Suudi Arabistan, 2034 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmak için teklif vereceğini duyurdu. Suudi Futbol Federasyonu, bu teklifin ülkenin devam eden sosyal ve ekonomik dönüşümüyle ve köklü futbol tutkusundan ilham alacağını belirtti. FIFA, 2034 Dünya Kupası'nın Asya veya Okyanusya bölgesinde düzenleneceğini açıklamıştı. Son zamanlarda birçok üst düzey futbolcu, Suudi Arabistan takımlarına transfer oldu.
5 Ekim 2023

Arjantinli futbolcu Lionel Messi'nin 13 yaşında Barcelona'ya transfer olurken atılan ilk imzaların yer aldığı peçete, İngiliz müzayede evi Bonhams tarafından açık artırmayla satılacak. Peçetenin açılış fiyatı 300 bin sterlin olarak belirlendi. Peçete, Messi'nin Barcelona ile sözleşme imzalanacağını kabul eden bir anlaşmayı içeriyor ve dönemin Barcelona Sportif Direktörü Carles Rexach tarafından bir tenis kulübünde imzalandı. Messi, Barcelona forması altında 21 yıl boyunca sayısız başarıya imza attı ve 2021'de PSG'ye, 2023'te ise Inter Miami'ye transfer oldu.
1 Şubat 2024

FIFA tarafından 2023 En İyi Erkek Oyuncu Ödülü için üç finalist açıklandı: Manchester City'den Erling Haaland, PSG'den Kylian Mbappe ve Inter Miami'den Lionel Messi. Ödül, 19 Aralık 2022 ile 20 Ağustos 2023 tarihleri arasında erkek futbolunda en üstün performansı gösteren oyunculara verilecek ve kazanan 15 Ocak 2024'te Londra'da düzenlenecek törenle ilan edilecek. Ayrıca FIFA Puskas Ödülü ve En İyi Kadın Oyuncu Ödülü için de finalistler duyuruldu.
14 Aralık 2023

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu üçüncü haftasında Bayern Münih’i konuk eden Galatasaray, 75 dakika boyunca nefes aldırmadığı Alman ekibine 3-1 yenildi. Maçın sekizinci dakikasında Coman ile Bayern Münih öne geçti. Galatasaray, Mauro Icardi’nin 30’uncu dakikada penaltı golüyle beraberliği sağladı. İkinci yarıda Bayern 74’te Harry Kane ile öne geçerken, Musiala 78’de attığı golle skoru belirledi.
24 Ekim 2023

Suudi Arabistan'ın Al-Shabab futbol takımı, Sevilla'dan Hırvat orta saha oyuncusu Ivan Rakitic'i kadrosuna dahil etti. 35 yaşındaki Rakitic, Hırvatistan Milli Takımı'nda 106 maçta 15 gol atarken, kariyerinde Basel, Schalke 04, Barcelona ve Sevilla gibi takımlarda oynadı. Suudi Arabistan ligi, son zamanlarda Cristiano Ronaldo, Neymar, Benzema ve Kante gibi birçok ünlü futbolcuyu transfer ederek dikkat çekiyor.
30 Ocak 2024

Real Madrid'in La Liga'da Mallorca'yı ağırladığı maçta, sakatlıktan dönen Arda Güler'in oynaması bekleniyordu. Ancak Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti'nin önceki açıklamalarına rağmen Arda maç kadrosunda yer almasına karşın forma şansı bulamadı. Maç, Real Madrid'in 1-0 üstünlüğü ile sonuçlandı.
3 Ocak 2024

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçında Sevilla ile karşılaştı ve ilk maçta aldığı 2-0'lık yenilginin rövanşını alamadı. Maçın 41. dakikasında Enner Valencia'nın penaltı golüyle öne geçen Fenerbahçe, devreyi 1-0 önde kapattı. Ancak ikinci yarıda başka gol olmayınca Sevilla, toplam skorda üstünlük sağlayarak çeyrek finale yükseldi.
16 Mart 2023

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Altınordu Spor Kulübü, Futbol Federasyonu ve Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğiyle 7-9 Nisan tarihlerinde düzenlenecek olan Uluslararası 12 Yaş Altı İzmir Kupası'nda 20 ülkeden 72 takım ve yaklaşık 1500 sporcu mücadele edecek. Turnuvada yer alacak tanınmış kulüpler arasında Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, Bayern Münih, Juventus, PSG, Ajax ve Porto gibi ekipler bulunuyor. Turnuva sonrasında 72 takımın getirdiği imzalı formalar açık artırmayla satılacak ve elde edilen gelir depremzedelere bağışlanacak.
31 Mart 2023

Suudi Arabistan'da oynanacak olan Süper Kupa finalinde, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın 'Yurtta sulh, cihanda sulh' yazılı Atatürk pankartı ile maça çıkmak istemesine Riyadlı yetkililer izin vermedi. Bu durum üzerine her iki takımın da maça çıkmayı reddetme ihtimali ortaya çıktı. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop, Suudi Arabistan'ın taahhütnameye uymak zorunda olduğunu ve toplantıların devam ettiğini belirtti. Taraftarlar sosyal medyada takımlarının maça çıkmaması yönünde tepki gösteriyor.
29 Aralık 2023

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Fenerbahçe, kendi sahasında Galatasaray'a 3-0 mağlup oldu. Galatasaray maçın ilk yarısında 1-0 öne geçti ve ikinci yarıda iki gol daha bularak farkı 3'e çıkardı. Fenerbahçe bu maçta kırmızı kart gören İrfan Can Kahveci ile 10 kişi kaldı ve kendi sahasında bu sezon ilk kez gol atamadı. A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz da maçı tribünden izledi.
8 Ocak 2023

