ünvanını aldı. Sinemaya 1965'te 'Taçsız Kral' filmiyle adım atan sanatçı, 'Yedi Kocalı Hürmüz' müzikalinde başrol oynadı.
14 Mayıs 2024

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu birçok bina yıkıldı ve arama kurtarma çalışmalarında eksiklikler yaşandı. Tiyatro sanatçısı Orhan Aydın, eski eşi ve kızının Hatay'da enkaz altında olduğunu sosyal medya üzerinden duyurdu. Eski eşi kurtarılırken, kızı Eylem Şafak Aydın beton bloklar altında kaldığı için kurtarılamadı ve hayatını kaybetti.
11 Şubat 2023

Türk sinemasına yıllarca hizmet etmiş olan Türker İnanoğlu, 88 yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir sağlık sorunlarıyla mücadele eden İnanoğlu, hastaneye kaldırıldığı gün doktorların tüm çabalarına rağmen vefat etti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İnanoğlu'nun ölümü üzerine taziye mesajı yayınladı. İnanoğlu, sinema sektörüne yönetmen yardımcısı olarak adım attığı 1957'den itibaren, yönetmen, yapımcı, senaryo yazarı ve iş insanı olarak Türk sinemasına büyük katkılarda bulunmuştu.
2 Nisan 2024

Fransız oyuncu Adele Haenel, #MeToo hareketine kayıtsız kaldığı ve cinsel suçları görmezden geldiği gerekçesiyle Fransız sinema endüstrisini eleştiren bir mektup yayınladı. Haenel, bu mektupla birlikte sinemadan emekliliğini duyurdu. 2020 César Ödülleri'nde Roman Polanski'ye verilen ödüle tepki olarak salonu terk etmişti. Fransa'da #MeToo hareketi, ABD'deki kadar etkili olmamış ve cinsel saldırı iddialarıyla gündeme gelen bazı önemli isimler hakkında ciddi yaptırımlar uygulanmamıştır.
10 Mayıs 2023

Fransız medyasının aktardığına göre, sağlık sorunları nedeniyle Mayıs ayında konserlerini iptal eden Jane Birkin, Paris'teki evinde bakıcısı tarafından ölü bulundu. 17 yaşında oyunculuğa başlayan ve Michelangelo Antonioni'nin 'Cinayeti Gördüm' filmiyle tanınan Birkin, aynı zamanda Serge Gainsbourg ile seslendirdiği 'Je t'aime… moi non plus' şarkısıyla müzik dünyasında da ün kazandı. Hermes markasının ünlü el çantası modeline adını veren Birkin, modada da etkili bir isimdi.
16 Temmuz 2023

Dünyanın en zengin insanı Bernard Arnault, lüks markalar grubu LVMH'nin en büyük ikinci şirketi olan Dior'un yönetimini kızı Delphine Arnault'a devretti. Delphine Arnault, şimdiye kadar Louis Vuitton'da başkan yardımcısı olarak görev yapıyordu ve 1 Şubat'ta Dior CEO'su ve Başkanı olarak göreve başlayacak. Bernard Arnault, şirketin gelecekteki yönetimi için adımlar atarken, beş çocuğunu da şirketin önemli pozisyonlarına yerleştirdi. Bloomberg milyarderler endeksine göre, Bernard Arnault geçen ay dünyanın en zengin insanı unvanını Elon Musk'tan almıştı.
11 Ocak 2023

Eski başbakan yardımcısı Abdüllatif Şener'in oğlu Bedirhan Şener, Ankara'nın Çankaya ilçesindeki evlerinde anneannesi Leyla Çetiner'i vurarak öldürdü. Abdüllatif Şener, oğlunun psikolojik sorunları olduğunu ve olayın aileyi derinden sarstığını belirtti. Şener, oğlunun işsizlik ve düşük maaş gibi sorunlar nedeniyle psikolojik sıkıntılar yaşadığını ve bu durumun medyada şahsıyla hesaplaşma aracı haline getirildiğini ifade etti. Olayın ardından Şener, ailelerinin acısına saygı gösterilmesini istedi.
1 Ağustos 2024

