İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçimlerde tek başına gireceklerini açıkladı. Bu açıklamanın ardından hem Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hem de CHP liderliğine aday grup başkanı Özgür Özel'den Akşener'e ittifak mesajları geldi. Erdoğan, cumhur ittifakının kapısının herkese açık olduğunu belirtirken, Özel ise ittifak yapmamanın karşılıklı kaybettirme anlamına geleceğini ifade etti.
11 Ekim 2023

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Meclis başkanlık divanı ve grup yönetimi için yeni görevlendirmelerini açıkladı. İstanbul Milletvekili Celal Adan, geçen dönemde olduğu gibi Meclis Başkanvekili olarak görevine devam edecek. Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, TBMM İdare Amirliği'ne atandı. Grup Başkanvekilliklerine ise Manisa Milletvekili Erkan Akçay ve Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül getirildi.
6 Haziran 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masadan ayrılması ve muhalefetin cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanma şansını riske attığı belirtiliyor. Yöneylem Araştırma koordinatörü Derya Kömürcü, bu durumun Cumhurbaşkanı Erdoğan için olumlu olduğunu ifade ediyor. Araştırmacı İbrahim Uslu ise Akşener'in daha önce masadan kalkmanın siyasi maliyetinin ağır olacağını söylediğini hatırlatıyor ve İYİ Parti'nin bu kararı bilerek aldığını belirtiyor. Akşener'in Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanlarına adaylık çağrısı yapması, siyasi bir suikast olarak değerlendiriliyor ve İYİ Parti'nin merkez parti olma iddiasından vazgeçtiği yorumları yapılıyor.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını 'dayatma' olarak değerlendirip altılı masadan ayrıldı. Bu durum Twitter'da geniş yankı buldu ve çoğunlukla Akşener'e yönelik eleştiriler ve Kılıçdaroğlu'na destek mesajları paylaşıldı. Kullanıcılar, Akşener'in bu hareketiyle tarihe geçemediğini ve tarih olduğunu ifade ettiler. Ayrıca, Akşener'in bu kararıyla CHP içinde bölünme yaratmaya çalıştığı ve seçimlere kısa bir süre kala ülkenin kaderiyle oynadığı yorumları yapıldı.
3 Mart 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya ziyareti dönüşünde dile getirdiği yüzde 50+1 seçim barajının kaldırılması önerisine açık bir destek ifade etmedi. Bahçeli, grup toplantısında yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı'nın devamından yana olduklarını ve ittifakın bozulmasına izin vermeyeceklerini belirtti. Ayrıca, Cumhur İttifakı'nın pazarlık veya ihtilaf içermediğini ve bir planın ürünü olmadığını vurguladı. Bahçeli, Erdoğan'ın seçim sistemiyle ilgili eleştirilerini anlamlı bulduğunu ancak MHP'nin bu konudaki tutumunun değişmediğini ifade etti.
21 Kasım 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Isparta'nın Uluborlu ilçesinde yaptığı konuşmada, partisinin seçim yenilgisini kabul etti. Akşener, siyasetçinin milletin tercihlerine saygı duymak zorunda olduğunu belirtti ve seçmeni sorgulamanın büyük bir saygısızlık olduğunu ifade etti. Ayrıca, seçmenin sesini daha iyi dinlemek gerektiğini vurguladı.
29 Temmuz 2023

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, daha önce partisinin kararına uyarak Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vereceğini belirtmişken, son açıklamasında bu kararından vazgeçtiğini duyurdu. Ağıralioğlu, altılı masanın partisine tuzak kurduğunu iddia etmiş ve Kılıçdaroğlu ile diğer partileri suçlamıştı. AKP'li eski bakan Faruk Çelik ise Ağıralioğlu'nun eleştirilerinin ardından 'icraat zamanı' ifadesini kullanarak Ağıralioğlu'na göndermede bulunmuştu.
28 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin seçimler öncesi son grup toplantısında, İstanbul İl Başkanlığının kurşunlanması olayına atıfta bulunarak, eline aldığı kurşunlarla partililerden cesaret ve kararlılık sözleri aldı. Akşener, iktidar ve Emniyet'in açıklamalarını 'kurgu' olarak nitelendirdi ve partililere hitaben yaptığı konuşmada, zorluklara karşı direnme ve mücadele çağrısında bulundu. Ayrıca, 15 Mayıs'ta tarih yazacaklarına dair mesajlar verdi.
5 Nisan 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis'te düzenlenen olağanüstü toplantı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP liderliği için Özgür Özel'i destekleyebileceğini belirtti. Bahçeli, CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in konuşmasını değerlendirirken, 'Cumhuriyet Halk Partisi'nde sınıf arkadaşım (Kemal Kılıçdaroğlu) devam etmezse Ekrem’e karşı Özgür derim' ifadesini kullandı.
25 Temmuz 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'milli ve manevi değerler' gerekçesiyle istifa ettiği Beşiktaş kongre üyeliğine katıldı. Bahçeli, Beşiktaş taraftarlarının hükümete yönelik protestoları sırasında istifa etmişti. Erkan Baş'ın üyeliği, Bahçeli'nin istifasından kısa bir süre sonra gerçekleşti ancak TİP kaynaklarına göre bu üyeliğin Bahçeli'nin istifasıyla bir ilgisi yok ve Baş'ın bu adımı bir süredir düşündüğü bir hareket.
23 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı, Millet İttifakı tarafından Saadet Partisi genel merkezinde duyuruldu. Bu duyuru, AKP Grup Başkan Vekili Bülent Turan'ın üç yıl önce Kılıçdaroğlu aday olursa kendisinin de aday olacağını söylediği açıklamayı akıllara getirdi. Kılıçdaroğlu'nun adaylığı üzerine Turan, Twitter'dan 'Hayırlı olsun' mesajı paylaştı ve sosyal medyada Turan'ın eski sözleri hatırlatılarak adaylık konusunda alaycı yorumlar yapıldı.
6 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında yapılan mutabakattan haberi olmadığını ifade etti. Özdağ, Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanmaları halinde üç bakanlık ve MİT müsteşarlığı taahhüt ettiği protokolü doğrulamıştı. Akşener, Kılıçdaroğlu'nun mutabakat yapma yetkisi olduğunu, ancak bakanlıkların dağıtımının henüz konuşulmadığını belirtti.
23 Temmuz 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Amasya'da yaptığı konuşmada, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Diyarbakır'da verdiği 'silahlara veda' mesajını eleştirerek, Akşener'in teröristlerle müzakereye tamam dediğini iddia etti. Bahçeli ayrıca, MHP'nin cumhurbaşkanı adayının Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ve bu adayın arkasında duracaklarını belirtti.
29 Ocak 2023

Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Sera Kadıgil, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Mayıs'ta seçim yapılması önerisine yanıt vererek, 14 Mayıs'ta seçim yapılması durumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üçüncü kez aday olamayacağını belirtti. Kadıgil, 6 Nisan 2022'de kabul edilen yeni seçim yasasının uygulanabilmesi için seçimlerin 6 Nisan'dan sonra yapılması gerektiğini ve 'sistem değişti' argümanının hukuki olmadığını savundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise AKP grup toplantısında 14 Mayıs tarihine işaret etti.
18 Ocak 2023

İYİ Parti lideri Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını 'dayatma' olarak görerek altılı masadan ayrıldığını duyurdu. Bu gelişme üzerine CHP'den bir üst düzey isim, İYİ Parti'nin 'Saray'ın tuzağına düştüğünü' ifade etti. CHP içinde morallerin yüksek olduğu ve Kılıçdaroğlu'nun adaylığının kesinleştiği belirtiliyor. DEVA Partisi kaynakları da Akşener'in açıklamalarına eleştirel yaklaştı. CHP'li 11 belediye başkanının Kılıçdaroğlu lehine bir bildiri yayınlaması bekleniyor.
3 Mart 2023

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, TBMM'de yaptığı konuşmada Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, altılı masadaki diğer partiler ve HDP'yi sert bir dille eleştirdi. Ağıralioğlu, konuşmasını yapmadan önce İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e bilgi verdiği, ancak içeriği paylaşmadığı belirtildi. Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Ağıralioğlu'nun parti teşkilatlarının görüşlerini yansıttığını ve Akşener'in ifade özgürlüğüne önem verdiğini yazdı. Ağıralioğlu'nun partiden ihraç edilip edilmeyeceği veya istifasının istenip istenmeyeceği konusunda ise net bir durum olmadığı ifade edildi.
23 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını 'dayatma' olarak değerlendirip altılı masayı terk ettiğini açıkladı. Bu gelişme üzerine CHP'li büyükşehir belediye başkanları Ankara'da toplanma kararı aldı. Akşener, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını göreve çağırdı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın deprem çalışmaları nedeniyle toplantıya katılamayacağı belirtildi.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin altılı masadan ayrıldığını duyurdu. Bu karar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı'nın ortak adayı olarak öne çıkmasının ardından geldi. Akşener, daha önce masanın dağılmayacağını ve kimsenin bu masayı dağıtmaya gücünün yetmeyeceğini ifade etmişti. Ancak son gelişmelerle birlikte İYİ Parti'nin bu ittifaktan çekildiği ve Akşener'in Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanlarına çağrıda bulunduğu belirtildi.
3 Mart 2023

AKP İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, AKP ve MHP'nin ortak kararıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) başkan adayı olarak belirlendi. AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, Kurtulmuş'un adaylığını resmi olarak duyurdu ve TBMM başkanlığı için başvuruların salı günü saat 24.00'e kadar devam edeceğini ifade etti. Adaylık, AKP ve MHP grup başkan vekilleri tarafından ortaklaşa önerildi.
5 Haziran 2023

Millet İttifakı'nın yarın yapılacak son toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığının ilan edilmesi bekleniyor. İYİ Parti lideri Meral Akşener'in toplantıya katılımı belirsizken, Kılıçdaroğlu'nun Saadet Partisi Genel Merkezi çıkışında ve CHP Genel Merkezi'ne gelişinde partililer tarafından karşılanacağı planlanıyor. Gelecek Partisi ve Saadet Partisi de partililere cumhurbaşkanı adayı ve yardımcılarının açıklanacağı mesajını göndererek Saadet Partisi Genel Merkezi'ne davet etti.
5 Mart 2023
İşaretlediklerim