UEFA Avrupa Konferans Ligi 2'nci eleme turunda Beşiktaş, Arnavutluk'un Tiran takımıyla; Fenerbahçe ise Moldova'nın Zimbru takımıyla eşleşti. Ayrıca, bu sezon turnuvaya katılan Adana Demirspor, Romanya'nın Cluj takımıyla eşleşti. İlk karşılaşmalar 25-27 Temmuz, rövanşlar ise 1-3 Ağustos tarihlerinde yapılacak. Adana Demirspor ilk maçını deplasmanda, Beşiktaş ve Fenerbahçe ise sahasında oynayacak.
21 Temmuz 2023

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri D Grubu'nda Hırvatistan'a konuk oldu ve mücadeleyi 1-0 kazandı. Karşılaşmadaki golü 30'uncu dakikada Barış Alper Yılmaz kaydetti. A Milli Takım, Hırvatistan’a karşı aldığı galibiyet sonrasında 13 puanla D grubunda liderliğe yükseldi.
13 Ekim 2023

Suudi Arabistan'da düzenlenen 2023 FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nın finalinde Manchester City, Japonya'nın Urawa Red Diamonds takımını 3-0 yenerek finale yükseldi. Manchester City'nin gollerini Marius Höibraten (kendi kalesine), Mateo Kovacic ve Bernardo Silva kaydetti. Finalde Manchester City, Brezilya'nın Fluminense takımı ile 22 Aralık'ta karşı karşıya gelecek. Aynı gün üçüncülük maçında ise Urawa Red Diamonds, Mısır'ın El-Ehli takımı ile mücadele edecek.
20 Aralık 2023

Dünya Kupası Finali'nde kuralları çiğneyerek sahaya inen ve FIFA tarafından hakkında soruşturma başlatılan Nusret Gökçe, bir daha asla Dünya Kupası sahasına adım atmayacağını belirtti. Gökçe, sahaya reklam amacıyla girmediğini, sahada en az bin kişi olduğunu ancak sadece kendisinin konuşulduğunu ifade etti. Gökçe'nin sahaya girişi ve kupayla fotoğraf çektirmesi uluslararası yankı uyandırmıştı.
25 Haziran 2023

Arjantinli futbolcu Lionel Messi, yılın futbolcusuna verilen Altın Top (Ballon d’Or) ödülünü kazandı. Bu, Messi'nin kariyerinde sekizinci kez bu ödülü kazandığı anlamına geliyor. Oylamada Norveçli Erling Haaland ikinci, Fransız Kylian Mbappe üçüncü sırayı aldı. Ayrıca, en iyi kadın futbolcu ödülüne İspanya Milli Takımı ve Barcelona’nın yıldızı Aitana Bonmati layık görüldü.
31 Ekim 2023

Fenerbahçe'den Real Madrid'e transfer olan Arda Güler, sakatlıklar nedeniyle henüz Real Madrid formasıyla maça çıkamamıştı. İspanyol basını, milli futbolcunun La Liga'nın 19. haftasında Mallorca ile oynanacak maçta ilk kez Real Madrid forması giyeceğini bildirdi. Real Madrid'in teknik direktörü Carlo Ancelotti, Arda'yı oyunun son bölümlerinde sahaya sürmeyi planlıyor. Maç, 3 Ocak Çarşamba günü saat 21.15'te S Sport ve S Sport Plus'ta canlı yayınlanacak.
1 Ocak 2024

Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu maçında Ümraniyespor ile karşılaştı. Normal süresi 1-1 biten maçın uzatma dakikalarında Trabzonspor, rakibini 4-1 mağlup etti ve çeyrek finale yükseldi. Ümraniyespor ilk yarıyı 1-0 önde kapattı, ancak Trabzonspor 90+3. dakikada Vitor Hugo'nun golüyle maçı uzatmalara taşıdı. Uzatmalarda Yusuf Yazıcı'nın iki golü ve Maxi Gomez'in golüyle Trabzonspor galibiyeti elde etti.
18 Ocak 2023

Riyad'da oynanması planlanan Süper Kupa finali, Suudi Arabistan yönetiminin Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Atatürk temalı pankart ve tişörtlerine itiraz etmesi üzerine iptal edildi. Her iki kulüp de bu engel kaldırılmadığı sürece maça çıkmayacaklarını açıkladı. Suudi yönetimi geri adım atmayınca, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) kararıyla iki takım ve TFF yetkilileri Türkiye'ye dönme kararı aldı. Fenerbahçe, Galatasaray ve TFF'den ortak bir bildiri beklenmektedir.
29 Aralık 2023

Hollanda'nın Rotterdam kentindeki Feyenoord Stadı'nda gerçekleşen UEFA Uluslar Ligi final maçında İspanya, Hırvatistan ile karşılaştı. Normal süresi ve uzatmaları 0-0 biten maç penaltılara kaldı ve İspanya penaltı atışları sonucunda 5-4 üstünlük sağlayarak şampiyonluğa ulaştı. Ayrıca, İtalya da Hollanda'yı 3-2 yenerek organizasyonu üçüncü sırada tamamladı. UEFA Uluslar Ligi'nin daha önceki şampiyonları Portekiz ve Fransa idi.
19 Haziran 2023

Fenerbahçe, Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Sivasspor'u 3-0 mağlup ederek finale yükseldi. İlk maçta iki takım 0-0 berabere kalmıştı. Fenerbahçe'nin finaldeki rakibi Ankaragücü veya Başakşehir olacak, bu iki takım arasındaki rövanş maçı bu akşam oynanacak ve ilk maçı Başakşehir 1-0 kazanmıştı.
25 Mayıs 2023
İşaretlediklerim