Avusturyalı ünlü aktör Peter Simonischek, 76 yaşında hayatını kaybetti. Ölüm nedeni hakkında bilgi verilmedi. Simonischek, Avusturya'nın Viyana şehrindeki Burgtheater'ın onursal üyesiydi ve özellikle 'Toni Erdmann' filmiyle ve Salzburg Festivali'nde sahnelenen 'Jedermann' oyunundaki başrolüyle tanınmaktaydı. Ayrıca Avrupa Film Ödülü'nü 'en iyi erkek oyuncu' dalında kazanmıştı.
30 Mayıs 2023

Steve Albini, 1980'ler ve 1990'lar boyunca ABD indie müzik sahnesinde önemli bir figür olarak bilinirken, Nirvana, Pixies ve PJ Harvey gibi sanatçılarla yaptığı çalışmalarla tanındı. Albini, müzik yapımcısı olarak değil, bir mühendis olarak anılmayı tercih ettiğini belirtmiş ve sanatçıların eserlerinden süresiz olarak para kazanmanın etik olmadığını düşündüğü için telif ücreti almayı reddetti. Chicago'da kendi stüdyosu Electrical Audio'yu yöneten Albini, müzik endüstrisine yönelik eleştirileri ve mizahi anlayışıyla da tanınıyordu.
9 Mayıs 2024

İtalya'nın eski başbakanlarından ve medya patronu Silvio Berlusconi, vefatından sonra açıklanan vasiyetinde, şirket hisselerinin büyük bir kısmını çocuklarına bırakırken, sevgilisi Marta Fascina'ya 100 milyon avro, kardeşi Paolo Berlusconi'ye 100 milyon avro ve siyasi yol arkadaşı Marcello Dell’Utri'ye 30 milyon avro ayırdı. Berlusconi'nin büyük çocukları Marina ve Pier Silvio, Fininvest Holding'in yüzde 53'lük hissesini alırken, diğer çocukları Barbara, Eleonora ve Luigi ise geri kalan hisseleri paylaşacak. Berlusconi'nin toplam serveti 6,5 milyar avro olarak hesaplanıyor.
6 Temmuz 2023

Ünlü oyuncu Mehmet Aslantuğ ve model Arzum Onan, 27 yıllık evliliklerini tek celsede boşanarak sonlandırdı. Boşanma kararı Beykoz Adliyesi'nde gerçekleşen 10 dakikalık bir duruşma sonucunda verildi. Çift, duruşmaya el ele gelmişti. Boşanma sürecinde ortaya atılan 'psikolojik şiddet' iddiaları ise Arzum Onan tarafından yalanlandı ve Mehmet Aslantuğ bu iddialara 'Aşk olsun' diyerek tepki gösterdi.
29 Mayıs 2023

Ünlü Fransız ressam ve yazar Françoise Gilot, 101 yaşında hayata gözlerini yumdu. Gilot, özellikle İspanyol ressam Pablo Picasso ile olan ilişkisi ve onu terk eden tek kadın olmasıyla biliniyordu. Kızı Aurelia Engel, annesinin kalp ve karaciğer rahatsızlıkları nedeniyle Manhattan'daki bir hastanede vefat ettiğini açıkladı. Fransa Kültür Bakanı, Gilot'un ölümünü sanat dünyası için büyük bir kayıp olarak nitelendirdi. Gilot, Picasso ile ilişkisinden sonra ABD'ye taşınmış ve akademik kariyerine devam etmişti.
8 Haziran 2023

Türk televizyon dizisi Kurtlar Vadisi'nde 'Bedir' karakteriyle tanınan ve Devlet Tiyatrosu oyuncusu olan Levent Güner, 58 yaşında kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Güner aynı zamanda şarkıcılık yapmakta ve 'Eski Bir Sevda' adında bir albüme sahipti. Oyuncu, Mem û Zîn, Böcek, Aylaklar, Dudaktan Kalbe gibi birçok dizi ve tiyatro oyununda rol almıştır.
26 Ocak 2023

