İtalyan oyuncu ve yönetmen Paola Cortellesi, yeni filmi 'C’è Ancora Domani' (Hala Umut Var) ile Greta Gerwig'in Barbie filmi tarafından kırılan en yüksek gişe hasılatı rekorunu ele geçirdi. Film, 1946 yılında İtalya'da kadınların oy kullanma hakkını kazandığı dönemde geçiyor ve bir ev kadınının yaşadığı cinsel ve duygusal tacizi ele alıyor. Cortellesi, filmle İtalya'daki kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet konularına dikkat çekmeyi amaçlıyor. Ayrıca, filmdeki mesajın erkekleri suçlamak yerine toplumsal değişim için birlikte çalışmaya davet olduğunu belirtiyor.
26 Nisan 2024

Dünyaca ünlü kutu oyunu Monopoly, beyazperdeye uyarlanıyor. Barbie filmiyle gündeme gelen Margot Robbie'nin kurucusu olduğu LuckyChap yapım şirketi, filmin yapımcılığını üstleniyor. Hasbro Entertainment da ortak yapımcı olarak projede yer alıyor. Oyunun sinemaya nasıl uyarlanacağına dair detaylar henüz belirsiz.
12 Nisan 2024

Shining filmiyle tanınan aktris Shelley Duvall, 75 yaşında Teksas'taki evinde diyabetin yol açtığı komplikasyonlar nedeniyle uykusunda hayatını kaybetti. Uzun zamandır birlikte olduğu Dan Gilroy, Duvall'ın ölüm haberini duyurdu. Duvall, kariyerine yönetmen Robert Altman'ın filmleriyle başlamış ve en bilinen rolünü Stanley Kubrick'in Shining filminde Wendy Torrance karakteriyle canlandırmıştı. 2002'de oyunculuğu bırakan Duvall, 2023 yapımı bağımsız korku filmi The Forest Hills ile beyazperdeye dönmüştü.
12 Temmuz 2024

Disney klasikleri için unutulmaz şarkılar yazan besteci Richard M. Sherman, 95 yaşında Los Angeles'taki bir hastanede yaşa bağlı hastalık nedeniyle hayatını kaybetti. Sherman, kardeşi Robert ile birlikte 'Mary Poppins' filmi için iki Oscar kazanmış ve 'Jungle Book' ile 'Chitty Chitty Bang Bang' gibi filmler için de ünlü şarkılar bestelemişti. Sherman kardeşler, 2005 yılında Songwriters Hall of Fame'e dahil edilmiş ve 2008'de ABD Ulusal Sanat Madalyası'nı almışlardı. Disney, Sherman'ın ölümünü resmi bir açıklamayla duyurdu.
27 Mayıs 2024

DreamWorks Animation, Shrek serisinin beşinci filminin 1 Temmuz 2026'da vizyona gireceğini açıkladı. Yeni filmde Mike Myers, Eddie Murphy ve Cameron Diaz yine seslendirme kadrosunda yer alacak. Beşinci film, Eddie Murphy'nin seslendirdiği Eşek karakterine odaklanan bir spin-off olacak. Shrek serisinin ilk filmi 2001'de vizyona girmiş ve dünya çapında büyük bir gişe başarısı elde etmişti.
10 Temmuz 2024

İrlandalı yazar ve şair Oscar Wilde’ın Londra’da açılışı yapılacak yeni heykeline torunu Merlin Holland'dan sert eleştiriler geldi. Holland, heykeli 'kesinlikle iğrenç' olarak tanımladı ve Wilde’ın yazarlığını değil trajik sonunu hatırlattığını belirtti. Heykel, pop-art sanatçısı Sir Eduardo Paolozzi tarafından tasarlanmış olup, Wilde’ın eski evinin yakınlarında halka açık bir bahçeye dikilecek.
26 Eylül 2024

Oyuncak şirketi Mattel, görme engelli çocuklara aidiyet duygusu aşılamak amacıyla bastonlu bir Barbie bebek üretti. Bu yeni Barbie, pembe saten tişört ve mor tül etek gibi kıyafetlerle donatıldı ve görme engelli çocuklarla yapılan testler sonucunda tasarlandı. Mattel ayrıca Down sendromlu ilk siyah bebeğini de piyasaya sürmeye hazırlanıyor.
23 Temmuz 2024

Timothee Chalamet, Bob Dylan'ın hayatını konu alan 'A Complete Unknown' filminde başrolü üstleniyor. Filmin New York'taki gece çekimlerinden fotoğraflar, Chalamet'in müzik ikonuna olan benzerliğini gözler önüne serdi. Film, James Mangold tarafından yönetiliyor ve kadrosunda Edward Norton, Scott McNairy, Dan Volger, Will Harrison ve Charlie Tahan gibi isimler yer alıyor. Ayrıca, Joan Baez, Sylvie Russo, Johnny Nash, Alan Lomax ve Harold Leventhal karakterlerini canlandıracak oyuncular da açıklandı.
27 Mart 2024
İşaretlediklerim