DHA muhabiri Rojda Altıntaş, ölümlü bir trafik kazası sonrası yaptığı röportajın Demirören Medya tarafından sansürlendiğini iddia ederek, kırpılan videonun tamamını paylaştı. Altıntaş, kazadan kurtulan Süleyman Keçiçi ve kazada ölen Oğuz Murat Acı'nın arkadaşı Deren Kara ile yaptığı röportajın önemli bölümlerinin kesildiğini belirtti. Ayrıca, Eylem Tok ve oğlunun yurt dışına kaçışı hakkında bilgilerin de medya tarafından kesildiğini ifade etti. Demirören Medya, sansür iddialarını yalanladı.
8 Mayıs 2024

50 kuşağının önemli öykücülerinden Ferit Edgü, 88 yaşında hayatını kaybetti. İstanbul'da doğan ve eğitim gören Edgü, Paris'te de bir süre yaşadı ve Ada Yayınları'nı kurdu. 'Hakkari’de Bir Mevsim' romanıyla tanınan yazar, birçok öykü kitabı ve roman yazdı. Edgü, aynı zamanda resme olan ilgisi ve koleksiyonerliğiyle de biliniyordu.
22 Temmuz 2024

Johnny Depp, Jeanne du Barry filminde başrol oynayarak sinemaya dönüş yaptı ve bu filmle 76. Cannes Film Festivali açıldı. Film, Fransa Kralı 15. Louis ve 'son kraliyet metresi' olarak bilinen Jeanne du Barry'nin ilişkisini konu alıyor. Açılış gecesinde Depp, Amber Heard'a karşı açtığı iftira davasını kazandıktan sonra ilk kez bir uzun metrajlı filmde yer aldığı için dakikalarca ayakta alkışlandı. Festivalde ayrıca onur ödülü alan Michael Douglas, Türk oyuncu Meryem Uzerli ve diğer ünlü isimler de yer aldı.
17 Mayıs 2023

84 yaşındaki gazeteci, yazar, hukukçu ve sinema-dizi oyuncusu Ali Sirmen, bir süredir hastanede tedavi görürken hayatını kaybetti. Köşe yazarlığına 1966 yılında Akşam gazetesinde başlayan Sirmen, kariyeri boyunca Yeni Ortam ve Milliyet gazetelerinde de yazılar kaleme aldı. Son dönemlerde yazılarına Cumhuriyet gazetesinde devam ediyordu.
17 Mart 2024

Hürriyet gazetesinin, Kahramanmaraş depreminde kaybolan altı yaşındaki Neval Akgöl'ün öldüğü ve Antakya'daki bir kimsesizler mezarlığına gömüldüğü yönündeki haberi aile tarafından yalanlandı. Aile, DNA test sonuçlarının henüz çıkmadığını ve kendilerine ulaşan fotoğrafın Neval'e ait olabileceğini belirtti. Aile, çocuklarının 50 numaralı mezarlıkta olmadığını ve doğru bilginin kendilerine ulaşmadan basına yansımayacağını ifade etti. Neval Akgöl, deprem sonrası ambulansa bindirildikten sonra kaybolmuş ve ailesi tarafından aranmaya devam ediliyor.
25 Şubat 2023

Adana'nın Yüreğir ilçesinde dün gerçekleşen aile içi silahlı saldırıda yaralanan altı yaşındaki kız çocuğu hastanede yaşamını yitirdi. Böylece olayda hayatını kaybedenlerin sayısı ikiye çıktı. Saldırıyı gerçekleştiren B.Y'nin (29) aynı silahla intihar girişiminde bulunduğu ve durumunun ciddi olduğu, diğer yaralıların durumlarının ise iyi olduğu belirtildi.
30 Ağustos 2023

Hollanda'nın Landgraaf kasabasında, bir aile hekiminin ihbarı üzerine polis tarafından yapılan incelemede, bir evin derin dondurucusunda bir erkek cesedi bulundu. Cesedin, ev sahibi olan 82 yaşındaki adamın babasına ait olduğu ve doğal yollarla öldüğü tespit edildi. Oğul, babasının yokluğuna dayanamayacağını ve onunla konuşmaya devam etmek istediği için cesedi dondurucuda sakladığını ifade etti. Polis, babasının emekli maaşını almak için cesedi saklayıp saklamadığını araştırıyor.
9 Mayıs 2023
İşaretlediklerim